banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 03:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 446 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Sep 2007, 17:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Jeste li zadovoljni wadsl uslugom? Koliki vam je download, upload...ima li prekida, kakva je tehnicka podrska?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2007, 06:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Intervju.

http://www.glassrpske.com/483/3345.html

Blic.net najveći internet servis provajder RS

Inovacije, kvalitet servisa, znanje i iskustvo u radu glavne odlike Blic.Neta... Od samog početka rada pred sebe postavili najveće tehnološke i druge standarde... Internet približili širem krugu korisnika Blic.Net je najveći Internet servis provjader na području Republike Srpske. Sa radom su počeli novembra mjeseca 1999. godine i od tada važe za lidera na području pružanja Internet usluga.

Od trenutka preuzimanja vlasništva nad firmom od strane

Telekoma Slovenije 1. januara 2007. godine stvoreni su uslovi za brži razvoj i još viši kvalitet usluga.

Kao jedna od lidera u ovoj oblasti u regionu, Telekom Slovenije planira značajne investicije u nove tehnologije.

- Naša prva investicija ove vrste bila je u Makedoniji, zatim smo krenuli na Kosovo, gdje smo dobili koncesiju za mobilnog operatera. Dolazak u Republiku Srpsku za nas predstavlja i svojevrsnu odskočnu dasku sa koje ćemo raditi poslove i na području Federacije BiH- tvrdi tehnički direktor Blic.Net -a Aleš Habicht.

Inovacije, kvalitet servisa, znanje i iskustvo u radu glavne su odlike Blic.Net -a.

- Od samog početka rada Blic.Net je pred sebe postavio najveće tehnološke i druge standarde.

Jedan od glavnih zadatka koji smo sebi postavili je uvođenje kulture komunikacije na ovom području, kao i značaj razmjene informacija u svakodevnom poslovnom i privatnom životu - kazuje Sanja Kalaba direktor prodaje i marketinga Blic.Net-a.

Direktor Blic.Net -a Janez Marovt tvrdi da je cijeli sistem i infrastruktura kojom Blic.Net raspolaže bazirana na najnovijoj opremi najpoznatijih svijetskih proizvođača, što njima i njihovim korisnicima daje posebnu sigurnost u radu.

Pored toga, Blic.Net rasplaže sa dva nezavisna Internet linka, jedan brzine od 34 Mbit/s prema T-Com-u i 100 Mbit/s prema Teol-u, 360 digitalnih ulaznih linija za modemski pristup, te razgranatu mrežu potpovjadera širom Republike Srpske.

- Blic.Net je prvi počeo sa pružanjem usluga širokopojasnog Internet pristupa, velikim brzinama i sa 24-časovnim prisustvom na mreži. Bežična (wireless) mreža Blic.Net -a je najvaća takve vrste kod nas, a odskora je uveden i novi servis baziran na ovom sistemu - WADSL (Wireless ADSL). Baziran na “Motorolinim” Canopy rješenjima, ovaj sistem nudi sigurnu bežičnu vezu bez potrebe zakupa ili zauzeća telefonskih linija i sa velikom pouzdanošću u radu- pojašnjava Sanja Kalaba.

Sistem je prilagodljiv za ličnu i za poslovnu primjenu, jer omogućava brzine prstupa od 768 Kbit/s do 6 Mbit/s, a samim tim i korištenje najzahtjevnijih Internet servisa.

U savremenom poslovnom okruženju, gdje su velike brzine prenosa podataka svakodnevica i gdje od brzine reakcije zavise mnogi poslovni rezultati, takvi servisi su od ključnog značaja.

Sa željom da Internet približi što širem krugu korisnika, Blic.Net je uveo kablovski sistem pristupa svijetskoj mreži, baziran na integraciji sa već postojećim kablovskim distributivnim televizijskim sistemima.

Kako ne mogu koristiti kablovsku infrastrukturu Telekoma Srpske u Blic.Net -u su odlučili da pređu na wireless tehnologije.

U Blic.Net -u se puno ne osvrću na konkurenciju nego gledaju svoj posao.

- U određenim lokalnim novinama su se pojavile neke neprovjerene informacije. Ne može se pisati o internet uslugama samo na osnovu mišljenja jednog korisnika - kaže Sanja Kalaba dodajući da je kvalitet usluga prioritet u radu ove firme

U naredne tri godine Blic.Net planira zaposliti najmanje petnaest do dvadeset novih radnika, prije svega u domenu prodaje i montaže.

- Sa signalom smo pokrili Banja Luku i Laktaše, a do kraja godinu planiramo da pokrijeme područje Prnjavora, Prijedora i Srpca.

Do sada smo uložili značajne investicije, u prvom redu zato što smo bili prinuđeni da pređemo na potpuno novi sistem. Po našem dolasku u Srpsku prva dokapitalcije je bila u iznosu od dva miliona maraka, a druga u iznosu od devet miliona - kaže Aleš Habicht.

Prvi povrat uloženog kapitala planiran je tek oko 2009. godine.

-Bilo kako bilo, mi za sada nemamo nekih velikih problema sa konkurencijom. Mi se ne bojimo konkurencije. Samo se konkurencija može plašiti nas, a i prava konkurencija je stimulans da mi budemo još bolji -samouvjeren je tehnički direktor Blic.Net -a Aleš Habicht.

M.MIHAJLOVIĆ

Uhvati brzinu

Ove godine Blic.Net promoviše novu uslugu WADSL putem nagradne igre i sajamskog popusta.

Svi korisnici koji potpišu ugovor do kraja mjeseca dobiće značajan SAJAMSKI popust na pristupnu taksu prilikom priključenja ove usluge.

Nagradna igra je u toku i traje do 30.11.2007 godine. Iskoristite priliku i otvorite novi WADSL nalog i omogućite sebi da postanete i jedan od mogućih dobitnika vrijedne nagrade (KEEWAY Hurricane scooter, notebook Acer 5512 WLMi i godinu dana besplatnog korištenja WADSL SOLO I paketa). Uhvatite brzinu, osjetite slobodu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2007, 11:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ovo nije intervju, ovo je besplatna reklama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2007, 12:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
fantomacan je napisao:

Svaki cigo svog konja hvali. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2007, 14:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
chova iz kingstona je napisao:
fantomacan je napisao:

Svaki cigo svog konja hvali. :wink:

To je normalno da on hvali firmu gdje je direktor, samo je novinar promašio temu. Ako je htio da se bavi problemom internet pristupa u Banjaluci, trebao je to uraditi drugačije. Ovako se ne bavi ničim u članku sem što reklamira Blic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 11:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2007, 18:00
Citiraj:
Sistem je prilagodljiv za ličnu i za poslovnu primjenu, jer omogućava brzine prstupa od 768 Kbit/s do 6 Mbit/s, a samim tim i korištenje najzahtjevnijih Internet servisa.

Ali u privatnoj ponudi ima samo od 1500 kbps(tako nesto).I jako je skupo jel imaju namjeru povecati brzine i smanjiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
nije nista wow,ali u svakom slucaju bolje od dial-up zla :lol:
evo kod mene trenutna brzina 100.0 mbps sto je prilicno lose al ajd
btw sve pohvale tehnickoj sluzbi,poodavno nisam imala pristojnije i ljubaznije radnike u kuci(a jos sam ih ubila u pojam pitanjima i pricom:))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Uglavnom je ok. Ponekad su primjetni nestabilnost i pucanje konekcije (ovo drugo prilikom P2P zanimacija), ali... Bože moj, što neko reče, bolje od dajal apa. Da dodam - i od ISDN-a...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 19:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2007, 18:00
Meni torrenti leteeeeeee.Bez ikakve frke.
I imam stalnu vezu(kada sam 50 m od Ap hehe).
Neznam ja sam zadovoljan ali brate smanjite cijene i povecajte brzine u hr ima 16 mbps :wow: zamislite to 2 MB\s.wooooow

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 09:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Stvarno nisam imao nikakvih problema. Mogu reci da sam jako zadovoljan. I naravno recimo da 95% od 24h ja vucem oko 85-90kB/s.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
pitanje da ne otvaram novu temu...

da li par grana smeta ako se nalazi izmedju moje lokacije i AP-a, a udaljenost ukupna je 50 metara... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
koje drvo je u pitanju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne znam da li je ovo sala :oops: ali u pitanju je 1 metar drveta koje treba osjeci...znaci samo vrh duzine 1 metar (tanke grane su u pitanju, imaju 2) i onda imam 100% vidljivost...ne znam sad hoce li moci... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 07:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Mislim da na 5.8Ghz ne bi trebao imati problema ali ipak nek ti provjeri ekipa Blic.net-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2006, 09:49
rezi drvo trebat ce ti za lozenje i tako ce ti prijem biti 101% :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rado al ne smijem :-? valjda ce ga sjeci tek na proljece :-?

a sad ozbiljno... :D jel moze ili ne moze sa tim drvetom da se postavi wadsl :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 13:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Prijem ti ne bi bio 100%! Podigni antenu taj 1 metar!
Moci ces zimi kako treba ali u proljece kad olista :D
EDIT: Zavisi opet je li 2.4 ili 5.8GHz, visa frekvencija lakse prolazi kroz prepreke, ali sa tolikom blizinom AP-a neces imati problema...Ako budes imao podigni antenu!
Ozbiljno, koje je drvo u pitanju i da li je samo jedna grana ili iza nje ima jos jedna ili nekoliko (debelo drvo)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samo 1 grana...nema iza...evo bili su danas i napravili...radi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo za ovih par dana mogu reci da sam puno zadovoljan...ne puca mi veza...brzina downloada ide cak do 96KB/s

Adrian_Smith has been idle 12hrs 21mins 37secs, signed on Mon Oct 15 09:36:23

evo testirao sam bas na mircu da vidim hoce li puci veza danas...i evo citav dan... :D

dakle svima preporucujem ako imaju mogucnost da uzmu wadsl...stvarno je pun pogodak... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 21:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Interesuje me kakva su iskustva WADSL-ovaca u praćenju streaming sadržaja na Netu (gledanje video spotova na Yahoo! music i te stvari)? Do koliko kbps možete nesmetano pratiti te sadržaje? Moje iskustvo - sve preko 512 kbps je kritično, tj. nestabilno (javljaju se prekidi u prenosu).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 446 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]