PFC1970 je napisao:
Ja isto imam raiffeisen visa debitnu karticu i sve ove godine sam bio zadovoljan, provizija za vodjenje racuna je 1.99KM mjesecno, medjutim pred kraj prosle godine htio nesto da kupim preko neta i odem da uplatim. Prethodno naidjem prvo kraj bankomata reko samo da vidim da nije u minusu, ubacim karticu kad izbaci minus 8 i nesto KM. Znam da u minus moze samo za tu proviziju za vodjenje racuna, odem na salter kaze gospodja a imamo sad i na kraju godine proviziju 8 KM, reko na ove 1.99 mjesecno jos 8 KM na kraju svake godine kaze da. Od tad hocu da ugasim racun i da uzmem karticu u nekoj drugoj banci ali nikako da stignem otici do banke. Prije neki dan sam bas pitao kolegicu koja radi u NLB za tu njihovu Internet karticu, jedina provizija je 1 KM po uplati ne bitno kolika uplata bila. ima nacin da se podigne novac, tako sto se sa te kartice novac prebaci na tekuci racun. Ja vec imam kod njih tekuci na koji primam platu pa je to onda odlicno. U skorije vrijeme sigurno mijenjam karticu

Isto mi se dogodio sa Raiffeisen bankom. Sasvim slučajno provjerio stanje, mini izvod i imam šta za vidjeti, minus 8 KM - "godišnja pretplata". Odem gore u kancelariju, pitam šta je, kažu to je uvedeno krajem prošle godine, trebali ste dobiti obavještenje, za sve one koji nemaju aktiviranu jednu od dodatnih usluga plaća se ova pretplata. Ja fino kažem da nisam obavješten o tome, nisam dobio ni email niti me je iko pozvao po tom pitanju i ne možete samoinicijativno mijenjati uslove. Da sam htio neku dodatnu uslugu, aktivirao bih, a ovako plaćam neku "pretplatu" a nemam nikakvu uslugu. Kaže pošaljite pritužbu preko online formulara na sajtu pošto niste obavješteni.
Tako i uradim, i kroz dva, tri dana dobijam poziv gdje objašnjavam situaciju, sagovornik potvrđuje da nemaju moju email adresu i da nisam mogao dobiti to obavještenje i istog momenta mi je vraćen taj iznos. Tako da pokušaj isto. Stvar je principa, nije tih 8 KM i iako je prošlo kako je i trebalo biti, ubrzo ću se prebaciti negdje drugo. Taj račun koristim isključivo za internet kupovinu i mislim da mi je ova NLB prepaid kartica koju spominjete najbolja opcija.