banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 13 Feb 2017, 16:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
E ljudi u kojoj ste vi banci, koju karticu koristite za kupovinu preko ebaya ?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 16:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nlb internet kartica, služi svrsi već četvrtu godinu. Nema troškova sem marku provizije prilikom svake uplate, besplatan pregled stanja i transakcija na webinfo servisu i to je to.

Usput, danas dođe roba naručena 18. 01. Bez praćenja, carine, troškova špeditera i bilo čega drugog. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
PBZ, Visa debit

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 21:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Philby je napisao:
Nlb internet kartica, služi svrsi već četvrtu godinu. Nema troškova sem marku provizije prilikom svake uplate, besplatan pregled stanja i transakcija na webinfo servisu i to je to.

Usput, danas dođe roba naručena 18. 01. Bez praćenja, carine, troškova špeditera i bilo čega drugog. :)

Baš nikakvih troškova. Vođenje računa i to? Ništa, ništa, osim te provizije kad plaćaš uplatnicom?

Ja sam u Raiffeisen banci, imam devizni i debitni racun, i podigli su mi vodjenje racuna sa 2 na 4 km mjesecno, ali su mi rekli da ce vratiti na dvije km ako orocim odredjeni iznos kod njih. Orocio sam minimalno koliko moze, a to je 1000 evra, pa sad opet placam vodjenje racuna 2 km... Uglavnom, nevezano za sve to, Raiffeisenovci su mi se zamjerili po nekom drugom pitanju i rado bi ih promijenio, pa sam i ja skoro pokretao ovo pitanje, koje banke daju najbolje pogodnosti za ovo sto nama treba?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 21:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad kupuješ karticu na šalteru naplate pet maraka čini mi se i rok važenja je 24 mjeseca.
Nema nikakvog vođenja računa, na šalteru kad uplaćuješ ide marka provizije bez obzira uplaćuješ li 10 ili 500 maraka.
Nakon svake transakcije dobiješ i sms pa možeš na paypal povezati za par minuta od kupovine, a poslije tražiš da ti odobre webinfo.

Inače na početku su mi slali i mjesečni izvod na mail kad je bilo transakcija, ali više nema (mada mi ni ne treba). Ni sms se sad ne naplaćuje već neko vrijeme.

Karticu možeš koristiti u prodavnicama i za kupovinu na internetu, ali ne može se novac dizati na bankomatima ni na šalteru (osim da zatvoriš račun pa tad moraju isplatiti, što je zgodno kad imaš veći iznos).

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
NLB internet kartica je kao pripejd račun, s tim da svaku dopunu plaćaš 1 KM bez obzira na iznos koji uplaćuješ na račun. Nema mjesečnih naknada, imaš besplatan SMS pri odlivu sa računa itd.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Eto sad pišemo isto

Dodatno, ovaj račun nema nikakve veze sa tekućim preko kojeg primaš platu, ni sa minusima, kreditima i ostalo.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 01:38 
Majstor
Majstor

Dobro ta NLB banka sto se tice placanja i kupovine je izgleda solidna opcija.

Kakva je Raiffeisen,moze malo info molim te ?

Meni treba kartica da mogu da kupujem preko interneta ali takodje da mogu i da podignem pare,kad mi stigne na paypal da mogu da prebacim na karticu i dignem ili ako mi neko posalje pare na racun da mogu isto da dignem.

Ja sam u UniCredit i jako su mi bili dobri, ali nazalost su prestali sa izdavanjem kartice za trgovinu internetom i sad ova moja kad istekne moram gledati da predjem.
Inace u UniCredit samo 1,60KM placas za vodjenje racuna(to je devizni racun), a takodje ima i tekuci koji ti naplate vodjenje samo ako imas prometa(ovo je ta koju su prestali da daju)
Jos su svi ljubazni i jako se dobro razumiju u to sto rade.
Zato mi je UniCredit bio idealan.

Sad navodno imaju nesto drugo, ali nez tacno sta pa cu se raspitati prvo, ko zna mozda je to novo nesto jos bolje.
Jel zna iko mozda ?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 03:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Ja sam u raiffeisenu od 2008. i zadovoljna sam, nemam namjeru mijenjati.
Imam Visa Electron karticu i vođenje računa je 1,99KM. Ako hoćeš mini token sa net bankingom to je dodatno još 3,99KM ili da uzmeš klasik paket računa u kojem za 3,99 dobiješ i internet bankarstvo (u tom slučaju ne plaćaš 1,99 samo 3,99)...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 09:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Ja isto imam raiffeisen visa debitnu karticu i sve ove godine sam bio zadovoljan, provizija za vodjenje racuna je 1.99KM mjesecno, medjutim pred kraj prosle godine htio nesto da kupim preko neta i odem da uplatim. Prethodno naidjem prvo kraj bankomata reko samo da vidim da nije u minusu, ubacim karticu kad izbaci minus 8 i nesto KM. Znam da u minus moze samo za tu proviziju za vodjenje racuna, odem na salter kaze gospodja a imamo sad i na kraju godine proviziju 8 KM, reko na ove 1.99 mjesecno jos 8 KM na kraju svake godine kaze da. Od tad hocu da ugasim racun i da uzmem karticu u nekoj drugoj banci ali nikako da stignem otici do banke. Prije neki dan sam bas pitao kolegicu koja radi u NLB za tu njihovu Internet karticu, jedina provizija je 1 KM po uplati ne bitno kolika uplata bila. ima nacin da se podigne novac, tako sto se sa te kartice novac prebaci na tekuci racun. Ja vec imam kod njih tekuci na koji primam platu pa je to onda odlicno. U skorije vrijeme sigurno mijenjam karticu :)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
PFC1970 je napisao:
Ja isto imam raiffeisen visa debitnu karticu i sve ove godine sam bio zadovoljan, provizija za vodjenje racuna je 1.99KM mjesecno, medjutim pred kraj prosle godine htio nesto da kupim preko neta i odem da uplatim. Prethodno naidjem prvo kraj bankomata reko samo da vidim da nije u minusu, ubacim karticu kad izbaci minus 8 i nesto KM. Znam da u minus moze samo za tu proviziju za vodjenje racuna, odem na salter kaze gospodja a imamo sad i na kraju godine proviziju 8 KM, reko na ove 1.99 mjesecno jos 8 KM na kraju svake godine kaze da. Od tad hocu da ugasim racun i da uzmem karticu u nekoj drugoj banci ali nikako da stignem otici do banke. Prije neki dan sam bas pitao kolegicu koja radi u NLB za tu njihovu Internet karticu, jedina provizija je 1 KM po uplati ne bitno kolika uplata bila. ima nacin da se podigne novac, tako sto se sa te kartice novac prebaci na tekuci racun. Ja vec imam kod njih tekuci na koji primam platu pa je to onda odlicno. U skorije vrijeme sigurno mijenjam karticu :)

Isto mi se dogodio sa Raiffeisen bankom. Sasvim slučajno provjerio stanje, mini izvod i imam šta za vidjeti, minus 8 KM - "godišnja pretplata". Odem gore u kancelariju, pitam šta je, kažu to je uvedeno krajem prošle godine, trebali ste dobiti obavještenje, za sve one koji nemaju aktiviranu jednu od dodatnih usluga plaća se ova pretplata. Ja fino kažem da nisam obavješten o tome, nisam dobio ni email niti me je iko pozvao po tom pitanju i ne možete samoinicijativno mijenjati uslove. Da sam htio neku dodatnu uslugu, aktivirao bih, a ovako plaćam neku "pretplatu" a nemam nikakvu uslugu. Kaže pošaljite pritužbu preko online formulara na sajtu pošto niste obavješteni.

Tako i uradim, i kroz dva, tri dana dobijam poziv gdje objašnjavam situaciju, sagovornik potvrđuje da nemaju moju email adresu i da nisam mogao dobiti to obavještenje i istog momenta mi je vraćen taj iznos. Tako da pokušaj isto. Stvar je principa, nije tih 8 KM i iako je prošlo kako je i trebalo biti, ubrzo ću se prebaciti negdje drugo. Taj račun koristim isključivo za internet kupovinu i mislim da mi je ova NLB prepaid kartica koju spominjete najbolja opcija.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja se iskreno ne sjecam da sam obavijesten oko te godisnje pertplate, sad cu bas pregledati email da vidim da nisam ipak dobio a zaboravio, ali svakako me to bas iznerviralo i 99% cu uzeti NLB a ovu kod njih ugasiti.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 10:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Okt 2013, 18:10
Jel ovo ok da Posta iz Indije prvo ide za Srbija pa tek onda za RS?
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 11:48 
Majstor
Majstor

Ja cu danas-sutra da skoknem do par banki da vidim stanje, ko sta nudi i koliko uzimaju.

Samo mi recite, na devizni racun se jel tako ne moze uplacivati novac(ono odes na salter i recimo stavis 20ak km) ? (Za to sluzi tekuci jel tako ?)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne treba ti devizni račun. U Komercijalnoj gift kartica nije vezan ni za žiro-račun. Uplatiš novac na šalteru, oni ga "prebace" na karticu.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Jeste, raiffeisen je uvela neku godišnju naknadnu za korisnike visa kartica, u iznosu od 8KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Philby je napisao:
Kad kupuješ karticu na šalteru naplate pet maraka čini mi se i rok važenja je 24 mjeseca.
Nema nikakvog vođenja računa, na šalteru kad uplaćuješ ide marka provizije bez obzira uplaćuješ li 10 ili 500 maraka.
Nakon svake transakcije dobiješ i sms pa možeš na paypal povezati za par minuta od kupovine, a poslije tražiš da ti odobre webinfo.

Inače na početku su mi slali i mjesečni izvod na mail kad je bilo transakcija, ali više nema (mada mi ni ne treba). Ni sms se sad ne naplaćuje već neko vrijeme.

Karticu možeš koristiti u prodavnicama i za kupovinu na internetu, ali ne može se novac dizati na bankomatima ni na šalteru (osim da zatvoriš račun pa tad moraju isplatiti, što je zgodno kad imaš veći iznos).

U prodavnicima? Nisam znao za to,hvala ti.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja danas uzeo NLB internet karticu. Kako vec od ranije imam tekuci racun kod njih i primam platu na njega prije par mjeseci sam uzeo mklik ulugu, app instalirana na telefonu i sad mi je sve tu povezano. Sa tekuceg mogu preko aplikacije da prebacim pare na internet karticu i kupovati na internetu bez da idem na salter banke da uplacujem pare. Isto tako gospodja mi je rekla da ako dobijem neki novac na internet karticu isto preko aplikacije sa nje prebacim na tekuci racun i mogu dici pare normalno na bamkomatu ili salteru. Sama internet kartica se moze koristiti za sve sem za dizanje novca na bankomatu ili salteru, znaci kupovinu gdje god ima pos terminal itd. Preko aplikacije naravno mogu pratiti stanje svih racuna i kartica. Jedina stvar je sto za placanje na internetu preko 100 KM mora se prethodno poslati SMS banci da otkljuca takvu transakciju, sve ispod 100 KM ide normalno. To je neki nacin sigurnosti protiv zloupotrebe.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2017, 19:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne mora sms, može se omogućiti i preko webinfo.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2017, 02:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Jel mislite da je Raiffeisen uvela ovu naknadu od 8km krajem 2015 godine? Ja evo pregledam izvode, i nigdje ne mogu naci da mi je naplaceno 8km?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]