banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 09 Feb 2017, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Imas 6 mjeseci da uzmes pdv, ako budes isao preko granice zamoli da ti udare pecat mada sam misljenja da pecat ne treba al nisam nikad zagledao, uvijek sam vracao tamo gdje sam kupovao. Znaci ako hoce udariti pecat dobro, ako nece vrati pdv u Brodu. Jos sam misljenja da carinik zna posao a da je ova glupa ko pisa al to i nije toliko bitno, ne moras ni licno, ako neko ide moze ponijeti pa pokupiti pare

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
jesi li siguran da je 6 mjeseci? u tom slucaju mi je i istekao rok :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Шајин je napisao:

Imaš temu: viewtopic.php?f=25&t=44450
Na zadnje 2 stranice se piše negativno o toj mjenjačnici u emporiumu.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Avg 2015, 21:36
Bio sam kod cika carinika, rekao mi je carina i pdv i posto sam narucio od pravnog lica da bi morao angazovati speditera ili da pricekam(30 dana moze kod njih paket stajati) dok oni ne naprave tu famoznu aplikaciju. Ipak cika carinik je bio "fin ciko" i sve smo rijesili. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka

Шајин je napisao:

Prosle sedmice pitao poznanika koji je slucajno hr carinik jel bilo kakve promjene po tom pitanju, on kaze 3 mjeseca imas da izneses robu, e sad dal 6 mjeseci od pecata ili 6 mjeseci od pazarenja da vratis pdv ne mogu sa sigurnoscu reci ali vjerovatno ovo drugo

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moooooooc je napisao:
Bio sam kod cika carinika, rekao mi je carina i pdv i posto sam narucio od pravnog lica da bi morao angazovati speditera ili da pricekam(30 dana moze kod njih paket stajati) dok oni ne naprave tu famoznu aplikaciju. Ipak cika carinik je bio "fin ciko" i sve smo rijesili. :)

U onom pozivu koji su ti dostavili nigdje nije pisalo to "ako si naručio od pravnog lica", nego samo ako ti ti pravno lice.
A to im je standardna priča... kao izračunaju ti carinu i pdv, i eto oni tako dobri, divni i sjajni, čine tebi uslugu... :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 19:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
djesburaz je napisao:
Ovo zna biti nezgodno i sa auction item. Jednom sam dobio aukciju za nekih 20-ak dolara, a u carini je zena unijela id broj i na tom artiklu je pisalo preko 30 dolara. Isfurao sam se, jer je seller ponovo postavio isti artikl, samo sad bez aukcije, na buy it now. Ispalo je da sam lagao... iako nisam presao preko 50km, jer tad je dolar bio oko 1,5km....

Cek jel ti meni kazes da oni otvore ebay i traze artikl da vide cijenu ?
Jebo ja majku svaki dan sam fasciniran sa drzavom, upravo zato sto moze da se promjeni cijena artikla i onda si ti kriv ispao kao sto kazes, jel to realno ?

*Hvala na info za ostalo, probacu pa javim ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 21:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
makibruz456 je napisao:
djesburaz je napisao:
Ovo zna biti nezgodno i sa auction item. Jednom sam dobio aukciju za nekih 20-ak dolara, a u carini je zena unijela id broj i na tom artiklu je pisalo preko 30 dolara. Isfurao sam se, jer je seller ponovo postavio isti artikl, samo sad bez aukcije, na buy it now. Ispalo je da sam lagao... iako nisam presao preko 50km, jer tad je dolar bio oko 1,5km....

Cek jel ti meni kazes da oni otvore ebay i traze artikl da vide cijenu ?
Jebo ja majku svaki dan sam fasciniran sa drzavom, upravo zato sto moze da se promjeni cijena artikla i onda si ti kriv ispao kao sto kazes, jel to realno ?

*Hvala na info za ostalo, probacu pa javim ;)

Da. Otvore ebay i unose id broj sa tvoje paypal transakcije. Zackoljica koju nisi primjetio. Samo ovo sto se meni desilo je rijetkost. Obicno kineski selleri vrate item ponovo na auction pod isti id. Ili ne diraju nista, pa pod tim e-bay id brojem ostane samo zavrsen artikl i cijena koju si platio. Moglo se desiti isto tako da pokaze novu aukciju pod tim id brojem i vrijednost 0.57$, i da ispadnem super posten jer mi na paypal transakciji pokazuje 20 dolara.
Uglavnom, ti carinici tamo su normalni ljudi pa se sve zavrsi kako treba.
Naravno, ako tvoj paket prati NEGATIVNA KARMA zbog prerano otvorenog disputa, stalno ces imati probleme i sa carinom i sa svim ostalim. Paypal ti daje 6 mjeseci (SEST MEJSECI) za zastitu, i od kad su to uveli nije mi palo na pamet da otvaram dispute, za razliku od nekih mangupa koje je kopito u glavu udarilo, pa otvaraju dispute poslije mjesec dana i dijele kojekakve negativne feedback-e, nanoseci stetu svima nama.

Edit piaf:
A najposebniji slucaj su oni sto kao otvore dispute cim seller markira da je poslao, pa dobiju pare nazad, a kad im stigne paket, vracaju pare kao preposteni ljudi, a seller im se kao klanja pred monitorom, ljubi misa u desno dugme od srece... to je poseban tip ljudi sa duboko ukorijenjenim psiholoskim kompleksima nize vrijednosti iz najdubljeg djetinjstva, a mozda i ranije... takvima i terapijski izlet u tamne hodnike skladista aerodroma u Guangdongu ne bi pomogao...

Poslednji put menjao djesburaz dana 09 Feb 2017, 22:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 22:03 
Majstor
Majstor

Sto jest jest, naucio sam i ja da ne treba lupati negativne feedback odma i traziti pare nazad nego sacekati pa s mirom rjesiti, jbg tako su mi rekli iz kad sam poceo "ako ti nesto ne dodje, nemoj traziti da ti posalju odma nego trazi pare nazad" - ovo je bilo kad sam trazio da mi posalju artikl opet, prvi put kad sam kupovao.

Nadam se da ce sve proci kako treba ko zna mozda nesto bude od one price da spediciju angazuje u posti odma :P

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

makibruz456 je napisao:
Sto jest jest, naucio sam i ja da ne treba lupati negativne feedback odma i traziti pare nazad nego sacekati pa s mirom rjesiti, jbg tako su mi rekli iz kad sam poceo "ako ti nesto ne dodje, nemoj traziti da ti posalju odma nego trazi pare nazad" - ovo je bilo kad sam trazio da mi posalju artikl opet, prvi put kad sam kupovao.

Nadam se da ce sve proci kako treba ko zna mozda nesto bude od one price da spediciju angazuje u posti odma :P

Negativne feedback-e ne treba lupati NIKAD i NIKOME cak i ako ih zasluzuje! Mi jednostavno nismo u zemlji iz koje smo u stanju da ikom solimo pamet, ali prosijecnom Bosancherosu ove proste stvari ce vrlo tesko uci u glavu i zbog toga sve cesce nailazim na artikle "does not ship to Bosnia a. H."
A trazenje para nazad je iz onog vremena kad je samo e-bay garantovao zastitu 45 dana, pa smo svi morali otvarati slucaj (case) koji traje 14 dana i onda ga mozes eskalirati i dobiti pare, ali obicno je u tih dodatnih 14 dana stizao paket i nije bilo potrebe za eskaliranjem... ali sad stvarno ne vidim poentu vracanja para prije vremena, osim nanosenja stete samom sebi...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 22:37 
Majstor
Majstor

Slazem se, pre par dana sam naletio na "does not ship to bih" i uslo mi posteno iz guzice u glavu, al razumijem ja i ljude koji lupe negativan feedback, bas se razocaras
Narucio jednom klincu nesto da mu poklonim za rodjendan planirao sam 38-40 dana ranije i kontao da ce doci na vrjeme i nije i na kraju propalo mi iznenadjenje i nije mi bas bilo svejedno :P
Tako da ima i sa obe strane po malo, na kraju bi bilo fino da imamo neku pocetnicku skolu za ebay da se nauce ljudi kako se neke stvari rade, ne zna svako bas doci na forum i nauciti ponesto il da mu padne na pamet da moze drugcije jbg

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

makibruz456 je napisao:
Tako da ima i sa obe strane po malo

Nismo mi nikakva strana. Mi smo bezznacajna mrljica na planeti, i to nam je tesko prihvatiti, ali je tako. Ljudima je najbolje da nemaju nikakvog posla sa nama. Da sam Kinez, citav Balkan se nikad ne bi nasao na mojoj shipping listi. Zamisli kako je covjeku koji ti to fino upakuje i posalje, i onda se ti zalis i on ostane i bez para i bez robe? Koliko tek on kune svoju postu i sto nije brza...

Nekad, prije sedam-osam godina su samo promocurniji i pametniji kupovali na ebayu, i samim tim sto su pametniji kontali su nasu bijednu poziciju u citavoj prici i sta se smije a sta ne... danas svaka budala moze naruciti nesto sa e-baya, a kako budale obicno imaju potrebu da se kurce i prave pametni na svakom koraku, stvari ce neminovno krenuti po zlu za nas sve. Bosna ce dospjeti na crnu listu, i u nju ce prestati slati SVI, cak i oni koji nisu imali losa iskustva sa nama.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Maj 2008, 13:23
Шајин je napisao:
Ne znam da li je ovo pravo mjesto da napisem, ali vidim da svi imate iskustva sa sopingom pa cete mi mozda moci pomoci :)
kupovao sam neke stvari u Slavonskom Brodu i trazio onaj obrazac za povrat PDV-a (global blue). otisao u mjenjacnicu u trznom centru Emporium i htio da unovcim, ali nije htjela cura da mi izvrsi uplatu jer kaze da je carinik udario pecat samo na formular a da je trebao i na racun i da mi zbog toga ne moze isplatiti.
Ima li neki nacin da se ovo rijesi ili da batalim povrat pdv-a i zapalim vatru sa papirima?

Imas moj post na temi o povratu pdv-a. Ukratko, nemoj gubiti zivce sa ovima u Emporiumu, nego zovi njihovu centralu u Sarajevu. Okacio sam broj tamo. Sve ce ti za cas rijesiti. Pecat na racunu ne treba, to su i meni popovali i rekli da saljem racun u Bratislavu :) treba samo na formularu, ali njih dvije ili nemaju pojma ili im bas nije do zezanja sa povratom poreza.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Juliette je napisao:
Шајин je napisao:

Imaš temu: viewtopic.php?f=25&t=44450
Na zadnje 2 stranice se piše negativno o toj mjenjačnici u emporiumu.
Hvala tebi i svima ostalima koji su mi pomogli :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kako ide refund na Aliexpressu, jel mi treba Paypal ili Alipay?

Sent from my m2 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mega_Byte_Me je napisao:
Kako ide refund na Aliexpressu, jel mi treba Paypal ili Alipay?

alipay
samo otvoriš tamo dispute kod narudžbe i slijediš korake.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A moze li na paypal, trgovac mi spomenu da ce uplatiti na paypal?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa to ako se dogovorite, onda ne otvaraš dispute, nego ti samo uplati na paypal.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tako je on rekao. Samo jos jel trebam otvoriti business account na paypalu ili moze ovaj personal account da primi novac?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2017, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka

veljo1981 je napisao:
veljo1981 je napisao:
Slika

Aj da vidimo koga hk post vise voli, isti itemi u isto vrijeme poslani

Slika

1. promjena :)

Slika

Ipak smo im mi drazi od HR

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]