makibruz456 je napisao:
djesburaz je napisao:
Ovo zna biti nezgodno i sa auction item. Jednom sam dobio aukciju za nekih 20-ak dolara, a u carini je zena unijela id broj i na tom artiklu je pisalo preko 30 dolara. Isfurao sam se, jer je seller ponovo postavio isti artikl, samo sad bez aukcije, na buy it now. Ispalo je da sam lagao... iako nisam presao preko 50km, jer tad je dolar bio oko 1,5km....
Cek jel ti meni kazes da oni otvore ebay i traze artikl da vide cijenu ?
Jebo ja majku svaki dan sam fasciniran sa drzavom, upravo zato sto moze da se promjeni cijena artikla i onda si ti kriv ispao kao sto kazes, jel to realno ?
*Hvala na info za ostalo, probacu pa javim

Da. Otvore ebay i unose id broj sa tvoje paypal transakcije. Zackoljica koju nisi primjetio. Samo ovo sto se meni desilo je rijetkost. Obicno kineski selleri vrate item ponovo na auction pod isti id. Ili ne diraju nista, pa pod tim e-bay id brojem ostane samo zavrsen artikl i cijena koju si platio. Moglo se desiti isto tako da pokaze novu aukciju pod tim id brojem i vrijednost 0.57$, i da ispadnem super posten jer mi na paypal transakciji pokazuje 20 dolara.
Uglavnom, ti carinici tamo su normalni ljudi pa se sve zavrsi kako treba.
Naravno, ako tvoj paket prati NEGATIVNA KARMA zbog prerano otvorenog disputa, stalno ces imati probleme i sa carinom i sa svim ostalim. Paypal ti daje 6 mjeseci (SEST MEJSECI) za zastitu, i od kad su to uveli nije mi palo na pamet da otvaram dispute, za razliku od nekih mangupa koje je kopito u glavu udarilo, pa otvaraju dispute poslije mjesec dana i dijele kojekakve negativne feedback-e, nanoseci stetu svima nama.
Edit piaf:
A najposebniji slucaj su oni sto kao otvore dispute cim seller markira da je poslao, pa dobiju pare nazad, a kad im stigne paket, vracaju pare kao preposteni ljudi, a seller im se kao klanja pred monitorom, ljubi misa u desno dugme od srece... to je poseban tip ljudi sa duboko ukorijenjenim psiholoskim kompleksima nize vrijednosti iz najdubljeg djetinjstva, a mozda i ranije... takvima i terapijski izlet u tamne hodnike skladista aerodroma u Guangdongu ne bi pomogao...