banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 03:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Pa da, navlače špediterima posao i lovu dijele međusobno.
Pametno smišljen način da naplate još love.
I mene zanima kakva će biti situacija i kolika je cijena tih "špeditera".
Možda ovo važi samo za udaljena mjesta, za nas iz BL će možda moći lično preuzimanje sa carine kao i do sad?
Ja sam malo o'ladio sa naručivanjem kineskih telefona i slične robe i uglavnom naručujem sitnice, ali s vremena na vrijeme mi zatreba i nešto vrednije.
@despot77 Je li na tom forumu kažu čime je poslana roba, kurirskim službama ili državnom poštom?
Zasad ćemo morati sačekati da vidimo da li to važi za sve pošte, pa čak i za robu iz Kine.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
Juliette je napisao:
Liku koji je to napisao pošiljka NIJE stigla običnom državnom poštom, nego KURIRSKOM. Pošiljka se ni ne može pratiti na posta.ba jer je neki dugi broj (karakterističan za kurirske službe), a dosad je uvijek sve išlo na špeditere što stiže kurirom...

Ne kontam, koja je sad posta drzavna a koja kurirska, koja je razlika ?
Sve do sad mi je doneseno na kucnu adresu, ne kontam.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
makibruz456 je napisao:
Juliette je napisao:
Liku koji je to napisao pošiljka NIJE stigla običnom državnom poštom, nego KURIRSKOM. Pošiljka se ni ne može pratiti na posta.ba jer je neki dugi broj (karakterističan za kurirske službe), a dosad je uvijek sve išlo na špeditere što stiže kurirom...

Fedex, DHL express je kurirska, imaju svoju carinu, spediciju. Oderu te kao jarca na te troskove, ukoliko posiljka prelazi 50km.

A, drzavna je ova obicna. Koja putuje duze, nedelja do par nedelja....

Medjutim , u federaciji imaju probleme sa svim posiljkama preko 50km, i koje su narucene OBICNOM postom. Hoce da salju na spediciju. Sto znaci da odmah uracunas 50km ili vise tih troskova plus carina + pdv.......

A, sada, kako je u RS, jos se niko nije izjasnio na temi

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
makibruz456 je napisao:
Juliette je napisao:

Kurirske pošte su pošte tipa DHL, FedEx, TNT i slično.
Državna je državna, npr. Pošte Srpske, BH pošta, Hrvatska pošta, Deutsche Post itd.

Koliko sam ja shvatila, ovi ljudi sa klixa naručuju više-manje mobitele i neke skuplje gadgete, sve uglavnom za preprodaju i sve od pravnih lica. Vjerovatno su ovi sa carine skontali da je u pitanju preprodaja pa žele tome da stanu u kraj.
Onome za neku veliku bateriju za neku igračku je pošiljka poslana nekom kurirskom poštom, za ove ostale nisam skontala, nisu ni naveli.
Pitala sam drugaricu iz federacije zna li išta o tome, kaže da joj je prošle godine stigla neka jakna koja je išla na carinu i nisu tražili špeditera, a prije 4 dana neke čizme u kutiji isto platila samo 3,5KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

darko13 je napisao:
....
Medjutim , u federaciji imaju probleme sa svim posiljkama preko 50km, i koje su narucene OBICNOM postom. Hoce da salju na spediciju. Sto znaci da odmah uracunas 50km ili vise tih troskova plus carina + pdv.......

A, sada, kako je u RS, jos se niko nije izjasnio na temi

Ja sam iščitala zadnjih 5-6 stranica onog foruma i nisam skontala kojom poštom im je poslano, samo sam skontala za onog lika za bateriju da je kurirska pošta. Ovi ostali nisu ni naveli. Ali ono što je svima isto je da su u pitanju mobiteli.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

Juliette je napisao:
makibruz456 je napisao:
Juliette je napisao:

Kurirske pošte su pošte tipa DHL, FedEx, TNT i slično.
Državna je državna, npr. Pošte Srpske, BH pošta, Hrvatska pošta, Deutsche Post itd.

Koliko sam ja shvatila, ovi ljudi sa klixa naručuju više-manje mobitele i neke skuplje gadgete, sve uglavnom za preprodaju i sve od pravnih lica. Vjerovatno su ovi sa carine skontali da je u pitanju preprodaja pa žele tome da stanu u kraj.
Onome za neku veliku bateriju za neku igračku je pošiljka poslana nekom kurirskom poštom, za ove ostale nisam skontala, nisu ni naveli.
Pitala sam drugaricu iz federacije zna li išta o tome, kaže da joj je prošle godine stigla neka jakna koja je išla na carinu i nisu tražili špeditera, a prije 4 dana neke čizme u kutiji isto platila samo 3,5KM.

Ajde, dokazi da li je od fizickog ili pravnog lica, nemoguce. Ovo nije praksa nigdje u svijetu. Obicnom postom se carini po skracenom postupku, a ne angazovanjem speditera.
Najbolje da sacekamo da vidimo kakva je situacija u RS. Jer, ovo je nedopustivo da za posiljku od 51km moras platiti jos toliko troskova.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što se tiče troškova špedicije, jednom mi je nešto stiglo preko DHL-a i mislim da je njihova usluga koštala 35KM +pdv ili 35Km sa pdv-om. Bio je skuplji artikal, pa tih 35KM nije bilo tako strašno. Carina i pdv na pošiljku na račun koji sam dostavila, plus neki administrativni troškovi 10ak KM. Ali na artikal vrijednosti recimo 70ak KM, tih 35Km plus carina i pdv je stvaaaaarno puno i totalno neisplativo.
Jednom mi je kinez poslao neke džempere dhl-om (ne znam kako mu se isplatilo, jer je vrijednost pošiljke 18$), i dhl je htio da carini i naplati svoje troškove, bez obzira na to što je vrijednost ispod 50KM. Tu pošiljku sam vratila, ali mi je krivo što nisam ustrajala na tome da to ne smiju cariniti jer je ispod 50KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

darko13 je napisao:
...
Ajde, dokazi da li je od fizickog ili pravnog lica, nemoguce. Ovo nije praksa nigdje u svijetu. Obicnom postom se carini po skracenom postupku, a ne angazovanjem speditera.
Najbolje da sacekamo da vidimo kakva je situacija u RS. Jer, ovo je nedopustivo da za posiljku od 51km moras platiti jos toliko troskova.

Znam, nema smisla. I kako uopšte to dokazati da je od fizičkog lica.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:00 
Pripravnik
Pripravnik

Zato cekamo sada da vidimo sta ce biti. Jer, ako im ovo prodje, narucivanje online ce opasti za 90%

OStaje samo jeftinu kinesku drlu do 50km da narucujemo.....
Ja sam prije 5 god. narucio auspuh za motor
obicnom postom. BIo je 500E i uredno platio 30% troskova samo (carina + pdv)

Poslednji put menjao darko13 dana 30 Jan 2017, 13:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Po meni je i u redu da ide preko špeditera ako je neki veći iznos, eto recimo preko 200€. Ali ovo 50-100-200KM stvarno nema smisla da ide špediterom.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Juliette je napisao:
Po meni je i u redu da ide preko špeditera ako je neki veći iznos, eto recimo preko 200€. Ali ovo 50-100-200KM stvarno nema smisla da ide špediterom.

Nisu to neki veliki iznosi. Do sada je bilo ja mislim preko 3000 maraka. Mozda grijesim

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Na tim sitnicama je najbolja zarada, 120-150% bez problema. Jedino je problem što moraš podijeliti na više paketa po 30-40 maraka pa platiš više poštarine ako nije besplatna.

Vrh

Majstor
Majstor

Aj kontam nije frka za skuplju posiljku platiti tako oko 3-4 pa eto i nek je 10km al brate neke lude cijene da se placaju pa gdje to ima ?

A kako da ja sad trazim/izaberem da mi drzavna posta dostavi ?
Jel to na eBayu biram ili ?
(Vidio sam da ima opcija da izaberes, racunam* da je ona free opcija, da to ide preko drzavne poste, al eto da provjerim sa vama)

Ocekujem da svaka normalna osoba ce izabrati drzavnu postu pored ovog ludila.

Poslednji put menjao makibruz456 dana 30 Jan 2017, 13:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@darko13
Pa eto onda ne znam stvarno..
Meni je 15.1. stigla pošiljka vrijednosti oko 400KM i nije išlo na špeditera. Došlo normalno u BL na carinu.
Ne znam, sumnjivi su meni ovi sa klixa, nisam ja sigurna da je njima to običnom poštom stiglo.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:10 
Majstor
Majstor

Philby je napisao:
Na tim sitnicama je najbolja zarada, 120-150% bez problema. Jedino je problem što moraš podijeliti na više paketa po 30-40 maraka pa platiš više poštarine ako nije besplatna.

Ma da, vidjeli su sad za novu godinu da je bruku paketa stiglo pa su vjerovatno zato i zadrzali sve one pakete, pokusali da gurnu taj zakon i zarade malo vise.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:11 
Pripravnik
Pripravnik

Juliette je napisao:
@darko13
Meni je 15.1. stigla pošiljka vrijednosti oko 400KM i nije išlo na špeditera. Došlo normalno u BL na carinu.
Ne znam, sumnjivi su meni ovi sa klixa, nisam ja sigurna da je njima to običnom poštom stiglo.

Nadam se da je tako :D

DAnas ili sutra ocekujem skuplji paket, ne znam jedino koliko je posiljalac naveo na racunu, pa javim da li je proslo ili ne :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:12 
Majstor
Majstor

Javi i mene interesuje, jel mozes reci samo koliko je paket, koliko je tezak ?
Interesuje me jer bi i ja nesto narucio pa da uporedim :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
Juliette je napisao:
@darko13

Koliko sam uspio ispratiti, čini mi se da ih ima više i nisu svi naručivali skuplje stvari. Vidjećemo kod nas šta će se dešavati kad krenu pristizati. Može li se odbiti platiti te dadžbine i vratiti pošiljka a onda tražiti povrat novca ili?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:15 
Majstor
Majstor

Pa vjerovatno da moze da se odbije, msm ipak ce prodavac dobiti paket nazad, ti samo uzmes pare i kao da nista nije bilo, jedino ne znam sto se tice postarine kako ce prodavca da izadje, oce li on morati da plati il kako to nez.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2017, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da prodavač plaća povratnu poštarinu.
I ja mislim da je bilo više ljudi, ali nisu bili dovoljno jasni oko toga šta su naručili i kojom poštom. Čini mi se da su neki spominjali da su bile i jeftinije poštiljke, ispod 50KM, a da su im slali onaj dopis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]