banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Avg 2011, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
gor je napisao:
Прије извјесног времена имао сам брзину на блицовом WADSL 1,5 Mbits (ономад када је и мтел повећао своје брзине за исто пара). Е сад, код мтела за 29,25 КМ иде 1,5 Mbits а блиц је смањио на 1 Mbits. Јесам ли у праву? ...ако јесам, летим одма' у мтел... :confused2:

Da upravu si! Ja sam već prešao na mtel open trio. U blicu košta 1.5Mb/s 34KM sa PDV-om, a u mtel-u 30KM (29.25), s tim da blic u praksi daje nekih 10-30% manju brzinu nego što plaćaš zavisno od doba dana. Ne meri na speedtest-u već na beocity-ju i CARNet-u.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 22:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne bih se baš složio sa ovim, kod kolege je manja brzina od deklarisane na m:telu, dok ja na blicu dobijam koliko i piše, bez obzira na dio dana. A da je m:tel jeftiniji - jeste... Što se tiče testiranja brzine, kakav crni CARNet, Beocity, samo realan download sa nekog normalnog servera...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
<Enter_name> je napisao:
Ne bih se baš složio sa ovim, kod kolege je manja brzina od deklarisane na m:telu...

Bilo donedavno... Sad više ne bi smjelo biti tako. Popravili su to prilikom zadnjih promjena brzina u paketima. Sada su brzine identične deklarisanim.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 02:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moguće da je u BL Blicov WADSL bolji, ja sam ga ovde u PD sa Hotela imao i jako je varirao, u špici uveče je bio mnogo slabiji od deklarisane, padao i na 600-700Kb/s, a po noći je bio i do 960Kb/s, znam da mi download fajlova nikad nije prelazio 120KB/s, a u proseku je bio 110KB/s.
A sad u mtel-u open trio paketu je deklarisano 2.5Mb/s, a svi brzinomeri pokazuju da je više, bude između 2.9-3.3Mb/s, međutim download fajlova bilo s kog servera da radim mi bude oko 270KB/s što ispada da imam oko 2Mb/s a to je manje od deklarisane. Tako da kako god okreneš svi te muzu, samo pitanje je ko manje a ko više. :P

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 09:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pazi, podešavanjem bursta kod shapinga je moguće postići da sve i jedan brzinomjer pokazuje nenormalno velike brzine, dok je realan download normalne brzine... sve u svemu, što se tiče muže - u pravu si, bitno je gledati odnos brzina/cijena i stabilnost; ništa nije crno-bijelo, nekom radi jedan provajder dobro, drugom drugi... najbitnije je da si zadovoljan uslugom ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stabilnost mtel-ovog ADSL-a je odlična, tu nema nikakve zamerke. Možda se nekad i desi neki kvar ili radovi, ali to je prihvatljivo i u normalnim granicama. A stabilnost blicovog WADSL-a je prilično lošija od mtela, ali mnogo bolja od svih drugih u PD koji daju uslugu bežičnog interneta.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 23:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Da li sam ja jedini koji je primjetio da je Blic poceo throttle p2p transfera ? Mislim da su se nakacili samo na korisnike koji imaju iznadprosjecan mjesecni protok, uglavnom preko p2p (citaj download preko torrenta).
Bez obzira sto je paket FLAT evo vidim da su donijeli nove Opste uslove koriscenja (01.08.2011) te naravno nasli pravno uporiste za ovo u clanu 4, stav 5 gdje kaze:
Citiraj:
Korisnicima Internet usluga Aneks može uvesti ograničenje brzine ako značajno odstupaju od prosječne upotrebe mrežnih resursa ili ako načinom korištenja prekomjerno opterećuju sistem.

Problem mi nije toliko radi torrenta vec SC2, WoW i steam djelomicno idu preko p2p pa me ubi lag u toku udarnih sati.
Naravno pisao sam im onu smijuriju od zalbe al prije ce pasti snijeg u avgustu nego oni priznati da guse protok preko p2p.

Posto mi je svejedno istekao ugovor i na ugovoru sam od mjeseca do mjeseca razmisljao sam preci na mtel. Kakva je situacija tamo ? Jel ima neko da je spamao download preko torrenta zadnjih par mjeseci da da neki info ?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 00:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nisam do sad osjetio ovakva ograničenja, a imam naviku da skidam HD filmove sa torrenta...

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
MTEL je odavno sve pripremio za "klanje"... Znam da su YouTube masovno ubijali ali ne znam za torrente.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
<Enter_name> je napisao:
Nisam do sad osjetio ovakva ograničenja, a imam naviku da skidam HD filmove sa torrenta...

Jesi na Blicu ili Mtelu ? Jesi pokusavao u avgustu preko torenta za vrijeme udarnih sati nesto skidati ?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 01:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam 5. Jula prestao koristiti Aneksov WADSL, a do tad se to nije događalo, osim jedan put kad im je brzina skidanja sa torrenta bila očajno loša, trajalo je par dana, ljudi su se bunili i stvar je popravljena, ali ne znam jel bio kvar ili su oni zavrnuli česmu tad. Ja sam imao prilično velik protok, u proseku 60GB mesečno, većinom na gledanje televizije preko interneta (striming), ali me nisu suzbijali. Brzina mi je uvek varilala i u udarnim večernjim satima bila 10-30% slabija nego u gluvo doba noći, ali to je do preopterećenja bilo jer je njihova AP tačka na Hotelu u PD jako preopterećena.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2010, 10:40
Pozdrav svima! Nisam jako dugo bio na forumu, ali vidim da se stvari nisu mnogo promjenile. Mnogo pitanja,a malo odgovora. Imam i ja jedno (staro ) pitanje: Gdje mogu nabaviti Conax cam u okolini Banja Luke ili negdje blizu u Hrvatskoj? Koristim Aneksov digitalni HD paket i želim se riješiti set boxa, a nigdje ne mogu naći cam. Inače imam Sony Braviu KDL 40BX400 i nisam siguran da li će Sony uopšte prepoznati cam. Hvala svima ...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
bozidar je napisao:
Gdje mogu nabaviti Conax cam u okolini Banja Luke ili negdje blizu u Hrvatskoj? Koristim Aneksov digitalni HD paket i želim se riješiti set boxa, a nigdje ne mogu naći cam. Inače imam Sony Braviu KDL 40BX400 i nisam siguran da li će Sony uopšte prepoznati cam. Hvala svima ...

eBay?

a pretraži net pa vidi da li prepoznaje drugima koji imaju tvoj model tv-a.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Prvi preduslov za takav poduhvat je da TV može da pronađe kanale, pošto Sonyjevi modeli imaju problema sa tim. Ako to uspiješ, ne znači da je to to, pošto je u doba kada je bila otklučana Aneksova digitalna kablovska Sonyjev TV regularno pronalazio kanale, ali ih nije znao raspakovati. Isprobaj na Info kanalu (frekvencija 682 MHz), on ide otključan. Recimo da ovo nije problem; odeš kod njih, tražiš CAM modul, vratiš risiver i ako je sve OK (tj. TV ti prepozna modul) - to je to. Ako hoćeš samostalno da nabavljaš modul, rade SmarDTV i Neotion, dok SMiT ne prepoznaje karticu.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:59 
Pripravnik
Pripravnik

Hoćeš reći da Aneks (Blic) ima CAM-ove! Odoh odmah ujutro kod njih (Gradiška) i posuditi jedan i isprobati. Kad sam zadnji put bio kod njih i pitao rekli su samo da će biti,ali ne znaju kad ...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 21:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Imaju, korist Neotion CAM-ove...

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik

E sad si me obradovao. Imaš piće ako se sretnemo...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Probao sam desetak različitih CAM modula i nisu radili kako treba. Slika je sjeckala na svake 2-3 sekunde... E sad da li je do signala, TV-a (Samsung T260) ili gremlina...

Na kraju sam morao uzeti risiver koji se spaja buđavim SKART-om

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik

E ovako, odem danas u Koming (Aneks) i ''posudim'' njihov cam sa karticom, dođem kući i sav sretan postavim cam u tv (sony), uključim i tv prepozna cam. Međutim, ne mogu se ''raspakovati'' kanali, tj. tv očita sve kanale, nestane natpis kodirani kanali, ali ni slike ni tona. U razgovoru sa radnicima Aneksa utvrdimo da Sony i Aneksova mreža nisu usaglašeni. Sad se pitam (mada znam odgovor), da li je kriv Aneks ili Sony? Ima li ko kakav savjet za ovaj slučaj...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 17:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Desilo se upravo ono što sam ti opisao. Koliko su krivi jedni, toliko i drugi... što se tiče Samsunga, stariji modeli znaju praviti probleme dol noviji rade bez problema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]