Bogami, signal kod mene je problematican, prejak... to su tvrdili i onio momci kad su montirali, samo nisu nista uradili. Dakle(m):
Citiraj:
Downstream Value
Frequency 399250000 Hz
Signal To Noise Ratio 35.9 dB
Power Level 17.1 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
Upstream Value
Channel ID 4
Frequency 36000000 Hz
Power 51.8 dBmV
Sve je u idelanim granicama, osim Downstream Powel Level, koji je izvan preporucenih vrijednosti. E sad, bilo bi jako fino kad bi neko napisao kako se ovo moze rijesiti samostalno, posto mi je problem da sa posla izlazim, i cesto nisam u bl uopste, pa da se vise ne maltretiramo ni ja, ni tehnicari, usaglasavajuci termine. Nekakvi atenuatori od 15ak dB, znam za optiku da imaju, valjda ima nesto i za kablovski. Gdje, kako? Sta se inace koristi?
Isto ne bi bilo lose kada bi se javno stavili parametri za kanale koji se koriste, evo malo gledam, neki provajderi javno stave na svojim stranicama. Licno, mene zanimaju za Borik, Aleja Svetog Save. Trenutno je kanal 4.
Mada, to moze biti uzrok ovog ponekog ispustenog paketa, ali ping i dalje skoci u vecernji satim, al' dobro.. nije toliko ni bitno. Jasno je meni da bolje tesko moze.
Citiraj:
Ping statistics for 208.69.34.230:
Packets: Sent = 457, Received = 444, Lost = 13 (2% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 74ms, Maximum = 372ms, Average = 159ms