banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 01 Maj 2016, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
Neki_to_vole_vruce je napisao:
Do koliko love

Poslano putem postara...

30 dolara je cijena, sportska torba je upitanju.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
A.J.V.A.R. je napisao:
Jel neko prilikom kupovine imao dodatni zahtjev za 3d autentikaciju? Sta je to i kako prevazici? Nije ebay u pitanju al je on-line kupovina.

da nisi čitala neki sf roman pa ti se pobrkalo?

kad su u pitanju kašnjenja, imao sam par problema, ali, generalno, 98% svih pošiljki mi je stiglo.

Poslednji put menjao Frisky_Dingo dana 01 Maj 2016, 19:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nazalost nisam. Uveli su kod kreditnih kartica jos jedan nivo osiguranja a to je ovo sto pomenuh samo ne znam kako to da prevazidjem. Izgleda da cu morati do banke njih da smaram.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
evo ga https://www.mastercard.com/gateway/impl ... ecure.html

pređi na paypal, mnogo je jednostavnije.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Prvo sam pokusala preko paypala i izbacuje gresku, a kad idem direkt sa karticom trazi 3d autentikaciju.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2016, 16:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Narucim nesto za 20 dolara iz kine jos za Bozic, evo juce mi stiglo. Prosao sve rokove za zaljenje na ebayu, zalio se paypal-u, vratili mi 20 dolara, jos kazu, specifican slucaj, no cost for your seller... Znaci da je fakticki Paypal dao pare iz svog dzepa.

Kako da im vratim te pare, obzirom da sam dobio robu?
Moze li se prodavacima iz Kine reci kojom kompaniom da salju, jer nekad traje po tri mjeseca, a nekad dvije sedmice. Jeste li vi uocili kojim kompanijama stize brze, a kojim sporije?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2016, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Kinezi šalju robu besplatno, a to ide preko "obične" kineske, singapurske, hongkonške, švedske, švajcarske i još nekih pošta i ostaje ti samo da čekaš da stigne.
Ako želiš da ti stigne brzo i pouzdano, možeš tražiti neku od kurirskih službi (DHL, Fedex.....) koja će te odrati kad dođe roba u BiH i ne bih ti to preporučio (na sreću, nisam imao takav slučaj nego sam čitao na forumima :D).

Što se tiče tvog konkretnog slučaja, nađi konkretnu transakciju na eBay pod Purchase history i kontaktiraj prodavca.
Pošalji mu poruku, kaži da ti je naknadno došla roba i da hoćeš da platiš, daće ti svoju PayPal adresu, idi na svoj PayPal i pošalji 20 dolara na njegov nalog, cijeniće to.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2016, 23:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Rider on the storm je napisao:
Kinezi šalju robu besplatno, a to ide preko "obične" kineske, singapurske, hongkonške, švedske, švajcarske i još nekih pošta i ostaje ti samo da čekaš da stigne.
Ako želiš da ti stigne brzo i pouzdano, možeš tražiti neku od kurirskih službi (DHL, Fedex.....) koja će te odrati kad dođe roba u BiH i ne bih ti to preporučio (na sreću, nisam imao takav slučaj nego sam čitao na forumima :D).

Što se tiče tvog konkretnog slučaja, nađi konkretnu transakciju na eBay pod Purchase history i kontaktiraj prodavca.
Pošalji mu poruku, kaži da ti je naknadno došla roba i da hoćeš da platiš, daće ti svoju PayPal adresu, idi na svoj PayPal i pošalji 20 dolara na njegov nalog, cijeniće to.

Pazi, napisao sam iznad da mi je paypal vratio pare, i da su napisali da zbog specificnosti slucaja no cost for your seller. Tako da slanjem 20 dolara prodavcu, samo bih mu duplo platio.
Eh sad, sto se tice tih posta koje si spomenuo, nisam obracao paznju kojom mi je stigao ovaj zadnji paket koji je putovao 4 mjeseca, ali evidentno je da neki paket stigne za 20 dana, a neki za 120. Ima li to veze sa tim kojom postom je poslano?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2016, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
djesburaz je napisao:
Narucim nesto za 20 dolara iz kine jos za Bozic, evo juce mi stiglo. Prosao sve rokove za zaljenje na ebayu, zalio se paypal-u, vratili mi 20 dolara, jos kazu, specifican slucaj, no cost for your seller... Znaci da je fakticki Paypal dao pare iz svog dzepa.

Kako da im vratim te pare, obzirom da sam dobio robu?
Moze li se prodavacima iz Kine reci kojom kompaniom da salju, jer nekad traje po tri mjeseca, a nekad dvije sedmice. Jeste li vi uocili kojim kompanijama stize brze, a kojim sporije?

Nikako, nemoj im vraćati. Oni su gamad gora od bilo koje banke.
Tih 20 dolara je njima kap u moru miliona tako da oni to ni ne osjete, bez brige.

Rider on the storm je napisao:

Nije tačno. Ne šalju Kinezi besplatno. Plaća se poštarina normalno kao što svi plaćaju. Samo što je puuuuuno jeftinija nego kod nas.

Da odgovorim @djesburaz, najbrže stiže sa HK poštom (Hong Kong Post). Nekad bukvalno za 3 dana zna stići. Samo još kad ovi naši carinici ne bi bili pizde...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2016, 05:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Kinezi imaju drzavu koja ih gura tako sto im placa postarinu, nije kao kod nas da hoce da te udave po svaku cijenu
HK post je mozda najvise ok iz mog iskustva, mada paketi se vise zadrze na carini nego sto putuju, najbolje kad je item u koverti, to brzo prodje ako je kutija meni obavezno otvore

Poslano sa mog Z520 koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2016, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
Nije tačno. Ne šalju Kinezi besplatno. Plaća se poštarina normalno kao što svi plaćaju. Samo što je puuuuuno jeftinija nego kod nas.
Whatever, htio sam reći da za kupce piše "Free shipping". Nebitno je koliko oni plate poštarinu, oni odrede cijenu proizvoda koja im odgovara i svima dobro.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2016, 14:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
I ja sam negdje pročitao da ono što ide najobičnijom kineskom poštom, šalju besplatno, država sufinansira.
U Hrvatskoj su nedavno uveli naknadu za svaki paketić iz Kine, pri preuzimanju 4,50 kune... prvo je bilo samo za one koje poštar donese, a preuzimanje u pošti besplatno, a sad na sve.
Kako se naši vole ugledati na ono što ne valja, a u kasi uvijek fali para, slično možemo u dogledno vrijeme očekivati i kod nas...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2016, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Iz Dojčland nije stigao paketić- refundirano u fulu. Blagodarim

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 21:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Znaci HK postom stize brze. Kojim jos postama stize malo brze, a kojim malo sporije? Imaju li Kinezi mogucnost izbora kojom postom ce slati, ili to izabere neki njihov post office gdje odnesu paket. Ima li iko iskustva, da je trazio od Kineza da salju bas tom i tom postom, i da Kinez uradi kako ste trazili?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Na aliexpress.com sam kupovao više puta, često imaš mogućnost da biraš kako će ti se pošiljka dopremiti (besplatno do dva mjeseca, a može i za dvije sedmice ako imaš sreće) a može i putem fedex-a,DHL, EMS i još nekih koji isporučuju brzo (i naravno, skupo, nije neobično da košta i do 70-80 dolara). Kako ukucaš i sam izabereš, tako i bude.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
djesburaz je napisao:
Znaci HK postom stize brze. Kojim jos postama stize malo brze, a kojim malo sporije? Imaju li Kinezi mogucnost izbora kojom postom ce slati, ili to izabere neki njihov post office gdje odnesu paket. Ima li iko iskustva, da je trazio od Kineza da salju bas tom i tom postom, i da Kinez uradi kako ste trazili?

Trazio sam ja DHL-om, i on poslao.
Jbg skupo izađe carina i porez, ali mi je trebalo hitno, i stiglo za 2 dana.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma ljudi ne mislim na expres servise za slanje, vec kad Kinezi salju manje (jeftine) pakete air mail-om, nekad se desi da putuju 20 dana, a nekad 120 dana. Oni to salju raznim air mail-ovima, svedskim, svajcarskim, kineskim, hongkongskim, holandskim.... Iznad je Juliette potvrdila da kad salju HK postom stize brze, pa sam ja pitao, zna li ko jos, kad kinez posalje nekom od tih posta kojom stize brze, a kojom sporije? I ima li neko da je zahtjevao od kineza specificnu postu, HK, Swiss.... i da mu je kinez ispunio zelju
PS. jos jednom, ne mislim na EMS, DHL, UPS, FedEx....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Buraz najkrace receno - nea od te price nist', zaboravi.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema tu nikakvog pravila, možda preko singapurske i hongkonške pošte ide nešto brže, ali kao što i sam vidiš, nekad dođe za 2 sedmice, nekad za 2 mjeseca ili više.
Jednostavno, Kinez šalje onako kako mu najviše odgovara, a brzina dostave zavisi od toga kako će se "poklopiti" svi faktori, dio godine, količina pošte, avioni, itd.
Ima tu dosta čekanja, njihova lokalna pošta, pa onda sortirajući centri, čekanje aviona za Njemačku (ili neku drugu EU zemlju), onda razvrstavanje tamo, pa čekanje aviona za Sarajevo itd.
Nekad zna da dođe za desetak dana, ili čak manje, nekad dvije stvari poslate istovremeno dođu sa razmakom, nekad čak dvije stvari od istog trgovca dođu sa razmakom.
Zaključak je da ne razbijaš glavu time jer nema nikakvog pravila i apsolutno nikako ne možeš uticati na brži dolazak robe (osim ako masno platiš kurirske službe).

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Pa napisao sam ti gore, nekad možeš da izabereš špeditera, nekad to radi prodavac, po defaultu. Sve zavisi od prodavca. A koliko će šta putovati (od ovih besplatnih) je uvijek lutrija. Čak i da se dostavi do zemlje za sedam dana, može na carini da leži tri sedmice. U tome je stvar. Jedino što je sigurno je da pare ne propadaju, ili dobiješ šta si naručio u predviđenom roku ili dobiješ pare nazad.

edit: Evo čovjek gore bio brži i objasnio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]