Problem je sto u mojoj zgradi nema dostupnih uluga kablovskih operatera KABLOM i ako je elta uradila instalacije za kabovsku u zgradi, ali oni nemaju svoje kablove u blizini zgrade tj.zgrada se u sustini nalazi na lokaciji gdje blic ima svoju mrezu, veoma pametno i od investitora i od elte, glupo je i to sto su ova dva kablovska operatera zauzeli odredjene lokacije u gradu i to je to, ili imas eltu ili blic, nema oboje, gdje je tu konkurencija? Imaju dogovor i to je to!
Inace, prije ~3 godine koristio sam kablovsku mrezu elte i to je bilo uzasno...
A sto se tice istih cijena kod mtela i za 10 i 40 i 100Mbps (trio plus paket) -
http://www.mtel.ba/single-article/3876 po meni to nije normalno, eto recimo sto se tice adsl-a oni su dosli do maksimalno moguce brzine, ja vec 3+ godine placam preko 100KM trio plus paket, sta sada? Da li cu jos godinama da placam tu istu cijenu i biti ogranicen ovom istom brzinom jer adsl ne moze brze, dok ce inace kod svih cijene da padaju, a brzine da rastu...inace, ja sam udaljen 10min hoda od centra grada (BL), ali centrala je ko zna gdje i ne mogu da dobijem vdsl, zasto ne prave neka dodatna cvorista, neke mini centrale kako bi povecali broj korisnika za vdsl....ja sada razmisljam sta da radim, wifi mi nije opcija, a preko zice imam samo mtel opciju...