papazjanija je napisao:
Tako ne pise, jer da je tako stavili biste dodatno pojasnjenje npr. za kasnjenje u iznosu od___ obracunace se zakonska kamata u tom i tom procentu odnosno iznosu ____. To je druga prica, zasnovana na zakonu.
Razumijem ja da i vi morate zivjeti, podrzavam zakonsku kamatu, ali ovo pisano upozorenje "taksirano" sa 2 pa 5KM je cista glupost.
Izvini molim te, ali piše. "Obavještavamo da sa radom počinje novi informacioni sistem u Blicnetu koji će od 01.07.2017. na iznose računa odnosno obaveza koje nisu plaćene u valuti
obračunavati zakonsku zateznu kamatu. Zatezna kamata biće iskazana od računa za juli 2017. nadalje."
Ako treba mogu ti proslijediti i zakon o zateznim kamatama i kako se obračunava. Ima čak i na ovom forumu tema o tome.
Druga je stvar kako će određeni korisnici ovo prihvatiti. Ja sam uletio samo da demantujem određene stvari za koje mi se čini da niste dobro protumačili, ali očigledno ću morati citirati i detaljno napisati.
papazjanija je napisao:
Imaju zakonsko uporiste, ali iznos kazne mislm da nema. Elektrokrajina na 150maraka duga, obracuna kamatu 60-70 feninga a ovi odmah 2 marke pa 5maraka, zato i necu nastaviti sa njima saradnju, precicu u Mtel i pridruziti se sistemu finansiranja stranackih uhljeba.

Apsolutno nije tačno. Kao i u Elektrokrajini obračunavaće se samo zakonski propisana kamata. Niko neće odmah naplaćivati 2 i 5 maraka. Pa to bi bilo suludo. Npr. za obične pakete bez mobilne prva pisana obavijest se šalje tek 72. dan od dana izdavanja računa, dakle tek kada izađe treći račun a da nije bilo uplate nikakve uplate, u tom slučaju ide opomena.
papazjanija je napisao:
Tebi se izgleda nikad nije desilo da ti zafali novca mjesecno, pa preskocis jedan racun? Drugi operateri daju do tri, mada Total tolerise i tri! Bezveze ti je rezon, nije sija nego vrat.

I Blicnet takođe toleriše dva neplaćena računa. Ako za bilo koju firmu u BL mogu reći da je korektna prema korisnicima i kašnjenju u plaćanju računa onda je to Blicnet. Radio sam taj posao određeni vremenski period i znam šta se sve radilo da se udovolji korisniku i da se izađe u susret na svoju štetu.
Kao prvo, sam sistem je napravljen da nagrađuje sve redovne platiše, tako da ako uredno plaćate račune i nabijete pozitivan bonitet i desi se situacija da npr. ostanete bez para sistem će vas pustiti da koristite uslugu dva do tri računa bez ikakve uplate.
Sve i da vas sistem ugasi nakon dva mjeseca ako ste korektan dugogodišnji korisnik većina zaposlenika u prodajnim mjestima će Vam izaći u susret i aktivirati Vam nalog na još par dana koliko se dogovorite (iako niko nije dužan da to radi, i na taj način zaposlenik sebi stvara dodatnu obavezu što mora pratiti vaš nalog i da li ste ispoštovali dogovor za uplatu).