dukicas je napisao:
Људи, да сте читали шта сам пре писао кад сам Вам рекао да ми је опттика уведена не би ме то све питали. Али ево:
1. ДА, кутија је комплетно метална.
2. Та метална кутија је закључана златним кључем, иако спада у рубрику ''веровали или не'', али то је тако.
3. Кутија се налази изнад улазних врата стана практично 10 цм испод плафона и у ходнику је, а ради се о јако високим плафонима у овој згради. Само у том малом ходнику стана је сигнал супер.
Сад ја вас питам:
1. Како да ставим свој модем-рутер у њихову закључану кутију?
2. Да ли уопште има сврхе куповати неки екстра рутер и стављати га у металну кутију која је практично на плафону?
3. Да ли се може ставити додатни рутер негде у стан који би био ремитер тог сигнала?
Немојте ми само предлагати да та сва црева извлачим из кутије и стављам не знам ни ја где, јер су рекли да не може, онда сигнал оде у минус и пиши пропало, а да непричам о естетици. Можда да их замолим да ту кутију откључају, скину врата кутије и ја онда само неки бели велики папир ту окачим или налепим и биће естетски супер, а радиће посао!? Или једноставно рутер у тој кутији треба другачије окренути, можда антене бацају сигнал у погрешном правцу нпр. у правцу плафон-под!?
mozes vidjeti sa njima mozda da ti iz te njihove kutije izvedu jedan mrezni kabl, pa taj kabl spojis na wan rutera/AP sto imas ili ako kupis neki bolji. ili ako ti je komlikovano kabl spajati na mjestu gdje ti je router u stanu, mozes router ili AP da stavis na tu njihovu kutiju sa vanjske strane, spojis taj kabl sto bih ti oni izveli. iskljucis njihov wifi i koristis svoj. tako ti jedino moze biti problem oko napajanja, sad ne znam kako su oni spojili napajanje na svoj ruter u kutiji. ili ako bi oni pristali da naprave dvije rupe na svojoj kutiji i da kroz njih bar antene izbacis van, koliko sam vidio taj ruter ima dvije antene, mozda bi to bilo najbolje i najjeftinije