banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 25 Okt 2016, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Avg 2015, 21:36
Je li ima link neki ili nesto od te akcije trio extra net + zna li neko da li obuhvata moju ulicu Kralja Alfonsa

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
korisnik je napisao:
Znaci, jos niko nije prikljucen na onu ponudu 100/20 mbps.

Mene zvali neki dan da se kao strpim još malo .. pošto sam podnjeo zahtijev kažu blizu su ... ajd vidićemo

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
УВЕДЕНО!!! Јесам ли први на форуму са м:тел оптиком 100/20??? :D :)

Људи, браћо, сад не знам да ли есеј да вам пишем, ладно би се могла направити једна епизода ЛЗН да је серија наша. :lol:

Укратко ћу вам покушати одговорити на ваша већ постављена питања.
Они лично КАЖУ да је акција продужена за месец дана, али писмених доказа нема. :D
На некој од предходних страница ове теме је постављен линк те поменуте акције, тј. поменутог пакета.

Колико сам закључио из искуства са њима ако је оптика доведена јако близу, уз досађивање телефоном и мејловима према корисничкој подршци и извршној јединици вашег града то се може навући да се доведе и у вашу кућу/зграду...
То сам закључио на основу тога, што сам ја 7.10. поднео захтев, 11.10. потписао уговор за фиксни телефон, а њихови техничари дошли већ 12.10. (ја се максимално позитивно изненадио) да ми уведу то све на пробни период и онда нису знали наћи оптику, телад једна обична, јер је оптика лепо уведена у процесу изградње зграде (тако да је све у склопу инсталација зграде и у кутијама разводним и иде преко утичница на зиду). Јавии да нема и да дођу ови из неке друге фирме који то за њих ради и то тако стајало 5 дана, а онда ја ухватио звати све и свакога. Међутим, све је то било бескорисно док им ноћас нисам послао мејл на две мејл адресе у којима сам искалио свој бес. И то је упалило. :) Одмах јутрос зову и по томе сам закључио да су били спремни да уведу оптику у зграду у којој нема оптике али је доведена до зграде која јој је тачно преко пута, значи само их дели једносмерна улица. То се десило зато што су ови из мтел-а давали налог овој својој фирми сарадници да оду на адресу Јеврејска 50 и уведу оптику, а ови из те фирме нису знали која је то зграда јер на овим новим зградама где сам ја нема бројева на зградама (Хоризонтове беле зграде), а знаали су да су оптику увели у зграду у којој ја живим, па су 'ладно пошли да уведу у оближњу згаду у којо није уведено. :D
Кад сам му објаснио дошло му да иде тући некога у мтелу :) Ипак је дошао да то све провери. Онда назвао све њих који су га цимали да дође да уведе оптику да им каже да је уведено и да су коњи. :D И онда долази коњица са два мала аута и једним комбијем да то споје, дође њих у први мах 7 кад су сконтали да је стан мали и да ћемо поцркати без ваздуха и да се не може пролазити 2 су отишла одмах, а онда и 3. тако да је остала екипа од 4 човека, два која знају супер радити (неки шеф Горан и још један млади) и двојица дудука који појма немају осим скупљати амбалажу и померати намештај (то ссу она двојица која су ми били 12. октобра).
И тако.... Уведоше они то на пробни период од 15 дана за неких 90 минута. Интернет преко кабла ради око 95 Мегабита по секунди, али бежични кажу максимално 40 може да иде, јер то заправо зависи од наших уређаја какве бежичне пријамнике имају. Овај што је то мерио пре њих ми рече да ми је сигнал 15,5 нечега и да је то веома добар сигнал, да не сме бити ни лизу 28 јер онда ништа од оптике.

Ускоро очекујте и слике са спедтеста и слику СТБ уређаја и његовог предивног даљинског. Ово је нешто предивно и предобро у поређењу какво смеће моја стара имаа у ПД, а исто је од Мтела, онај старински трио пакет.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Само да знаш да су у праву за тај бежични, осим ако не набавиш неки рутер што је као декларисан за 300 мегабита бежично (802.11n) и одговарајућу картицу, а и тада највјероватније неће ићи без 5GHz опреме за пуну брзину бежично. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2016, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Слику Са СпидТеста ћу вам показати сутра кад завршим скидање игрице. :)

А ово су СТБ (популаран као рЕсивер) и његов даљинац који делује и на ТВ што се тиче паљења и гашења и подешавања тона.
http://prntscr.com/cyy69u

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Колико видим интернет је тотално стабилан. Брзина преузимања константно 94.5-95 Мегабита, а брзина слањ мало варијабилнија 22-24Мегабита. Пинг 3мс на м:теловом серверу, а на свим осталим око 35-40. Стабилан је нет баш тотално.

Slika

Слика на ИПТВ дефинитивно није боља нега на дигиталној Елти, али не могу рећи ни да је лошија. У промо периоду су вам откључани сви пакети тв канала.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А чуј, добио си оптику. Једини проблем који може да се појави је између м:тел-а и остатка свијета. Ти си све своје проблеме што се тиче протока и стабилности ријешио, осим ако не покидаш кабл. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Могу и ови коњи око зграде који стално граде нове зграде да ми прецвикаају кабал јер стално секу улицу. :angry1:

Необичн ми јако што нема модема и рутера код рачунара и оних трепкајућих лампица. :D Сад кад их будем звао не могу ми кењати да ресетујем ово-оно, јер су га ставили горе високо у кутију и закључали златним кључем.
Заборавише ми активирати Опен то го на таблету... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Чуј то? Грузини су ми ономад били оставили модем "на изволте" одмах до ИПТВ "пријемника", мада и немаш нешто пуно да чачкаш унутра по опцијама. Да не кажем ништа. :) Не сјећам се више да ли сам морао да отварам порт за торент или је и то ишло преко uPNP-а. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 14:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Okt 2016, 12:04
podnijet zahtjev ali

mtel standardno nesto oteze
prvo bice
lokacija je dobra i ostalo
kasnije nude neka preklapanja i manje pakete
ne 100 nego nekih 30
nismo uzeli ali uskoro bi trebali dobiti optiku po zadnjim informacijama

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Дали су они мени приступну ИП адресу и корисничко име и шифру од модема да му могу преко рачунара приступити и мењати нпр. шифру бежичног интернета. АЛИ физички му не могу приступити, осим да обијем њихову закључану кутију.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Е свашта. :lol: Па нећеш да га украдеш, јелте... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 16:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Apr 2015, 14:40
Vjerovatno GPON. Jačina dolaznog signala je -15,5dBm a ONT/ONU ("modemi") su deklarisani da rade od -8dBm do -27dBm, koliko se sjećam...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Е баш то, НЛО је све објаснио иако ја то ништа не разумем, али сам исте ствари чуо и од њих. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 16:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jeste GPON. I većina ONT-ova ima osjetljivost -27 dBm, što je i više nego dovoljno za maksimalni split i 20 km optike.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 16:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Apr 2015, 14:40
Imaš li kakvih slika instalacije i šta su ti sve ugradili?
Evo jedan primjer mog FTTH priključka :)

Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
O ovome samo mogu da sanjam.
Ipak se nadam za jedno 10 godina bicu i ja sretan.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 22:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
sinip je napisao:
Само да знаш да су у праву за тај бежични, осим ако не набавиш неки рутер што је као декларисан за 300 мегабита бежично (802.11n) и одговарајућу картицу, а и тада највјероватније неће ићи без 5GHz опреме за пуну брзину бежично. :)

Za 300Mbps ti treba host sa odgovorajućim prijemnicima, u suprotnom imaš samo 150Mbps.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

То и написах.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2016, 09:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jok, 300 Mbps se odnosi na data rate na wirelessu, nikad nećeš izvući toliki protok. Druga stvar, tih 300 Mbps se ostvaruje na 40 MHz širokom kanalu, što je na 2.4 GHz neizvodivo naći čisto u realnim uslovima, ipak i komšije koriste Wi-Fi. 20 MHz kanal je realnost, a na njemu se teško može izvući više od nekih 25 Mbps... uključi N standard i MIMO, pomnoži sa 2 (to je tih 40 i nešto Mbps što se može izvući) i to je maksimum što se može na 2.4 GHz bandu. 5 GHz je druga priča, 802.11ac treća, tu se već može postići nešto više.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]