Upravo. Sami reizdaju novu, osim ako pre isteka ne otkazes karticu.
Sto se tice izvestaja, zavisi i od banke, kakav je sistem slanja izvestaja.
Definitivno, dve najgore karticne sluzbe su u Zagrebackoj i Novoj banci.
Sto se ja navozah sa jednom gospodjom na ebay-u, ovih zadnjih dana, dok joj uplatih pare i ganjajuci je da mi posalje tacan invoice, pa to je cudo jedno.
Na kraju sam joj morala slati pare preko PP, nevezano za ebay. Nadacu se da ce sve proci u redu.
Naime, gospodja je "slucajno" pokrenula "unpaid" akciju i onda je zatvorila kad sam joj poslala mail. Posto je ona to zatvorila, ebay to onda tretira kao placeno, jer smatra da je transfer sproveden na neki drugi nacin, mimo PP, tako da ja vise nisam imala "pay" opciju na osvojenim artiklima. Onda se ona zbalnula, ne zna sta da radi.
Radi ilustracije, eBay store je u pitanju, top-rated seller, imaju preko 20 000 feedback-a.
Ja joj napisem da mi posalje invoice za taj item sa PP, sa novim total-om, jer da sam promenila adresu dostave na USA adresu jer mi je skupo da mi salje ovamo, jer salje samo USPS Express-om.
Ona ladno posalje invoice sa starom sumom, gde je postarina 38$.
Ja se smorila ziva, doslo mi da sve iskuliram. Posle nekoliko sati, smognem snage i objasnim joj ponovo, sve natenane i jos jednom zamolim da mi izracuna novu postarinu i posalje novi invoice.
Onda meni gospodja rece da ja dodam 12$ postarine za FedEx Ground i posaljem joj taj iznos PP i email kad posaljem, sto ja i uradih.
Evo, sad vidim, ostavila mi je pozitivan feedback.
Fala nekom organu!
I kad onda neko kaze da Ameri nisu poglupavi. EDIT: blaf77, kupila sam onaj nalog, o kojem smo pricali, pa cu ti preneti iskustva posle par kupovina, kako sljaka.