Eh sad....kako da pocnem...pa mozda od pocetka.

Prije vise od godinu i po dana potpisao sam ugovor sa blicom za wadsl. To je bilo otprilike onda kad se i pojavio. Sve je proslo kao podmazano.
Vrlo brzo su dosli, postavili, radi ko doksa. Sa krova moje kuce se vidi Paprikovac, rekli su da je otvorena vazdusna linija neophodna. Ok, imam.
Super je islo nekoliko mjeseci, i download i igre, ali onda se pojavio problem pucanja, pinga i svega ostalog. Zvao sam i slao im e-mailove i uvijek "podesicemo uredjaj, iskljucite adapter na 5 minuta" i tako to. I uvijek poslije bi bilo isto. Ekipi je trebalo mjesec i po dana da dodje i okrene moj uredjaj sa krova prema Borcevom stadionu. I sve je bilo rijeseno! Tako jednostavno rijesenje za pola sata, a njima trebalo mjesec i po dana da dodju. Postojale su smetnje na liniji (pa ima dobrih 4KM vazdusnom linijom). Ali ajde ok, bilo pa proslo.
Sve otad sljaka. Internet brz, ne puca.
I onda u julu prosle godine (kad je preuzeo Aneks) opet pucanje, problemi. I cekao sam da se presele, imao razumijevanja. Oni su izgleda pomjerali predajnike na Borcevom, pa sam opet ostao uskracenog signala. Zvao sam i dobio uvjerenje da ce ekipa doci brzo. I cekao sam...cekao.
Ljudi moji, vjerovali ili ne cekao sam 3 mjeseca. Procitacete kako. Isprva dakle mjesec i po.
Bio sam ljut ko nenormalan. I meni pukne film. Sjednem za racunar i otvorim Word. Naslov "Zalba" napisem sve i odnesem da mi potpisu.
I dalje nista. Tako 2 puta. Dobro...sjednem za racunar...novi naslov "Zahtjev za raskid ugovora" i navedem sve i prilozim zalbe potpisane. Naravno za sve je postojao razmak od najmanje 15 dana izmedju 2 zalbe i zahtjeva za raskid ugovora, znaci mjesec i po samo to.
Sve ukupno 3 mjeseca bukvalno bez interneta, nisam ni pokusavao da se konektujem, ne moze. Adapter i modem sam iskljucio i stavio u plakar.
Jos samo da se sjebe (a ne sluzi mi ni za sta) pa da mi i naplate.
I onda odem u njihov servis kod euro benz pumpe. Ponesem sve potpisane sa pecatom zalbe i zahtjev za raskid ugovora. Sve uredno u razmaku od 15 dana sve zalbe i zahtjev, kao sto sam napomenuo, dakle imali su vremena da reaguju.
I kad sam digao galamu tamo, okupe se svi, ja se skoro vec derem, poludio sam. A nisam ni racune placao (racune su redovno slali

).
Izadje njihov sef sta li je, pogleda sve ono i ne moze da vjeruje. Izvinjava se, nije mu jasno kako je sve to moglo da se dogodi.
Ja mu kazem, sta mi vrijedi sto je nalog napisan, kad ga niko ne cita i ne dolazi. Ja kazem ma sad me ne zanima ni popravak ni nista, hocu samo da vam vidim ledja, jel jasno? Kaze nema stvarno potrebe da raskidate, ucinicemo sve sto treba. (Da li se uplasio lose reklame, ne znam). I momak iz servisa dade mi svoj licni broj telefona da zovem kad god imam problema, stvarno fin momak, kaze rijesicemo sve danas poslije posla dolazim. Kazem ja, ne mora odmah, ali majku mu barem u neko razumno vrijeme. Kaze nema problema. I dodje on, i kaze da su pojacali signal na Paprikovcu kako je preuzeo Aneks, a ovamo na Borcevoj strani, gdje sam bio okrenut ni da bekne.
I okrene on Motorolu za pola sata prema Paprikovcu (gdje sam u pocetku imao problema). Pola sata posla! A toliko sam cekao.
Odmah je proradio ko nenormalan. I odmah napisem Zahtjev za oslobadjanje troskova interneta za taj period. I dobijem rijesenje da me oslobadjaju za oktobar. Pazi Boga ti..oktobar. Napisem novi zahtjev i kazem da je bilo oko 3 mjeseca a ne 1 i prilozim opet radni nalog kad su dosli da poprave. I trazim jos dodatnih 15 dana kao nadoknadu. I poslije dobijem rijesenje da me oslobadjaju za oktobar, novembar i decembar. A jul, avgust i septembar sam naravno platio. 20 jula je sve pocelo, odatle i tih dodatnih 15 dana koje sam trazio kao nadoknadu.
Znaci dali su mi sve, na kraju ispali fer. Ali sva ta ludnica...morao sam bukvalno da im zavrcem ruke, licno da ih trazim na poslu.
I nakon svega dadnu mi da se prebacim na DuoCable (iako mi je ostalo jos pola godine ugovora) i sad imam 1024/384 cable umjesto 768/192 wadsl. I radi non-stop nikad problema evo i sad (presao sam prije 2 mjeseca).
A vi protumacite kako hocete. Toliko.