banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 22 Mar 2016, 15:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
U decembru 2014-e mi crkao taj crni i morao potpisati novi ugovor, dobio taj ZTE. A poslije sam vidjao kod ljudi taj ZTE pa mislim da sada dijele samo te modem. On isto ima wifi u sebi i napredniji je od Huawei-a, ima vise opcija koje preko njega mogu. Prije 10-ak dana dolazili i fiksnu liniju sad prebacili preko modema

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2016, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ljudi moji, čitate li vi svoje ugovore i opšte uslove poslovanja?
Što dopuštate da vas neko navuče na novi ugovor samo da bi zamjenio nešto što ionako mora da vam zamjeni?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2016, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Pa pazi nesto imas ugovor na 12 mjeseci za adsl i prodje tih 12 mjeseci
ne produzavas ugovor a i dalje uslugu koristis i stize ti racun.
Nakon posle tih 12 mjeseci recimo 15 crkne ti ruter prijavis kvar i odes za zamjenu.

Sta se desava, potpisujes novi ugovor a ne ugovor o produzenju i tek onda dobijas novi ruter.
Sta sad?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2016, 18:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako ti je crkao modem, dužni su da ti ga promjene bez ikakvog potpisivanja bilo čega... sem radnog naloga da je izvršena zamjena.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2016, 21:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Ima li neki zakon da se može pozvati na njega ako budu zanovjetali?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2016, 21:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Modem je njihovo vlasništvo i dužni su da ga zamjene ako je neispravan, u protivnom nisu u mogućnosti da isporuče uslugu, samim tim nemaju osnova da je naplate.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2016, 09:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
<Enter_name> je napisao:
Modem je njihovo vlasništvo i dužni su da ga zamjene ako je neispravan, u protivnom nisu u mogućnosti da isporuče uslugu, samim tim nemaju osnova da je naplate.

Slazem se ja sa tobom, i tako bi trebalo da bude samo sto kod nas niko ne postuje nista pa radi kako mu je volja. Meni je bio istekao minimalni period trajanja ugovora, i to cak godinu dana sigurno koristio ulugu nakon tog isteka. Crkne modem ja nazovem prijavim kaze mi momak iz tehnicke sluzbe sa kojim sam razgovarao da odem na salter. Na salteru gospodja kaze morate potpisati novi ugovor, jos se prepirao sa njom upravo oko toga da je to njihovo vlasnistvo i da nema nikakve logike da moram bilo sta potpisivati, ni da cuje. Posto mi je trebao internet tada, radio se o internetu u firmi, nisam imao drugog izbora vec potpisati novi ugovor.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2016, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Него, јесу они шта мијењали у конфигурацији, раније је могао било који модем да се укључи, подеси - и ради?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2016, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
PFC1970 je napisao:
U decembru 2014-e mi crkao taj crni i morao potpisati novi ugovor, dobio taj ZTE. A poslije sam vidjao kod ljudi taj ZTE pa mislim da sada dijele samo te modem. On isto ima wifi u sebi i napredniji je od Huawei-a, ima vise opcija koje preko njega mogu. Prije 10-ak dana dolazili i fiksnu liniju sad prebacili preko modema

Hvala lijepo!

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2016, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
PFC1970 je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Slazem se ja sa tobom, i tako bi trebalo da bude samo sto kod nas niko ne postuje nista pa radi kako mu je volja. Meni je bio istekao minimalni period trajanja ugovora, i to cak godinu dana sigurno koristio ulugu nakon tog isteka. Crkne modem ja nazovem prijavim kaze mi momak iz tehnicke sluzbe sa kojim sam razgovarao da odem na salter. Na salteru gospodja kaze morate potpisati novi ugovor, jos se prepirao sa njom upravo oko toga da je to njihovo vlasnistvo i da nema nikakve logike da moram bilo sta potpisivati, ni da cuje. Posto mi je trebao internet tada, radio se o internetu u firmi, nisam imao drugog izbora vec potpisati novi ugovor.

pročitaš svoj ugovor i opšte uslove i lijepo ti sve piše.
tako mojoj curi crkao modem i rekli da neće da poprave dok se ne obnovi ugovor, ona otišla kod njih pozvala se na članove ugovora, i rekla da će ići tužba ako ne zamjene modem. Da vidiš kako je odmah riješeno sve.
Nema veze ovo samo sa mtelom. Ljudi generalno ne čitaju šta potpisuju i onda se dešavaju problemi.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2016, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Je li nekome od juče užasno spor internet (mtel)?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 15:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Dec 2015, 22:50
Jel ima jos neko problema sa port forward na ZXHN H267N ruteru?
Odradim port forward u konfiguraciji ali i dalje nemam pristup. Provjerio sam da IP slucajno nije u CG NAT opsegu i nije. IP je sa 31.223.x.x
Jel treba da zovem mtel korisnicku da mi oni otvore portove, posto mi i VPN ne radi tj. ne mogu da se konektujem na VPN server...

I ja sam primjetio od prije par dana poteskoce sa netom...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 15:36 
Veteran
Veteran

Da, moraš ih zvati i sretno ti sa tim, ja sam par puta probao da objasnim ali bezuspješno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 16:01 
Početnik
Početnik

Pa oni su duzni kao ISP omoguciti nesmetan pristup internet servisima. Sta ako neko ima potrebe da se konektuje na VPN firme zbog obavljanja posla ili ako ima kucni web server?
Ne vidim kako ne bi izasli u susret i otkljucali sve portove ili barem one koji su neophodni. Poslao sam mejl sada podrsci pa cekam odgovor...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ma otvoriće ti ali isfurava to što ih moraš zvati. Ako je firma pa pustite sav moguć saobraćaj...

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 19:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Dec 2014, 19:46
Ja zvao prekljucer za javnu ip zbog ip kamera i javi se cojek ,bio pristojan uzeo podatke i otvorise mi se portovi sutradan.Reko on za sat-dva al neka.Bolje ikad nego nikad.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 19:55 
Početnik
Početnik

Heh, tek sad skontam da imam IP iz opsega CGN...
Dopunio sam mejl da mi takodje treba javna dinamicka IP, a ne IP iz opsega za CGN.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2016, 21:50 
Veteran
Veteran

Ja kada sam jednom zvao za to, dotična što se javila je non stop mislila da govorim o lan portovima koji su zaključani na modemu, i ne možeš joj objasniti nema šanse, pa sam probao da kažem kao da mi treba za kameru, sutradan htječa njihova ekipa da mi dođe u kuću. Drugi put mi se neki tip javio, i on nije imao pojma, rekao da im pošaljem mail i da objasnim. Katastrofa!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2016, 22:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vi kao da do sad niste shvatili da tehnička podrška služi samo da se javi na telefon... i ništa više.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2016, 07:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Ja moram da pohvalim onaj ZTE modem, prebacivanje iz ruter u bridž mod je strašno jednostavno, no i dalje daleko od bilo čega normalnog...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]