banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 19 Jun 2026, 13:30 Danas je 19 Jun 2026, 13:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2025, 16:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:56
BTW, za slanje para najbolji je kripto :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2025, 21:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Na stranu sve, ali nevjerovatno je koliko je nas bankarski sistem los i truo, to je takvo groblje da to nije realno...ljudi osposobljavaju Air Cash godinu dana..

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2025, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Omogućena je opcija isplate putem bankomata Nove baanke.
Provizija 5%.

Ne znam kako je kod drugih ,kod mene Lova app često baguje.
Nakon nekog vremena nekorištenja kada uđem u app odmah je "obori",sledeći put kad pokušam normslno radi.
Zadnja verzija app,na telefonu android 15 ali isto je bilo i dok sam koristio 14-ku.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2025, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2025, 12:18
Zanimljivo isti dan i Aircash omogućio isplate na
bankomatima MF Banke uz naknadu od 2%.
Kao da koordinisano idu?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2025, 17:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
@boban1982 Ovo sa app se i meni dešava ali mislim da to nije bug nego se to dešava iz sigurnosnih razloga. Svaki put kada app ostane u RAM memoriji, pa je korisnik opet otvori, ona se "sruši" da bi prilikom ponovnog pokretanja tražila unos šifre ili otisak prsta.

@marko31 Pa je l' radi taj Aircash u BiH? Kako se dopunjava? Ja sam stekao utisak da i nije u potpunosti funkcionalna u BiH.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2025, 19:10 
Pripravnik
Pripravnik

bogata_sirotinja je napisao:
@boban1982 Ovo sa app se i meni dešava ali mislim da to nije bug nego se to dešava iz sigurnosnih razloga. Svaki put kada app ostane u RAM memoriji, pa je korisnik opet otvori, ona se "sruši" da bi prilikom ponovnog pokretanja tražila unos šifre ili otisak prsta.

@marko31 Pa je l' radi taj Aircash u BiH? Kako se dopunjava? Ja sam stekao utisak da i nije u potpunosti funkcionalna u BiH.

Radi. Dopunjava se na prodajnim mjestima, praktično kisosci, benzinske, trgovine itd

Evo lokacije: https://aircash.eu/hr/lokacije/

Trebalo bi da omoguće i bankovnu nadoplatu, navedeno je u opstim uslovima.

Jedino što nije funkcionalno su njihove Aircash Mastercard kartice koje su radile u BiH do februara ove godine. Ali u app pise da stižu uskoro.

Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2025, 20:29 
Veteran
Veteran

Ništa Aircash ne vrijedi dok ne uvedu opciju uplate putem banke, raznih bonova i tome sl.
Vidim da ni oni nemaju Novotel u opcijama dopune, a kako čitam na drugom forumu, ne rade ni dopune za ostale operatere na Aircash-u. Sve u svemu, neka Aircash-a pa valjda krenu u punom kapacitetu.
Ne znam kakvo je stanje sa Lova app, mogu li se pare slati na devizne račune u inostranstvo ili tako nešto sl?
Hoće li na Lova app biti dostupne valute osim BAM-a?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 16:01 
Pripravnik
Pripravnik

Radi dopuna za druge operatere, novotel je izbačen prije par dana.

Meni su i lova i Aircash zasad beskorisni dok ne uvedu svoje Mastercard ili Visa kartice.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2025, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik

bogata_sirotinja je napisao:
Ništa Aircash ne vrijedi dok ne uvedu opciju uplate putem banke, raznih bonova i tome sl.
Vidim da ni oni nemaju Novotel u opcijama dopune, a kako čitam na drugom forumu, ne rade ni dopune za ostale operatere na Aircash-u. Sve u svemu, neka Aircash-a pa valjda krenu u punom kapacitetu.
Ne znam kakvo je stanje sa Lova app, mogu li se pare slati na devizne račune u inostranstvo ili tako nešto sl?
Hoće li na Lova app biti dostupne valute osim BAM-a?

Evo omogućili su Apple/Google Pay dopunu računa.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 14:48 
Veteran
Veteran

Da li je iko plaćao režijske račune putem Lova app? Dobije li se neki izvod/potvrda na mejl koji se može odštampati?

@nklak Šta je sa Novotel-om i ubacivanja njih u App?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Dobije se potvrda o plaćanju na mejl.

Račune za struju plaćam preko Love cijelu godinu jer nema provizije ali zadnji račun kad sam skenirao kod na računu kao iznos na računu je pisalo 0,00 KM pa nisam platio ovim putem.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 17:46 
Početnik
Početnik

Elektroprivreda je promijenila format QR koda na racunima za septembar bez da su obavijstili ikoga pa skeniranje nije radilo..klasika kod nas. Prilagodili smo novom formatu pa ce biti ok u prvom sledecem apdejtu..do kraja sedmice ce biti ovo pusteno...sto se tice Novotela, imali smo do prije 3 mjeseca njihove dopune na Lovi, ali im je provajder ukinuo integracije...pokusavamo raspetljati ali nije do nas.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2025, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
@nklak

Možete li uskladiti aplikaciju da bude moguće očitavanje i plaćanje računa od zev servisa:

https://zevservis.com/usluge/zev-books/

Oni izdaju račune za ZEV po gradu sa QR kodom ali ih Lova app ne može učitati.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2025, 15:26 
Veteran
Veteran

Svaka čast za prijedlog za račune ZEV servisa,wpogotovo što oni, od nedavno imaju QR kodove na računima.
Nadam se da će brzo biti riješen i problem sa računima Elektroprivrede RS.

Nego, koji je problem tj. ko treba da reguliše to da svaki izdavalac faktura (davalac usluga) mora imati QR kod na fakturi i da format tog QR koda bude jedinstven?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2025, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
Mislim da to nažalost nije obavezujuće niti jednim zakonom. To je individualno na svakom izdavaocu računa.
Svakako bi za nas potrošače bilo najbolje kad bi svi imali QR kodove koji su kompatibilni sa Lova app, ali pretpostavljam da tu ima dosta lobiranja banaka. Godišnje bi se na provizijama moglo uštediti 100-150 KM što nije malo. Mtel recimo ima nelogičnu proceduru da printane račune izdaje sa QR kodom a iste te račune kad šalju na email šalju bez QR koda.
Ima dosta prostora za unapređenje i zato karte bacam na ovu mladu ekipu iz Lova app ako oni ne poguraju izdavaoce računa neće niko:) U njihovom je interesu da implementiraju što više usluga prije nego se ovi iz Aircasha pokrenu sa mrtve tačke.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2025, 15:58 
Veteran
Veteran

Znam da nije obavezujuće niti jednim zakonom al' pitam, da li bi se i kojim zakonom to moglo riješiti? Možda zakonom o unutrašnjem platnom prometu ili Zakonom o komunalnim uslugama npr?
Evo i ja navijam za ovu omladinu koja stoji iza Lova App, ali bome, moraju biti domišljati, kreativni a i brzi, jer kad krene Aircash i m:tel, biće borbe...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2025, 12:43 
Početnik
Početnik

Imamo spremno vlastito univerzalno i SEPA kompatibilno rješenje za QR plaćanja, ali su stvari naravno uglavnom komplikovanije nego što se na prvu čini. Za bilo kakvu "novu" stvar teško je pronaći sagovornika na drugoj strani. Međutim navikli smo glavom kroz zid i biće to OK. Što se tiče ZEV servisa, dobra ideja, oni su nezavisni i mislim da im neće biti problem ovo novo rješenje.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2025, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

@nklak šta je sa integracijom Visa kartica u Lova app?

Mislim da će se popularnost servisa još vise povećati kad se ponudi i prepaid kartica.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2025, 19:26 
Početnik
Početnik

Radimo punom parom ;) To nam je trenutno prioritet #1

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2025, 22:47 
Veteran
Veteran

@nklak
Dokle se stiglo sa prilagođavanjem QR koda za Elektroprivredu RS? I dalje, neispravno ispunjava nalog kada se skenira QR kod.... Podrška ekipi.

Vrh

[ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]