banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 07:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: wadsL v.2.0
PostPoslato: 01 Feb 2010, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
goxon je napisao:
Mozda iznenade u 5 do ponoci :p

Sa obavještenjem da novi paketi stupaju na snagu 1. marta...ili 1. aprila :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Meni je neko obrisao poruku a bio sam smrtno ozbiljan, ne mogu naci kljuc od crvenog ACME ormarica u kome se nalazi turbo internet prekidac. Trenutno traze dobrog kljucara.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 16:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
the_grunf je napisao:
Meni je neko obrisao poruku a bio sam smrtno ozbiljan, ne mogu naci kljuc od crvenog ACME ormarica u kome se nalazi turbo internet prekidac. Trenutno traze dobrog kljucara.

:lol:
A vremena sve manje...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Scr1pt?

Red_Dog?

Jel' sve u redu? Nema vas danas.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Mozda su script i reddog obicni lozaci, koji nemaju veza sa blic.netom?

Zvao sam danas oko 11h 921-000, i naravno, izbacuje, ne mozes ih dobiti.

offtopic
cijene adslu na sajtu mtela su sa pdvom? moze odgoovor i na pp

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
mtel uglavnom ne navodi cijene sa PDVom tako da treba dodati 17% ako već oni nisu dodali...

Poslednji put menjao mangia dana 02 Feb 2010, 00:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala mangia.

Solaris, bio se previse aktivan ovih dana, skoro po cijeli dan online, a danas ni jednog posta.

Call centar radi 0-24h. Nazovem sad (pola jedan navece), kaze birajte jedinicu za informacije, pritisnem jedan, "postovati sve inf se mogu dobiti od 7 do 20h" i onda tututututu. Ne razumijem ih, pa jesu li oni svijesni da je x puta teze vratiti starog korisnika nego dobiti novog?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ako ti ne gori pod nogama, moj savjet je da sačekaš 10-20 dana...

Moje mišljenje o WADSL.u je podijeljeno.. Imam kolegu koji je preživio sve najgore što se čovjeku može dogoditi sa internetom (priznaju da ne radi ali ne dozvoljavaju raskid ugovora niti smanjuju račune) ali opet i iskustvo prijatelja koji nikada nije imao nikakvih problema...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 17:28 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
u današnjem Press-u Aneks ima objavljen oglas o promjeni uslova u pružanju TK usluga i između ostalog spominju ADSL i to pakete do brzine 10Mbit/s u downloadu. Pretpostavljam da su uspjeli odradi LLU sa MTEL-om? Nigdje se ne spominje WADSL.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Piše li kad će početi nuditi ADSL?

Više-manje ih samo to može izvući jer kablovski internet mogu nuditi samo tamo gdje imaju svoju mrežu, a pokrivaju manje od Elte, i neće biti daljeg širenja i preklapanja tih mreža (bar je tako ranije rekao onaj iz Elte).

A vjerovatno imaju problema u ponudi većih brzina na WADSL-u, za to sam čuo još ranije, nije valjda problem do uređaja na strani korisnika već do drugih dijelova mreže. Evo danas je neko na Blic helpdesk forumu napisao ovo:

Citiraj:
evo poslije jednog telefonskog poziva blicu sve mi je jasno, info koji sam dobio je taj da moj link 1.5 mbit se nece mjenjat jedino se moze smanjiti :( na
1 mbit za manje para i nista vise hahahaa malo smijesno al je tako tako da gospodo hvala lijepa

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 18:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ipak mislim da je do mreže prema korisnicima tj. AP ima max. 14 mbps agregatno (po motorolinoj dokumentaciji). Sad zamisli koliko imaju korisnika po AP-u, neka svakom dadnu po 2 mbps... računica je jednostavna. A i već su se hvalili kako imaju gigabitni internet link... Wireless je ograničen medijum, nažalost. A što se tiče ADSL-a, LLU se desio, a kada će to zaživjeti u pravom smislu...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Fora je sto telekom uzme oko 15 maraka za pristup lokalnoj petlji kroz raznorazne namete... tako da jedino im se isplati ponuditi skuplje i brze ADSL pakete, ako to misle... problem je jedino sto se nikom ne isplati uzeti te iste pakete. Enivej, bilo bi fino da bude malo konkurencije, pa kakva god... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 06:17 
Urednik
Urednik

<Enter_name> je napisao:
A što se tiče ADSL-a, LLU se desio, a kada će to zaživjeti u pravom smislu...

o tome i govorim - sudeći po njihovom oglasu, zaživio je

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 06:20 
Urednik
Urednik

ziggy je napisao:
Fora je sto telekom uzme oko 15 maraka za pristup lokalnoj petlji kroz raznorazne namete... tako da jedino im se isplati ponuditi skuplje i brze ADSL pakete, ako to misle... problem je jedino sto se nikom ne isplati uzeti te iste pakete. Enivej, bilo bi fino da bude malo konkurencije, pa kakva god... :iconbiggrin:

fora je i to što Telekom Slovenije može da radi bez zarade ili čak sa gubicima, samo da zauzme tržište. Od prodaje pristupa internetu se već dugo ne može obrnuti velika lova. Zaradu će ostvariti na voice i digitalnoj / IPTV.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 10:42 
Pripravnik
Pripravnik

Moz' da bude, al' me mora da znaci... ovdje je sve manje ljudi, para i korisnika ("trziste"), nesto cisto sumnjam da ce neko da izvali grdne pare za neke triple-play, qrac, palac servise... fiksni telefon se sve manje koristi, tv - satelitska na krov i piraterije do mile volje... prosla su vremena kad se inace moglo prodavati muda pod bubrege, tj. nudite neke servise uz debele marze. Daj narodu 'ljeba i nesto opipljivo. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 10:59 
Urednik
Urednik

ziggy je napisao:
Moz' da bude, al' me mora da znaci... ovdje je sve manje ljudi, para i korisnika ("trziste"), nesto cisto sumnjam da ce neko da izvali grdne pare za neke triple-play, qrac, palac servise...

zašto da ne. Telekom Slovenije je još uvijek državna firma, a znaš kako to ide u državnim firmama kad se investira ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 11:06 
Pripravnik
Pripravnik

Ma ja sam cuo da su nesto skepticni i sumnjivi ka ovom trzistu. Mutno nesto previse.
Mozda se zajebu i investiraju, al' cisto sumnjam da ce da prodaju nesto u imalo znacajnim kolicinama. Poznato je kakve su metropole nase vukojebine. Mnogoljudne nadasve. :iconbiggrin:
A mozda je to sve pokrice za nesto drugo sto se iza brda valja... ko zna... sto bi rekli slijepci, vidjecemo... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 11:26 
Urednik
Urednik

ziggy je napisao:
Ma ja sam cuo da su nesto skepticni i sumnjivi ka ovom trzistu. Mutno nesto previse.
Mozda se zajebu i investiraju, al' cisto sumnjam da ce da prodaju nesto u imalo znacajnim kolicinama. Poznato je kakve su metropole nase vukojebine. Mnogoljudne nadasve. :iconbiggrin:
A mozda je to sve pokrice za nesto drugo sto se iza brda valja... ko zna... sto bi rekli slijepci, vidjecemo... :iconbiggrin:

čuj, njima su planovi od početka bili da BL bude usputna stanica prema Sarajevu, a onda dalje prema Kosovu i Makedoniji. U sopštenju o imenovanju novog direktora možeš pročitati da se hvale izgradnjom linka prema Sarajevu http://blic.net/index.php?id=62&vijest=520

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ja sam u cetvrtak narucio WADSL u Blic-u. Na ugovoru pise da je 1MBps i cjena je 29.25 KM sa PDV-om.
Zna li ko koliko obicno treba cekati da ga dodju montirati?

<Enter_name> je napisao:
Mislim da smo dobili odgovor... :D

Jesmo. Sad sam zvao blic. Povecanje je sa 768 na 1mbit. Vise nece biti. Tako rekose na informacijama 921-000.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A zašto to onda ne stave na sajt ako je to zvanično, ako se već ugovori potpisuju sa tim parametrima?

Meni oni nisu jasni, svi ostali se polomiše da što prije stave obavještenja o izmjenama, posebno o unapređenjima, a Aneks ništa. Moraš iz zvati da bi nešto saznao.

Na sajtu i dalje stoji da za WADSL imaju samo paket 768/128 kbps za 25 KM. Nema ništa o tom paketu od 1 Mbps za koji ljudi potpisuju ugovore još od prošle sedmice.

Znači stvarno neće biti ništa novo za dosadašnji paket od 1.5 Mbps?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]