BiH carina i posta -kriminal nevidjeni,meni su svaki put sve raskopali,krali,bukvalno proberu iz paketa sta im se svidja,pa sam jednom prilikom haos napravila i za sad je ok

negdje zimus dobijem neki paket iz USA u kojem je izmedju ostalog bio neki Ipod koji su kreteni raskopusali,zaboravili vratiti ambalazu ,znaci tek tako ubacili u paket a znam da je bilo upakovano,znaci uvijek insistirati na provjeri kilaze paketa(svaki paket ima kilazu oznacenu)e sad svi priv paketi se placaju 9km (u mom slucaju su bili paketi do 15ak kg )u kojima je bilo sitnije tehnike,nakita,odjece,igracaka,pa cak i neke hrane
a sto se tice te carine prije nekih 6-7 god dobijem tel iz Finske,takodje priv posiljka-poklon,iz poste me nazvao neki lik(bez ikakve pismene obavijesti sto bi trebalo) i kaze mi e ja radim do tad i tad,dodji po tel sto je stigao iz Finske(nisam ni znala da je poslan,trebalo je biti iznenadjenje)lik u posti je to sve fino raspakovao,isprobao

i kao carina je oko 30% cijene tel (sto sam tad trebala platiti oko 200km)al daj 50km i necu ja nista provesti kroz papire,naravno i tu poludim i napravim haos i ne platim na kraju nista
malo sam smorila pricom ali poenta je da trebate biti doobro oprezni s pljackasima jer su im sve te cifre ¨odokativne¨a ja samo cekam priliku da negdje pokupim svog postara autom

ili da ga barem grom negdje udari idiot krade i djecije rodjendanske cestitke cim vidi ino adresu,misli lova unutra