banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 26 Avg 2014, 06:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Avg 2014, 01:06
mtel se napokon oglasio. dobio sam mail u kom pise da im je zao i da ne mogu popravit kvar i da nisu vise sposobni se bavit ovim poslom, te da ce se prestat bavit ovim poslom a sav svoj kapital ce ulozit u izgradnju farme krava muzara i rasplodnih bikova na manjači dok ce posao provajdinga ustupit nekom drugom.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 06:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
konfig je napisao:
@mesečeva_kći
ako sam te dobro razumio, ti ocekujes da oni dodju do tebe i da rijese ovaj problem???
Moras da znas da ovaj problem oni nece moci da rijese tako sto ce da dodju do tebe i da nesto poprave (restartuju tvoj modem/router), oni, po svemu sudeci, imaju velike probleme kod sebe, u svom nekom glavnom centru, neko je bas bas zeznuo podesavanja ili je prestao da radi neki vazan router/switch...

Po meni, mislim da je nesto prestalo da radi, a naravno oni nemaju rezervni, a posto ta oprema kosta citavo bogatstvo, to kod nas nije lako ni nabaviti, vjerujem da oni jos uvijek cekaju da im stigne zamjenski uredjaj, a do tada sve radi na nekom backup sistemu, a mi vidimo kako to radi...

Nije iskljucena ni varijanta gdje je neki njihov super strucnjak nesto zeznuo, a onda nekoliko dana pokusavo da to popravi, a zatim se ipak odlucio da pozove nekoga u pomoc, pa dok onda taj neko stigne, pa dok onda on radi nekoliko dana i naravno svo to vrijeme mi totalno uzivamo...

Sve u svemu, da su kod njih upali i marsovci, svi se slazemo u jednom, da je totalno, ali bas totalno neprihvatljivo da problemi traju 7 dana i da na njihovom sajtu nema NIKAKVO ZVANICNO OBJASNJENJE!!!!
Naravno, na sajtu su razne reklame - navlakuse, lazi...sms-om svaki drugi dan spamuju korisnike, ali vaznih obavjestenja i objasnjenja nema!!!

Kao sto neko vec rece, oni se trenutno bas muski trude da od elte preuzmu prvo mjesto i to u kategorijama:
- stabilnost mreze
- podrska
- obavjestenja na sajtu

Sigurno nisu u pitanju novci, nego zaposljavanje nestrucnih ljudi pa kad se desi bilo koji kvar, niko ne zna popraviti.
Tako je sad u svakoj firmi i instutituciji, nevezano da li ona ostvaruje 100 miliona profita kao sto je telekom ili pravi gubitak od 50 miliona kao sto su zeljeznice.
U Vladi, opstinama, komunalnim preduzecima...svugdje su na celu ljudi koji su pokupovati diplome na privatnim fakultetima i vode te firme i institucije pa je sad kolaps svega.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 09:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Izgleda da je ipak 512k day u pitanju samo me čudi to što se još nisu oglasili na sajtu kao i to što se niko u okruženju ne žali na ovakve prekide (mislim prevenstveno na Srbiju). Od nedjelje naveče meni uglavnom radi.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' moze ukratko, jezikom razumljivim normalnom trolu, sta je 512k day?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 10:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ruteri koje koriste IPS-ovi i nad-ISP-ovi imaju "problem" u svom firmveru. Naime, maksimalan broj ruta u BGP tabeli je 512000 i taj limit je dostignut što je imalo za posljedicu prekide konekcije.

http://en.wikipedia.org/wiki/512k_day

Samo što se ovo počelo dešavati dosta kasnije ovdje tako da sumnjam da nije do mtela.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 10:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Avg 2014, 01:06
http://en.wikipedia.org/wiki/512k_day

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Ja ne znam sta su oni sada promjenili, ali kod mene sada IPTV hoce da radi na njihovom kineskom modemu, ali nece da radi na mom thomson modemu (radi, ali uzasno sporo i cesto puca sa glupim porukama da nije mogao da update-uje kljuc, nije moguce da se konektuje na neki URL i sl.) i to na dvije lokacije, naravno do ovog problema je doslo sa ovim novim super promjenama, a prije toga sve je radilo perfektno...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
512k je uzrok, potvrdio šef stanice... sada su to uredili da radi, ali problem nije trajno riješen :/

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Ima li m:tel ADSL korisnika, ovdje, sada? :)

Vrh

Tema posta: Re: Одг: ADSL
PostPoslato: 28 Avg 2014, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ima, sad sve radi. Još je ping duplo veći nego prije, ali nemam drugih zamjerki.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Meni još uvijek katkad zna pući net.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 20:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima, od nedjelje nemam problema. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Eis, bome nisi danas jedno 2 sata koristio net :)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Juliette je napisao:
Meni još uvijek katkad zna pući net.

Meni se nije ustabilio dovoljno da nestanak mogu nazvati pucanjem. Nestaje ga svaki čas, 3 modema smo promijenili, jer nam donose šrot sa greškom, umjesto novog modema zbog kog sam potpisala ugovor. Sad je navodno na najvišim nivoima sve ok, a mi koji imamo problem treba da se javimo u poslovnice i podnesemo neke posebne zahtjeve?!

Usput, prošli mjesec sam uzela i novi fiksni broj i u ugovoru naglasila da ne želim da se nalazim u online ili štampanom imeniku, kad ono... I to mora kroz posebne instance, iako "greška" nema veze sa mnom.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Jos uvijek smo na "backup" sistemu sto se moze vidjeti preko javnih IP da su aktivne samo 89.111.xxx.xxx ,a 46.xxx.xxx.xxx i 109.xxx.xxx.xxx. jos uvijek nisu .

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 01:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Od kuda ti znaš koje sve oni adrese koriste? Moja javna je trenutno 31.223.xxx.xxx tako da ne pije vode to što si napisao.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 08:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kad se očekuje da se stanje unormali

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 19:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kada se nabave dva nova rutera koji koštaju boga oca. Nije 512k day bio problem za ovo već ruteri koji su riknuli po informacijama koje sam danas dobio.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
mara- je napisao:
Od kuda ti znaš koje sve oni adrese koriste? Moja javna je trenutno 31.223.xxx.xxx tako da ne pije vode to što si napisao.

Maro draga , prije ovoga mi je 1xxxxxxxx puta dodjeljena adresa tipa 46.xxxxxxx ili 109.xxxx i svi dobro znamo da su to IP od MTEL-a bar sto se tice regije Banja Luka , a ova sad 89.111.xxx.xxx. mi nikad nije bila dodijeljena sto znaci da ove 2 trenutno nisu u funkciji , a to znaci da je ovo neki "backup" sistem koji steka povremeno .
Da je sve ok imao bih opet iste adrese kao i prethodnih GODINA i bio bi i internet OK . :evil3:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 21:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Očigledno samo vi u BL imate probleme. Ja nikako nisam imao. I nije maro, nego mara, nisam žensko.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]