banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 05:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 14 Dec 2013, 00:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
I ja sam baš razmišljao o tome, nemam mnogo transakcija a već tri refunda. Doduše jednom sam ponovo platio za paket koji je stigao i čuvam sve prepiske sa trgovcima u slučaju da bude nekih problema.
Pošto nisam vidio neku opciju pitao sam prodavca na koju adresu da uplatim i on je poslao adresu paypal naloga sa molbom da u poruci nakon uplate napišem transaction ID kako bi lakše mogli provjeriti.
Za sad je sve uredu, ali mi se nešto ne naručuje bar dok ponovo ne počnu stizati kupljene stvari u nekom normalnom roku.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 02:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
princo je napisao:
Poslije 98 dana mi je stigao paketic!
Placeno 05.09.13.
Pa jel moguce majku mu?Izmedju ostalih kao sto rece juliet,stizale su mi stvari koje sam narucivao poslije.Jedno desetak paketa,od septembra mi jos nije stiglo.Jos traje patnja.Cak sam od ebay-a dobio upozorenje za prevelik broj refundacija,i kao ako se nastavi nalog ce biti limitiran ili cak skroz zatvoren.Fino sam im sve objasnio i zasad mogu naruucivati normalno.S tim da sam im naveo sve transakcije koje su bile zbog neispravne robe,povucene od prodavca,odustajanja od slanja u bih itd itd itd..Za 4 transakcije nisam otvarao ni slucaj,ni trazio refund,nista,i tako sam im napisao.Fina Joie mi je rekla da ce se ona postarati da vidi sta je sa te 4 narudzbe,ali ne javlja nista.Zasad su me pustili na miru,majku im!
Pitanje
Kako da izvrsim povrat novca prodavcu a da ostane zabiljezeno da se vidi sta je u pitanju?Paypal?
Send money,nadjem transakciju refunda,izaberem m@il prodavca,iznos i to je to?
Prao me strah vise i narucivati,majke mi!

i meni stiglo juce i danas nesto od kraja oktobra. ovo ranije mi je sve stizalo.
i ja sam dobila to upozorenje za puno refunda. ali mislim da sam to dobila od paypala, ne ebaya :-? ali ja imam account vec dugo i narucivala sam i sebi i dvjema-trima drugaricama, i muzu i za njegovu firmu i svasta nesto. tako da nemam pojma, bilo je puno transakcija, ali i refunda. ali nekako kad ja to sve saberem i oduzmem, mislim da je procenat refunda manji od 5%. ne znam koji im je kuki da su me opominjali.

ovo sto si pitao, nemam pojma. ja sve rjesavam preko paypala, rijetko preko ebaya. ustvari, trudim se prvo rijesiti preko poruka sa sellerom, pa ako nista ne uspijem, pravac paypal.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 12:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Maj 2013, 22:39
pozdrav svima..eh da sam ovo citala kad sam kretala sa ebayem..uh koliko lakse bi bilo..:-) elem,pitanjce i savjet mi treba. kupila na ebayu predmet vrijednosti sve sa shipingom 66 britanskih funti. (51+15 shiping)Express Int'l Postage....salje se iz UK. sta da ocekujem na carini nasoj? kontam da promijenim adresu da posalju nekom od rodbine u Swiss ili Slo? sta je pametnije i koja od ove dve drzave? Fala ziv bio!!! :-)))

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Svica nije u EU i tamo ces mozda platiti carinu kao i u BiH. A mozda i neces.

U SLO neces.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 13:47 
Voajer
Voajer

hvala!!! u swiss,kako saznajem,do 100franaka ne naplacuju a to je tu negdje oko stotke zavisno od konverzije..hvala mnogo! :-) =D>

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
I kod nas ces vjerovatno proci bez carine, jer ide preko obicne poste.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

richa je napisao:
I kod nas ces vjerovatno proci bez carine, jer ide preko obicne poste.

napisala je da je express internationa shipping ;-)

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 23:47 
Voajer
Voajer

maa cisto sumnjam da bi bilo ovdje bez carine i poreza i predavanja.. :angry1: koliko znam kriterijum je 50km

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Јесте али сам "икс" пута до сад добијао ствари веће вриједности без царине. Е сад има ли разлике између Добоја и БЛ по том питању - појма немам.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mazza je napisao:
maa cisto sumnjam da bi bilo ovdje bez carine i poreza i predavanja.. :angry1: koliko znam kriterijum je 50km

jeste, to je kriterijum, ali ne pregledaju oni sve posiljke. :-) naravno, ono sto je vece, kabastije, sto im se cini vrijedno, za to ce traziti racun. mozes naruciti haljinu od 250 dolara i da ti stigne obicnom postom bez ikakvih dazbina. tako da, prolaze i vrijednije stvari, samo zavisi od vrste artikla, pakovanja... njihovog raspolozenja itd. :-)

nema veze doboj, banjaluka, bijeljina, kako kazem, samo zavisi od toga kako im dodje, da li ce to otvoriti ili ne. naravno, ako cesce nesto narucujete i ako su vam mozda zapamtili ime, vece su sanse da ce vam cesce slati poziv da dostavite racun.

meni dosad vise puta prosle posiljke vrijednosti po 50-60funti. cak su mi par puta i trazili racun, slala sam faksom, i progledali kroz prste.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013, 15:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Danas stigoše dva paketa, jedan naručen prvog oktobra a drugi prije 16 dana. :)
Izgleda da se sve vraća u normalu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 22:29 
Voajer
Voajer

da,da.. slazem se da prolaze (nekad) i skuplje stvari.. kako, ne znam al' nece mene to sigurno da snadje:-)) ne bih na to racunala..

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 22:39 
Voajer
Voajer

stigla posiljka iz Kine 8.dan od narudzbe..woow..rekord..kineski postar neki brz cova :-D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 11:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2010, 17:42
Danas stigao paket naručen još prošle godine (HK), tačnije 10.10.2013, piše da je paket poslan odmah sutradan 11.10.2013. U međuvremenu (sredina decembra) sam kontaktirao prodavca i dobio full refund. Sad je red da ponovo platim prodavcu. Sad pitanje, jeli ima ikakvih posebnih zayebancija sa ponovnim plaćanjem? Nadam se da ovo nikome nije desilo, ali opet, nadam se da, ako se i desilo da ste platili prodavcu. Kakva su vam iskustva ?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 11:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Javiš se prodavcu da želiš platiti, on ti proslijedi paypal adresu i poslije kad mu pošalješ novac u poruci na ebay napišeš transaction ID da može lakše pronaći uplatu. Sve prepiske čuvaj i neće biti problema.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Meni se to cesto desava u zadnje vrijeme, tj. u istom tom periodu sam puno narucivao i imao puno refunda. Platim kad god uspijem naci od koga sam kupio, a ako ne mogu iskopati-ne platim. (Ali ne radi se nikad o velikim iznosima, niti ja nesto dobijam niti oni gube, sitno je sve)
Problema nece biti u svakom slucaju, ni ako ne platis, tako da nemas brige. Meni se neki dan javio prodavac koji mi je refundirao neku sicu za folije za displej, pita da nije slucajno stiglo, a bas njega nisam uspio iskopati da mu javim da je stiglo i platim, tako da se moze desiti da se kasnije prodavac javi da pita da li je stiglo.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 12:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Meni se desilo, stiglo dva dana nakon refunda, pa sam platila.
Koliko god je glupo meni kad naručim, pa ne stigne, računam da je glupo
i njima kad pošalju, a ne budu plaćeni.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja kupio vrat za strata, stigao, stavio na gitaru, sve super samo su pragovi umjesto "medium jumbo" neki bas mali.
Od zajebancije se pozalim, kinez me odjebao, ja eskalirao dispute i dobio pare nazad. :D
Ostavio kinezu bad feedback, onda me on molio da mi jos plati da promijenim bar u neutral. Ostalo mi ga zao pa sam mu potpuno besplatno ostavio pozitivan feedback.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Meni vec treci put salje dio za laptop, samo da mu ne ostavim bad feedback, al ako sad ne dodje... :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2014, 23:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Dosta zavisi kojom vrstom slanja šalju. Meni evo opet nikada da stigne. Kinez mi nije sve poslao prvi put, i sada mi ponovo šalje to što fali. Poslao economy tarifom, a u isto vrijeme naručim još od jednog kineza koji pošalje standard tarifom i to već stiglo prije 7 dana, a ovo još nije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]