princo je napisao:
Poslije 98 dana mi je stigao paketic!
Placeno 05.09.13.
Pa jel moguce majku mu?Izmedju ostalih kao sto rece juliet,stizale su mi stvari koje sam narucivao poslije.Jedno desetak paketa,od septembra mi jos nije stiglo.Jos traje patnja.Cak sam od ebay-a dobio upozorenje za prevelik broj refundacija,i kao ako se nastavi nalog ce biti limitiran ili cak skroz zatvoren.Fino sam im sve objasnio i zasad mogu naruucivati normalno.S tim da sam im naveo sve transakcije koje su bile zbog neispravne robe,povucene od prodavca,odustajanja od slanja u bih itd itd itd..Za 4 transakcije nisam otvarao ni slucaj,ni trazio refund,nista,i tako sam im napisao.Fina Joie mi je rekla da ce se ona postarati da vidi sta je sa te 4 narudzbe,ali ne javlja nista.Zasad su me pustili na miru,majku im!
Pitanje
Kako da izvrsim povrat novca prodavcu a da ostane zabiljezeno da se vidi sta je u pitanju?Paypal?
Send money,nadjem transakciju refunda,izaberem m@il prodavca,iznos i to je to?
Prao me strah vise i narucivati,majke mi!
i meni stiglo juce i danas nesto od kraja oktobra. ovo ranije mi je sve stizalo.
i ja sam dobila to upozorenje za puno refunda. ali mislim da sam to dobila od paypala, ne ebaya

ali ja imam account vec dugo i narucivala sam i sebi i dvjema-trima drugaricama, i muzu i za njegovu firmu i svasta nesto. tako da nemam pojma, bilo je puno transakcija, ali i refunda. ali nekako kad ja to sve saberem i oduzmem, mislim da je procenat refunda manji od 5%. ne znam koji im je kuki da su me opominjali.
ovo sto si pitao, nemam pojma. ja sve rjesavam preko paypala, rijetko preko ebaya. ustvari, trudim se prvo rijesiti preko poruka sa sellerom, pa ako nista ne uspijem, pravac paypal.