banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 14:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 22 Avg 2014, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Nemanja666 je napisao:
Warrior of the Light je napisao:
Do juče mi je bilo koliko-toliko ok, nisam mogao na rt.com, national geographic i još neke manje bitne sajtove. Danas katastrofa, mogu na ovaj forum, ali sve ostalo važnije (uključujući pik, FB, neke forume koje pratim) isključivo preko proksija :-?

Svaki put kad restartujes router drugi set stranica ne radi koliko sam primjetio. Sranje je kad ne radi neki CDN pa nece nista da otvori do kraja.

Brat mi rece da je isti problem i na mobilnom internetu...

Vrlo moguće, jer je nestajalo struje čini mi se, baš ću pokušati.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Uradio sam restart rutera, bolje je, ali je problem što su moji nekad uvodili neku kablovsku TV koja je nekako povezana s tim ruterom (ne gledam TV pa nemam pojma o čemu se radi). Uglavnom, nakon restarta rutera ta kablovska ne radi.

Vrh

Tema posta: Re: Одг: ADSL
PostPoslato: 22 Avg 2014, 19:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Lumber Jack je napisao:
Ma, kakvi su to onda strucnjaci, kada mogu da dozvole sebi ovako neprofesionalno ponasanje, da ne izadju u javnost sa zvanicnim saopstenjem, sta god da je u pitanju, normalno je da moze da se desi, kvar ovakav onakav, virusi... Ali zasto zaboga ne napisu nesto na sajtu Mtela, umjesto sto na svakom cosku gledamo onu Aidu i ostale pozere na besmislenim akcijama, i da nas smaraju sa reklamnim porukama svaki dan, iako niko ne zeli da prima takve poruke (odnosno, morala bi biti opcija da se odjavis sa te liste, to nije gratis usluga, vec placen servis, zasto onda reklame?). Takodje, ako je vec ovako, zar ne bi bilo fer da kazu da jedan mjesec ne platimo taj internet jer je usluga uzasna. Ali ne, racuni uredno stizu, pa ti placaj i trpi brale, ko te je.e. Sve u svemu, odvratno i neodgovorno ponasanje, i mogu tako samo zato sto nemaju neku bas jaku konkurenciju. Zivim za dan kada ce da uleti ovdje neki stranac i oduva ih, i pokaze kako se posluje, a njima zelim sto skoriju propast.

Upravo, u tome je poenta, ubo si u srž čitavim postom. Nije ovdje riječ samo o kvalitetu ADSL usluge, već i o odnosu prema korisnicima, koji je za svaku osudu, da ne upotrijebim neku težu opservaciju. Polomiše se od brisanja komentara na fejsbuk stranici, umjesto da izdaju saopštenje, u kojem će da objasne situaciju i upute izvinjenje ljudima, i tako iskažu makar malo poštovanja prema onima od kojih žive. Naravno, od toga nema ništa, kao što smo uostalom i navikli od mtela, a kamoli da će se ponijeti džentlmenski i umanjiti račun za ovaj mjesec za 20-30%, i tako na najbolji način pokazati da zaista cijene korisnike. Međutim ovo traje već 3-4 dana, a oni se i dalje prave ludi, i više mi smeta to od samih problema.

Druga je priča to što ja plaćam čak 34 KM za bijednih 3584/320 kbps (u praksi 360-370 kBps), i što ove godine nema ništa od povećanja brzina, a ko zna i za sledeću. Znam da zbog konkurencije nije relevantno poređenje, ali čisto primjera radi, za te pare, zapravo čak i nešto jeftinije, BH Telecom daje 10 Mbps/512kbps, a Telekom Srbija 10/1 Mbps + WebTV.

Vrh

Tema posta: Re: Одг: ADSL
PostPoslato: 22 Avg 2014, 21:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
JohntraVolta je napisao:
Lumber Jack je napisao:
Ma, kakvi su to onda strucnjaci, kada mogu da dozvole sebi ovako neprofesionalno ponasanje, da ne izadju u javnost sa zvanicnim saopstenjem, sta god da je u pitanju, normalno je da moze da se desi, kvar ovakav onakav, virusi... Ali zasto zaboga ne napisu nesto na sajtu Mtela, umjesto sto na svakom cosku gledamo onu Aidu i ostale pozere na besmislenim akcijama, i da nas smaraju sa reklamnim porukama svaki dan, iako niko ne zeli da prima takve poruke (odnosno, morala bi biti opcija da se odjavis sa te liste, to nije gratis usluga, vec placen servis, zasto onda reklame?). Takodje, ako je vec ovako, zar ne bi bilo fer da kazu da jedan mjesec ne platimo taj internet jer je usluga uzasna. Ali ne, racuni uredno stizu, pa ti placaj i trpi brale, ko te je.e. Sve u svemu, odvratno i neodgovorno ponasanje, i mogu tako samo zato sto nemaju neku bas jaku konkurenciju. Zivim za dan kada ce da uleti ovdje neki stranac i oduva ih, i pokaze kako se posluje, a njima zelim sto skoriju propast.

Upravo, u tome je poenta, ubo si u srž čitavim postom. Nije ovdje riječ samo o kvalitetu ADSL usluge, već i o odnosu prema korisnicima, koji je za svaku osudu, da ne upotrijebim neku težu opservaciju. Polomiše se od brisanja komentara na fejsbuk stranici, umjesto da izdaju saopštenje, u kojem će da objasne situaciju i upute izvinjenje ljudima, i tako iskažu makar malo poštovanja prema onima od kojih žive.

Potpisujem...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 21:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Apr 2012, 15:21
Treci ili cetvrti dan da seru sa protokom i otvaranjem pojedinih stranica .
Sad su ga uboli do ... Da ne lajem ...
Upalim CSGO (igrica) i probam da se konektujem na server klana ciji sam clan i admin (da ne reklamiram , necu reci koji je , ali je u Srbiji sto je vazno za ostatak price) , nema mog servera na listi . Probam preko konzole , 10 x proba konekciju i izbaci ... Od nekih 5-6 jacih CSGO servera u Srbiji , ja vidim 2 na listi - ostalih nema ni pod razno . Isti slucaj i sa Teamspeak serverima u Srbiji - mogu se konektovati na one koje vidim na listi , a vidim ih manje od pola i naravno nema onog koji mi treba jer je veceras u 9 bio sastanak klana na nasem TSu ...

Dabogda im se neka konkurencija konacno pojavila pa da im se gace pocnu malo tresti . IDIOTI !!!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 07:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Mtel pukao. Nista ne radi kako treba.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 12:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Meni dođe da kosu čupam! Danas mi ne otvara ni ono što je otvaralo juče. U službi se hinjski ne javljaju, ima li ko bar neku nezvaničnu informaciju?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 12:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nema zvanične informacije. Nezvanično, pukao im je uređaj od kojeg im zavisi sve i dok ne dođe novi ovako će biti...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 12:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Profesionalci. Situacija se nikako nije mogla predvidjeti i obezbjediti rezervni uređaj na vrijeme. Pa majku mu svako u kući ima rezervnu sijalicu, osigurač, utičnicu, samo oni koji pružaju najgoru uslugu po najvišim cijenama nemaju ništa. Grrrr.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 12:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nije to bas tako jednostavno, na nivou rezervne sijalice i osiguraca.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 12:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne budi bukva. Znaš na šta sam mislila.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 12:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znam ja na sta ti mislis, ali ja opet kazem da je stvar mnogo mnogo kompleksnija od posjedovanja rezervnog "uredjaja". Plus 512k day koji se desio mnogim, i mnogo mnogo vecim ISP-ovima u svijetu, ovih dana, i koji su imali manje ili vece probleme ovog istog tipa, ovih dana. Neki su rijesili u toku dana, nekima je trebalo ili jos uvijek treba par dana.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 13:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tehnička terminologija ne pridonosi osjećaju da je problem vrlo kompleksan i nepredvidiv. Ja ću se i dalje držati banalnih stvari, tipa bojler. Pukao mi je kotao nakon 9 godina, a imala sam garanciju na 3. Dakle imala sam 6 godina da se spremim na eventulne probleme i da preduzmem odgovarajuće mjere ako do istih dodje.

Tako je i taj "uređaj" imao garanciju, ljude koji ga redovno održavaju, one koji se brinu o tome da do pucanja ne dođe...ili nije?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 13:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jeste, ali koliki je rok isporuke novog routing enginea (ne znaš šta im je tačno otišlo, samo navodim kao primjer)? Nije to dio koji ima kupiti na kiosku, a nemaju ga ni svi distributeri na lageru... sranja se dešavaju, i ovo traje predugo. Nisam pogođen, ali mislim da bi neko obavještenje s njihove strane bilo korektno...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ovo da oni cute, i prave se ludi, to je van svaki pameti, cak bih i rekao skandalozno, pravi bezobrazluk, tu nema diskusije.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Probajte preko proxya, men radi. Na mejl, forum i dva portala ne merem bRez njega.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Meni većina servisa radi, ali recimo kad otvorim temu sa slikama pola ne prikaže.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 15:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni sada ne radi uopste, moram preko 3G

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nema nikakvih pravila.
Sad na primjer ne mogu otvoriti docs.autodesk.com nea ljeba. A moglo je.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2014, 15:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Instaliraj TorBrowser i sve će da ide. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]