Shadow90 je napisao:
Meni je danas stigla pošiljka sa stvarima koje su plaćene još 11. septembra, nakon skoro više od dva mjeseca. Kako vidim po pečatima, pošiljka je iz Kine krenula tek 24. oktobra, ili je trgovac bio nenormalno lijen, ili su ovi u pošti negdje zagubili paket, pa ga nakon više od mjesec dana iskopali iz nekog ćoška

Uglavnom vratiću mu novac, da ne bude da smo najgori i da nas blokiraju, a nije ni malen iznos u pitanju.
Što se tiče priče da pošiljke ne idu preko Sarajeva, mislim da to nije istina, ja i dalje sve pošiljke sa brojem za praćenje pratim preko sajta BH Pošte i vidim kada dođe u Sarajevo i ode za BL, čak ponekad bude izbačena i informacija da je pošiljka npr trenutno u Njemačkoj i da je proslijeđena dalje.
znas kako to obicno veliki distributeri rade: zaprime narudzbu, spakuju i ubace u kutiju koja je spremna za odlazak. postanski kombi dolazi, recimo jednom sedmicno po to (ili oni odvoze), onda to stoji u posti u kutiji koja je spremna za pecatiranje, pa dok to ispecatiraju, ko zna koliko to traje. pa onda takvo spremno za slanje stoji u kutiji koja treba na aerodrom, pa dok se odveze na aerodrom, dok tamo saceka avion.. i tako i na sljedecoj destinaciji (mislim da je to njemacka), pa dok dodje u sarajevo, dok prodje kroz njihove ruke, pa dok dodje u banjaluku u postu carinjenja, pa u postu, pa dok postar donese tebi. tako da mislim da prodavac kao takav cesto nema nista s tim sto je poslano tek tad.