banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 18:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 26 Apr 2014, 15:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Mar 2010, 21:53
MuskoBre je napisao:
Tih koji znaju malo i mnogo vise od meni ima jako mnogo,cak i u ovako malom gradicu kao sto je BL,ali ti ni izbliza nisi jedan od njih. Zivio.

Sent from my Galaxy Note 3 using Tapatalk 4

I ja isto cu da budem ISP strucnjak kad porastem :) Zivio.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
TheUser, ja sam samo napisao kako jeste, bez ikakve namjere da te napadam... reci šta sam do sad napisao netačno, dokaži da je netačno i prihvatiću da je to tako. Sve što sam napisao sam probao praktično i siguran sam da je tako. Nemam položen CCIE i nije tačno da ga može položiti neko ko ne zna ili nije stručan. Radim sa dvojicom koji imaju CCIE i mogi garantovati da je to garancija znanja i stručnosti. Uostalom, zašto ih ima ispod 40 hilada u cijelom svijetu? CCNA može položiti i čistač sa ulice (neću da vrijeđam, ali je tako) i nije nikakva garancija znanja i stručnosti, on samo otvara oči, te ako ne radiš u struci - kao da ga nisi ni položio. Postavio si pitanje koje nije korektno (QoS ne služi tome čemu ti misliš), a pošto ne radim u m:telu, nisam u mogućnosti da ti dam odgovor. I u pravu si kad kažeš da je rasprava potpuno beskorisna. Pozdravi i tebi.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Rasprava nikad nije beskorisna, ako neko pokrene neko pitanje, a da ga iskreno zanima stučan i tačan odgovor. Problem je, ako neko nešto misli... Moj nivo posla je takav, da ja ne moram da znam da konfigurišem Cisco router zavezanih očiju, ali recimo da znam, a ono što ne znam, naučiću, nisam glup. Ali ja to radim svaki dan, zato se volim nasmijati svaki put kad neko iznese neku teoriju, a ja to radim u praksi. Nemojte misliti da nisam prošao teoriju, jesam, i na ETF-u i na Cisco akademiji i po raznim konferencijama i boot camp-ovima, ali iskustvo iz prakse je drugi par opanaka...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Dobro momak je totalno upravu kad kaze da kod nas ima zaposlenih u mtel-u i drugim provajderima a da pojma nemaju . Ne samo u IT svijetu ,nego globalno . A za ostalo nzm ...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Tačno je da ima, pogotovo što je firma veća, više je lejzbovića i antistručnjaka, ali ima i onih koji nose posao u svojoj firmi i ti neki učestvuju u ovoj raspravi, samo što je to nekima mutno. Meni je veoma lako prepoznati nekog ko zna manje od mene i onog što zna više od mene, jer ja znam gdje sam ja. Ako sam ja samo student ETF-a ili pročitao par članaka na Wikipediji, ja bih ćutao. To me iskustvo naučilo. Ono što sam ja učio nekoliko mjeseci i godina, to je meni stručnjak sažeo u par dana i najčešće nema veze sa onim iz knjige. U praksi postoje i gremlini, a niko vas ne uči i da postoje i šta sa njima...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
<Enter_name> je napisao:
Radim sa dvojicom koji imaju CCIE

Znao sam za jednog, znaci ima jos jedan :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 23:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
ICOBH dobro si to rekao , dosta je onih sto platu primaju od tudjeg rada , ali naravno ima par ljudi kojima svaka cast ,koji radi i za sebe i za druge .
Ja sam licno student ETF (ali mi se to poprilicno razvuklo zbog nekih nestrucnih predmeta itd ...)
i znam koliko znam , ali vise sam naucio sam uceci i istrazivajuci i upijajuci savjete starijih i iskusnijih nego u skolskim i fakultetskim klupama.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
MteL odgovorio Elti
http://www.mtel.ba/article/1985/Obavje_ ... nih_modela

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Nisu se pretrgli, ali bitno je da je krenulo...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 12:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
A Telekom Srbija akcija VDSL2 50/2 Mbit/s za cini mi se 1900 dinara...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2014, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Pitanje za m:tel ADSL korisnike koji često nešto uploaduju na Internet. Da li vam je dok uploadujete pristup netu otežan u smislu jako sporog ili nemogućeg učitavanja web stranica, pucanja Skype koneckije (iako se isti koristi samo za chat) i sl?
Da znam 100% da li je moj sistem problem ili nešto drugo.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2014, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па да би радио "даунлоад" како треба, треба му одређени проток на "аплоуд" страну. Ако ту страну загушиш неким саобраћајем... А обично имаш 256 или 384К на ту страну, тако да уопште није тешко да се загуши.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2014, 20:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Па да би радио "даунлоад" како треба, треба му одређени проток на "аплоуд" страну. Ако ту страну загушиш неким саобраћајем... А обично имаш 256 или 384К на ту страну, тако да уопште није тешко да се загуши.

Znam, ali stvar je u tome da prije nije bilo ovakvih problema, a sad ih ima. Plus što nemam dodatni računar kod sebe da ispitam da li je do sistema.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2014, 18:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Drugari, kakav vam je internet sada?

Meni jedva 2mbita citav dan, a paket od 6 imam... Heh...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2014, 19:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kod mene nema problema ako nešto ne uploadujem. Download ide punom brzinom (~430KiB/s, paket Optima). Čim sestrin Android krene sa sinhronizacijom ili ako ja ne krenem nešto da kačim na FTP net ne radi ili radi jako sporo. Pustim download, skida max brzinom i čim krenem da nešto uploadujem brzina padne na 50KiB/s ili se samo prekine download uz obrazloženje da je pukla veza. Otvaranje stranica isto tako. Prije ovako nije bilo. Kada bih nešto uploadovao brzina downloada bi se smanjila samo za brzinu uploada.Nadam se da će im sutra raditi tehnička podrška.

Ako neko ima nalog na nekom FTP serveru i ako mu download radi punom brzinom nek proba sljedeće.
1) Nek stavi da skida neki veći fajl sa neta putem browser-a.
2) Zatim nek pokrene FTP klijent i neka započne upload nekog većeg fajla na taj server.
3) Motrite na brzinu downloada fajla u browseru pa mi javite da li se brzina drastično smanjila i da li je pukao download.

Kada je moja sestra kupila Android telefon i kada ga je nakačila na wireless ostao sam bez Internet konekcije na računaru i mogao sam da je uspostavim tek kada sam isključio wireless na njenom telefonu. Mislio sam da nešto golemo skida, a sada vidim da je problem bila sinhronizacija koja eto nešto šalje na net brzinom 35KiB/s. Ironija je u tome što kada se neki torrent downloaduje nema ovih problema, ali čim krene upload mauna.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 07:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kao sto je vec receno, i download je dvosmjerna komunikacija (u slucaju TCP-a), tako da mora biti dovoljno uploada da bi funkcionisao. Pogledaj PPS kada downloadujes i vidjeces da je otprilike isti u oba smjera, s tim da su paketi u uploadu daleko manji. Kod UDP-a je vec druga prica...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 11:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Kao sto je vec receno, i download je dvosmjerna komunikacija (u slucaju TCP-a), tako da mora biti dovoljno uploada da bi funkcionisao. Pogledaj PPS kada downloadujes i vidjeces da je otprilike isti u oba smjera, s tim da su paketi u uploadu daleko manji. Kod UDP-a je vec druga prica...

To znam, ali... Otkad imam ovaj ADSL uvijek sam mogao staviti da se nešto uploaduje (bilo FTP bilo mail sa većim attachmentom i to više njih paralelno) i da nešto skidam (bilo HTTP, bilo FTP, bilo torrent) i to bi radilo jedino što bi se brzina downloada smanjila nekih 10-20KiB/s zbog uploada. Ali bi radilo i mogao sam surfati, doduše sa malo sporijim učitivanjem stranica, ali sam mogao surfati.
Sada kad stavim nešto da se uploaduje, ne radi ništa dok se taj upload ne završi. Niti drugi upload, niti download niti surf. Nije do mog računara jer Internet koneckiju izgubi i sestrin netbook i telefon. S druge strane, kada stavim torrent koji se skida punom brzinom, mogu da surfam, a mogu i nešto da skidam preko HTTP-a (tada torrent logično vrati dio download protoka).

Jedini logičan zaključak koji sam izveo jeste da su u mtelu ograničili maksimalan broj paralelnih odlaznih konekcija na 1 (s obzirom da sada ne mogu da rade dva uploada paralelno). Zvao sam ih prekjuče, nešto su rekli da će se javiti, al' se još ne javljaju. Nazvaću ih opet sutra ako se ne jave. I to svaki dan dok ovo ne poprave jer nisam jedini sa sličnim problemom. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Hoće li biti šta od povećanja brzina, prošla je akcija do 10. maja (kod njih na sajtu još stoji do 10.maja-ne piše koje godine) ?!

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 20:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Feb 2011, 20:25
Dosao veceras kuci , da provjerim poruke....ali mtelov net nece, pa nece, svake druge minute stane.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2014, 22:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mislim da je u momentima elementarne nepogode malo neumjesno pričati o stabilnosti Interneta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]