<Enter_name> je napisao:
Kao sto je vec receno, i download je dvosmjerna komunikacija (u slucaju TCP-a), tako da mora biti dovoljno uploada da bi funkcionisao. Pogledaj PPS kada downloadujes i vidjeces da je otprilike isti u oba smjera, s tim da su paketi u uploadu daleko manji. Kod UDP-a je vec druga prica...
To znam, ali... Otkad imam ovaj ADSL uvijek sam mogao staviti da se nešto uploaduje (bilo FTP bilo mail sa većim attachmentom i to više njih paralelno) i da nešto skidam (bilo HTTP, bilo FTP, bilo torrent) i to bi radilo jedino što bi se brzina downloada smanjila nekih 10-20KiB/s zbog uploada. Ali bi radilo i mogao sam surfati, doduše sa malo sporijim učitivanjem stranica, ali sam mogao surfati.
Sada kad stavim nešto da se uploaduje, ne radi ništa dok se taj upload ne završi. Niti drugi upload, niti download niti surf. Nije do mog računara jer Internet koneckiju izgubi i sestrin netbook i telefon. S druge strane, kada stavim torrent koji se skida punom brzinom, mogu da surfam, a mogu i nešto da skidam preko HTTP-a (tada torrent logično vrati dio download protoka).
Jedini logičan zaključak koji sam izveo jeste da su u mtelu ograničili maksimalan broj paralelnih odlaznih konekcija na 1 (s obzirom da sada ne mogu da rade dva uploada paralelno). Zvao sam ih prekjuče, nešto su rekli da će se javiti, al' se još ne javljaju. Nazvaću ih opet sutra ako se ne jave. I to svaki dan dok ovo ne poprave jer nisam jedini sa sličnim problemom.