banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2008, 22:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
"Puče" i Aneks/Netcom kombinacija (kablovski Internet) otkad se udružiše sa Blicom... Nekoliko prekida u zadnjih 20-ak dana bili su uvod u vrhunac: ovog vikenda NEMA Interneta, ama baš nikako. Šturo objašnjenje na Blicovom sajtu kaže:
Citiraj:
Obavještavamo korisnike da je u toku prekid na kablovskom internetu zbog tehničkih problema prouzrokovanih vremenskim nepogodama na Netkom kablovskoj mreži. Kako odklanjanje problema podrazumjeva veću intervenciju na mreži, molimo korisnike za strpljenje i zahvaljujemo na razumjevanju. [09.08.08.] 12:20

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
elixir je napisao:
"Puče" i Aneks/Netcom kombinacija (kablovski Internet) otkad se udružiše sa Blicom... Nekoliko prekida u zadnjih 20-ak dana bili su uvod u vrhunac: ovog vikenda NEMA Interneta, ama baš nikako. Šturo objašnjenje na Blicovom sajtu kaže:
Citiraj:
Obavještavamo korisnike da je u toku prekid na kablovskom internetu zbog tehničkih problema prouzrokovanih vremenskim nepogodama na Netkom kablovskoj mreži. Kako odklanjanje problema podrazumjeva veću intervenciju na mreži, molimo korisnike za strpljenje i zahvaljujemo na razumjevanju. [09.08.08.] 12:20

Znaci raspad sistema... a i nije im neka kablovska, cijene su bruka jedna... tim bolje za teol,to ce privuci jos vise korisnika na adsl - samo da i oni ne puknu ko blic :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Je li neko raskidao ugovor sa Blic-om? Kakva je procedura?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 00:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
neko je spominjao upload
kod mene kad torent radi sve je na unlimited i down i up i nikad nije prekidalo
vec sam pisao da mi komp radi po 4 dana bez pucnja veze
jes da je malen down(32) al nabere se toga
e sad kad surfam ogranicim samo down na 10 i opet nema nikakvih problema
e sad neko je spominjao modeme kod mene je motorola isti kao sto je bio i blicov
e sad kad na primer vracam download sa 10 na unlimited on skoci na 300 i onda lagano opadne na 30 i nesto
koliko je to oko 2.5 ili cak 3 mb znaci da modemi mogu podrzati tu brzinu al elta nigdje ne nudi vecu brzinu od 1mb ne kontam
i opet cu pomenuti neznam jel elta karala blic da im rastjera korisnike sto je vrlo moguce al ovo
je blagostanje u odnosu na prijasnji period kad sam koristio blic usluge

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 00:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
JESAM JA DRUZE
naveo sta mi smeta i odobrili raskid ladno
za 1gb kod njih dobio flat od elte iste brzine
bolje u svakom slucaju

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ti si vjerovatno raskinuo obicni kabl ili wireless ugovor. WADSL je vec nesto drugo...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 15:37 
mangia je napisao:
Ti si vjerovatno raskinuo obicni kabl ili wireless ugovor. WADSL je vec nesto drugo...

Ne bi trebalo biti toliko drugacije, u ugovoru pishe da oni tebi trebaju davati net 24 sata dnevno ako se ne varam????

Da li oni postuju to?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zna li neko hoće li biti novh paketa na Blicu? Pošto konkurencija ima nove pakete već od sledećeg mjeseca. Čim neko nešto načuje neka javi :), da mi koji smo na Blicu znamo šta nam je raditi, malo možda sačekati ili ići na nešto drugo.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 20:10 
Vader je napisao:
Zna li neko hoće li biti novh paketa na Blicu? Pošto konkurencija ima nove pakete već od sledećeg mjeseca. Čim neko nešto načuje neka javi :), da mi koji smo na Blicu znamo šta nam je raditi, malo možda sačekati ili ići na nešto drugo.

Bjez od blica ko djavo od krsta...oni su se pokazali dovoljno... :evil:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 09:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Vise od godinu dana koristim Blic i prezadovoljan sam ali evo zadnje dve veceri oko 11:30 se ne mogu konektovati. I ostavim iskljucen canopy par min, isto sranje. Tek ujutru kad ga restartujem onda proradi. Bice da cu zvati Teol...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

LaMpiR je napisao:
ali evo zadnje dve veceri

Ti si super prošao. Tako je kod mene već više od mjesec dana. I kod nekih drugih. Sinoć je puklo oko 23 sata i više nije dolazilo, jutros radi ali redovno puca. Mislim da "resetovanje" Canopy-ja nema nikakve veze sa otklanjanjem problema, samo trebaš čekati i proradiće kad proradi.

I ja gledam neki drugi ISP, vagaću ove nove pakete pa ću uzeti nešto. Na Blicu ću ostati samo ako ovo potpuno srede uskoro i ako i oni najave nove bolje pakete.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 11:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Ja cu sacekati dok svi navale na adsl pa ako da vidim hoce li biti problema ;) Inace, prelazim na Teol, to je sigurno. Jedino Blic ako ponudi nesto bolje ali cisto sumnjam...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Danas prekid od 1h i 50min u prijepodnevnim satima. Necu im platiti racun dok se ne uracuna i moj dial up. Imam kao WADSL non-stop konekciju a moram se konektovati na teol dial up pa iako je sporiji bar radi

Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Blic

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Jos malo pa cu se i aj pridruziti vasim seobama. vec tri dana je skorz pao kvalitet usluge. Stalno puca, brzina varira od 35 do normalnih 80. Malo mi idu na zivce. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo je izgleda problem koji se širi.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Kako stvari trenutno stoje, od 1.9. Blic će biti jedini provajder koji ima ograničenje protoka za kućne korisnike (nisam siguran za Zonu). Plus hronični problemi s kvalitetom konekcije - opšta katastrofa.

Kako u mom kraju nema problema s konekcijom, ja se nadam da će većina drugih korisnika napustiti Blic, te da će ovi doći pameti i početi ponovo, iz nepovoljne pozicije. A to znači najpovoljnije cijene da bi zadržali postojeće i stekli nove korisnike... neutemeljen i pretjeran optimizam? :D Lako je preći na nekog drugog provajdera, Blic ide ka najgorem provajderu u Evropi pa nemam šta da izgubim. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Nece biti jedini. Elta i NSC takodje zadrzavaju pakete sa placenim protokom.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Kako u mom kraju nema problema s konekcijom

Koji sretnik :D
Nadaj se da će ti tako i ostati jer koliko sam vidio ovde i na helpdesk forumu isti problemi se šire i na druge AP-ove, nekima su se počeli ispoljavati tek ovih dana, prekidi u trajanju od par sati u isto vrijeme kao kod mene na AP neboder.

A sve da to riješe ako ne najave nove pakete teško da ću ostati. Ljuti su i korisnici kojima je veza cijelo vrijeme OK ali kojima nisu radile servisne strane pa su prekoračili protok i došlo im je da plate par stotina KM nadoknade (!), pa će ljudi odlaziti ne samo zbog loše veze.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A pazite ovo sa helpdesk foruma

Citiraj:
Kad pozovem vas broj 921-000 javi mi se vas komp-sekretarica i ponudimi biranje opcija 0,1,2,3. Ja koju god da odaberem prijavi mi, isteklo vrijeme za biranje.

:D :D

Ovo najviše liči na neki skeč Nadrealista, kao neki kviz, postave pitanje, tip odmah odgovara i to tačno a oni kažu: "žalim, isteklo vrijeme" :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
ja sam ih danas zvala (Mejdan/Obilicevo)posto preksinoc, sinoc i danas poslije podne nisam imala konekciju
rekli su da je razlog to sto nisu imali struje i da je ekipa na terenu
nisu znali reci dokad ce radovi trajati
da li je kvar trajno popravljen takodje ne znam
niti ima ikakvih najava i obavjestenja na sajtu
kako li ce biti veceras-?

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]