banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 29 Jan 2013, 10:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Šta je tu čudno? U pitanju je business paket sa garantovanom brzinom i vrlo kratkim rokom otklanjanja kvara (reda nekoliko sati)... kada tebi ne radi ADSL, nazoveš teh. podršku, dal će izaći odmah ili za 7 dana - nebitno...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 11:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2011, 20:10
ma sta je 9000 KM , sitnica :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Za banke jeste :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 11:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Bez obzira, 9000 je suluda cifra. Pa toliko para ne vrijedi full-meshed MPLS L2VPN :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 11:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

U pitanju je 100 Mbps simetričnog interneta sa business podrškom; viđao sam ja i suludije ponude... ostali jesu povoljniji, ali ne drastično...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
To sto postoje suludije ponude, ne znaci da ova nije suluda :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 12:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
<Enter_name> je napisao:
Šta je tu čudno? U pitanju je business paket sa garantovanom brzinom i vrlo kratkim rokom otklanjanja kvara (reda nekoliko sati)... kada tebi ne radi ADSL, nazoveš teh. podršku, dal će izaći odmah ili za 7 dana - nebitno...

Cudna je razlika izmedju cijena ovdje, i zemalja u okruzenju, a da ne pricam o EU, mada ima i provajdera u BiH koji nude slicne usluge kao i mtel, po veoma razumnijim cijenama, npr Telemach.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 12:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nije toliko čudna, pogledaj odakle se kod nas nabavlja Internet, koliko košta, koliko je tržište, konkurencija... ne košta isto megabit Interneta u Zagrebu i da ga isporuče u Zagrebu kao i megabit Interneta u Zagrebu koji se isporučuje u Banjaluci... zakup optičkih vlakana je vrlo skup sport... Beograd ima stanovnika skoro kao cijela Republika Srpska, samim tim je i korisnika više, brže se otplaćuje investicija... konkurencija je veća, pa su i cijene usluga niže, infrastruktura je razvijenija (koliko zgrada u BL ima uvučen optički kabel?), i još mnogo drugih faktora...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 13:13 
Početnik
Početnik

<Enter_name> je napisao:
Nije toliko čudna, pogledaj odakle se kod nas nabavlja Internet, koliko košta, koliko je tržište, konkurencija... ne košta isto megabit Interneta u Zagrebu i da ga isporuče u Zagrebu kao i megabit Interneta u Zagrebu koji se isporučuje u Banjaluci... zakup optičkih vlakana je vrlo skup sport... Beograd ima stanovnika skoro kao cijela Republika Srpska, samim tim je i korisnika više, brže se otplaćuje investicija... konkurencija je veća, pa su i cijene usluga niže, infrastruktura je razvijenija (koliko zgrada u BL ima uvučen optički kabel?), i još mnogo drugih faktora...

Pa Beograd ima oko 1,7-1,8 miliona stanovnika, al' eto recimo da ima 2 miliona, i ima veliku konkurenciju, a mtel sam ima ukupno 2 miliona korisnika u RS (mobilna,fiksna, net, tv...itd) ....ali se brzine u svim paketima ne mogu porediti sa Beogradom, ni priblizno... imaju preko pola milijarde prihod, od toga je vecina mobilna i fiksna telefonija kroz koju prodaju uglavnom maglu, tj. impulse, i ako neko moze da poveca kvalitet svoje usluge, onda je to mtel....imaju tolike pare a ne znaju da rade, ja nzm od koga mtel kupuje net, ali u septembru je BH telecom zakupio opticka vlakna na 15 godina sa gotovo neogranicenim protokom,sa jednim od glavnih centara u Budimpesti i vise nece zavisiti od ulaznih cijena neta...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 13:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ključna riječ zakupio, dakle plaćaju zakup. Oni će i dalje da kupuju Internet, samo po jeftinijoj cijeni. Optičko vlakno nema kapacitet, on zavisi od opreme koja transportuje signal kroz optičko vlakno. Što se tiče m:tela, ti porediš jednu razrjeđenu državu koja u svakom selu ima drugog konkurenta koji nema uslove da ponudi jeftiniju uslugu sa jednim velegradom koji je vrlo gusto naseljen što se tiče korisnika i konkurencije... vrlo uporedivo... :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 13:35 
Početnik
Početnik

Ja nisam govorio o konkurenciji, naprotiv mtel i nema neke konkurencije, nego ti kazes kako je zakup vrlo skup, stvar je u tome sto oni mogu, a ne zele da povecaju kvalitet usluge, ja o tome pricam, a ne o konkurenciji, mi da imamo konkurenciju druga bi prica bila....ja ti kazem da se tolika konkurencija u Beogradu bori za tih 2 miliona korisnika, a mtel ih ima vec u startu bez ikakve konkurencije i jednostavno daju minimum ,....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 14:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A ti be se ponašao drugačije na njihovom mjestu? ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 14:25 
Početnik
Početnik

pa bezobrazluk.... mtel prijatelj, jest al dok imas pare , kad nemas iskljuce te sa sistema, a i to sto rade je protivzakonito, po zakonu nebi smjeli da iskljuce korisnika kad ne plati racun, vec bi prvo morali da ga tuze, pa da sud donese odluku o iskljucenju, pa se ti mozes vozati po sudu 10 godina dok ti ne ugase net .. :D medjutim u ovoj zemlji nista ne radi , pa ni zakon... svako krade kako stigne i kako moze, mogli bi dati neku pristojniju ponudu brzina, iako nzm ni da li imaju mogucnost za pruzanje brzina iznad 24/1 MB, a iako imaju mogucnost vdsl-a, trebalo bi mjenjati modeme.... jos ce puno vode proteci Vrbasom, dok mtel popravi kvalitet, a sve cemo mi to debelo platiti :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik

U potpunosti se slazem sa cudraxom sto se tice konkurencije, samo neko lud moze porediti broj stanovnika u Srbiji i RS sto se tice interneta, mtel drzi monopol u RS, a mts je samo kap u moru u Srbiji. Ne bi me cudilo da mtel ima veci broj korisnika od mts-a.

Nego enter_name, de mi reci jednu stvar, posto je mtel=mts=telekom srbije, i ako jednog dana RS postane sastavni dio Srbije, i Banja Luka bude grad kao i bilo koji drugi u Srbiji, da li to znaci da ce mtel morati automatski korigovati cijene na nivo onih kod telekoma srbije, jer kakva je to logika da u 2 grada iste drzave bude drasticna razlika u cijeni ? Sto u prevodu znaci, da bi oni i sada mogli korigovati cijene, ali nece jer im se moze da uzimaju veci profit u RS nego u Srbiji,

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 16:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Za početak m:tel ≠ mt:s, vlasnik jeste isti, ali nisu u pitanju iste firme. Po toj tvojoj logici bi Aneks trebao imati iste cijene kao SiOL. A da li će RS postati sastavni dio Srbije - ostavimo to vremenu da pokaže...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 16:37 
Pripravnik
Pripravnik

<Enter_name> je napisao:
Za početak m:tel ≠ mt:s, vlasnik jeste isti, ali nisu u pitanju iste firme. Po toj tvojoj logici bi Aneks trebao imati iste cijene kao SiOL. A da li će RS postati sastavni dio Srbije - ostavimo to vremenu da pokaže...

A pazi naravno da nisu iste firme kada rade u razlicitim drzavama, a RS=Srbija sam parafrazirao jer me zanima tvoje misljenje u toj situaciji, jer je kao sto si i sam rekao, vlasnik obaju firmi isti.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 16:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Mi smo vavjek bili provincija :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 16:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nema tu tvog ili mog mišljenja, cjenovnik je isti na nivou cijele države (kao i zakonska regulativa za operatora), koji se mora javno objaviti 30 dana prije stupanja na snagu... zakon je tu jasan.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
BH Telecom povecao brzine interneta, i to fino, npr. sa 2Mbps na 5 Mbps itd..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 18:25 
Početnik
Početnik

auuu , i to ne malo , sve brzine su isle preko 100%..... evo novih brzina

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M52c7df608da.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]