banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 446 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2008, 10:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Moj AP je na Livnici, nikakvih problema nemam. Samo mi se jednom desilo da sam morao isključiti pa uključiti onaj ispravljač, mislim da je to bilo u prošli ponedjeljak.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Utopija je napisao:
Cekajte ljudi, dakle samo oni koji su konektovani na neboder imaju problema??

To i mene zanima. Neka se jave i oni koji nisu nakačeni na neboder pa kažu kako im je, a i oni koji su nakačeni na neboder a nemaju ovih problema, ako ima takvih.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Izgleda da je samo do nebodera.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 12:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Mar 2008, 00:03
*ebo ih neboder.Daj nek se rijesi to sto prije.Ali kazem ovo mi zaista lici ko da se AP restarta svakih 30-40minura a vi to neznate,molim vas vi koji radite u blicu(a prisutni ste ovde na forumu) pogledajte sutra u pon sta se desava sa AP.Jer ovako ostati nemoze,prvo ja(igram-manje vise pro-online gaming i kada mi usred cb wara pukne veza i moj tim ostane u 4v5 borbi i izgubimo war i sansu za daljnje plasiranje pa planem toliko da ono neznam........).

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 12:32 
@ off topic

Real nick ili ban?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Vader je napisao:
Utopija je napisao:
Cekajte ljudi, dakle samo oni koji su konektovani na neboder imaju problema??

To i mene zanima. Neka se jave i oni koji nisu nakačeni na neboder pa kažu kako im je, a i oni koji su nakačeni na neboder a nemaju ovih problema, ako ima takvih.

Ja imam strasnih problema ovih dana .. bilo je iprije ... puca mi veza, nece da se konektuje ... mislim greska 678 ... zovnem Blic, oni kazu "sve je ovdje ok" zamisli "to je do vaseg racunara."
meni ne bude tesko i skopcam laptop a ono isto sranje .... stvarno pizdim na Blic ... precesto se desavaju ovakva sranja, a 39 KM svaki mjesec bez obzira jesi zadovoljan ili ne ....

Misli mda to nema smisla, bar to kenjanje "to je do vaseg racunara" barem iskreno priznaj da imas velikih problema i da se trudis da ih rjesavas i zamolis za strpljenje i sve ok ... ovako samo padas, padas, padas do konacnog prekida ugovora i prelaska na drugog provajdera ....

PS .. natakaren nam na bolnicu ....

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 12:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
BuDalajLama je napisao:
fantomacan je napisao:
To što si ti pisao o mjerenju voltaže brzo obriši da ti se ljudi ne smiju. Po tom tvom načinu mjerenja kad bi upalio bojler i veš mašinu da centrifugira napon bi trebao biti oko par hiljada volta :lol: :lol: . Ako ti šef tamo naredi da nešto izmišljaš jer ljudi imaju probleme sa uređajima, reci njemu neka sam to radi. Ta priča sa strujom je krajnje nebulozna i nevjerovatno je da neko zvanično to objavi.

čini mi se da me nisi bash razumio: situacija u kojoj mjerim je sljedeća:
imam uključene konstantne potrošače, recimo 5 kW. Oni KONSTANTNO vuku ovu snagu, dakle rade na 100 % opterećenja. Svi su priključeni na istu fazu, te ja na strujnim kliještima pratim amperažu.

Hajde mi ti onda objasni skakanje od 20 do 40 A na instrumentu. Kliješta su baždarena, ispravna, svi uređaji takođe ispravni. Ako mi objasniš zašto amperaža toliko skače, rado ću priznati da griješim.

BTW, ovo ništa ne pišem jer me neko od šefova u BLICu nagovorio, rekoh već u prethodnom postu da sam dao otkaz :wink: već pišem jer sam "lično i personalno" sproveo mjerenje :)

Koliko god da ti A pokazuje, način na koji si ti izračunao voltažu je smiješan i netačan. Na taj način se ne može računati vrijednost za naizmjeničnu struju, tu je proračun malo kompleksniji. A i čitava priča sa elektrokrajinom je budalaština i izmišljotina, kako god da je nastala. Sve i da napon oscilira (a ne oscilira, sasvim je normalan) u granicama tolerancije Canopy ispravljača, na sekundaru se to uopšte ne bi osjetilo jer zato imaš diode i kondenzatore tu. Da pređe 230V ili 240 koliko je već maksimum na ispravljaču ili bi pregorio namotaj ili osigurač, zavisi kako je urađen.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 12:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
ok, ali zamolio sam te da objasniš variranje jačine struje... :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo meni je puklo u 14:00 i sad došlo.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 13:29 
Pripravnik
Pripravnik

Joj nemojmo se sada svadjati bez potrebe ovdje.Nadjimo rijesenje i rijesimo to.
Samo ponavljam,kako vidim da je malo kome problem,ako nije na neboderu,znaci oni imaju prob struje(ako postoji-desi im se jednom u 1-2-3 dana ito je to,a nama svkih pola prokletih sata).Provjerite da nije do samog AP da se restartuje ili gasi pa pali neznam nije vazno,ugl. provjerite i javite nam tacne rezultate.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 13:31 
Pa kad ovi iz blica ne znaju sta je kako tek mi da saznamo.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo sad opet, nakon oko 31 minute.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 13:55 
Pripravnik
Pripravnik

SADA JE I MENI PUKLO,ZNACI U ISTO VRIJEME!
Jos sam nesto testirao.Iskljucio sam internet(iz struje) kada mi pukao.I cekao 15 min,i spojio ga i spojio se i on.E sada nakon 15 min je puklo(15+15=30 min!).Sto dokazuje da nije do antene,ni struje NEGO DO AP!!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Mozda je tuzba bolje resenje od prekidanja ugovora. Kako se uopste moze prekinuti ugovor u ovom slucaju? Koliko se secam ugovora oni su se uspesno ogradili.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik

hehe nisu bas,vidi u ugovoru ti stoji da oni MORAJU ispostaviti internet 24/7 kakav god on da je(makar 1 bps ALI PROTOKA MORA BITI).U ovom slucaju na svakih pola sata 10 min ili vise ga nema.Znaci za jedan dan interneta nemamo oko 4 i po sata .Sto se debelo prelaze granice ugovora.Ja ovo smece nemam namjeru placat.Neka rijesavju to i to sto prije,nije me briga kako,ako oce nek dan i noc provedu viseci na onom neboderu na glavi ali nek to poprave.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U ugovoru stoji da se može raskinuti u slučaju da usluga nije adekvatna. Meni ugovor ionako ističe za mjesec dana. Ali ako je ovo samo do nebodera a ne na Šibovima i ako oni ne srede taj AP na neboderu ja se mogu okrenuti na Šibove jer imam sreću da "vidim" obe lokacije.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 15:16 
Pripravnik
Pripravnik

Ja vidim bolnicu paprikovac,ima tu daljine ali ok bi bilo.Samo sto svi kazu da je paprikovac jako los za online gaming,a ja imam ovaj internet zbog online gaminga.Ma dodjavola trebao sam uzeti BLW i biti sretan a ne ovako svakih 10 dana neko sranje.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Novo pucanje oko 16:40

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Meni maloprije, oko 17:20.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 16:39 
Pripravnik
Pripravnik

Timotic je napisao:
Meni maloprije, oko 17:20.

I meni isto je tada

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 446 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]