navajo je napisao:
Ne svidja mi se sto ovo sve prelazi u prepucavanja i time gubi smisao. Ali posto ste vec navalili da ocrnite Aneks, ne mogu da ne komentarisem.
r3d je napisao:
Naravno, ovo nema nikakve veze sa aneksom, cisto da tebi pojasnim neke stvari, jer po tvom misljenju mogu zakljuciti da nisi do sad imao iskustva sa službenim 'dopisivanjem'.
O Vasem iskustvu sa sluzbenim dopisivanjem ste sve rekli postavljanjem sluzbenih mail-ova na ovom forumu.
r3d je napisao:
Hint broj 2: Kad ti neko kaze da ne znas raditi svoj posao to je uvredljivo i bezobrazno.
Ja nisam mislio da kazem da ne znate raditi svoj posao. Radi se o tome da u 90% slucajeva kada se radi o hostingu, komunikaciju vrsimo sa ljudima koji ne rade posao administracije sajta, nego se bave nekim drugim poslom (direktori firmi, sekretarice, sluzbenici). Oni obicno registruju domen i hosting, pa onda angazuju nekoga za sajt (ili se snalaze sami). Kada ste pitali u Vasem mail-u: "da li ja treba da podignem phpmyadmin i kako vrsim administraciju?", pokusao sam reci da treba da angazujete nekoga ko se tim poslom bavi.
Kada smo vec kod toga da je uvrijedljivo kada Vam neko kaze da ne znate raditi svoj posao, zasto se Vi u drugom mailu postavljate tako da mi ne znamo raditi svoj posao. I to na mnogo bezobrazniji nacin. Vi govorite nama: "ako niste znali postoji jedan alat koji se zove phpmy admin, i postoji cpanel." Zbog ovoga sam Vam objasnio da mi hosting radimo malo duze nego sto Vi mislite. Dakle, ucite popa kako se djeca krste. A u prvom mail-u pitate: "mogu li ja sam podici phpmyadmin.
Ovo sam morao iskomentarisati jer me Vec dugo nervira odnos vecine nasih ljudi. Zasto se nakon prve komunikacije postavljaju agresivno i traze prepucavanja. Nema razloga za to. Najlakse je doci na forum i nabijati postove. I svaka prica se svodi na onu: "Drzite lopova". Dajte ljudi spustite loptu. Nekada imam utisak da ima ljudi koji jedva docekaju neki razlog samo da moze da pise i raspisuje po forumima. Nema potrebe za svim ovim...
Vidite, da sam uspio telefonom doci do Vas, vjerovatno ne bi doslo do ovog nesporazuma.
Pitao sam Vas kako da vrsim administraciju jer sam pretpostavio da imate neki alat instaliran na serveru, a ne da ja to moram raditi (navikao sam na hosting providere 21. vijeka).
Potrudio sam se da Vam odgovorim sto bezobraznije kako bi me shvatili ozbiljno. Ako ste mislili da sekretarica spominje phpmyadmin i hoce da administrira sajt stvarno razmisljate pogresno. Ako ima takvih, volio bih da ih upoznam.
Ocigledno jos ima popova koji ne znaju kako se djeca krste.
Recite mi sad, crno na bijelo, sta ste promijenili u hosting paketima poslednjih 5 godina?
P.S. poradite malo na pravopisu