Ja sam nezadovoljna sa njima od kad su se preselili u novu zgradu.
Od tad su poceli problemi koji ne prestaju.
Autor teme je rekao da je razgovarao sa djevojkom koja mu je dala pogresne informacije. Kad zovem blic obavezno puste poruku da se razgovori snimaju - na sta ja uvijek dodam da mi je zbog toga jako drago - pa bi mozda taj njegov razgovor mogao takodje biti "usnimljen".
Kad su preselili desavalo se da bez neta ostanem oko 21:00 pa do sledeceg dana u podne...i tako 3-4 puta u 7 dana...
Dragi nazove, a inteligentno bice s druge strane zice mu kaze da oni nesto rade, a eto mislili su da u vecernjim terminima nema toliko potrebe za netom.
Mislim, strasno...placam ti flet, zelim da visim na netu od jutra do sutra i sta tebe boli pisa kad cu ja da budem na netu...da mi ne treba ja bih placala neku
djeciju tarifu da mi nakon crtanog u 19:15 bude iskljucen net...
Prije nekoliko dana opet danima problem...stranicu otvara kao da sa deset drugih celjadi dijelim modemsku vezu...ako i otvara - jer malo, malo pa je veza u prekidu...pa kad radi onda radi na kapaljku...i tako u cetvrtak (zove dragi), pa u petak (zovem ja), pa u subotu (zove dragi), pa u nedelju (zovem ja - kaze momak da sam sigurno iz Mejdana, znaju vec za taj problem, rijesice u ponedeljak)...i kaze lik u ponedeljak (zove dragi

) - vasa antena je riknula najvjerovatnije...
Jeste, kako da nije, nazvali su vas svi korisnici iz Mejdana, a samo je do nase antene...pola sata prije nego sto smo nazvali brat od dragog s drugog kraja Mejdana zove da pita da li nama radi net, posto njemu ne radi i u pola sata je na jedvite jade otvorio jednu stranicu...
Kao da ja zivim na vrh brda i ne poznajem nikog zivog pa mi pokusavaju prodati foru - do tebe je...pozvonim na prva vrata do mene i pitam i komsinicu - nju isto popizditis uhvatio...nazovemo opet, ja pojasnim situaciju (jako kulturan momak se javljao, predstavio se, dao nam ime, pa kad smo zvali opet smo trazili njega - mislim nije on kriv, on samo zaradjuje svoj hljeb kod lopova i gulikoza)...
Placam 50-ak km flet...i net mi ne radi sedam dana kako treba...i ne mogu oni napisati 'izvinite dragi korisnici od kojih otimamo pare, imamo problema, rijesicemo'...ma nema sanse...ako mi pola mjeseca ne radi net, ako gubim zivce i nemam ono sto placam - bar mi umanji racun...
Mislim, nije stvar u parama, da su napisali fino neko izvinjenje korisnicima, a ne da ja gatam u grah i toz od kafe kad mi nestane net navece hoce li ga biti sutra ili ce doci do 2010 godine...
Ne znam samo za sta im sluzi sajt. Ne dao Bog da bi se tamo korisnike moglo obavijestiti o teskocama i mogucem periodu u kojem ce biti rijesene.
Radim u prodaji racunara i racunarske opreme i dosta ljudi po prvi put kupuje racunare i uvijek nas pitaju za savjet gdje i kako do interneta, ja sam im preporucivala Blic, jer sam bila manje-vise zadovoljna (nisu uvijek bili savrseni - ali ko jeste).
Otkad imam problema sa netom (otprilike od kad su preselili) svima kazem - samo nemojte na Blic.
Oni mozda usicare na korisniku koju markicu, ali izgube tako mnogo vise potencijalnih korisnika...a i stari se, vidim, kako kome istice ugovor, prebacuju...