banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2008, 11:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Supci su Slovenci...... :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 17:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
EVO PORUKE MODERATORA na BLIC-ovom help desk forumu. Tema - KRITIKA NOVIH PAKETA

Poštovani korisnici,

Kako vidite i sami, ista priča se vrti u krug već dugo. Svako ima pravo na žalbu (Nama, sudu, bilo kojoj instituciji ovlaštenoj za to) i to niko ne spori. Vaše sugestije su predstavljene nadležnim osobama u firmi nekoliko puta. Odluka o ovoj temi je zvanična i trenutno je na snazi. Svaka priča na ovu temu je ispričana nekoliko puta i ovo samo prelazi u ponavljanje postova, uvrjede i spamovanje što nikako neće popraviti situaciju i napraviti napredak. Na ovom forumu neće biti dozvoljeno nikakvo spamovanje, vrijeđanje, udruživanje po pitanju žalbi koje se podnose drugim institucijama i slično. Za to postoje druga mjesta. Svi postovi koji ukazuju na ovakvo ponašanje će biti brisani. Dakle, žalbe i tužbe koje se podnose sudu ili nekoj trećoj instituciji se podnose mimo ovog foruma.

Hvala na razumjevanju.

Ja opet pozivam sve prevarene da se okupimo ovdje ili bilo gdje radi organizacije. Ljudi, pa znamo li mi pokazati zube!?
Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 17:28 
Početnik
Početnik

I odgovor jedne obrazovane osobe sa istog foruma:

Nisam mogla a da ne kayem koju korisnu za forumase a ujedno i za administratore na ovom forumu.
Mogu reci da sam ja jedan od zadovoljnih korisnika BLICA od prije tri mjeseca kada sam RASKINULA ugovor sa istim pruzaocem usluga.
E sad, da me nije tema interesovala ne bih se dala na zlo citanja ovolikih postova, iako sam neke i preskocila, mogu izvesti jedan zakljucak a on glasi:

Po zakonu o obligacionim odnosima, pruzaoc usluge (obligacioni odnosi su dvostrani u vecini slucajeva) po pozitivnom pravu decentno kazu, niti jedna strana ne smije prekrsiti odredbe ugovora po bilo kom clanu, jer u suprotnom dolazi do raskida ugovora. (procitajte UGOVOR !) BLIC je formirajuci novi paket usluga i prebacujuci korisnike bez da ih pita o njihovom pristanku po takvom cinu (po automatizmu), prekrsio ugovore koje je potpisao sa korisnicima. Sto ce reci, svi korisnici imaju pravo da bez obzira jesu li zadovoljni ili nisu, zatraze da raskinu ugovor sa suprotnom stranom, u konkretnom slucaju sa ANEKSOM. Tacnije ti ugovori su nistavni u startu, kada je doslo do promjene paketa usluga. A ANEKS im to ne smije onemoguciti.

Pozvacu se i na telekom, kao operater, koji je imao isti poslovni potez mada ga je dijametralno suprotno i potpuno efikasno rijesio.

Drugo, mozda neko od administratora odluci da mi skine post, ili da me banuje za neko vrijeme, sto opet moze biti tema rasprave ima li na to neko pravo i ko odlucuje jesu li prekrseni principi o kojima smo se dogovorili pri registraciji na forum, hocu vam reci da krsenje UGOVORA je isto sto i krsenje zakona, a ugovor je ZAKON za ugovorne strane.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 18:05 
Početnik
Početnik

Dalje djevojka kaze:

Sud kao institucija koja bi trebalo da rijesi ovakav spor je mjerodavna ali ne efikasna pa bih vam zato preporucila da se kanete toga jer mislim da nema potrebe. Ja sam uspjela da raskinem ugovor s njima, i naravno nisu me mogli natjerati da bezrazozno platim bilo sta osim onog sto sam stvarno potrosila... Jer sam im predocila stvar na pravi nacin.

//

JA PREDLAZEM RADNICIMA ANEKSA KOJI SE "ZABAVLJAJU" OVOM TEMOM DA JE SKORO RIJESE JER U SUPROTNOM IMACE TROSAK KOJI NI SAMA NE ZNAM KAKO CE POKRITI.

A KORISNICIMA PREDLAZEM DA PRESTANU DA PLACAJU RACUNE I UZMU TELEKOMOVU USLUGU, JER SAM JA TAKO UCINILA, I TEK KAD JE BLIC ODLUCIO DA JE VRIJEME DA SE POZABAVI MOJIM SLUCAJEM, CITAJ KAD JE TREBALO DA NEKO PLATI TE RACUNE, STVAR RIJESILA POZITIVNO PO MENE.

Ujedno da kazem da sam telekomovom uslugom za sad prezadovoljna.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Pa nist jednostavno ne platis racun a oni nek te tuze ako misle da mogu dobiti...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 19:19 
Početnik
Početnik

Moj post na njihovom forumu:

Pozdravljam!

Ja se javljam putem TEOL pristupa Internetu.
Razlog tome je sto koristim Internet na vise lokacija.

Kao takav korisnik, koji je probao i mnogo toga drugog, mislim da sam kompetentan da kritikujem i dajem svoje licne ocjene. A drugi neka se javljaju pa i oni kazu sta misle. Argumentovano, naravno.

Mislim da Aneks (ili koji koncern vec) ima vec dugo problema, a da oni sve vise kulminiraju. Moji su problemi sa njima poceli pojavom novih paketa. Namjerno kazem PAKETA, jer usluga je ista, oprema je ista, provajder je isti, Internet je, hvala Bogu, isti... Mislim da ne treba da se frljacamo i sakrivamo iza termina PAKET ili USLUGA i sl. Na kraju, kao sto kazu mnogi postovani korisnici ovog foruma, NAJVAZNIJI TREBA DA VAM JE POTROSAC! Sada pokusavam da vam objektivno rastumacim u kakvoj ste poziciji. GUBITE stare korisnike a ODBIJATE NOVE svojom da li nespretnoscu ili necim drugim (ne bih dalje kvalifikovao da mi se ne brise ovaj post). JA BIH SE STVARNO ZAPITAO - DA LI JE MOGUCE DA SVE TE HILJADE KORISNIKA GRIJESE A DA JE SAKA NAS U ANEKSU U PRAVU? NESTO TU MORA DA SMRDI! A MENI BAS SMRDI!

Dok vas (momci) i vas menadzment koji zasigurno cita sve od reda postove - ostavljam da citate i da se zamislite dje je zapelo, ja vam svecano mogu obecati da cu ja da pruzim otpor i da se branim (kako me je tata naucio dok sam bio mali) koliko god ja to mogu, a mislim da mogu. Sad, da li se vama to isplati i sta vam se isplati - opet promislite.

EVO JA SAM ZA DOGOVOR! Do pola Januara 2009. Mislim da je razumno.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
@borkoBL,
sud zaboravi.
Predmet mogu "vući" godinama po sudovima i možeš završtiti u Strazburu tamo neke 2015.
S druge strane, ako prevarenih ima više, onda se možete organizovati (opet možete doći do Strazbura).

Možda je logičnije da stvar "prijavite" udruženju potrošača, s obzirom da je riječ o obmani korisnika.
Oni ne mogu ništa konkretno uraditi, ali mogu dići "halabuku" (ako im se bude dalo), pa će Blic morati potrošiti lovu na marketing...

Blic je ISP i kao takav mora dobiti dozolu za rad od RAK-a jer se radi o pružanju usluga iz domena telekomunikacija.
Dakle, ukoliko RAK-u dokažete da je riječ o prevari, oni će ih kazniti, a čak im mogu oduzeti dozvolu za pružanje usluga (to ne vjerujem da će se desiti)

Da skratim, nemaš mnogo šta uraditi.
Plati račun i pređi na Teolov ili Eltin net!
Ostalima samo mogu poručiti: PROČITAJTE ŠTA POTPISUJETE!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 19:46 
Početnik
Početnik

BL4ever je napisao:
@borkoBL,
sud zaboravi.
Predmet mogu "vući" godinama po sudovima i možeš završtiti u Strazburu tamo neke 2015.
S druge strane, ako prevarenih ima više, onda se možete organizovati (opet možete doći do Strazbura).

Možda je logičnije da stvar "prijavite" udruženju potrošača, s obzirom da je riječ o obmani korisnika.
Oni ne mogu ništa konkretno uraditi, ali mogu dići "halabuku" (ako im se bude dalo), pa će Blic morati potrošiti lovu na marketing...

Blic je ISP i kao takav mora dobiti dozolu za rad od RAK-a jer se radi o pružanju usluga iz domena telekomunikacija.
Dakle, ukoliko RAK-u dokažete da je riječ o prevari, oni će ih kazniti, a čak im mogu oduzeti dozvolu za pružanje usluga (to ne vjerujem da će se desiti)

Da skratim, nemaš mnogo šta uraditi.
Plati račun i pređi na Teolov ili Eltin net!
Ostalima samo mogu poručiti: PROČITAJTE ŠTA POTPISUJETE!!!

Hvala! I ovakvi postovi su mi veoma korisni.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 20:09 
Početnik
Početnik

Da li je neko dobio navodni e-mail kojim Aneks obavjestava o proceduri promjene paketa? Ako neko pronadje molim ga da iskopira sadrzinu da procitamo. Oktobar, novembar, ne znam ni ja kad je to bilo.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
borkoBL je napisao:
Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks

:lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Ma supci su Slovenci :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 22:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
mangia je napisao:
Ko je za firmu otvarao ADSL nalog zna o cemu pricam... Samo sto nisu trazili dijete i bubreg kao zalog...

E to si u pravu.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 23:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
ima ovdje nesto!

viewtopic.php?f=13&t=39577&start=100

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 14:18 
Početnik
Početnik

Hvala svima jos jednom. Kakva je procedura obracanja udruzenju Plava sfera? Kakva su vasa iskustva i kakvu podrsku mogu dati?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Radi se o udruzenju za zastitu potrosaca. Prije par dana je objavljeno u novinama nesto oko odnosa Aneks - korisnici i neko je to vec pokrenuo. Mislim da je u ovom slucaju bilo rijeci o diskriminaciji starih korisnika...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 15:37 
Početnik
Početnik

Samo da vam kazem da se tek zagrijavam. I vec sam stupio u vezu sa mnogim ogorcenim ljudima. Jos jednom cu da pokusam sa zalbom, a onda pravo u medije i sve ostale dostupne varijante.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 20:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Srecno! Volio bih da ih vidim na koljenima :wink:

?>

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ja sam nezadovoljna sa njima od kad su se preselili u novu zgradu.
Od tad su poceli problemi koji ne prestaju.

Autor teme je rekao da je razgovarao sa djevojkom koja mu je dala pogresne informacije. Kad zovem blic obavezno puste poruku da se razgovori snimaju - na sta ja uvijek dodam da mi je zbog toga jako drago - pa bi mozda taj njegov razgovor mogao takodje biti "usnimljen".

Kad su preselili desavalo se da bez neta ostanem oko 21:00 pa do sledeceg dana u podne...i tako 3-4 puta u 7 dana...
Dragi nazove, a inteligentno bice s druge strane zice mu kaze da oni nesto rade, a eto mislili su da u vecernjim terminima nema toliko potrebe za netom. :lol:
Mislim, strasno...placam ti flet, zelim da visim na netu od jutra do sutra i sta tebe boli pisa kad cu ja da budem na netu...da mi ne treba ja bih placala neku djeciju tarifu da mi nakon crtanog u 19:15 bude iskljucen net...

Prije nekoliko dana opet danima problem...stranicu otvara kao da sa deset drugih celjadi dijelim modemsku vezu...ako i otvara - jer malo, malo pa je veza u prekidu...pa kad radi onda radi na kapaljku...i tako u cetvrtak (zove dragi), pa u petak (zovem ja), pa u subotu (zove dragi), pa u nedelju (zovem ja - kaze momak da sam sigurno iz Mejdana, znaju vec za taj problem, rijesice u ponedeljak)...i kaze lik u ponedeljak (zove dragi :D ) - vasa antena je riknula najvjerovatnije...
Jeste, kako da nije, nazvali su vas svi korisnici iz Mejdana, a samo je do nase antene...pola sata prije nego sto smo nazvali brat od dragog s drugog kraja Mejdana zove da pita da li nama radi net, posto njemu ne radi i u pola sata je na jedvite jade otvorio jednu stranicu...
Kao da ja zivim na vrh brda i ne poznajem nikog zivog pa mi pokusavaju prodati foru - do tebe je...pozvonim na prva vrata do mene i pitam i komsinicu - nju isto popizditis uhvatio...nazovemo opet, ja pojasnim situaciju (jako kulturan momak se javljao, predstavio se, dao nam ime, pa kad smo zvali opet smo trazili njega - mislim nije on kriv, on samo zaradjuje svoj hljeb kod lopova i gulikoza)...
Placam 50-ak km flet...i net mi ne radi sedam dana kako treba...i ne mogu oni napisati 'izvinite dragi korisnici od kojih otimamo pare, imamo problema, rijesicemo'...ma nema sanse...ako mi pola mjeseca ne radi net, ako gubim zivce i nemam ono sto placam - bar mi umanji racun...
Mislim, nije stvar u parama, da su napisali fino neko izvinjenje korisnicima, a ne da ja gatam u grah i toz od kafe kad mi nestane net navece hoce li ga biti sutra ili ce doci do 2010 godine...
Ne znam samo za sta im sluzi sajt. Ne dao Bog da bi se tamo korisnike moglo obavijestiti o teskocama i mogucem periodu u kojem ce biti rijesene. :roll:

Radim u prodaji racunara i racunarske opreme i dosta ljudi po prvi put kupuje racunare i uvijek nas pitaju za savjet gdje i kako do interneta, ja sam im preporucivala Blic, jer sam bila manje-vise zadovoljna (nisu uvijek bili savrseni - ali ko jeste).
Otkad imam problema sa netom (otprilike od kad su preselili) svima kazem - samo nemojte na Blic.

Oni mozda usicare na korisniku koju markicu, ali izgube tako mnogo vise potencijalnih korisnika...a i stari se, vidim, kako kome istice ugovor, prebacuju...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Blic je stvarno katastrofa i nadam se da će od njih nekad biti poštena firma.
Ja sam prošle godine bila na kablovskom u ono vrijeme kad su kao počeli konstantni problemi sa internetom i kad su preporučivali svim korisnicima koji su na kablovskom pređu na drugi vid interneta (ne sjećam se koji je bio u pitanju, samo znam da je paket bio duplo skuplji i da mi nije padalo na pamet da kupujem novu opremu i plaćam skuplji internet!!).
Kad sam htjela to da riješim, neprestano su me vozali. Ja dođem popodne, oni kažu dođi ujutru, ja dođem ujutru, šefica zauzeta, a kad nije zauzeta uopšte ne sluša šta joj pričaš. Uspjela sam da raskinem ugovor nakon nekoliko dana i ne znam koliko odlazaka tamo i pisanja žalbi na koje nikada nisam dobila odgovor (ti ugovori nisu bili ograničeni).

Sad sam na Elti i prezadovoljna.

Borko, samo naprijed!!

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
POŠTOVANI BLIC.NET

AKO PRATITE OVU DISKUSIJU ZNAJTE DA SAM SPREMAN DA STANEM U VAŠU ODBRANU I KAŽEM KOJU DOBRU REČ O VAMA (A VERUJEM DA VAM JE ISTA TRENUTNO JAKO POTREBNA) ZA MIZERNU SUMU OD 100 KM MESEČNO (KOMPENZACIJA U VIDU INTERNET USLUGA TAKOĐE DOLAZI U OBZIR). ZA SVE POTREBNE INFORMACIJE JAVITE SE NA PP.

S POŠTOVANJEM

NEREVAR

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]