banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 07 Mar 2012, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Ja nisam primjetio tako nesto. Koji gradovi su u pitanju? gdje se nalazite vi sto ste pukli sa netom ? Koje naselje?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 04:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Kad je to bilo i gdje ? Nemam problema vec 4 godine...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 06:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
juce oko pola 3 popodne

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Imali su 3-4 strujna udara gdje je većina mtela bilo down. (fiksna, mobilna, internet)

Elta i NSC su imali kratki prekid (2-3 minute) dok se nije prebacio saobraćaj na rezervni link... I tako 3-4 puta koliko je ispadao mtel...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 08:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Ma jebes to, na to ne treba obracat paznju, nestane i vode pa dodje i nikom nista

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
meni danas ping preko 50 neznam sta se desava ... nije valjda da jos nisu sredili kvar..

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Meni je sve ok,ja nisam ni primjetio da je bilo prekida kakvih .

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Danas je ping meni oko 3 bio baš veliki, ne možeš upaliti kako treba MW3, ali se sve stabilizovalo za sat vremena..

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 12:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slika

Ping oko 12h

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Јел се жалиш или хвалиш? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sa povecanjem mi se pocelo pojavljivati onih greskica. Malo ali ima ih . I nekad mi se desi packet loss da bude kad testiram ,uglavnom prvi put i onda milion puta poslije bude uvijek 0% . Moracu zvati da vidim sta je to i moze li se popraviti,jer mi je centrala 1km od kuce. Kod kuce instalacija pregledana i sve ok . Margine su mi prije bile preko 30-35 ,a sad padnu ispod 30 . A slabljenje je oko 15-17.
Moze li to biti do uredjaja ?? Ili je 100% do linije ?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A jojj JetForce, ajmo se menjati pa da viđaš kako je sad kod mene, grešaka ko u priči, ping duplo veći nego tvoj, jiter isto odleti i do 5-6, mada je najčešće 1, brzina nestabilna u tri đavola, download fajla varira od 320KB/s do 520KB/s, ali je naravno mnogo češće na 320, nego na 520 Dva dana ih već zovem i nabeđuju me da je to verovatno do mene, tj. mog računara, da to nije ništa strašno, da je ping i dalje u granicama normale, te da ja to još sve proverim s nekim njihovim test ili rekoše net meterom, programčić koji mora pokazati neke parametre, a ja ga i ne znam naći.
Tako da JetForce budi srećan sa tim, jer erovatno da ti nikad i neće biti bolje, može samo lošiji parametri da budu na ovoj i većim brzinama. Internet je izgleda kao auto, što veća brzina to je nestabilniji, bar je tako kod nas, jer nemamo ni auto put za aute, a ni ''auto put'' za internet. :P

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Иначе нас тренутно "млати" јака сунчева олуја, за очекивати је проблеме са свим и свачим електронским-комуникационим...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 01:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Uz dužno poštovanje JetForce, ali brate pravo si naporan. Smaraš više sa jedno te istim. Ne možeš ni primjetiti u normalnoj upotrebi sve ove parametre.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 01:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@dukicas ,pa druze jbg mozda je stvarno do compa,jesi pokusao sa reinstalacijom. Posalji screenshot modema (onu prvu stranicu ) bas me zanima kakvo je stanje kad ti tako varira net.

@sinip palo je i meni napamet to ,ono skoro neki strujni udari ,pa kod mene na TOTAL TV pola kanala nestalo (a dosad nikad nije bilo problema) ,sve mi to smrdilo na suncevu oluju. Zanima me sto nigdje nepisu o tome?

@mara uz duzno postovanje ,ako te smaram preskoci moj post (ignorisi) ja ovde hocu da pomognem kome mogu,da dam savjet i isto ocekujem od ostalih. MTEL fino guli ,a kad sam ih fino molio da me ubace u onu akciju pola godine popusta(placanje skupljeg po cijeni jeftinijeg ) rekli su da nemogu ,a falilo je par dana ,jer akcija je trajala do kraja februara ,a meni ugovor izlazio pocetkom marta. Kad oni meni nemogu izaci u susret,korisniku vise godina,jos uz to mi iskljuce net zbog jednog neplacenog racuna i odem dole do njih i kao izvinite pogrijesili smo,e pa onda hocu i ja da trazim fino od njih da naprave svaku sitnicu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 01:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/297333/snazna-sunceva-oluja-upravo-putuje-prema-zemlji/

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 03:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Nemoj me sad i ti ubeđivati u to, kad znam 100% da nije do mene, problemi se javili sa nestabilnošću i pingom isti dan kad i povećanje brzine tj. 29. februara, jebem li ga i 29. februar ko ga izmisli pa makar i svake 4te godine. A screenshoot mog modema si gledao pre par dana i komentarisao si ga, ako si zaboravio vrati se par stranica u rikverc, inače parametri su ostali isti, samo je nestabilnost downloada još veća nego što je bila prvih par dana u martu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 08:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
Evo ovo je moj najbolji rezultat, a 2-3 puta je lošiji nego vaš. :( Kreće se čak i do 53 ping, a Jiter do 1

Slika

A ovo su mi parametri modema, pa vi koji se razumete prokomentarišite:
Slika

I još jedno, vama će zvučati glupo pitanje, ali kako da znam korisničko ime i šifru, kad je nisam dobio prilikom dobijanja open trio paketa? Oni došli, nešto ukucli, podesili i aj' zdravo. :-?
Dok sam bio na blicu imao sam i k.ime i šifru, a sad pojma nemam, a imao sam je i dok sam bio na teol dial-up internetu.

Neznam jeli ti i prije bila ovako slaba ova margina. Telekom ti preporucuje od 25-40,u praksi je dobro da ne ide ispod 30(znam po svom primjeru i iskustvu). Ti si spominjao da imas problema i sa IPTV ,znaci to mora biti do linije. Ako tvoj neki komsija ima sve to npr sto ti ima(TRIO PAKET) i kod njega je ok ,ja bi ih zvao svakih 5 minuta,bar je to besplatno dok nebi poslali nekog da vidi sta je na liniji.
Sta oni tebi kazu kad ih nazoves??

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 08:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
@dukicas
NetMeter
Koristan mali programčić kojim prvenstveno možeš da pratiš da li postoji nekakav protok paketa kojeg nisi svjestan, zatim prikazi realnih brzina protoka u oba smjera (za razliku od ovdje već božanski obožavanih speedtestova) itd. itd.

@JetForce
Ruku na srce čovječe, ali ti STVARNO smaraš! Možda su tvoje namjere sasvim iskrene i dobre, ali nađi neku mjeru u svemu tome. Ljudi su počeli bježati sa ovog podforuma kad ugledaju 5, 6 tvojih postova zaredom na jednoj stranici. Ako imaš pretjeranu želju da izlažeš ekspozee na m:tel ili bilo koju drugu temu, možeš otvoriti svoj blog pa nam ostavi link. Koga bude interesovalo, čitaće te...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 11:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:

@JetForce
Ruku na srce čovječe, ali ti STVARNO smaraš! Možda su tvoje namjere sasvim iskrene i dobre, ali nađi neku mjeru u svemu tome. Ljudi su počeli bježati sa ovog podforuma kad ugledaju 5, 6 tvojih postova zaredom na jednoj stranici. Ako imaš pretjeranu želju da izlažeš ekspozee na m:tel ili bilo koju drugu temu, možeš otvoriti svoj blog pa nam ostavi link. Koga bude interesovalo, čitaće te...

:roll: :oops: :cry: :(
Dobro ,vidim ja kako stvari stoje ,svescu postanje u ADSL na minimum :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]