banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 17:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8790 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 30 Jul 2009, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
101%СРБИН , ja još nisam došao do toga, ali sam verifikaciju uradio prije neki dan. PayPal će ti skinuti 1.95 dolara i vratiće ih na tvoj konto kada uradiš tu verifikaciju, potrebno je da iz banke zatražiš izvod transakcija i vidjećeš jednu transakciju obicno je prva po redu ako si se odmah registrovao na PayPal , to su 4 broja i ispred riječi PayPal.

A ovo drugo da moraš poslije svake kupnje trčati do banke radi verifikacije , ne znam i malo mi je to nepraktično.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 21:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2008, 22:31
mr.montana je napisao:
101%СРБИН je napisao:
Pozdrav svima.
Planiram nesto da narucim sa ebay-a ovih dana,pa sam vec napravio nalog tamo,a uskoro cu da otvorim i Pay Pal nalog cim izvadim ovu debitnu Visa electron karticu raiffeisen banke.
Koliko treba uopste da se ceka da se dobije ta kartica ?
Kad izvadim karticu sta treba da radim tacno?
Da upisem ona tri broja na pay pal account pa onda da idem na ebay da upisem tamo broj svog pay pal racuna,pa onda opet na pay pal da to potvrdim (verifikujem :)..?
Ne kontam sta treba sa onim izvodom iz banke koji uzmem.Koji broj treba da upisem na pay pal i zbog cega se to radi.
Jel to nakon svake narudzbe treba raditi.Kada kupim nesto na ebay-u ono mi skine sa racuna i trebam uzeti izvod iz banke pa ga upisati na pay pal da potvrdim to.

Narucicu nesto u vrijednosti 54 USD + 14 USD postarina. Rekao sam liku da mi napise da je to '''Gift'' i da ne stavlja racun unutra jer imaju obicaj ostaviti racun a napisati da je poklon.Hoce li to proci kod ovih nasih lopova na carini ?

Puno je to pitanja :D

E ovako karticu koju si zatrazio dobijes isti dan, odmah stavi nesto novca na racun zbog pay-pal verifikacije!
Kad to uradis odes na pay-pal i ides na add or edit card i ukucas ona 3 br sa kartice. Kad to uradis odes na e-bay, ulogujes se pa onda kliknes na account pa ga registrujes (registrujes pay-pal racun) kad to uradis odes opet na pay-pal i verificate credit card platis sta ti zatraze (nesto sitno), poslije nekoliko dana zatrazis u banci izvod sa racuna, i to je to!!!!

E to je dobro za cuti,da se ne ceka sto godina za to. Valjda cu da skontam :D...Uglavnom taj neki broj sa izvoda kucam opet na Pay Pal u neku rubriku :-?
Jel to treba poslije svake narudzbe da ukucas ili samo poslije ove potvrde pay pal naloga ?
Samo da me ne ogule ovi sa carine. Lik mi je rekao da salje nekom TNT firmom za internacionalni transport.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
101%СРБИН je napisao:
Jel to treba poslije svake narudzbe da ukucas ili samo poslije ove potvrde pay pal naloga ?

Samo dok ne verifikujes account, definitivno-isprobano. A i nema razloga da to stalno radis kad jednom verifikujes account. Imas na web sajtu sarajevskog raiffeisena uz lijevu ivicu jedan kontakt telefon u Sarajevu, nazovi dva dana nakon sto ti skinu tih priblizno 2 dolara sa racuna da ti procita taj kod, da ne moras ganjati i cekati izvod. Reci za sta ti treba, pitace te svasta - djevojacko prezime majke, tvoje ime, prezime... (iz sigurnosnih razloga) ali dobices sta ti treba telefonom i neces ni mrdnuti iz kuce.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekli su da vraćaju taj novac, ja ga još nisam dobio, ali izganjaću ga.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
mr.montana je napisao:

E ovako karticu koju si zatrazio dobijes isti dan,

Pa nije bas tako, ceka se bar dvije nedelje da naprave karticu, a mozes traziti da ti daju pin prije nego sto naprave, on se salje iz Sarajeva i dolazi za nedelju dana.

Kakva su vasa iskustva sa amazon.de i e-bay.de? Ja sam prosle sedmice narucio nesto sa njemackog amazona i doslo mi je za 3 dana! Do sada sam uglavnom narucivao sa co.uk i com.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
filozof sa vrbasa je napisao:
Rekli su da vraćaju taj novac, ja ga još nisam dobio, ali izganjaću ga.

Kako ces ga izganjati? Peypal je vezan za karticu i ne mozes ga "izganjati" bez kartice :D .

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Poslaću im email i dosađivati im sa email dovoljno dugo, dok mi ne odgovore. Vrlo su agilni kada treba skinuti, čak i marku, ali kada treba vratiti e to ide teško.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Pa ne vracaju bukvalno taj euro i nesto, vec prilikom prve transakcije za taj iznos ti manje skinu s kartice. I 100eu je granica koja se moze potrositi bez verifikacije... bar je prije bilo.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 09:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Vrate, ja sam cekao mozda 7 dana od dana kad sam verifikovao karticu.Tako da se vrate tih 1.95$.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Frisky_Dingo je napisao:
Pa nije bas tako, ceka se bar dvije nedelje da naprave karticu, a mozes traziti da ti daju pin prije nego sto naprave, on se salje iz Sarajeva i dolazi za nedelju dana.

Ja kazem kakvo sam ja imao iskustvo sa tim, meni i mom prijatelju su dali karticu isti dan!

Ma ljudi to je prosto k`o kamenje :D

Ako znas malo engleski jezik neces imati nikakvih problema sto se tice pay-pal-a!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 16:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2008, 22:31
Evo ja sam upravo dosao iz raiffeisen banke,i dobio sam samo zahtjev da popunim i da to predam + kopija licne i mjesta boravka......nisu mi rekli za koliko je gotovo.
Kolika je gornja granica vrijednosti neke poslijke a da se ne carini kod nas ?50,100,200 km ? :-?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam bio naručio besplatni časopis i CD, na velikoj koverti je bio udaren pečat da je oslobođeno carinskih dažbina, kada sam otvorio pošiljku časopis je bio tu, CD nije bilo.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ma dobro si ti ista dobio koliko si platio :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 09:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

101%СРБИН je napisao:
Evo ja sam upravo dosao iz raiffeisen banke,i dobio sam samo zahtjev da popunim i da to predam + kopija licne i mjesta boravka......nisu mi rekli za koliko je gotovo.
Kolika je gornja granica vrijednosti neke poslijke a da se ne carini kod nas ?50,100,200 km ? :-?

Niko to nezna, neko kaze 100 neko 200km. Granica do koje se ne carini roba sigurno postoji, samo sto to ovi nasi carinici u velikom luku zaobilaze!

Kad oni uzmu obican CD iz casopisa onda znas koliko je sati :angry4: (10 i 5) :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali mene nešto drugo zanima, vi koji ste nešto pazarili na Ebay. Kako ste bili sigurni da to što hoćete da kupite da će te to i dobiti?

Recimo, ako sam ja zapazio neko zlato, kakva je meni garancija da on mene neće zajebati i poslati mi neku bižuteriju?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa to ti je uvijek rizik. Svaki kupac i prodavac ima svoj rating, i nakon obavljene kupovine mozes glasati kako si zadovoljan uslugom, kvalitetom, cijenom, odnosom prema tebi... i uopsteno dati pozitivan ili negativan feedback. Za svakog prodavaca mozes vidjeti koliko ima glasova i da li su 100% pozitivni 99.9% ili puno manje. Kupujes naravno od onih sto imaju sto veci pozitivan feedback i sto vise obavljenih transakcija, i ocijenis koliki ti je rizik nesto kupiti. Neces kupiti npr. "original" iphone za neke sitne pare od nekog ko ima svega 7 transakcija i komentara, to je garant zajeb. Eto, pa ti zakljuci koliko je sigurno.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 12:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Rizik uvijek postoji kao sto je rekao blaf77, ali je mnogo malen kod prodavaca sa npr 99%-100% feedback-om!

Ljude koji su kupovali nesto preko online-a (koje ja poznajem) jos niko nije zajebao, opet kazem postoji rizik,ali uz poznavanje engleskog jezika sve ide kako treba!!!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala vama u svakom slučaju, ali ako ja ne mogu opipati ili uživo vidjeti robu, doza rezerve je uvijek prisutna.

Džaba i taj minus, ako on mene zezne kakve su mi garancije da će mi pare biti vraćene.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 07:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
ako si platio preko PP-a i dokazes da je u pitanju prevara, mozes dobiti povrat novca.

ovo znam iz licnog iskustva.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je olakšavajuće, ali daj malo više informacija o tome kako dokazati prevaru.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8790 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]