banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 07:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 15 Jan 2012, 00:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@maturalepa
Možda ljudi vole da se pate sa mtelovim adsl-om i to im je fetiš? Ja koristim blic jer zbog tehničkih nedostataka nisam u mogućnosti da koristim mtel adsl.
Iako nisam eltin korisnik 100% sam siguran da neću nikad ni biti.
Prije skoro dvije godine (20.02.2010.) sam im poslao mail da pitam postoji li mogućnost priključka u mojoj ulici i još nisu odgovorili.
To dovoljno govori o ozbiljnosti firme i kvalitetu tehničke podrške.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 00:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
dukicas je napisao:
MOLIM VAS BANUJTE OVOG ŠTO SEBE ZOBE ''maturalepa''!!! I takođe njegovu IP adrsu, a i trebalo bi počistiti ovu temu od njegovih postova.
Puca mi više pred očima, znam i znam i znam i znam i znam i znam i znam i znam i znam i znam i znam da je Elta trenutno mnogo jeftinija, ali to je samo trenutno, a inače je mrvicu jeftinija, ali je mtel-ov kvalitet mnogo bolji i kraj priče!!!
Nije ovo tema elta vs mtel, banujte sve koji od ove teme prave poređenje i takmičenje. :angry4: :angry4: :angry4:

MRVICU JEFTINIJA? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mnogoo mnogo jeftinija je elta, sta me pravis budalom, pogledaj si jos jednom cijene. Vec 2 godine ste skuplji i uopste ne povecavate brzine. sramota. A jos za tebe pitanje sto vezujete korisnike 2 godine. Ja cu ti dati odgovor. Jer se boljite da ce otici. :lol:

Elta

ELTA S 1024/128 20 KM
ELTA M 1536/192 23 KM
LOYALTY 2048/192 24 KM
ELTA L 3072/256 28 KM
ELTA XL 5120/384 42 KM
ELTA XXL 10240/512 55 KM

MTEL

HOBBY 512/128 22,23 KM
OPTIMA 1536/192 29,25 KM
OPTIMA+ 3072/320 40,95 KM
PREMIUM 6144/384 58,5 KM
EXPERT 8192/512 93,6 KM

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 02:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
maturalepa je napisao:
JetForce je napisao:
maturalepa je napisao:
Muskobre admin zakljucao je temu o elta kabel internetu :lol: :lol:

Stvari koji pokazuju da je neki deo admina ili moderatora u vezi sa mtelopovima :

1. Uvijek se zakljucavaju samo teme elte, ponekad i blic-a, da bi se sprijecilo pisanje o jeftinijem internetu nego mtelovom.
2. U temi elte uvijek admin ostavlja postove radnika mtel-a i onih koji pozivaju na nasilje i slicno, koji namjerno kritikuju eltu kao da se pokaze kako je elta kao losa a mtel dobar i u isto vrijeme kada korisnici kritikuju mtel odmah su ti postovi obrisani. JADNO!
3. Sada je tema o elti zakljucana i tako je admin sprijecio da bih ljudi pisali o povecanju brzina interneta elte :x

Admin da je musko zakljucao bih jednu i drugu temu. Forum je medij kao sto su novine i slicno i tako bih se trebali ponasati. Ocigledno je da ovaj forum kontrolisu mtelovi ljudi :x

Samo da ti kazem da MTEL ima opremu koju elta nece imati za 5 godina.
Glup potez je bio prodaja telekoma Srbiji,jer da su nas kupili T mobile ili neka druga(a nudile su se da kupe) sad bi imali jos bolji net ,ali i ovako je MTEL ipak najjaci u RS,elta nema resursa toliko da ga prati,ipak sitna je elta riba za MTEL,ali opet je dobro da postoji i ta elta jer bez ikakve konkurencije mtel bi nam diktirao brzine i cijene koje god pozeli.MTEL i BLIC se mozda donekle mogu takmiciti ,ali ELTA je pozadina..

:lol: :lol:

Jednom jedna prica, a sad druga. Evo tvog posta kojeg si napisao prije neki dan : :lol:

Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130. Medjutim ,zvao sam ih i zvao i dolazili su jedno 5 puta sigurno ,pa su cak i popravljali liniju kopali nesto oko prve bandere itd itd. i na kraju me zove lik iz Banja Luke ,kao sledece sedmice ide povecanje brzina (ovo se odnosi na njihov link novi prema prijedoru,ne na vece brzine korisnicima) pa cemo vidjeti da li ce tad biti ok. I sad je stvarno dobro ,ping je 50-60 ali je stabilan jitter je 1-2 ,jos jedino da hoce da poprave to sa prvih 10 sekundi download pa onda uspori bili bi ubjedljivo najbolji internet provider. Mozda su skuplji ,ali korisnik sam njihov 2 godine i za te 2 godine mozda sam 2 dana bio bez neta maksimalno. Da ovo nisu rijesili za Prijedor presao bi na neki drugi provider,ali kad sam sve obisao ,elta je nekad odlicna ,a nekad ocajna,Wadsl mi isto djeluje dobar i njihova canopy oprema je odlicna,ali sam imao toliko ruzno iskustvo sa bezicnim da se toga bojim. Tako da sve u svemu sad mi nekako mtel najvise odgovara,jos taman mi istice ugovor pa cu uzeti ovaj optima + a placati 6 mjeseci po staroj cijeni optima koju sam dosad imao .

A u cemu je razlika,Decembar je bio zastoj i napravili su to ,sad je link mozda i duplo jaci,njima treba mjesec dana ,a elti treba par godina ,i uvijek imaju problema sa nedovoljno jakim linkom. Kazem fino ,drago mi je da postoji i ta elta,jer mtel bez konkurencije bi bio jako skup. A i poceo si i mene vise nervirati sa tim elta jeftina mtel skup,i sa tim da mtel veze na 2 godine,to nije tacno ,ja sam bio vezan na godinu dana,i produzili su mi na 2 jer nisam odjavio,a nisam ni imao namjeru. Neznam sto je toliko forsiras,moj drug ima na elti protok 4MBps i nekad mu je stvarno ok.ali nekad ja bolje skidam sa svojih mtelovskih 1.5MBps ,a to je stvarno sramota. Meni to MTEL da uradi pa nikad vise nebi mu prisao.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 03:35 
Početnik
Početnik

A u cemu je razlika,Decembar je bio zastoj i napravili su to ,sad je link mozda i duplo jaci,njima treba mjesec dana ,a elti treba par godina ,i uvijek imaju problema sa nedovoljno jakim linkom. Kazem fino ,drago mi je da postoji i ta elta,jer mtel bez konkurencije bi bio jako skup. A i poceo si i mene vise nervirati sa tim elta jeftina mtel skup,i sa tim da mtel veze na 2 godine,to nije tacno ,ja sam bio vezan na godinu dana,i produzili su mi na 2 jer nisam odjavio,a nisam ni imao namjeru. Neznam sto je toliko forsiras,moj drug ima na elti protok 4MBps i nekad mu je stvarno ok.ali nekad ja bolje skidam sa svojih mtelovskih 1.5MBps ,a to je stvarno sramota. Meni to MTEL da uradi pa nikad vise nebi mu prisao.[/quote]

Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130.

Jesam li ja to napisao ili si ti? Napisao si da je bilo zagusenje 12 mjeseci 8) Sad sam sebe lazes. A mtel vezuje na 2 godine :x

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ko je radnik elte ili mtela stvarno nema ama bas nikakve veze kad se diskutuje normalnin tonom i argumentovano!cinjenica,elta prva napravila ubrzanje ove godine,tako da je trenutno za cc5km jeftinija od mtela. paket optima(mislim da 70-80% korisnika koriste hobby i optima)...i sta sada,da li se nekome isplati prebaciva sa stabilnijeg neta na manje stabilan zbog 5km...po meni NE!necu ulazim u to da ako ste korisblnik open duo/trio da tu zaradite tih 5 km,pa vise nema ni te razlike! i na kraju,nesumnjivo ce doci do povecanja brzine i u mtelu,tako da se sve ponovo vrti u krug!poenta...elta ako zeli da opstane MORA biti jeftinija par maraka od mtela(jer je u podredjenom polozaju u odnosu na njih),a i usluga malo losija...sa druge strane,vecina ovih forumasa,medju njima i ja,uvek cu platiti koju km vise za bolju,kvalitetniju i stabilniju uslugu...zelim elti puno srece da unaprede svoje usluge,da postanu bolji od mtela sa nizim cijenama,onda cu se ja prvi prebaciti kod njih,sa druge strane mtelu zelim da si to nikada ne dopusti :) ...to je to,mislim da je vreme da zavrsimo ovo mtel-elta prepucavanje

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 13:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
ko je radnik elte ili mtela stvarno nema ama bas nikakve veze kad se diskutuje normalnin tonom i argumentovano!cinjenica,elta prva napravila ubrzanje ove godine,tako da je trenutno za cc5km jeftinija od mtela. paket optima(mislim da 70-80% korisnika koriste hobby i optima)...i sta sada,da li se nekome isplati prebaciva sa stabilnijeg neta na manje stabilan zbog 5km...po meni NE!necu ulazim u to da ako ste korisblnik open duo/trio da tu zaradite tih 5 km,pa vise nema ni te razlike! i na kraju,nesumnjivo ce doci do povecanja brzine i u mtelu,tako da se sve ponovo vrti u krug!poenta...elta ako zeli da opstane MORA biti jeftinija par maraka od mtela(jer je u podredjenom polozaju u odnosu na njih),a i usluga malo losija...sa druge strane,vecina ovih forumasa,medju njima i ja,uvek cu platiti koju km vise za bolju,kvalitetniju i stabilniju uslugu...zelim elti puno srece da unaprede svoje usluge,da postanu bolji od mtela sa nizim cijenama,onda cu se ja prvi prebaciti kod njih,sa druge strane mtelu zelim da si to nikada ne dopusti :) ...to je to,mislim da je vreme da zavrsimo ovo mtel-elta prepucavanje

SVAKA CAST . Potpis

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 14:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

maturalepa je napisao:
A u cemu je razlika,Decembar je bio zastoj i napravili su to ,sad je link mozda i duplo jaci,njima treba mjesec dana ,a elti treba par godina ,i uvijek imaju problema sa nedovoljno jakim linkom. Kazem fino ,drago mi je da postoji i ta elta,jer mtel bez konkurencije bi bio jako skup. A i poceo si i mene vise nervirati sa tim elta jeftina mtel skup,i sa tim da mtel veze na 2 godine,to nije tacno ,ja sam bio vezan na godinu dana,i produzili su mi na 2 jer nisam odjavio,a nisam ni imao namjeru. Neznam sto je toliko forsiras,moj drug ima na elti protok 4MBps i nekad mu je stvarno ok.ali nekad ja bolje skidam sa svojih mtelovskih 1.5MBps ,a to je stvarno sramota. Meni to MTEL da uradi pa nikad vise nebi mu prisao.

Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130.

Jesam li ja to napisao ili si ti? Napisao si da je bilo zagusenje 12 mjeseci 8) Sad sam sebe lazes. A mtel vezuje na 2 godine :x[/quote]

Ti bi bas volio da si pametan . CITAJ . 12 mjesec (decembar),a ne 12 mjeseci . Hoces da ti ugovor stavim da vidis svojim ocima da je na godinu dana. A i prikljucak sam platio 1km,a na elti je do skoro bio 100km

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 14:03 
Početnik
Početnik

JetForce je napisao:
maturalepa je napisao:

Jesam li ja to napisao ili si ti? Napisao si da je bilo zagusenje 12 mjeseci 8) Sad sam sebe lazes. A mtel vezuje na 2 godine :x

Ti bi bas volio da si pametan . CITAJ . 12 mjesec (decembar),a ne 12 mjeseci . Hoces da ti ugovor stavim da vidis svojim ocima da je na godinu dana. A i prikljucak sam platio 1km,a na elti je do skoro bio 100km[/quote]

Kako su napisali neki mtelovi radnici koji naravno podrzavaju visoke cijene neta, koliko para toliko muzike. Znaci mtel je vrijedan 1KM, a elta 100 KM 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 14:04 
Početnik
Početnik

goxon je napisao:
dtb_pro je napisao:
Daj smiri se malo i pokušaj bar na sekundu realno sagledati stvari: nisi u pravu! Nije sve u nazivno nižoj cijeni. Mnogo toga je u kvalitetu usluge. Kad Elta popravi mnogo problema koji trenutno imaju (stabilnost veze, zagušenje saobraćaja u peak time-u, nezadovoljavajući nivo tehničke podrške) onda možemo očekivati da m:tel odgovori u tržišnoj utakmici snižavanjem cijena ili pojačavanjem paketa. Sve dotada ili dok Blic nekim potezom dobrano ne poremeti trenutno stanje m:tel ne mora baš puno da se proteže. Mada bih ja prvi iskreno volio da je suprotno jer bi u tom slučaju kao korisnik (pardon: radnik :roll: ) m:tel vjerovatno dobijao više za svoj novac.

Ali kome ja to pričam...

slazem se sa kolegom. koliko para toliko muzike.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa ti druze citavo vrijeme podrzavas jeftino ,a sad odjednom koliko para toliko muzike. Glupo mi je dati za "prikljucak" 100km . Za mjesecni paket cu sa radoscu dati vise npr 5km ali da mogu reci da imam internet,a ne da imam internet ponekad.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 15:34 
Početnik
Početnik

JetForce je napisao:
Pa ti druze citavo vrijeme podrzavas jeftino ,a sad odjednom koliko para toliko muzike. Glupo mi je dati za "prikljucak" 100km . Za mjesecni paket cu sa radoscu dati vise npr 5km ali da mogu reci da imam internet,a ne da imam internet ponekad.

Ja to ne podrzavam sigurno.Napisao sam posto niko se nije protivio ovdje kad je neko napisao koliko para toliko muzike, znaci da se slazete. Ti si taj koji podrzava to, sada si opet to potvrdio. Na svaki nacin zelis pokazati kako je mtel dobar. Kada je eltin internet jeftiniji tvrdis kako je mtelov kvalitetniji i neka je skuplji, a kada je elta skuplja onda tvrdis kako je glupo placati vise. Sam sebe lazes. Ili podrzavas jeftinije ili skuplje. Nemozes jedno i drugo :lol: Savjetujem ti da kad si vec advokat mtel-a bar nebudi kontradiktoran.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 17:09 
Početnik
Početnik

Surf S Plus - 1024k/128k - 20KM
Surf L Plus - 1280k/128k - 23KM
Surf XL Plus - 1536k/192k - 28KM
Surf 2XL Plus - 2048k/192k - 35KM
Surf 3XL Plus - 3072k/192k - 45KM
Surf 4XL Plus - 4096k/256k - 55KM

Evo cak kako vidim i ostali provajderi su dosta jeftiniji od mtela. Ovo je ponuda Navigo SC. Zona je jeftinija isto tako jos vise. BH Telecom i svi ostali. Mtel najskuplji !!

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
i on se za nas "sikira" sto smo kod M:tel ... kao da placa iz svog dzepa.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nije mi zao platiti ako nesto valja,zao mi je platiti za nesto sto nevalja. U MTELU mi je bilo zao platiti za decembar jer je ping bio visi nego inace,a u ELTI bi mi bilo zao placati svaki mjesec kako sad stanje stoji. Ako si na elti uradi ping oko 7 ili 8 h navece pa stavi sliku ovde ,ali tako da se vidi vrijeme kad je test uradjen.

Vrh

Tema posta: torrent problem
PostPoslato: 16 Jan 2012, 17:08 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:34
Već par dana preko torenta ne mogu normalnom brzinom skidati veće fajlovu, 5, 10 i više giga. Sa manjim nema problema. Da li postoji mogućnost da mi mtel guši brzinu, skoro svaki dan nešto skidam?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
100% provjerena informacija da guše ali da totalno ubiju nisam siguran....

Pokušaj stopirati fajl na tipa 20% pa kasnije nastavi da vidiš ide li kako treba...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 17:17 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

mangia je napisao:

Pokušaj stopirati fajl na tipa 20% pa kasnije nastavi da vidiš ide li kako treba...

Totalno ne ubija, ali jako uspori, samo velike fajlove. Pokušavam i tako ali ne ide, u jednom momentu ide sve ok ali uglavnom jako smanje brzinu. Može li se šta u postavkama modema uraditi??

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
destro74 je napisao:
mangia je napisao:

Totalno ne ubija, ali jako uspori, samo velike fajlove. Pokušavam i tako ali ne ide, u jednom momentu ide sve ok ali uglavnom jako smanje brzinu. Može li se šta u postavkama modema uraditi??

Имаш тамо у Микроторенту негдје опцију да се обавезно укључи енкрипција трансфера тако да провајдер не може да сконта о каквом се саобраћају ради. :)

Значи у Микроторенту 1.8

CTRL+P -> BitTorrent -> Protocol Encryption -> Forced :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 18:23 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
destro74 je napisao:
mangia je napisao:

Имаш тамо у Микроторенту негдје опцију да се обавезно укључи енкрипција трансфера тако да провајдер не може да сконта о каквом се саобраћају ради. :)

Значи у Микроторенту 1.8

CTRL+P -> BitTorrent -> Protocol Encryption -> Forced :)

Skidao sam torente koji imaju više ličera nego sidera... bilo je do mene...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ne guši m:tel sigurno torrent, sve ide u najboljem redu.. :) Jedno pitanje, da li se vama kada desilo da vam m:tel pusti veću brzinu od dozvoljene, veoma, veoma veću?

Stavio sam jedan paket u uTorrent, ima nekih 35 GB sinoć oko 12, jutros u 12 gledam kad ono sve skinuto, plus uploudovao na tom torentu oko 6 gb :D Probam ja ponovo da stavim nešto, kad ono sve po starom.. :x

Jel se desilo šta slično nekome od vas?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]