banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 14 Jan 2012, 19:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako ti se ne sviđa politika foruma, nemoj pisati na njemu. End of story.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 19:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
gringo22 je napisao:
evo

Slika

CRC i FET gresaka imas poprilicno ,maksimalan protok je dobar,ali snr margine su jako niske ,i ovaj power down 0 me jako buni,sto znaci zovi ih odma i reci da prave to.
Mozes im reci da imas dosta crc i fet gresaka,i da su niske te margine,usput upali i ugasi koji put ruter tako da njima tamo prikaze da se konekcija resetuje,i doce oni to rijesiti ,reci zapinje net itd...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
maturalepa je napisao:
Muskobre admin zakljucao je temu o elta kabel internetu :lol: :lol:

Stvari koji pokazuju da je neki deo admina ili moderatora u vezi sa mtelopovima :

1. Uvijek se zakljucavaju samo teme elte, ponekad i blic-a, da bi se sprijecilo pisanje o jeftinijem internetu nego mtelovom.
2. U temi elte uvijek admin ostavlja postove radnika mtel-a i onih koji pozivaju na nasilje i slicno, koji namjerno kritikuju eltu kao da se pokaze kako je elta kao losa a mtel dobar i u isto vrijeme kada korisnici kritikuju mtel odmah su ti postovi obrisani. JADNO!
3. Sada je tema o elti zakljucana i tako je admin sprijecio da bih ljudi pisali o povecanju brzina interneta elte :x

Admin da je musko zakljucao bih jednu i drugu temu. Forum je medij kao sto su novine i slicno i tako bih se trebali ponasati. Ocigledno je da ovaj forum kontrolisu mtelovi ljudi :x

Samo da ti kazem da MTEL ima opremu koju elta nece imati za 5 godina.
Glup potez je bio prodaja telekoma Srbiji,jer da su nas kupili T mobile ili neka druga(a nudile su se da kupe) sad bi imali jos bolji net ,ali i ovako je MTEL ipak najjaci u RS,elta nema resursa toliko da ga prati,ipak sitna je elta riba za MTEL,ali opet je dobro da postoji i ta elta jer bez ikakve konkurencije mtel bi nam diktirao brzine i cijene koje god pozeli.MTEL i BLIC se mozda donekle mogu takmiciti ,ali ELTA je pozadina..

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 20:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
JetForce je napisao:
maturalepa je napisao:
Muskobre admin zakljucao je temu o elta kabel internetu :lol: :lol:

Stvari koji pokazuju da je neki deo admina ili moderatora u vezi sa mtelopovima :

1. Uvijek se zakljucavaju samo teme elte, ponekad i blic-a, da bi se sprijecilo pisanje o jeftinijem internetu nego mtelovom.
2. U temi elte uvijek admin ostavlja postove radnika mtel-a i onih koji pozivaju na nasilje i slicno, koji namjerno kritikuju eltu kao da se pokaze kako je elta kao losa a mtel dobar i u isto vrijeme kada korisnici kritikuju mtel odmah su ti postovi obrisani. JADNO!
3. Sada je tema o elti zakljucana i tako je admin sprijecio da bih ljudi pisali o povecanju brzina interneta elte :x

Admin da je musko zakljucao bih jednu i drugu temu. Forum je medij kao sto su novine i slicno i tako bih se trebali ponasati. Ocigledno je da ovaj forum kontrolisu mtelovi ljudi :x

Samo da ti kazem da MTEL ima opremu koju elta nece imati za 5 godina.
Glup potez je bio prodaja telekoma Srbiji,jer da su nas kupili T mobile ili neka druga(a nudile su se da kupe) sad bi imali jos bolji net ,ali i ovako je MTEL ipak najjaci u RS,elta nema resursa toliko da ga prati,ipak sitna je elta riba za MTEL,ali opet je dobro da postoji i ta elta jer bez ikakve konkurencije mtel bi nam diktirao brzine i cijene koje god pozeli.MTEL i BLIC se mozda donekle mogu takmiciti ,ali ELTA je pozadina..

:lol: :lol:

Jednom jedna prica, a sad druga. Evo tvog posta kojeg si napisao prije neki dan : :lol:

Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130. Medjutim ,zvao sam ih i zvao i dolazili su jedno 5 puta sigurno ,pa su cak i popravljali liniju kopali nesto oko prve bandere itd itd. i na kraju me zove lik iz Banja Luke ,kao sledece sedmice ide povecanje brzina (ovo se odnosi na njihov link novi prema prijedoru,ne na vece brzine korisnicima) pa cemo vidjeti da li ce tad biti ok. I sad je stvarno dobro ,ping je 50-60 ali je stabilan jitter je 1-2 ,jos jedino da hoce da poprave to sa prvih 10 sekundi download pa onda uspori bili bi ubjedljivo najbolji internet provider. Mozda su skuplji ,ali korisnik sam njihov 2 godine i za te 2 godine mozda sam 2 dana bio bez neta maksimalno. Da ovo nisu rijesili za Prijedor presao bi na neki drugi provider,ali kad sam sve obisao ,elta je nekad odlicna ,a nekad ocajna,Wadsl mi isto djeluje dobar i njihova canopy oprema je odlicna,ali sam imao toliko ruzno iskustvo sa bezicnim da se toga bojim. Tako da sve u svemu sad mi nekako mtel najvise odgovara,jos taman mi istice ugovor pa cu uzeti ovaj optima + a placati 6 mjeseci po staroj cijeni optima koju sam dosad imao .

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
JetForce je napisao:
gringo22 je napisao:
evo

Slika

CRC i FET gresaka imas poprilicno ,maksimalan protok je dobar,ali snr margine su jako niske ,i ovaj power down 0 me jako buni,sto znaci zovi ih odma i reci da prave to.
Mozes im reci da imas dosta crc i fet gresaka,i da su niske te margine,usput upali i ugasi koji put ruter tako da njima tamo prikaze da se konekcija resetuje,i doce oni to rijesiti ,reci zapinje net itd...

jel se to nemoze rijesiti nekim postavkama i dali si ti imao ovakvih problema? ako ce oni uvidjeti kada ja budem stalno palio i gasio ruter onda cu to poceti raditi..

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
maturalepa je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Ajde uživaj u svom superstabilnom, jeftinom i brzom internetu, zovi svoju teh. podršku svakih sat vremena i divi im se kako se uvijek javljaju na telefon i pusti nas, m:telove radnike da se patimo sa svom jadnom internetom...

Kad budu mtelovi admini prestali zakljucavati temu o elta kabel netu jer korisnici elta kabel nemamo gdje pisati o internetu i slicno.

И боље би вам било да не пишете него да "риктате" САТ антене, чујем да ће ускоро снијег... :D Што се тиче коментара о форуму, направи свој форум па њиме и командуј. То што ти мислиш да на нету има демократије и слободе говора, то је твој проблем. :) Ја бих те на свом форуму бановао "по виђењу". :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
dtkbl je napisao:
šifra je admints

A korisnicko ime???

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
admin

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
JetForce je napisao:
gringo22 je napisao:
evo
Spoiler:
Slika

Dobar mu je SNR. Oba preko 20dB...

A ovih 0 dBm je u stvari 1mW. Više bih se trebao ja zabrinuti ako je to pravi dBm, jer kod mene stoji za istu vrijednost 100dBm. To kada se preračuna u snagu dobije se 10 MW. :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
maturalepa je napisao:
Admin da je musko zakljucao bih jednu i drugu temu.

Ti da si muško, odgovorio bi meni na moj post, a ne bi se tu ponovo krio iza lupetanja gluposti. Mada iskreno vjerujem kad bi samo pokušao odgovarati na ono što sam ti napisao i što bih još mogao dodati, admini bi morali i ovu temu zaključati.
S druge strane, nešto kontam :-D, najbolje bi bilo da te malo "zabanuju" pa bi jadnik morao otvarati ponovo profil ispočetka da bi mogao nastaviti pljuvati naokolo.

Daj smiri se malo i pokušaj bar na sekundu realno sagledati stvari: nisi u pravu! Nije sve u nazivno nižoj cijeni. Mnogo toga je u kvalitetu usluge. Kad Elta popravi mnogo problema koji trenutno imaju (stabilnost veze, zagušenje saobraćaja u peak time-u, nezadovoljavajući nivo tehničke podrške) onda možemo očekivati da m:tel odgovori u tržišnoj utakmici snižavanjem cijena ili pojačavanjem paketa. Sve dotada ili dok Blic nekim potezom dobrano ne poremeti trenutno stanje m:tel ne mora baš puno da se proteže. Mada bih ja prvi iskreno volio da je suprotno jer bi u tom slučaju kao korisnik (pardon: radnik :roll: ) m:tel vjerovatno dobijao više za svoj novac.

Ali kome ja to pričam...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtkbl je napisao:
admin

Neće da mi otvori

Modem je Huawei MT882 (onaj crni)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

admin/admin

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

radi. Hvala

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Danny ^_^ je napisao:
Jitter is the undesired deviation from true periodicity of an assumed periodic signal in electronics and telecommunications, often in relation to a reference clock source. Jitter may be observed in characteristics such as the frequency of successive pulses, the signal amplitude, or phase of periodic signals.

A pomog'o si mi na engleskom do bola. :roll: U svakom slučaju falaaa, al' nemoj više ako planiraš na engleskom ili bilo kojem jeziku, osim srpskom. 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pojednostavljen: :)
Uređaji razmjenjuju signale koji se periodično javljaju na prenosnoj liniji. To su signali "1" i "0". Na primjer uređaj koji prima signal, on treba biti usklađen sa periodom ponavljanja signala koji mu se šalju. Da zna u tačno kojem trenutku treba primiti signal koji mu je poslat, onu "0" ili "1".
E sada, ako ti signali koji mu dolaze nisi periodični, odnosno ima odstupanja od te očekivane vrijednosti ponavljanja, može se desiti do preklapanja signala na prijemu pa da umjesto poslate logičke nule "0" on detektuje logičku jedinicu "1". To vremensko odstupanje od očekivane periode ponavljanja signala predstavlja jitter. Što je veća njegova vrijednost, to je veća vjerovatnoća da dođe do greške u prenosu... Tako nekako :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
dtb_pro je napisao:
Daj smiri se malo i pokušaj bar na sekundu realno sagledati stvari: nisi u pravu! Nije sve u nazivno nižoj cijeni. Mnogo toga je u kvalitetu usluge. Kad Elta popravi mnogo problema koji trenutno imaju (stabilnost veze, zagušenje saobraćaja u peak time-u, nezadovoljavajući nivo tehničke podrške) onda možemo očekivati da m:tel odgovori u tržišnoj utakmici snižavanjem cijena ili pojačavanjem paketa. Sve dotada ili dok Blic nekim potezom dobrano ne poremeti trenutno stanje m:tel ne mora baš puno da se proteže. Mada bih ja prvi iskreno volio da je suprotno jer bi u tom slučaju kao korisnik (pardon: radnik :roll: ) m:tel vjerovatno dobijao više za svoj novac.

Ali kome ja to pričam...

slazem se sa kolegom. koliko para toliko muzike.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
danijell je napisao:
Pojednostavljen: :)
Uređaji razmjenjuju signale koji se periodično javljaju na prenosnoj liniji. To su signali "1" i "0". Na primjer uređaj koji prima signal, on treba biti usklađen sa periodom ponavljanja signala koji mu se šalju. Da zna u tačno kojem trenutku treba primiti signal koji mu je poslat, onu "0" ili "1".
E sada, ako ti signali koji mu dolaze nisi periodični, odnosno ima odstupanja od te očekivane vrijednosti ponavljanja, može se desiti do preklapanja signala na prijemu pa da umjesto poslate logičke nule "0" on detektuje logičku jedinicu "1". To vremensko odstupanje od očekivane periode ponavljanja signala predstavlja jitter. Što je veća njegova vrijednost, to je veća vjerovatnoća da dođe do greške u prenosu... Tako nekako :)

Dobro, hvala, shvatio sam, otprilike. A i StigoStriko je to objasnio.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 23:31 
Početnik
Početnik

goxon je napisao:
dtb_pro je napisao:

Ali kome ja to pričam...

slazem se sa kolegom. koliko para toliko muzike.

:lol: :lol: Znaci kad je elta bila skuplja od mtel-a tada je bio eltin net bolji, sad kad je elta dosta jeftinija sad je mtel bolji ?:lol: :lol:

Evo upravo danas bio sam kod druga koji koristi mtel. Nikada nije imao neke velike probleme sa netom, osim vikendom od 16 do 21 kada je bio ping od 150 - 200. Zalio se na tehnicku podrsku jer neznaju raditi taj posao i kada prijavis kvar tek za 4 dana poprave. Kada sam drugu rekao da je elta duplo jeftinija odmah se odlucio preci na eltu jer sto placati mtelu 2 puta vise za istu stvar. Tako svi razmisljaju. Ako mtel u kratkom vremenu ne poveca brzine onda ce dosta njih preci na drugog provajdera.

Cijene interneta Elta i Mtel.

Elta

ELTA S 1024/128 20 KM
ELTA M 1536/192 23 KM
LOYALTY 2048/192 24 KM
ELTA L 3072/256 28 KM
ELTA XL 5120/384 42 KM
ELTA XXL 10240/512 55 KM

MTEL

HOBBY 512/128 22,23 KM
OPTIMA 1536/192 29,25 KM
OPTIMA+ 3072/320 40,95 KM
PREMIUM 6144/384 58,5 KM
EXPERT 8192/512 93,6 KM

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 23:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Druže, ovakvim pisanjem ne pomažeš Elti, od sebe praviš idiota, a svojoj firmi praviš kontrareklamu. Nisi prvi koji je ovo pokušao, a ni prvi koji je uspio...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 23:53 
Početnik
Početnik

dtkbl je napisao:
Potpis.

A izgleda da je krenula interna akcija u Elti "dovedi korisnike"

U mtelu krenula akcija- sacuvaj korisnika 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]