JetForce je napisao:
Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130. Medjutim ,zvao sam ih i zvao i dolazili su jedno 5 puta sigurno ,pa su cak i popravljali liniju kopali nesto oko prve bandere itd itd. i na kraju me zove lik iz Banja Luke ,kao sledece sedmice ide povecanje brzina (ovo se odnosi na njihov link novi prema prijedoru,ne na vece brzine korisnicima) pa cemo vidjeti da li ce tad biti ok. I sad je stvarno dobro ,ping je 50-60 ali je stabilan jitter je 1-2 ,jos jedino da hoce da poprave to sa prvih 10 sekundi download pa onda uspori bili bi ubjedljivo najbolji internet provider. Mozda su skuplji ,ali korisnik sam njihov 2 godine i za te 2 godine mozda sam 2 dana bio bez neta maksimalno. Da ovo nisu rijesili za Prijedor presao bi na neki drugi provider,ali kad sam sve obisao ,elta je nekad odlicna ,a nekad ocajna,Wadsl mi isto djeluje dobar i njihova canopy oprema je odlicna,ali sam imao toliko ruzno iskustvo sa bezicnim da se toga bojim. Tako da sve u svemu sad mi nekako mtel najvise odgovara,jos taman mi istice ugovor pa cu uzeti ovaj optima + a placati 6 mjeseci po staroj cijeni optima koju sam dosad imao .
Ovde na ping sam mislio na
http://www.google.com a ne na komsiluk okolo i kod mene je ping sa Mostarom Beogradom i ostalim jako malen oko 20 - 30 , kolega iz Prijedora ja sad zivim u Raskovcu ,odnosno na novskoj cesti ali to smatraju pod Raskovcem . Vjeruj mi bio sam kod vise njih koji imaju MTEL ADSL i navece je dolazilo do zagusenja,na nivou citavog Prijedora,a posto svi idemo preko jedne glavne centrale i istih linkova ,moralo je toga biti i kod tebe ali mozda nisi obracao paznju ,a i to zagusenje je trajalo nekih 20 -30 dana jer su ljudi bili navalili na akciju prva 3 ili 4 mjeseca placas 1km. Uglavnom sad je ok,novi link je dosao i net kad je najveca guzva ne steka sekunde ,a ni ping se ne povecava.
I da dodam ako koristite uslugu IPTV ,dobijete i malo vec ping,to mi je i radnik MTEL-a potvrdio. Ali imate velike brzine pa to nesto neznaci.
Jedna mana kod MTEL-a je sto nema paket duo internet i iptv bez njihovog telefonskog prikljucka,nego moras imati telefon .