banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 00:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 13 Jan 2012, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ode ovo i OT...

Žao mi je što ne možeš da razumiješ. Ali pokušaj ovako, prvo izbaci ono u međuvremenu. Zbunjuje i mene.
Evo da ti suzim izbor, imao sam ugovor za kablovsku TV na dvije različite adrese na isto ime. A zovem se Nabim.
I da, koristio sam skoro godinu dana ELTA TV free of charge, jer prethodni stanar sa sobom preselio i priključak. A niko nije došao isključiti :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 18:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
danijell je napisao:
Ode ovo i OT...

Žao mi je što ne možeš da razumiješ. Ali pokušaj ovako, prvo izbaci ono u međuvremenu. Zbunjuje i mene.
Evo da ti suzim izbor, imao sam ugovor za kablovsku TV na dvije različite adrese na isto ime. A zovem se Nabim.
I da, koristio sam skoro godinu dana ELTA TV free of charge, jer prethodni stanar sa sobom preselio i priključak. A niko nije došao isključiti :D

Znaci koristio si nesta , a za to nisi placao. Pa ti trebas da se zahvalis elti da si koristio besplatno. A gdje si koristio net, na ovom besplatnom ili?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
jesu ovdje pojedini placeni da brane svoje firme

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
plaćaju im po postu :D

Ne mogu vjerovati da ću kao veliki mtel kritičar izjaviti ovo ali moram radi eltinih troldžija: otkako sam uveo adsl nikad nikakvih problema imao, uvijek sam imao deklarisanu brzinu i korektnu tehničku i servisnu podršku... tako da ova šuplja priča ne pije vodu kod mene.

Ok trenutno Elta ima bolju cijenu ali sačekajmo odgovor iz mtela za mjesec, dva i vjerovatno će se situacija okrenuti u njihovu korist.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 18:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
Meni je do juna cekati tako i tako.. A bas me zanima, kako ce se prica otplesti do tada. Nadam se da ce m:tel imati nesto korisno za ponuditi, ako ne, gube dugogodisnju musteriju..

Mada, kako god okrenes, banda su i jedni i drugi..

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Uvijek ti preostaje mogućnos ta isprobaš ELTA kablovski internet. Da ne bude kako ih samo kritikujem. Velika njihova prednost u odnosu na Aneks i m:tel je to što možeš da se ne vežeš ugovorom na određeni vremenski period. Probaš kakav će internet biti konkretno kod tebe, i ako bude problema lako se vratiš na starog ili prebaciš na drugog provajdera.
Ima dosta onih koji su zadovoljni sa ELTA kablovskim internetom. Ali nije problem do pinga i brzine. Često tamo gdje je bilo problema sa njihovim internetom, veliki jitter se bio prisutan...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 19:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
dtkbl je napisao:
plaćaju im po postu :D

Ne mogu vjerovati da ću kao veliki mtel kritičar izjaviti ovo ali moram radi eltinih troldžija: otkako sam uveo adsl nikad nikakvih problema imao, uvijek sam imao deklarisanu brzinu i korektnu tehničku i servisnu podršku... tako da ova šuplja priča ne pije vodu kod mene.

Ok trenutno Elta ima bolju cijenu ali sačekajmo odgovor iz mtela za mjesec, dva i vjerovatno će se situacija okrenuti u njihovu korist.

Ko kaze da je kod tebe tako? Znaci ti kad neko kaze da eltin net ne radi vjerujes, a kad neko kaze da mtel-ov net neradi vjerujes da radi? Ja imam svoje ljude kojima ne radi i ja sam bio korisnik mtel-a i znam sta je lose i sta nije. Vrijedja me ovo tvoje "suplja" prica. Broj tehnicke podrske od mtel-a sakriven je na sajtu, moze ga naci samo onaj koji zna gdje se nalazi. Toliko o tome.

Elta nema trenutno bolju cijenu, nego je ima vec 1 godinu od proslog januara. Sad je bolja cijena od one ispred 1 godine.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
"tasko" brate...ja ti verujem za vecu brzinu ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Ko kaze da je kod tebe tako? Znaci ti kad neko kaze da eltin net ne radi vjerujes, a kad neko kaze da mtel-ov net neradi vjerujes da radi? Ja imam svoje ljude kojima ne radi i ja sam bio korisnik mtel-a i znam sta je lose i sta nije. Vrijedja me ovo tvoje "suplja" prica. Broj tehnicke podrske od mtel-a sakriven je na sajtu, moze ga naci samo onaj koji zna gdje se nalazi. Toliko o tome.

Elta nema trenutno bolju cijenu, nego je ima vec 1 godinu od proslog januara. Sad je bolja cijena od one ispred 1 godine.

znači ja sam iznio svoje iskustvo sa mtel-om i nigdje nisam spominjao eltin internet jer ga nisam koristio. Vjerovatno ljudi imaju problema i sa mtelom ali to je generalno manji procenat ljudi nego onih koji se žale na eltin internet.

Nego de vi eltini puleni, sad prije sljedećeg snijega pripremite kišobrane da mi ne bi odmah sa 1. pahuljom nestala slika.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 20:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130. Medjutim ,zvao sam ih i zvao i dolazili su jedno 5 puta sigurno ,pa su cak i popravljali liniju kopali nesto oko prve bandere itd itd. i na kraju me zove lik iz Banja Luke ,kao sledece sedmice ide povecanje brzina (ovo se odnosi na njihov link novi prema prijedoru,ne na vece brzine korisnicima) pa cemo vidjeti da li ce tad biti ok. I sad je stvarno dobro ,ping je 50-60 ali je stabilan jitter je 1-2 ,jos jedino da hoce da poprave to sa prvih 10 sekundi download pa onda uspori bili bi ubjedljivo najbolji internet provider. Mozda su skuplji ,ali korisnik sam njihov 2 godine i za te 2 godine mozda sam 2 dana bio bez neta maksimalno. Da ovo nisu rijesili za Prijedor presao bi na neki drugi provider,ali kad sam sve obisao ,elta je nekad odlicna ,a nekad ocajna,Wadsl mi isto djeluje dobar i njihova canopy oprema je odlicna,ali sam imao toliko ruzno iskustvo sa bezicnim da se toga bojim. Tako da sve u svemu sad mi nekako mtel najvise odgovara,jos taman mi istice ugovor pa cu uzeti ovaj optima + a placati 6 mjeseci po staroj cijeni optima koju sam dosad imao .

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 22:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
ako je normalan ping kod m:tela 50-60 ja sam onda prezadovoljan :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Slika
Spoiler:
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 22:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2010, 12:28
Kod mene ping :(
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ne znate vi sta je los ping.
Prosjecno vece na Zoni:
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka

Ma znam brale i ja sam bio na njoj, kad nisam skrenuo posve :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Видим поминјете неки ,,Јиттеr'', то први пут вечерас прочита, какав је то сад параметар и шта показује?
И само да кажем новом колези :D :P из Приједора да не прича глобално за читав Приједор, јер код мене је све уреду (осим што после неколико секунди пада брзина скидања на 265-270кб/с), стабилна и брзина и пинг, пинг је увек на ЕУ серверима око 40, а користим мтел-ов адсл од јуна 2011.год.

Колега JetForce из ког си дела ПД ако није тајна? 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Jitter is the undesired deviation from true periodicity of an assumed periodic signal in electronics and telecommunications, often in relation to a reference clock source. Jitter may be observed in characteristics such as the frequency of successive pulses, the signal amplitude, or phase of periodic signals.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 01:21 
Stara kuka
Stara kuka

Kasnjenje je vrijeme koje je jednom bitu potrebno
da prijedje put kroz mrezu od jednog racunala do drugog.
Varijacija kasnjenja ili ti jitter je broj koji kaze
koliko kasnjenje moze biti vece ili manje od svoje
prosjecne vrijednosti.
Jitter je vazan kod pokretanja multi medijalnih aplikacija
preko mreze.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 03:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

JetForce je napisao:
Mtel je ovdje u Prijedoru imao zaguseno link do skoro,znaci 12 mjesec je bio poprilicno los,navece od 6 do 10 je ping bio oko 100-130. Medjutim ,zvao sam ih i zvao i dolazili su jedno 5 puta sigurno ,pa su cak i popravljali liniju kopali nesto oko prve bandere itd itd. i na kraju me zove lik iz Banja Luke ,kao sledece sedmice ide povecanje brzina (ovo se odnosi na njihov link novi prema prijedoru,ne na vece brzine korisnicima) pa cemo vidjeti da li ce tad biti ok. I sad je stvarno dobro ,ping je 50-60 ali je stabilan jitter je 1-2 ,jos jedino da hoce da poprave to sa prvih 10 sekundi download pa onda uspori bili bi ubjedljivo najbolji internet provider. Mozda su skuplji ,ali korisnik sam njihov 2 godine i za te 2 godine mozda sam 2 dana bio bez neta maksimalno. Da ovo nisu rijesili za Prijedor presao bi na neki drugi provider,ali kad sam sve obisao ,elta je nekad odlicna ,a nekad ocajna,Wadsl mi isto djeluje dobar i njihova canopy oprema je odlicna,ali sam imao toliko ruzno iskustvo sa bezicnim da se toga bojim. Tako da sve u svemu sad mi nekako mtel najvise odgovara,jos taman mi istice ugovor pa cu uzeti ovaj optima + a placati 6 mjeseci po staroj cijeni optima koju sam dosad imao .

Ovde na ping sam mislio na http://www.google.com a ne na komsiluk okolo i kod mene je ping sa Mostarom Beogradom i ostalim jako malen oko 20 - 30 , kolega iz Prijedora ja sad zivim u Raskovcu ,odnosno na novskoj cesti ali to smatraju pod Raskovcem . Vjeruj mi bio sam kod vise njih koji imaju MTEL ADSL i navece je dolazilo do zagusenja,na nivou citavog Prijedora,a posto svi idemo preko jedne glavne centrale i istih linkova ,moralo je toga biti i kod tebe ali mozda nisi obracao paznju ,a i to zagusenje je trajalo nekih 20 -30 dana jer su ljudi bili navalili na akciju prva 3 ili 4 mjeseca placas 1km. Uglavnom sad je ok,novi link je dosao i net kad je najveca guzva ne steka sekunde ,a ni ping se ne povecava.
I da dodam ako koristite uslugu IPTV ,dobijete i malo vec ping,to mi je i radnik MTEL-a potvrdio. Ali imate velike brzine pa to nesto neznaci.
Jedna mana kod MTEL-a je sto nema paket duo internet i iptv bez njihovog telefonskog prikljucka,nego moras imati telefon .

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 04:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo kolega ,o ovom govorim .
Ovakav je ping na GOOGLE bio u decembru
Slika
a ovakav je sad
Slika

a evo i ostalih ping rezultata za ovaj komsiluk :D
Budimpesta :
Slika

Frankfurt :
Slika

Nis :
Slika

:D :D I da napomenem ,palo mi napamet kad sam radio ove testove pa vidio PACKET LOSS ,na mtelu dosad nikad nisam imao tih gubitaka :) ,a radio sam test dosad 10000 puta,a dok sam bio na cuvenom Prijedorskom :angry4: :angry4: Alfanetu :angry4: :angry4: (razlog zasto me je strah od wireless-a) nikad mi to nije bilo 0%. Evo vidim i kolega na Zoni :cry: ima 6% gubitaka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]