banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 15:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 08 Jan 2012, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
rendzer je napisao:
Ovo je valjda taj letak:

Spoiler:
Slika

Ovo jos nisu stavili na sajt :( :D :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne kontam zašto je potrebno javljanje da bi se podigla brzina jer komotno mogu podići svima brzine pa kasnije vratiti ako neko ne želi da plaća skuplje

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
http://www.mtel.ba/preview_story/23167/ ... idj9fnttg7

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
StigoStriko je napisao:
http://www.mtel.ba/preview_story/23167/?s=aikrm8vnco381lapidj9fnttg7

Јес' све трчим...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 23:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
StigoStriko je napisao:

Ovo se moze nazvati : PRIJEVARA KORISNIKA :angry4:

Lijepo je ovo zamislio Mtel. Posto su Mtel-ovci culi nezvanicne najave dizanje brzina Elte vec u decembru onda se skupio tim prevaranata i dogovorio sledece:
1. Cijene interneta i brzina ce se mjenjati 1.4.2012 JER DO TADA MOGU ZA ISTE BRZINE DOBITI JOS UVIJEK ISTO PARA
2. Organizuju neku navlakusu koju oni nazivaju akcijom i to je ta akcija. Vezes se na 2 godine i placas punu cijenu interneta 2 godine bez promjene brzine. A to mogu postici samo tako, da naprave navlakusu =akciju sa kojom ce 6 mjeseci nuditi duple brzine korisnicima za iste pare a poslije toga KORISNIK DOBIJA STARE BRZINE za iste pare.
3. I SAD DOLAZI POENTA. Sa ovom navlakusom navuku sto vise korisnika mtel-a da se vezu na 2 godine jer njima nece morati dizati brzine 1.4.2012 .

Ako sve ovo pokazem na primjeru. Ako lima mtel 50.000 korisnika interneta i da od svakog korisnika prosjecno dobiju 27 KM od svakog. Njihova zarada krece se od 18 do 20 KM po svakom korisniku. Sada ako bih danas svima promjenili brzine paketa znacilo bih da dobiju dosta manje, oko 10 KM zarade. Zato organizuju navlakusu da se oko 20.000 korisnika veze ugovorom na 2 godine i tih 20.000 korisnika donosi mtelu 20 KM zarade cijele 2 godine, sve do 2014. Ostalim 30.000 korisnicima moraju podici brzine i zarada tu je 10 KM. Lijepo je ovo organizovao mtel.
50.000 korisnika X 20 KM = 1.000.000 KM Toliko dobiju sada
30.000 kor X 10 KM = 300.000 KM
20.000 kor X 20 KM= 400.000 KM poslije 1.4.2012 Mtel dobije 700.000 KM ako navlakusa uspije.

Ako navlakusa ne bih uspijela Mtel bih dobio 50.000 KM X 10 KM = 500.000 KM :) :) :) :)

Ova organizovana navlakusa moze se nazvati PRIJEVARA.

Poslednji put menjao maturalepa dana 12 Jan 2012, 00:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

maturalepa je napisao:
StigoStriko je napisao:

Lijepo je ovo zamislio Mtel. Posto su Mtel-ovci culi nezvanicne najave dizanje brzina Elte vec u decembru onda se skupio tim prevaranata i dogovorio sledece:
1. Cijene interneta i brzina ce se mjenjati 1.4.2012 JER DO TADA MOGU ZA ISTE BRZINE DOBITI JOS UVIJEK ISTO PARA
2. Organizuju neku navlakusu koju oni nazivaju akcijom i to je ta akcija. Vezes se na 2 godine i placas punu cijenu interneta 2 godine bez promjene brzine. A to mogu postici samo tako, da naprave navlakusu =akciju sa kojom ce 6 mjeseci nuditi duple brzine korisnicima za iste pare a poslije toga KORISNIK DOBIJA STARE BRZINE za iste pare.
3. I SAD DOLAZI POENTA. Sa ovom navlakusom navuku sto vise korisnika mtel-a da se vezu na 2 godine jer njima nece morati dizati brzine 1.4.2012 .

Ako sve ovo pokazem na primjeru. Ako lima mtel 50.000 korisnika interneta i da od svakog korisnika prosjecno dobiju 27 KM od svakog. Njihova zarada krece se od 18 do 20 KM po svakom korisniku. Sada ako bih danas svima promjenili brzine paketa znacilo bih da dobiju dosta manje, oko 10 KM zarade. Zato organizuju navlakusu da se oko 20.000 korisnika veze ugovorom na 2 godine i tih 20.000 korisnika donosi mtelu 20 KM zarade cijele 2 godine, sve do 2014. Ostalim 30.000 korisnicima moraju podici brzine i zarada tu je 10 KM. Lijepo je ovo organizovao mtel. Ova organizovana navlakusa moze se nazvati PRIJEVARA.

Ајд ти благо мени обрати пажњу да вам корисници не кукају како у вечерњим часовима немају пуну брзину, а мање се брини за м:тел који јес' да су неспособна државна фирма какви су и били (немају модема мјесец дана) ал макар у по дана - у по ноћи је ПЛАЋЕНА брзина и загарантована... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 00:03 
Početnik
Početnik

sinip je napisao:
maturalepa je napisao:
StigoStriko je napisao:

Ako sve ovo pokazem na primjeru. Ako lima mtel 50.000 korisnika interneta i da od svakog korisnika prosjecno dobiju 27 KM od svakog. Njihova zarada krece se od 18 do 20 KM po svakom korisniku. Sada ako bih danas svima promjenili brzine paketa znacilo bih da dobiju dosta manje, oko 10 KM zarade. Zato organizuju navlakusu da se oko 20.000 korisnika veze ugovorom na 2 godine i tih 20.000 korisnika donosi mtelu 20 KM zarade cijele 2 godine, sve do 2014. Ostalim 30.000 korisnicima moraju podici brzine i zarada tu je 10 KM. Lijepo je ovo organizovao mtel. Ova organizovana navlakusa moze se nazvati PRIJEVARA.

Ајд ти благо мени обрати пажњу да вам корисници не кукају како у вечерњим часовима немају пуну брзину, а мање се брини за м:тел који јес' да су неспособна државна фирма какви су и били (немају модема мјесец дана) ал макар у по дана - у по ноћи је ПЛАЋЕНА брзина и загарантована... :)

To se obrati ljudima u elti, meni se nemozes. Hoces li me nazvati eltinim radnikom? :) Mogu ti odgovoriti da sada imam punu brzinu i dosta manji ping nego korisnici na mtelu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Koliko su se stisli da je to za ne povjerovati, ali moraće povećati uskoro.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 00:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Pa gledajući da nema posta u kojem ne spominješ Eltu ili ne pljuješ Eltinu konkurenciju... ;) Ne koristim m:tel niti Eltu, zadovoljan sam svojim internetom, imam dobar ping i brzinu i ne pljujem po ostalima... svaki provajder gleda kako privući korisnika i pravi akcije koje bez nekog većeg razmišljanja izgledaju privlačno; naravno uvijek ima začkoljica :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 00:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odakle ti to da od prosječnog korisnika dobijaju po 27 KM?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 01:43 
Početnik
Početnik

<Enter_name> je napisao:
Pa gledajući da nema posta u kojem ne spominješ Eltu ili ne pljuješ Eltinu konkurenciju... ;) Ne koristim m:tel niti Eltu, zadovoljan sam svojim internetom, imam dobar ping i brzinu i ne pljujem po ostalima... svaki provajder gleda kako privući korisnika i pravi akcije koje bez nekog većeg razmišljanja izgledaju privlačno; naravno uvijek ima začkoljica :D

Ja ne vjerujem da su eltini radnici tako glupi da bih to radili. Jasno je da ako vrijedjas jednog a hvalis drugog odakle dolazis. Ali eto kod mene nije tako i onima kojima to smeta mogu samo reci da me sa nekim prozivkama nemoze niko smaknuti odavde i to rade mtelovi radnici na forumu.
Dugo godina bio sam mtel-ov korisnik i video sam sve lose sto ne zelim vidjeti nikad vise. Imam kolege, poznanike koji imaju mtel i sve sto je mtel ucinio lose njima broji se kao da su meni.

Moram se izviniti ponekad pretjerujem u nekim komentarima, jer cesto kada vidim kako mtel zeli prijevariti korisnika kao sto su nekad mene tada mi... :angry4:

Hvala bogu pa postoji konkurencija.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Dosad su dva puta zaključavali Eltin topic, izgleda da je promijenjena taktika pa ako se desi zaključavanje, onda će to biti m:tel topic :-D.

Elem, izvinjavamo se korisniku "maturalepa" zbog našeg skepticizma, ali nam je jednostavno ušlo u krv da čim ugledamo novog korisnika koji već u prvih 10 postova krene da hvali Eltu, nakon 10-og posta krene da pljuje po m:telu, nakon 20-og krene da proziva pola forumaša na temi da su m:telovi radnici ili u najmanju ruku plaćenici m:tela, svi nekako odmah pomislimo da je u pitanju Elta Support koji je ovdje imao dosta takvih "padobranskih" upada (nijedan se baš nije proslavio).
Dakle, radi se o nekoj vrsti instiktivne reakcije organizma na napad virusa ili neke alergije, tako da molimo korisnika "maturalepa" da nam to ne uzima za zlo i još jednom se izvinjavamo. :lol: :lol: :lol:

E sad, za ovo što ti nazivaš PRIJEVAROM je zapravo MARKETING, ali teško bi to sad bilo tebi objašnjavati. I da ne bude zabude, ne pada mi na pamet da branim m:tel niti mislim koristiti ovu uslugu (a jesam korisnik m:tela) jer se radi upravo o dobrom marketingu, s tim što to nije ono što ti pričaš.

Poenta jeste da m:tel zaradi više love (mislim, jake poente... :confused2: ) i to na najoptimalniji način:
- postojeće korisnike navesti da uzmu skuplji paket
- iste korisnike navesti da se vežu ugovorom na novi period (ciljana grupa korisnika - oni kojima ističe ugovor).

Ideja: Ponuditi im prelaz na novi, brži paket, koji će 6 mjeseci plaćati po cijeni starog paketa, a zatim ga nastaviti plaćati po regularnoj cijeni.
Cilj: Potencijalni odlazeći korisnici se vežu novim ugovorom, a ti im kao nagradu daješ nešto što 6 mjeseci koriste besplatno.
Realizacija: Čuće se...
Začkoljica: Novi ugovor na 2 godine koji te obavezuje na taj period što može da ti smeta u budućnosti. Nakon 6 mjeseci plaćaćeš paket koji ti možda u startu nije bio potreban, ali eto... I DA! Nećeš ti ništa plaćati skuplje u odnosu na druge. Kad budu redovna povećanja brzine, kačiće i tebe jer ti si samo prešao na skuplji paket. Kao korisnik tog paketa, dobijaš sve što ide uz njega. Nije to Blic pa da ih boli šišarka za stare korisnike.

Navlakuša dobra. Prevara - teško, možda za nekog ko prevare vidi u svemu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

maturalepa je napisao:
To se obrati ljudima u elti, meni se nemozes. Hoces li me nazvati eltinim radnikom? :) Mogu ti odgovoriti da sada imam punu brzinu i dosta manji ping nego korisnici na mtelu.

Аха, ниси радник, ок, онда си професионални обожаватељ... :D Што се тиче пинга, он је увијек био мањи код Елте него код м:тел-а.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
jel ugovor na godinu ili dve za ovo ubrzanje?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka

Mislim da nije u redu sto na sajtu nisu stavili koliki je period ugovora
za ovu akciju. To ne spada u marketinski potez nego muljanje.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Postoji besplatan broj... Njima nedostaje direktan kontakt sa korisnicima, zato oni tako rade. NIsu loše namjere. Hoće da ih ljudi zovu i da im na noge dođu, da se druže sa vama. Odatle ono njihovo Imate prijatelja. Da, imate prijatelja. Dođite, nazovite nas...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
dtb-pro sve objasnio..to je to !!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Imam jedno pitanje

Gdje se na mtel sajtu nalazi broj telefona od tehničke podrške ?

Nikako da ubodem na njega

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
mangia je napisao:
Imam jedno pitanje

Gdje se na mtel sajtu nalazi broj telefona od tehničke podrške ?

Nikako da ubodem na njega

0800 50 005

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka

Dolje na dnu.
http://www.mtel.ba/menu/2138/adsl_tarif ... k67rnr7to6

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]