Dosad su dva puta zaključavali Eltin topic, izgleda da je promijenjena taktika pa ako se desi zaključavanje, onda će to biti m:tel topic

.
Elem, izvinjavamo se korisniku "maturalepa" zbog našeg skepticizma, ali nam je jednostavno ušlo u krv da čim ugledamo novog korisnika koji već u prvih 10 postova krene da hvali Eltu, nakon 10-og posta krene da pljuje po m:telu, nakon 20-og krene da proziva pola forumaša na temi da su m:telovi radnici ili u najmanju ruku plaćenici m:tela, svi nekako odmah pomislimo da je u pitanju Elta Support koji je ovdje imao dosta takvih "padobranskih" upada (nijedan se baš nije proslavio).
Dakle, radi se o nekoj vrsti instiktivne reakcije organizma na napad virusa ili neke alergije, tako da molimo korisnika "maturalepa" da nam to ne uzima za zlo i još jednom se izvinjavamo.
E sad, za ovo što ti nazivaš PRIJEVAROM je zapravo MARKETING, ali teško bi to sad bilo tebi objašnjavati. I da ne bude zabude, ne pada mi na pamet da branim m:tel niti mislim koristiti ovu uslugu (a jesam korisnik m:tela) jer se radi upravo o dobrom marketingu, s tim što to nije ono što ti pričaš.
Poenta jeste da m:tel zaradi više love (mislim, jake poente...

) i to na najoptimalniji način:
- postojeće korisnike navesti da uzmu skuplji paket
- iste korisnike navesti da se vežu ugovorom na novi period (ciljana grupa korisnika - oni kojima ističe ugovor).
Ideja: Ponuditi im prelaz na novi, brži paket, koji će 6 mjeseci plaćati po cijeni starog paketa, a zatim ga nastaviti plaćati po regularnoj cijeni.
Cilj: Potencijalni odlazeći korisnici se vežu novim ugovorom, a ti im kao nagradu daješ nešto što 6 mjeseci koriste besplatno.
Realizacija: Čuće se...
Začkoljica: Novi ugovor na 2 godine koji te obavezuje na taj period što može da ti smeta u budućnosti. Nakon 6 mjeseci plaćaćeš paket koji ti možda u startu nije bio potreban, ali eto... I DA! Nećeš ti ništa plaćati skuplje u odnosu na druge. Kad budu redovna povećanja brzine, kačiće i tebe jer ti si samo prešao na skuplji paket. Kao korisnik tog paketa, dobijaš sve što ide uz njega. Nije to Blic pa da ih boli šišarka za stare korisnike.
Navlakuša dobra. Prevara - teško, možda za nekog ko prevare vidi u svemu.