banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 03:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2010, 19:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
korisnik je napisao:
Nisam siguran da li wadsl moze preko 768...znam da ranije ti uredjaji nisu mogli, ali koliko vidim, sad ovi novi canopy uredjaji mogu preko 768 kbps.

Uređaji se sigurno nisu promjenili, Motorola je promjenila nomenklaturu proizvoda (oznake su ostale iste). Ako si čitao malo više, uočio si da postoje 3 vrste uređaja: Lite (5x60) koji može 512 kbps agregatno, ali se softverski može apgrejdovati do 7 mbps, sada se to zove PMP 110; Classic (5x00) koji može do 7 mbps agregatno i može se softverski apgrejdovati do 14 mbps, iliti PMP 120; treći, i najjači je Advantage 5x50 koji može do 14 mbps (PMP 130). Blic je u startu nudio pakete koji su išli i do 5 mbps (ispravie me ako griješim) i bio je papreno skup (preko 400 marki), ali su ih kasnije povukli; najveći je ostao 1.5 mbps. Poslije toga su i njega povukli. Canopy evidentno može povući preko 768... sad, da li je povećanje moguće? Već je rečeno da sada daju 1 mbps umjesto 768 kbps, a šta će da se desi s ovim paketom od 1536 - vidjećemo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 23:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Uskoro prijatno iznenadjenje iz blic.neta sto se tice cijena i novih paketa. Proljece dolazi pa tako i novosti.
Moze canopy gurati puno vise no sto mislite. Na kraju krajeva 7MB/sec je fina brzina.
Usko grlo su Predajnici tj. AP-ovi ali i na tome se radi.
Nisu predajnici ko predajnici problem vec uplink do njih zato se sad intezivno do svakog dovodi opticki kabl a ne PTP veza kao dosad koja je bila limitirana sa 250-300MB/sec. kao dosad.
Veliki problem su korisnici koji ovise od WADSL jer nemaju drugi izbor.Naravno da ne mogu cijeli zivot ostati na 768kb.sec zato ce se Canopy mreza razvijati i dalje. dobra stvar je to da ce ostati desetina hiljade nosaca od Canopya i razvedenih UTP kablova do istih koji ce moci iskoristiti za neke nove tehnologije. Npr za neke wimax client module ili nesto slicno. sto da ne?

Volio bi da vam mogu nekako pokazati screenshoot od uredjaja koji mjeri ozracenost etera i neba iznad Banjaluke.
Chudi me kako ima ptica uopste :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Montaza je napisao:
Uskoro prijatno iznenadjenje iz blic.neta sto se tice cijena i novih paketa
Nisu predajnici ko predajnici problem vec uplink do njih zato se sad intezivno do svakog dovodi opticki kabl a ne PTP veza kao dosad koja je bila limitirana sa 250-300MB/sec

Sve što se od vas očekivalo u zadnjih mjesec dana je ovakva informacija. Ili informacija da nikakvih promjena neće biti. Ništa više. Samo informacija. Bilo kakva.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
meni ovo ne lici na informaciju
cak ni na (zvanicnu) najavu
zasto?
-pa, kako sam montazer napisa, ovdje moze da se opusti posto Forum nije Aneksov
u tom kontekstu treba da budu shvacene i njegove ostale izjave sto se tice zvanicnosti
shodno tome, na zvanicnom Aneksovom sajtu i forumu nema nikakve najave
-nije jasno da li se misli na poboljsanje ponude za wadsl posto se naslov teme u medjuvremenu promijenio
-nekoliko postova prije ovoga je napisao da se ponuda za wadsl nece mijenjati

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 01:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
Montaza je napisao:
Volio bi da vam mogu nekako pokazati screenshoot od uredjaja koji mjeri ozracenost etera i neba iznad Banjaluke.

mozes li uslikati telefonom ili napisati vrijednosti?! jel' se moze vidjeti koliko ko zraci, i ako moze, ko je najveci "reaktor"?!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik

Bice uskoro, ekipe rade.
poz.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 12:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
Jao blic :lol: :lol:

Pa ovi na blic-u misle da su najveći operater, onaj tamo jadni radnik blica navodi neke 100.000 antene i slićno :lol: :lol:

Na ovim prostorima ako elta i teol promjene cijene ona se stvari mjenjaju, a jedan blic nemože ništa. Mtel je prisutan u cjeloj RS isto tako Elta Kabel, a blic ? :lol: :lol:

A ovo je sa foruma blic-a:

"Ja zaista ne znam koji dio mog posta nije jasan.

Najavili smo promjene i promjena će biti. Razlog so nista jos ne pisem je u tome sto zakonski ne smijem. Svaka promjena cijena, uslova i ostalo se mora prijaviti RAK-u i postoji određeni rok u kojem se to ne smije objavljivati. Dakle, uskoro ce biti vise informacija o ovome. Molim za strpljenje."

Koja laž Blic-ovih radnika. Kao oni brzine nisu podigni jer kao treba RAK-u prijaviti cjene pre nego što to u stvarnosti naprave. Koja laž.
ovo citiram:
"4.4 Korisnik Dozvole je dužan zaključiti ugovor o pružanju Usluga sa pretplatnikom u kojem su jasno navedene Usluge koje će mu biti pružene, kao i uslovi pod kojima će se iste pružati. Odredba o uslovima pružanja Usluga uključiće i pitanje privremenog ili trajnog isključenja korisnika ili drugih restrikcija koje mogu biti primjenjene prema njemu, kao i tačne okolnosti kada do takvih restrikcija može doći. Pretplatnik mora biti upoznat sa cijenama Usluga, kao i gdje se može informirati o promjenama cijena Usluga. Korisnik Dozvole će obavezno 14 dana unaprijed obavještavati pretplatnike o predstojećoj promjeni cijena."

Cjene treba najaviti ali samo AKO POVEĆAJU CJENE paketa i ne za snizavanje cjena ili bilokakve dizanje brzina. RAK je nadležan da sledi povećanje cjena a ne snizenje jer snizenje cjena nikome ne šteti.
Jedino ako blic namjerava povećati cjene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
koliko ja vidim, u tom citiranom 4.4 clanu se spominje promjena cijena a ne povecanje cijena
ne znam na osnovu cega ti izraz "promjena cijena" tumacis kao "povecanje cijena"

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 22:00 
Pripravnik
Pripravnik

skitnica je napisao:
koliko ja vidim, u tom citiranom 4.4 clanu se spominje promjena cijena a ne povecanje cijena
ne znam na osnovu cega ti izraz "promjena cijena" tumacis kao "povecanje cijena"

Jeste i tako, ali ja to razumijem da se ovo odnosi na povećanje.

Ali smeta mi kod blica ovo:

Nikakva ponuda njihovih paketa na sajtu nema, kriju informacije o cjeni paketa, brzini ,cijelo vrijeme od kada znam za blic. Oni povećaju brzine ćute, imaju pakete za koje nezna niko i nigde nema nikakve ponude, netkom nema svoj sajta, nezna se koje kanale imaju oupšte na analogiji, sve nešto mutno kod blica a sada glume kako oni sve po zakonu, moraju obavjestiti RAK i slićno, ovdje nešta nije ok :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Jedino što ja nisam mogao pronaći na sajtu (a nije ni bilo postavljeno) je spisak kanala na analognoj kablovskoj televiziji. Cijene i internet paketi su uvijek bili prikazani.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik

mangia je napisao:
Jedino što ja nisam mogao pronaći na sajtu (a nije ni bilo postavljeno) je spisak kanala na analognoj kablovskoj televiziji. Cijene i internet paketi su uvijek bili prikazani.

Na wadsl neki korisnici imaju paket 1,5 mb pa nema nigde u ponudi ovog paketa, ina forumu blica korisnici imaju primjedbe da neki imaju pakete 768/192 a neki plaćaju isti paket 29 KM, neki 25 KM i slićno i neki uopšte nemaju brzina koje su potpisali.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

akermon je napisao:
Na wadsl neki korisnici imaju paket 1,5 mb pa nema nigde u ponudi ovog paketa

Taj paket nije u ponudi. Imaju ga samo stari korisnici koji su na početku WADSL ponude imali 768/192 kbps flat paket koji je kasnije podignut na 1536/384 kbps.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 07:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
U samom ugovoru koji korisnik potpise prilikom uvodjenja blic WADSL-a stoji u nekom clanu da,
se samo brzina protoka moze menjati,a pretplata ostaje onakva kakva je bila na dan potpisivanja.
Sto ce reci da postoji neki broj korisnika da imaju isti paket po razlicitim cenama.
Takodje u ovoj godini su imali promociju,korisnik izvlaci kuglicu i u njoj stoji umanjenje pretplate za celu godinu.
Moguce je bilo izvuci od 5 do 50 posto popusta....sto ce reci da ako je neko bio dovoljno sretan
ove godine ce placati 12.5KM pretplatu za blic :D

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
budjav_lebac je napisao:
Montaza je napisao:

mozes li uslikati telefonom ili napisati vrijednosti?! jel' se moze vidjeti koliko ko zraci, i ako moze, ko je najveci "reaktor"?!

Hocemo li dobiti ovdje kakve slicice?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik

skitnica je napisao:
meni ovo ne lici na informaciju
cak ni na (zvanicnu) najavu
zasto?
-pa, kako sam montazer napisa, ovdje moze da se opusti posto Forum nije Aneksov
u tom kontekstu treba da budu shvacene i njegove ostale izjave sto se tice zvanicnosti
shodno tome, na zvanicnom Aneksovom sajtu i forumu nema nikakve najave
-nije jasno da li se misli na poboljsanje ponude za wadsl posto se naslov teme u medjuvremenu promijenio
-nekoliko postova prije ovoga je napisao da se ponuda za wadsl nece mijenjati

Pozdrav,
skitnica misli se na poboljsanje u svakom smislu, i sto se tice smanjenja cijena i povecanje brzina.
nema razloga za brigu.
Da istina ovo je javni forum i na njemu mogu da pricam sto mi god srce pozeli ali necu zbog profesionalne etike.
Srdacan pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 20:07 
Pripravnik
Pripravnik

tomorad je napisao:
budjav_lebac je napisao:
Montaza je napisao:

Hocemo li dobiti ovdje kakve slicice?

Vidjecu, jedino da uslikam nekim foto aparatom.
Ma, gomila linija raznih boja. uglavnom najveci trovac je mtel sa svojim baznim stanicama koje permanentno znace i to preko 5W na 900Mhz. Apsolutno nismo svjesni u koliko bolesnoj eriji zivimo. Iznad grada bukvalno postoji zavjesa od hiljada i hiljada raznih signala raznih jacina.
Na kozari oko ap-ova nema snijega na metar sirine oko stubova. u pitanju su na desetine KW snage zracenja na stotina antena gore prisutnih na svim frekvetnim opsezima,ali koga briga...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 20:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Očigledno nikad nisi bio na Lisini. A i volio bi da vidim koju tu tvoju sliku sa fotoaparatom... :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Vader je napisao:
akermon je napisao:
Na wadsl neki korisnici imaju paket 1,5 mb pa nema nigde u ponudi ovog paketa

Taj paket nije u ponudi. Imaju ga samo stari korisnici koji su na početku WADSL ponude imali 768/192 kbps flat paket koji je kasnije podignut na 1536/384 kbps.

Hm ako me pamcenje sluzi ja sam imao taj paket, a sad mi je brzina 1024 kbps / 256 kbps.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko si ga plaćao? Koliko sad plaćaš?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Sad se opet ne zna ko pije ko placa.

Zvao danas info njihov, sad mi kazu da je 2mibt 39KM cable, BEZ kablovske, a sa kablovskom 49KM
A 1mbit cable + analog cable je 39KM.

Mora se potpisati ugovor na najmanje godinu dana.

Sto se wadsla tice, dolazi do opterecenja apova, iz blica rekose, tako da cisto sumnjam u neke vece promjene paketa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]