banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jan 2009, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ma blic su lopovi majku li im lopovsku jebem. Borko nisi jedini kojeg su zajebali ako ti je za utehu. Udruzite se i jebite im majku. Samo tako se moze sa bagrom

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 00:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Jan 2009, 19:03
Mene samo zanima ako neko ima neku ideju sta dalje... sada kada su mi vec dva puta odbili zahtjev za raskid ugiovora, cisto odjebavanje i zavlacenje, a racune mi salju gomilaju. Znaci apsolutno mi nepada na pamet vise da idiotima dam i jednu jedinu marku. Da idem opet i treci put da pisem zahtjev nema smisla. I ako jos neko ima isti problem ili sl i hoce da raskine a nema pojma sta i kako sta se mzoe sad? Da me jednostavno boli za njima i kad jedno m i preselim neka me traze ko ih j*** i njih i njihovu opremu neinteresuje me a da vidim sto ce me naci. Ili vise znaci.. zivce su mi pokidali. Kad god u mejsecu vidim njihov racun muka me uhvati.. a nema se ni na koga istresti tamo sta ce oni sluzbenici na salteru i njima je posao u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Prijavis da si se odselio na vrh manjače i zovneš da "izmjere signal". Nakon što ekipa utvrdi da nemaš optičku vidljivost jednostrano će da raskinu ugovor... Imaš babu u Donjoj Lamovitoj ili Lokvarima. Kažeš babi da ćeš imati goste iz BlicNet-a, kupiš ratluk i dva mala nektara...

Znam njih par koji su na ovaj način raskinuli ugovor...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 01:33 
Pripravnik
Pripravnik

haha mudro zboris samo opet nisam rijesio pitanje ovih mejseci sto me oni jos vode kao svoga.
kobajagi dugujem im od Okombra znaci za 4 mejseca sada vec, al nepada mi napamet nista da im dam..
vidjecu jos neke fazone al uglavnom od mene ni km vise dobiti nece

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 16:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
Konsultujem se sa provjerenim advokatom za privredne sporove sutra za svoj problem. Toliko za pocetak. Javicu ti ako bude nesto primjenljivo za tvoj slucaj.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 19:20 
Početnik
Početnik

Kopiram ovdje postove sa helpdeska jer mi se tamo redovno brisu nezgodna pitanja.

Brises postove ali hajde, to je i za ocekivati.

Nego, molim te objasni mi zasto korisnici SOLO paketa moraju doci i potpisati novi ugovor ako zele SOLOwadsl paket? Mislim - pa razlika je SAMO u ogranicenju protoka na 3Gb ili FLAT!

Tj. ako ukidanje ogranicenja protoka od 10Gb (cini mi se) na SOLO1 paketu (ili koji je vec) ne zahtijeva potpisivanje novog ugovora - tj. automatski se prebacuje paket?!

Cemu to?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Borko, postovi ti se brišu iz jednostavnog razloga - postaju spam, kao što je to mangia rekao na drugoj temi.
Mislim da nema člana helpdesk i banjaluka.com foruma koji nije pročitao šta si imao reći, ali sada to već prerasta u spamovanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 22:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Pustite covjeka da iznosi svoja iskustva sa Blicom... Koliko vidim, ne maltretira nikog od korisnika, niti ponavlja poruke sa identicnim sadrzajem...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 00:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
BL4ever je napisao:
Neke stvari se nikad ne prevode bukvalno.
Hrvati su prvi dali definiciju "pružatelj internetskih usluga", a onda su Beograđani to napisali kao "pružaoc internet usluga", a naši pišu kako hoće...
Zapravo provider, koliko me Engleski služi, može biti preveden kao pružaoc, dobavljač, ali i vršilac.
Usluge se, za razliku od robe, ne mogu dobavljati!
Primjer: Da li te je konobar uslužio, odnosno, poslužio kafom u kafani, ili ti je dobavio kafu u kafani?
Šta da ti kažem, imamo jednu gramatiku (Vukovu), par pravopisa i hrpu rječnika...

Nečitaš pazljivo. Aludirao sam na USLUGU a citirao sam tebe zato što si pisao o ograničenjima wireless pristupa internetu, što većinu prosječnnih korisnika neintersuje.
BL4ever je napisao:
Moram da pomenem da mnogi ljudi previše očekuju od wireless net-a

O ovome pišem. Ljude interesuje USLUGA a ne šta da očekuju od tehnologije.
BL4ever je napisao:
A bio je, i još uvijek postoji, Dial up :wink:
Tačno, bilo više WISP-ova (imali su i studenti sa ETF-a svoj "WISP").
Uostalom, nekad je bolje sačekati par mjeseci...
Strpljen -spašen!

Bez komnetara.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 19:07 
Početnik
Početnik

Ne mogu da shvatim (malobrojne) pojedince kojima smeta ovaj topic. Jedino objasnjenje nalazim opet u odredjenim vezama sa ovim provajderom o kojem je rijec. Ima toliko drugih tema koje bi ih mogle interesovati.
I ovaj topic je kao i svaki drugi - pa samim tim i ravnopravan sa ostalima.
Dobrodosli su konstruktivni postovi, naravno. I hvala svima koji su pokazali razumijevanje i pokusali pomoci savjetima!

Ukratko, mogu samo reci da ne sjedim skrstenih ruku i radim na svom problemu. Naravno, koliko mi to moje obaveze dozvoljavaju, a to nije bas dovoljno dobro. Moguce je da necu uspjeti. Ova tema je pokrenuta da bih saslusao komentare i eventualno pronasao pomoc i smjernice za moj problem ali i problem mnogih drugih korisnika - kao sto smo imali priliku da procitamo. Mislim da je to jedna od mjera uspjeha ovog Foruma - osim zabavnih, edukativnih i drugih sadrzaja - zar nije lijepo kad nadjes pomoc u nevolji? I zaista sam naisao na dobronamjerne ljude ovdje.

Hvala vam svima jos jednom!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 18:20 
Pripravnik
Pripravnik

Koja god da je tema u pitanju uvijek je ista stvar, nekima smeta neki porzavaju tako da to nista novo ni cudno nije od kada je vijeka i interneta tako je bilo i tako ce uvijek biti.
Zato samo ignore koga treba i milina. Nego stose mog slucaja tice upravo sam posalo jos jedan email preko blic formulara za zalbe, jos jednom u tancine opisao sve i sva i pozdravio ih rekavsi da nema sanse da platim vise ista za period poslije Septembra za "uslugu" koju uopste nisam ni koristio. Pa ako zele opremu neka dodju i nose.
Ja sam trenutno u iznajmljenom stanu i nemam pojma koliko cu jos dugo ostati ovde, vro lako moguce da se opet kad tad selim a njihova oprema me apsolutno ne interesuje. A da se natezem sa njima izmisljajuci neke fazone apsolutno nemam ni vremena ni zivaca. Kad su debili ko ih j***.
Hvala im i dao bog da vise nikad nista sa njima nemam.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 01:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Dec 2008, 08:43
Evo procitah sve postove ove teme i iskreno da vam kazem drago mi je da se ljudi javno oglasavaju. Ja sam jedan od korisnika blic neta koji je podnio prigovor Plavoj Sferi. Rezultat svega toga je prigovor koji je upucen RAK-u od strane Plave Sfere i clanak u Euro Blicu http://rapidshare.com/files/183622191/clanak.jpg koji je izasao povodom toga. Obzirom da sam jedan od dugogodisnjih korisnika blic-neta smatram da imam svako pravo da komentarisem njihov bezobrazluk koji sprovode nad korisnicima (posebno nad dugogodisnjim korisnicima). Pouzdano i provjereno znam da su izgubili veliki broj korisnika zbog ove politike poslovanja.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 01:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
covaburaz je napisao:
Evo procitah sve postove ove teme i iskreno da vam kazem drago mi je da se ljudi javno oglasavaju. Ja sam jedan od korisnika blic neta koji je podnio prigovor Plavoj Sferi. Rezultat svega toga je prigovor koji je upucen RAK-u od strane Plave Sfere i clanak u Euro Blicu http://rapidshare.com/files/183622191/clanak.jpg koji je izasao povodom toga. Obzirom da sam jedan od dugogodisnjih korisnika blic-neta smatram da imam svako pravo da komentarisem njihov bezobrazluk koji sprovode nad korisnicima (posebno nad dugogodisnjim korisnicima). Pouzdano i provjereno znam da su izgubili veliki broj korisnika zbog ove politike poslovanja.

Čovaburaz, ali ovu temu je pokrenuo borkoBL.
On se žalio na račun, a to RAK ne dozvoljava.
Znači, ne možeš se žaliti na visinu računa...

Takođe, borkoBL nije imao niti jedan pisani dokaz o tome da je prešao na flat rate.
Još je imao potpisan ugovor sa Blicom u kome nije navedeno da ima flat rate.
To sam ranije napisao.
Dakle, ugovori su svetinja!

Koliko vidim, Blic se širi i na druge gradove, a imaju i jaku kampanju u BL. Vidim da imaju i novih korisnika u BL. Dakle, ako ostanu bez starih korisnika - neće se ugasiti!
I RAK nikog nije kaznio visokim kaznama - i to sam napisao.
Sve što Plava sfera može, to je da dignu halabuku u medijima. Da li će mediji pisati o tome za 5, a da li za 15 dana? Malo će se ustalasati, ali će to brzo pasti u zaborav...
Blic se reklamira u mnogim medijima - da li će oni pisati protiv njih?

Ponavljam po ko zna koji put, PROČITAJTE ŠTA POTPISUJETE!
Ako ne piše Flat rate, onda nije flat rate, ma šta vam neki govorili!

Pazi, možda sada ispada da branim Blic, ali takvo je stanje...
... meni su više smetale neke male stvari koje su mogli uraditi da su htjeli:
Npr. ruteri za male pare, njihovo podešavanje - besplatno, uputstva za podešavanje rutera na web-u u PDF-u ili html-u (ako ih već prodaju po tržišnim cijenama), itd.
Shvataš, tako se grade dobri odnosi sa korisnicima...
Eto, na kraju je postavljeno uputstvo za podešavanje rutera - i to ne od Blica, već se našlo na ovom forumu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 16:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Dec 2008, 08:43
BL4ever je napisao:
Ponavljam po ko zna koji put, PROČITAJTE ŠTA POTPISUJETE!
Ako ne piše Flat rate, onda nije flat rate, ma šta vam neki govorili!

Postovani BL4ever moj komentar se nije odnosio samo na borkoBL vec na sve veci broj korisnika koji nisu zadovoljni. Sto se tice ugovora, on je Dvostrani ugovor kako je regulisano Zakonom o obligacionim odnosima tj. obe strane su odgovorne. Evo ti primjer zbog cega bih ja mogao raskinuti ugovor (ako te interesuje pogledaj Clan 159 pomenutog zakona): dakle ja sam potpisao paket 768/192 sa limitom 10GB. Blic je samovoljno promijenio taj paket na FLAT. Prema gore pomenutom zakonu nijedna strana ne moze da mijenja nijednu stavku ugovora samovoljno (bez obzira na vrstu promjene usluge tj da li je bolja ili losija) bez aneksa ugovora i odobrenja druge strane. U suprotnom ugovor se moze smatrati nistavnim. Konkretno ja sada placam uslugu koju nisam potpisao uopste. Druga stvar je ta, da Blic ne moze svojim ugovorom sam odlucivati kada ce se praviti aneks a kada ne. To regulise gore navedeni zakon. Sve sam ovo detaljno provjerio sa pravnim timom iz Specijalnog tuzilastva RS.
Da se razumijemo, ja ne zelim da raskidam taj ugovor , vec jednostavno da osvijestim taj menadzment iz Aneksa da je ovakav nacin poslovanja pogresan jer je zadovoljstvo korisnika prioritet br. 1 u poslovnoj logici.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 16:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
OK
Shvatam šta želiš reći.

covaburaz je napisao:
Da se razumijemo, ja ne zelim da raskidam taj ugovor , vec jednostavno da osvijestim taj menadzment iz Aneksa da je ovakav nacin poslovanja pogresan jer je zadovoljstvo korisnika prioritet br. 1 u poslovnoj logici.

Slažem se!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 17:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jedno glupo pitanje: da li se ovo isto odnosi i na situaciju kada je TEOL izvršio prebacivanje korisnika na nove pakete (čisto me interesuje, naravno da neće niko da se buni za bolje)?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Problem na Blicu je sto nisu dozvoljavali ljudima da predju na jeftinije pakete a da ne potpisu nove ugovore... Ne znam da li je to bio slucaj u Teol-u?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 08:37 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
mangia je napisao:
Problem na Blicu je sto nisu dozvoljavali ljudima da predju na jeftinije pakete a da ne potpisu nove ugovore... Ne znam da li je to bio slucaj u Teol-u?

na Teolu platiš 10KM penala što uzimaš manji paket i tjeraš dalje

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 19:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
borkoBL je napisao:
Ne mogu da shvatim (malobrojne) pojedince kojima smeta ovaj topic...

http://www.srbovanje.rs/proizvodi/1561.jpg

:iconbiggrin:

Btw, na teolu kad sam mijenjao sa jaceg na slabiji paket, nisu mi nista naplatili, jer u ugovoru stoji da je jedna promjena godisnje besplatna... Doduse, ima otad vise od pola godine, a i ugovor je star vise od 3 godine...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Po gradu sve vise i vise canoppy antena po fasadama, prozorima i na krovovima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]