banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 15 Okt 2011, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
a moguce da nesto rade u naselju,pa je doslo do zagusenja...ja sam imao slicnih problema (u trajanju nekih 7-10 dana) pre nekih mesec dana,od tada sve ide u najboljem redu,nema opadanja brzine..cak naguram i preko deklarisane (samo kod rapidshare,ovi ostali...nidje veze,ako nisi premium)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 12:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
To otprilike izgleda ovako, gdje je visa vrijednost 2,7 a niza oko 2,1 Mb/s. Vjerovatno cete zapaziti ostru promjenu vrijednosti koju sam pominjao i koja ostaje takva bez obzira na velicinu fajla i trajanje DL. U trenutku pada se moze uociti "izboj" UL sa 50 na 100-ak kbps.

Prikačeni fajlovi:
Untitled.png
Untitled.png [ 15.82 KiB | Pogledano 821 puta ]
Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ista takva situacija je i kod mene krene sa 300 i nesto i poslije par sekundi padne na nekih 265-270 i tu se zadrzi... Zvao ih nisam, ali ako tebi budu rijesili onda cu morati, jer gubitaka ne bi trebalo da bude, mreza je skoro nova (stara 3 god.)...Mada ja mislim da to oni tako ogranicavaju, zbog cega pojma nemam.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
dukicas je napisao:
StigoStriko je napisao:
Jel ovo brzina za OPTIMA+ (ovako stoji u ruteru)
Bandwidth Down/Up(kbps) 3840 / 384
Ako moze jedan mali odgovorcic.
:)

E Striko gde ti to tako piše, jel kad odeš na ovu adresu: http://192.168.1.1/ ???
Ja kad odem na tu adresu u onoj tabeli iznad SNR Margine (sećaš se pokazivao sam ti u temi o IPTV) piše Bandwidth Down/Up(kbps) 11999 / 596, to mu dođe da ja imam skoro 12Mb/s, kako to, kad je deklarisana 2.5, a u praksi je 2-3.5 zavisi kako se uzme, kako to? Jel tu možda uračunata i brzina IPTV STB-oxeva?

Evo vidi,
inace PREMIUM paket, ovo je moja slika interneta.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
caerroil je napisao:
To otprilike izgleda ovako, gdje je visa vrijednost 2,7 a niza oko 2,1 Mb/s. Vjerovatno cete zapaziti ostru promjenu vrijednosti koju sam pominjao i koja ostaje takva bez obzira na velicinu fajla i trajanje DL. U trenutku pada se moze uociti "izboj" UL sa 50 na 100-ak kbps.

Slika

Tako je isto Zona radila dok sam bio na wireless 512/256.
Samo kod njih je bilo izrazajnije ukidali su brzinu za jednu trecinu.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 17:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pokusao sam scenario sa torrentom koji je preporucio MuskoBre i, nazalost, dobio iste rezultate. Opet je krenulo sa optimalne vrijednosti i nakon kratkog vremena palo na vec pominjanih 2,1 Mb/s. I kao sto se vidi, i nakon duzeg skidanja, brzina je konstantnih, cvrstih i mocnih 265-270 KB/s :angry1: . Hvala im. Nisam siguran da li je ovih 50-60 seedera dovoljno, ali neka svako od njih dize sa bar 10 KB/s racunam da bi trebalo da zadovolji. Ne mogu reci da mi je drago sto vidim da nisam jedini ili paranoican, ali je i kod tih ljudi, sapatnika, valjda, kao i kod mene, "sve u redu i ispravno".

Prikačeni fajlovi:
Untitled2.jpg
Untitled2.jpg [ 36.77 KiB | Pogledano 804 puta ]
Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 17:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Već sam jednom negdje na forumu pisao o tome, u pitanju je burst, tj. podešavanje kod shapinga koje kaže koja početna količina podataka će biti prenesena većom brzinom od deklarisane. Uglavnom, jedan od finih načina za postizanje finih rezultata na speedtestovima...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ma da, na finjaka su namestili da im preko speedtestova nemožemo dokazati da je brzina manja od deklarisane. I još da nam se lice ozari kad izmerimo brzinu i budemo srećni sve dok ne pristavimo neki fajl da se skida. :P

A Striko, ja se ne razumem u te parametre, ali vidim da nam je skoro sve drugačije, meni je nešto mnogo veće, a nešto mnogo manje nego tebi.
Evo info mog open tria pa uporedi:
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 23:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Već sam jednom negdje na forumu pisao o tome, u pitanju je burst, tj. podešavanje kod shapinga koje kaže koja početna količina podataka će biti prenesena većom brzinom od deklarisane. Uglavnom, jedan od finih načina za postizanje finih rezultata na speedtestovima...

Ako dobro shvatam, ti govoris nesto sto sam ja sumnjao samo nisam to na pravilan nacin "artikulisao" onim momcima iz tehnicke podrske. Po tome ispada da nam je deklarisana brzina u stvari 2,1 Mb/s a ne 2,5 kako pise negdje da jeste. To vjerovatno znaci da su oni namjerno to podesili tako a ne da ima ili nema neke tehnicke greske, uslova, ispravnosti ili cega vec na parici, centrali itd. Ako je tako, to je onda zaista sramotno za tako veliku firmu kakvom se m:tel deklarise da jeste :(.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@carroil

ja bih pricekao koji dan(mozda nesto rade)...pa se onda tek zalio...generalno kad sagledas vecinu postova na ovu temu,svi kazu da imaju ili deklarisanu brzinu ili cak ide brze..torrenti i slicno nisu mjerodavni...trenutno samo rapidshare drzi konstantu..tj max brzinu...ako ti i to varira..onda definitivno nije nesto uredu sa instalacijama...ili paricom....NEMAM POJMA LUPAM....ali u tom slucaju smaraj ove iz tehnicke :)

* jos nesto..ako ides preko rutera,pokusaj se prebaciti direktno na kabl...cisto da eliminises neke greskice oko WIFI

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Da li ko ima ovaj problem osim mene? Na jednom računaru mi rapidshare ide maksimalno, to jest 340 kbps a torenti neće da pređu 295 kbps, dok na drugom računaru (isti internet, modem, sve..) torrenti idu čak oko 370 kbps, a rapidshare ne prelazi 180 kbps?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 12:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@wizzy_bl
Pokusao sam jutros, po tvom prijedlogu, i 2-3 linka sa Rapida i ponavlja se ista prica: krene sa optimalnih 2,7 i nakon nekih 10-ak sekundi ili skinutih 8-9 MB saobracaja ga trenutno sreze na 2,1 Mb/s. Iskreno vjerujem da ga necim guse. Ako vec nisu radovi i ako je sve ispravno kako ovi iz podrske kazu da jeste. U svakom slucaju ti hvala na prijedlogu. WIFI mi uopste nije ni ukljucen.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i ja verujem da necim guse..ako pogledas neke postove, trazio sam slicne odgovore kao i ti..jos pre par meseci....zato sto mi je iznenada crko filesonic,fileserve(ono 50-100 kbs)...dok megaupload se drzao(do tada apsolutni sampion sto se tice brzine), ali je malo usporio...na kraju sam se vratio rapidsharu,koji do tada nisam nesto koristio,jer oni najvise i ciste linkove,tako da i nema puno zabavnog sadrzaja...uglavnom,sada mi je rapid DEFINITIVNO NAJBRZI,a ako ne koristim njega...onda uglavnom neki torrent..a to je lutrija...iako,kvalitetni torrenti mi idu egal sa rapidom (solidno iznad deklarisane brzine)

jedino sto nam ostaje,da neko ima premium nalog na filesonic ili fileserve,da nam prenese svoja iskustva vezano za brzinu...da li limitiraju ovi sto pruzaju uslugu,ili mtel

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 20:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Samo da prijavim da je nakon cijele ove zezancije s brzinama ista i rijesena na zadovoljavajuci nacin. Da ne obrazlazem sad ovdje sta je sve radjeno (ispalo bi malo predugo), vazno je da je problem rijesen. Brzina je deklarisanih 2580 kbps, stavise i nesto vise. Prilikom downloada sa bilo kojeg servera, ako nema nekih ogranicenja na njemu samom i ako je saobracaj u prihvatljivim granicama, brzina je konstantnih 332-333 kB/s. Moram naglasiti da su momci iz tehnicke podrske bili ljubazni i imali razumijevanja za moje insistiranje. Jeste malo potrajalo, ali je i m:tel veliki sistem (daleko bilo da ih branim-monopolisti koji se trude da tako i ostane). Doduse jeste bio jedan pokusaj da se situacija rijesi navodima "brzina nije zagarantavana, pa otvara vam stranice tom brzinom itd." i da me skinu sa hmmmmm, sto sve, naravno nisam mogao da prihvatim. Uglavnom, ako sam dobro shvatio, problem je bio u podesavanjima "profila", gdje oni po 1 liniji mogu realizovati do 10-ak razlicitih podesavanja tog profila. Pa je neki kolega njihov odvojio vremena pa se igrao sa onim prigusenjima, pojacanjima i kojecime pa je to sve doveo u red. Opet, to je ono sto on kaze i moja amaterska interpretacija toga. Ako se sjecate onog uploada sto sam pominjao da u trenutku pada brzine skoci sa nekih 50-ak na 100-ak pa se vrati, kao da modem posalje neku informaciju, to se sada ne desava. I taj momak je pomenuo nesto u tom kontekstu sa modemom, ali ne mogu da se sjetim sada kako je islo. Kako god, rijeseno je i nadam se da ce tako i ostati. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Hoće biti povećanje kakvih brzina?

Ne znate vi kakav je to osjećaj kad sa 100/100 mbps od kuće dođete u BL gdje nema uploada većeg od 1 mbps :(

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 08:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
Bas je vrijeme za povecanje brzine!!!!

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 08:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Eto što ti je naš naraod... daš mu prst, on hoće i ruku :-? Pa do prije par godina rijetko ko je imao 256 kbps, sad bi svi da imaju 10 Mbps... volio bih i ja da je to tako, ali nismo mi evropa...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 10:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2011, 01:22
<Enter_name> je napisao:
Eto što ti je naš naraod... daš mu prst, on hoće i ruku :-? Pa do prije par godina rijetko ko je imao 256 kbps, sad bi svi da imaju 10 Mbps... volio bih i ja da je to tako, ali nismo mi evropa...

Sramota za mtel. Konkurencija ima daleko bolje i jeftinije pakete, a da ne govorim o vezivanju na ovo mtel sranje koje kod mtel-a traje 2 godine. Mtel nije izvrsio nikakve korekcije vec 1,5 godinu, iako je to konkunkurencija ucinila vec prije 1 godinu. Sramota. Lopovi.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Dođe mi majke mi da odem u Eltu i upitam po kojem to oni principu zapošljavaju ljude koji treba da rade marketing i što bi 'rvati rekli "promidžbu".

Pa dosad je bilo padobranaca koji su samo uništavali i ono malog što dobro naprave. Zaposlite čovjeka sa smislom za to, ne mora neka plata, ima samo ovdje na forumu da vam navuče korisnika, a ne da vam ovi padobranci uništavaju ionako ponizak rejting i da tjerate od sebe i one korisnike koje već imate....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
genkorist je napisao:
Sramota za mtel. Konkurencija ima daleko bolje i jeftinije pakete, a da ne govorim o vezivanju na ovo mtel sranje koje kod mtel-a traje 2 godine. Mtel nije izvrsio nikakve korekcije vec 1,5 godinu, iako je to konkunkurencija ucinila vec prije 1 godinu. Sramota. Lopovi.

Drug moj ti si se toliko isprovaljivao na ovom forumu da mi nije jasno kako imas obraza i kako te nije sramota dolaziti vise ovdje i pisati nebuloze...
Ne branim mtel, ali baci oko na temu nize i pogledaj malo vezano za eltin net i pogledaj koliko se ljudi zali, pogledaj ona zalbe na to kakva je slika na kablovskoj kad krene kisa da pada itd itd.
Ni jedan operater nije idealan, ali moje misljenje da je mtel bolji za nijansu od ostalih. Takodje ne moras se vezivati na 2 godine ako to ne zelis, vec mozes i na godinu dana, u principu isto kao kod ostalih (ja ne znam ni jednog operatera u BL da se ne moras vezivati, osim onih paketa bez vezivanja koji su skuplji to ne racunam).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]