banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 06:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 02 Avg 2011, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
E pa o tome vam pričam, evo izmerite na ovom sajtu download brzinu i download file i videćete da će download brzina biti 2.9-3.3 i dole će vam pisati koliko bi trebalo ići skidanje u KB po sekundi, kad kliknete na download file skidaće ga brzinim 265-270KB/s
Evo link: http://bwm.carnet.hr/top.php

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
kod mene je paket od 3mb (i brzina je ta) i uglavnom se torenti vrte oko 300 max 330, a trebao bi teoretski 370-380.

Tako da je to to vise manje. Ako je prije i bilo bolje sad su nesto ogranicili.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
sad je vec bolje...izgleda da su nesto radili,pa bilo zagusenje

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni nije bolje. Dobro je prvih 4-5 sekundi, a onda padaaaaa sve do 270KB/s i ustabili se na tome (265-270KB/s).

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Slika

Е мој јадни уплаоаде :( Када ( и ако) се за једно годину дана буде повећавала брзина, шта мислите за колико ће мој пакет бити повећан?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 22:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2011, 18:31
De nemojte mi reci da samo meni jedinom u jebenoj RS tokom citavog dana i noci adsl veza se prekine i dodje za 20 sec ?
To je za mene kriticno posto cesto nesto radim online i kada se prekine ode sve u ku**** .
Jesam li sam u ovome ?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ne znam sta bi ti rekao jutros sam bas gledao kod sebe na ruteru i online je bio ravno 21 dan ...
a pingdom mi redovno posalje izvjestaj da sam mjesecno oko 15 min bio offline tj taj server koji gadja ... na ups-u je tako da mogu reci da mi je adsl stabilan ....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pre nekog vremena,imao sam problema oko USPORAVANJA neta,trajalo je par dana,i proslo je...da mi se veza prekida,to nisam nikada imao,a adsl koristim od onog momenta kad se pojavio ...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 21:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
aQtheR je napisao:
De nemojte mi reci da samo meni jedinom u jebenoj RS tokom citavog dana i noci adsl veza se prekine i dodje za 20 sec ?
To je za mene kriticno posto cesto nesto radim online i kada se prekine ode sve u ku**** .
Jesam li sam u ovome ?

Ne znam jesam li dobro shvatio, ali mtel prekida i uspostavlja vezu svaka 24 sata. A sto se tiče nekih stalni prekida veze toga nema. Ako je prvi problem u pitanju, ti restartuj ruter kada ti odgovara i onda ce ti se tada stalno veza resetovati svaka 24 sata u tom periodu.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e ovako....posto sam ovih dana imao visak slobodnog vremena,malo sam se bavio analizom mtel interneta !!!

i ranije sam hvalio mtel kao ok provajdera,medjutim u zadnje vreme mi se dogadjaju neke stvari...najcesce u vecernjim casovima! ping ide u pm(preko 150),internet se ponasa skroz tupavo,varira od 0.5-2.5 mbs...ono,nije da ne radi,da nemas interneta,ali ocitati youtube ili otvoriti bilo koju stranicu...uzas(bar meni koji sam navikao na brzi net)

da se razumemo,imam paket od 2.5mbs u sklopu OPEN TRIO paketa,vec nekih 6-8 meseci...iako je bio deklarisan na 2.5 mb(tj u pocetku 1.5) ...navikaao sam na ipak nesto brzi internet,jer mi je neko vreme download bio 500-650(uglavnom na megauploatu i zdravom torrentu)...stim da sam i tada muku mucio sa pingom od oko 60-70,ali sam na osnovu vece brzine,nekako to ignorisao!proslo je neko vreme,par meseci,i primetio sam da vise nikako ne mogu dobiti raniju brzinu...bar ne u realnim stvarima(downloadu)...prvo sam konto da je do ovih sto pruzaju uslugu(rapid,megauploadu,hotfile..da me ogranicavaju,zato sto nisam premium)...ili da je do losih torrenta...medjutim,sad vidim da nije to u pitanju,jer ne mogu izvucii vise od 280kbs po sekundi..da se nasadim na glavu...sto nije lose,jer takav paket i uredno placam! medjutim,ono sto mi je zanimljivo...u speedtestu,jeste da dobijam sledece rezultate :

u jutarnjim casovima,ping je oko 70 ..i zavisno od servera oko 4 mbs(okruzenje)...bilo sta dalje italija,engleska,francuska...tu je max 2.5

popodne tu i tamo..slicno kao i ujutro,malo sporije i ping losiji

navece...gola voda,da se covek ubije

i jos jedan stvar,iako smo o ovome rapsravljali ranije,pre nego sto sam uveo OPEN...kad upalim risiver za TV...internet mi se uspori ?!!?!? znam da to NE bi trebalo biti..ali jednostavno je tako !!!

p.s. tv signal radi sasvim normlano(nikada nema ni najmanjih smetnji)

ZANIMA ME DA LI IMA NEKO SA SLICNIM PROBLEMIMA(los ping,kriza u vecernjim casovima),odnosno...da li je neko upoznat sta se desava sa fileserve,megaupload,filesonic..zasto brzina varira..cesto ne prelazi preko 100kbs???!?! trenutno mi samo rapidshare ima konstantnu brzinu

**** dugacak post,nista konkretno receno...ali kao sto sam na pocetku napomenuo,visak slobodnog vremena,pa se nadam da ce ovaj moj post,bar neku diskusiju pokrenuti u vezi ADSLa ..

pozz

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
wizzy_bl je napisao:
**** dugacak post,nista konkretno receno...ali kao sto sam na pocetku napomenuo,visak slobodnog vremena,pa se nadam da ce ovaj moj post,bar neku diskusiju pokrenuti u vezi ADSLa ..

pozz

Ja se nadam da neće. :-s

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Има ли неко проблема са М:телом и НОД32 антивирусом? Данас ми је само одједном нестао интернет, звао их, пробао све и рекли су ми пошто имам НОД да га избришем, ја сам само искључио (јер им ништа не вјерујем) и све ради ОК.

Дакле да ли је још неко имао овакав проблем? :(

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
wizzy_bl je napisao:
e ovako....posto sam ovih dana imao visak slobodnog vremena,malo sam se bavio analizom mtel interneta !!!

i ranije sam hvalio mtel kao ok provajdera,medjutim u zadnje vreme mi se dogadjaju neke stvari...

pozz

Imao sam i ja identicne probleme u novembru,decembru prosle godine pa sve do
ovog zadnjeg povecanja brzine.
Saznao sam da su povecavali kapacitet na centrali i ugradjivali neke sviceve pa mislim da
je to resilo problem. Moguce da je i kod tebe preoptereceno.
Sad u zadnje vreme i nemam neke narocite probleme sa internetom osim lose parice
tako da nemam ono sto placam (trebao bi vuci oko 800KB a sad jedva 620)

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prvo da kažem da ne koristim NOD još od davnina, već AVG i AD-Aware.
Drugo da kažem da sam ja pre oko 45 dana dobio ADSL u sklopu OPEN Trio paketa i da od tad nikad nisam imao problema sa nestabilnošću i variranjem interneta i što se tiče brzine i ping-a. Često igram u svaka doba dana i noći (osim ujutro, jer tad spavam :P ) World of Tank i ping mi je uvek između 45-60 na toj igri što je sasvim OK. Jedinu zamerku na ADSL imam što se tiče download-a (skidanja) fajlova sa svih servera i torenta jer mi brzina bude 265-270KB/s što je ekvivalent brzini od 2Mb/s, a nama je deklarisana 2.5Mb/s, ali je interesantno to da mi svi merači (brzinomeri) pokazuju veću brzinu od deklarisane i to najčešće 2.9-3.3Mb/s. E to sam vam već pričao i očigledno je da nas tu varaju. Ili su nešto naštelali d nam svi brzinomeri pokazuju više nego što jeste ili su namestili da nam je brzina prvih nekoliko sekundi učitavanje/skidanja nečega zaista dosta veća nego što bude kasnije. Mislim da je ovo drugo u pitanju, jer sam primetio kad stavim da mi se neki fajl skida počne ga skidati sa mnogo većom brzinom od 270KB/s i onda padaaaaaa i u roku 5-10 sekundi se ustabili na 265-270KB/s i isto sam primetio na YouTube da prilikom učitavanja svakog klipa, učitavanje ide najbrže na početku klipa nekoliko sekundi i onda uspori i ide konstantnom brzinom, a svi brzinomeri rade po principu merenja od nekoliko sekundi i onda nam fino ispadne da je brzina čak i prilično veća od deklarisane, a ona je zaprvo posle desetak sekundi manja od deklarisane.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni se isto tako cini....da su nesto uradili na ometanju downloada (torent,rapid,youtube)....mzoe li mi iko reci,kakava vam je situacija sa ostalim sajtovima filesonic,fileserve...jel vam tu download ide konstantno 280kb ,ili varira 50-150 kbs (sto je slucaj kod mene)

*koristim jdownloader i windows 7

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Imao sam ta variranja prilikom skidanja sa wupload-a, dakle vjerovatno su oni vršili neka ograničenja jer mi je prije bila konstantna brzina bez obzira da li je RS, MU, FS ili neki sedmi u pitanju. Pri tom da napomenem da ja nemam Open Trio već obični ADSL Optima paket.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kod mene samo Rapidshare radi stabilno-podigne brzinu na max i tako ostane,te MU tako tako(recimo zadovoljavajuce) ... ovi ostali me ubise,pogotovo sto m ije vecina filmova i serija na filesonicu :/

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 21:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Avg 2011, 18:37
Ko hoće da mu linkovi sa Wuploada, FS, FSC i ostalih servera skidaju free a veoma brzo neka mi pošalje poruku na moj nalog Danny ^_^, nemojte slati na ovaj jer mi je privremeni.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 21:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
1. da li iko cita ovu temu ?vec je vise puta napisano da mtel ogranicava youtube.I neka to rade !
2. za merenje brzine downloada skidajte nesto sa servera kao sto su npr majkrosoftovi...
3. speedtest je sranje !Par puta mi se zapucao flash pa su rezultati speedtesta bili smesni

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. Postao sam korisnik mtel-ovog ADSL-a pre mesec i po, pa ne mogu sad čitati 50 stranica ove teme unazad a i slične teme na ovom pod forumu.
2. Tako i radimo.
3. Tačno speedtest je sranje i ja ga ne koristim, ali beocity i CARNet nijsu sranje već odlični merači.

I zaboravio sam reći, mada to nema mnogo veze sa ADSL-om, ali je vezano za OPEN Trio, da mi se događa kad gledam IPTV na jednom STB-oxu i upalim drugi STB-ox na drugom TV prijamniku ovaj prvi mi zaledi na otprilike pola minute (zaledi i slika i ton), ja to mogu brže otkočiti tako što moram prebaciti na neki drugi kanal ili taj koji sam i gledao. Ne znam jel to do mene ili se to svima događa!?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]