Rocker je napisao:
Upravo sam ustanovio da imam zanimljiv problem.
Ne mogu ostvariti vise od 2MB/s po jednoj FTP konekciji, dok HTTP konekcije rade kako je deklarisano.
Ukoliko otvorim vise konekcija (FTP) istovremeno, dobijem ukupnih 60/30Mbps bez problema !
Testirao sam sa tri servera, dva u DE jedan u NL, isto vazi i za NFS i SFTP. Jako cudno, i ne mogu da ustanovim sa koje strane je problem.
Ukoliko NFS konekciju odavde otvorim sa linux masine, ide punih 60Mbps bez problema.
FTP konekcije nisam probao.
Do prije onog velikog kvara na MTEL infrastrukturi sve je radilo odlicno, a sad ovaj cudni problem.
Ako neko od drugara koji imaju ELTA optiku moze testirati FTP/SFTP konekcije, i napisati rezultat bio bih zahvalan.
Dakle, problem i dalje postoji, i niko od kolega koji imaju optiku da se javi ?
Danas sam definitivno utvrdio da je stavljen neki cap ili limit po TCP konekciji.
Npr, maksimalna brzina po jednoj ostvarenoj konekciji je ~ 2MB/s i sa FTP i HTTP protokolima.
Ako testiram 4 konekcije, onda dobijem ukupno 8MB/s.
Sasvim druga prica je sa UDP NFS konekcijom, gdje izgleda da nema nikakav limit osim deklarisane "brzine" konekcije.
...
Bio mi otkazao ruter, i ja naivan nazovem tehinicku podrsku gdje me neki šupčina napravi budalom, te nakon nekoliko poziva administraciji dobijem novi ruter i sve ok.
Sutra cu pozvati podrsku za optiku, jer imaju valjda nekog ko "radi samo to"

. Bas me zanima kakvu pricu ce mi sloziti oko ovih limita.