banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 01:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2009, 10:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Hmm, otprilike sam izvukao zaključak da ti želiš materijalno da poguraš TEOL, al dobro to je tvoje pravo, međutim samo jedna sitnica oko onog kanala od 6 Mhz, tj. volio bi da mi objasniš kakva su to ograničenja odnosno koliki je bandwith po tvom mišljenju.Tih kanala može biti i 30 ako treba jednostavnim dodavanjem seta opreme koji traje pola sata,plus krakovi optike koji se povlače do dijelova naselja, izuzev ako nećeš da nam držiš predavanja i o manjkavosti optičkog kabla u odnosnu na bakarnu paricu...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Fino je to, i radi sve, HFC, ovo, ono... samo kod elte ne moze kako treba. Cudan je to sindrom, k'o u vicu:

Citiraj:
Došao Mujo kod doktora da mu se požali:
- Dragi doktore, pomozi mi, Fata uopće ne uživa kad ju guzim!
- Moj Mujo, probaj napraviti malo atmosfere... Evo npr. pokušaj dovesti bijednog crnca i nek vam maše lepezom dok ti guziš!
Mujo tako i uradi. Maše crnac, Mujo guzi, a Fata opet mrtva hladna...
U neka doba ustane Mujo i kaže crncu:
- Hajde ti guzi, a ja ću mahat!
I tako i bi. Razvaljuje crnac Fatu, ona se sva izludila od uzbuđenja, kad će Mujo na to:
-E vidiš kako se maše, pizda ti materina!

E, elta mase lepezom... Jednostavno nije u stanju da napravi kako treba i to je to... Zov'te crnca... :iconbiggrin:

A zaboli me kome ce pare. Sad jedan racun teolu ide, a jedan elti. I jedni i drugi plate onih 17% (telekom sigurnuo, a i elta, valjda... mada, ko ce ga znati... skloni su egzibicijama i kokosarenju). Pitanje je vremena, sve mi se cini, kad ce oba telekomu. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:46 
Pripravnik
Pripravnik

sikima je napisao:
izuzev ako nećeš da nam držiš predavanja i o manjkavosti optičkog kabla u odnosnu na bakarnu paricu...

Dečak, telekomova kablovska kanalizacija je razvucena po citavom gradu, odavno, a a upravo pustaju DWDM... na tom polju tek konkurencija nema sta da trazi. Zbog monopola, ali boze moj, u neko doba mi postane svejedno, kad ona usluga koju drugi nude je neozbiljna... telekom salje ljude na obuku (inzinjere, sve mlade momke i djevojke, sa zavrsnim tehnickim fakultetima, a ne samouke jajare), i pripremaju servise... kad pocnu da valjaju sve to, bice kao i sa adsl-om, hiljade zahtijeva, sa svih strana. Bice to, do kraja godine, a cak ni fiksni telefonski prikljucak nece biti obavezan. Sto bi rekli slijepci, vidjecemo... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Znači ADSL paket od 3 Mbps radi kao 2.55 Mbps.

Da li i ostali odavde koji koriste Eltu imaju ovih problema kao ziggy? Pošto je naveo i agregaciju od kabla do kuće a to onda varira od korisnika do korisnika, nemaju svi istu agregaciju zavisno od mjesta gdje žive i "gužve" u protoku zbog toga. Ja bih trebao da odlučim između Elte i Teola ako odlučim da idem na 2 Mbps, ako odlučim da idem na 3 Mbps onda nema dileme jer to nudi samo Teol. Mada sa Eltom se ne može previše pogriješiti jer nemaju vremenski ograničen ugovor, može se probati par mjeseci pa ako treba onda preći na Teol.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:03 
Pripravnik
Pripravnik

Ma mene su prosetali na sva 4 (slovima: cetiri) kanala koja imaju namjenjena za internet. I ista prica. Tako da dodjem na zakljucak da ljudi koji kazu "da im sve radi kako treba" ili blage veze nemaju o tome sta govore, ili su nekakavi saradnici i placenici elte d.o.o. :iconbiggrin:
Nije vjerovati ni jednim ni drugim. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
ziggy je napisao:
Da, samo sto je eltin internet u "udarnim" terminima, iliti onda kad ga vecina ljudi koristi, konstantno, vec mjesecima daleko od savrsenog... ispustenih paketa gomila, latencije skacu gore dole, ne moze se i last.fm radio slusati bez prekidanja, a kamoli nesto ozbiljnije... signal u pola grada prejak ili preslab i tako to... mjesecima. Standard. Eltin, dakako.

Eto, jedna mala "sitnica" koju svi nekako iz vida ispustaju. Realo gledano, kolika je agregacija na elti, cijena bi tebala biti bar duplo manja od teola, pa da covjek zazmiri na ovo gore pobrojano. Ovako, mrzi me i nemam vremena da nadjem vremena da zovem tehnicku podrsku i raskidam ugovor. Pa vidimo koliko jos dugo...

Onako, izvjesno je da je telekom ozbiljno shvatio ovo trziste, i da nema vise likova u telekomu koje se moglo podmazati da sve stopiraju da bi ovi lokalci nesto sitno usicarili kokosarenjem. I po svemu sudeci satrat ce ih vrlo brzo. Linkovi se prosiruju konstantno, ulaze se u infrastrukturu, a prakticno svakog diplomiranog inzenjera telekomunikacija oni zgrabe u zadnjih sad vec godinu dana. Ulazu i u ljude i u infrastrukturu, a marketing im odavno vec radi...

Tako da...

Ne bi komentarisali zadovoljstvo korisnika jer to nije na nama, nego na korisnicima. Zadovoljstvo korisnika u Elta Kabel jednostavno kontrolisemo, tako sto pogledamo, dali se korisnici odjavljuju. Prvo odjava je vrlo malo, a da se neko odjavi iz razloga slabe kvalitete mislim, da u zadnjoj godini nismo imali vise od 10 takvih slucajeva racunajuci na broj korisnika koji se broji hiljadama. I bas to je najbolja mjera za kvalitetu. Ne cemo ulaziti u vase razloge ali pretpostavimo, da ste nezadovolnji kvalitetom i tada ce te se odjaviti i prijaviti drugom provajderu. Ako utvrdite za mjesec dana kod novog operatera da je slaba kvaliteta nazalost necete se moci odjaviti jer ce vas vezati 24 mjeseca, bili vi zadovoljni ili ne. Zasto Elta Kabel ne vezuje korisnika? Jer je 99% korisnika zadovoljnih kvalitetom i ne zeli da ode, pa zasto jih onda vezivati. I posteno je da nezadovoljni korisnici imaju pravo da odjave uslugu i zatraze bolju na drugoj strani. Zapitajte se zasto se korisnici se ne odjave sa Elta Kabel i ne odu drugom provajderu jer ih Elta nicim nije vezala i se mogu odjaviti kad god zele.
Elta Kabel je uvela internet bez obaveze vezivanja ugovorom na 12 ili 24 mjeseca. Razmislite sta je korisnicima korisnije vezivanje ili nevezivanje i dajte sugestiju nama koji ne vezujemo dali je to dobro ili slabo, da znamo kakvu politiku da vodimo u buducnosti? Mislim da vezivanju neki posvecujete premalo paznje i nedajete sugestije nama provajderima sta mislite da je za vas bolje.

Sto se tice kvalitete vaseg interneta za posteskoce koje ste naveli kontaktirajte nasu tehnicku podrsku.

Info Elta Kabel

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:17 
Početnik
Početnik

ziggy je napisao:
sikima je napisao:
izuzev ako nećeš da nam držiš predavanja i o manjkavosti optičkog kabla u odnosnu na bakarnu paricu...

Dečak, telekomova kablovska kanalizacija je razvucena po citavom gradu, odavno, a a upravo pustaju DWDM... na tom polju tek konkurencija nema sta da trazi. Zbog monopola, ali boze moj, u neko doba mi postane svejedno, kad ona usluga koju drugi nude je neozbiljna... telekom salje ljude na obuku (inzinjere, sve mlade momke i djevojke, sa zavrsnim tehnickim fakultetima, a ne samouke jajare), i pripremaju servise... kad pocnu da valjaju sve to, bice kao i sa adsl-om, hiljade zahtijeva, sa svih strana. Bice to, do kraja godine, a cak ni fiksni telefonski prikljucak nece biti obavezan. Sto bi rekli slijepci, vidjecemo... :iconbiggrin:

Izuzev frustracija nedefinisane vrste i oblika ja ovdje ne vidjeh ništa što bi me navelo na zaključak da si u pravu.Ili te nisu primili u Eltu kada si aplicirao ili je nešto drugo..., u svakom slučaju da te obavijestim da Telekomi rade i u Sloveniji i u Hrvatskoj i Srbiji već dugo pa nešto ne čuh da su tamo kabl operateri propali čak šta više.Čini mi se da ti monopol odgovara iz nekog razloga...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:19 
Pripravnik
Pripravnik

info_elta2 je napisao:
Elta Kabel je uvela internet bez obaveze vezivanja ugovorom na 12 ili 24 mjeseca.

Iskreno, jedini razlog zasto jos nisam promijenio provajdera, pa trpim. Ali samo zato sto mi internet kuci nije potreban za bilo sta ozbiljno. Sama usluga je ispodprosjecna.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik

sikima je napisao:
Ili te nisu primili u Eltu kada si aplicirao ili je nešto drugo..

Ziv ti meni bio srbine, elta i nema ljude koji se ovim bave, nego to radi druga firma za njih... :iconbiggrin:
A ni ona nije bog zna cemu. Ta druga firma. Nek' izvine drustvo fino koje tamo radi, ali neka proba biti objektivno. Pa ne mora se za pare i dusa rodjena prodati. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik

ziggy je napisao:
Kod ADSL nema nikakvih "gubitaka", vec je to stvar tehnologije, tj. ogranicenje. Razlika je tzv, overhead, koja nastaje zbog tipa enkapsulacije. I iznosi oko 15%. Znaci, deklarisna brzina puta 0.85 i imas stvarnu brzinu, koja je konstantna. Nema variranja, osim zbog agregacije (na izlaznom linku), koja kod telekoma nije problem. Vise na:
http://pflog.net/dsl_overhead/

Kod elte deklarisana brzina je maksimalna, ali rijetko kada da je takva, nego skace dole pa gore plus minus 20-30%, pa cak i vise, zbog izgubljenih paketa, osim ako kao sismis ne ustanes u pola 3, kad nema zive duse. E onda dobijes ono sto platis.

Plus, imas ogranicenje KDS infrastrukutre, a to je da local loop, tj. pristupnu petlju, iliti kabal do tvoje kuce, dijele svi korisnici zajedno, pa i tu imas agregaciju, na fizickom sloju, odnosno dijelite onaj "kanal" od 6 Mhz koji je dodijeljen, pa i tu ima previse guzve. Kod ADSL-a tu je odnos 1:1. Imas svoje parice, koje direktno do DSLAM-a vode i stvar savrseno radi.

Mislim, kablovski je super alternativa, ako je brzi 50% i jeftiniji jedno 20%. I radi kako treba vecinu vremena. To su normalne neke cijene. Ovako, u par maraka, a kvallitet usluge nebo i zemlja razlika, jasno je, ako mene neko pita... samo ako neko bas voli eltu, i hoce da ih malo podrzi, moralno i materijalno, a danas ljubavi i romantike sve manje...

Ima ovde netacnosti. Kao prvo, poznato je da koaksialni kabal ima desetostruko vise mogucnosti nego bakrena parica. No u svakom slucaju kapaciteta nije problem niti Teolu niti Elti. Sto se Elta Kabel tice o nekoj opterecenosti nemoze biti govora. Svakog momenta se mjeri ukupni pristup korisnika i koliko oni " trose" i mozemo vam zagarantovati da je svakoga mommenta min. 20 % rezerve kapacitete sto se tice i linka i opreme. Izuzetci su moguci ali to iz nekih drugih razloga, sigurno ne zbog kapacitete opreme ili linka. Sto se tice kapacitete kabla postojeci kablovi mogu zadovoljiti potrebe cjele Banja Luke, kada bi svi bili u sitom momentu na internetu i kada bi trosili trostruko vise nego sada.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ziggy je napisao:
Tako da dodjem na zakljucak da ljudi koji kazu "da im sve radi kako treba" ili blage veze nemaju o tome sta govore, ili su nekakavi saradnici i placenici elte d.o.o. :iconbiggrin:

Pazi, nije vjerovati ni tebi jer si ti jedan korisnik, ne u smislu da lažeš već u smislu da možeš imati problema iz ovog ili onog razloga, ali se na jednom korisniku ne može donositi zaključak o kvaliteti cijele mreže i iskustvima svih korisnika. Ovde na forumu nešto ne viđam da se korisnici žale na Eltu, kad smo kod toga ne žale se ni na ADSL, ali se puno žale na Blic (ali i to više oko zapetljancije sa ugovorima i paketima nego na kvalitet konekcije mada bude i toga). I na Blicu nekima stalno puca veza a mnogima ne puca, neki imaju problema stalno a mnogi nemaju. Zato sam i pitao da se jave i drugi korisici Eltinog interneta da kažu kakva su njihova iskustva.

A ovo što Elta nema vremenski ograničen ugovor je velika prednost, još kad uz to imaju brži upload na paketima za istu cijenu i nemaju taj faktor x0.85 (manje od deklarisane brzine) to su fine prednosti, mada se mora priznati da te prednosti ne znače previše ako kvalitet same konekcije nije dobar, u tom slučaju nije ni toliki problem na Teolu potpisati ugovor na godinu dana i pregrmiti da ćeš dobiti 85% deklarisane brzine ali zato i stabilnu vezu/brzinu sa kojom su svi zadovoljni pa sa te strane nema previše straha da će se trebati odjaviti unutar potpisanog perioda.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik

ziggy je napisao:
info_elta2 je napisao:
Elta Kabel je uvela internet bez obaveze vezivanja ugovorom na 12 ili 24 mjeseca.

Iskreno, jedini razlog zasto jos nisam promijenio provajdera, pa trpim. Ali samo zato sto mi internet kuci nije potreban za bilo sta ozbiljno. Sama usluga je ispodprosjecna.

Sta je to po vama prosjek i koji provajder po vama nudi taj vas prosjek?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:34 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
ziggy je napisao:
Tako da dodjem na zakljucak da ljudi koji kazu "da im sve radi kako treba" ili blage veze nemaju o tome sta govore, ili su nekakavi saradnici i placenici elte d.o.o. :iconbiggrin:

Pazi, nije vjerovati ni tebi jer si ti jedan korisnik, ne u smislu da lažeš već u smislu da možeš imati problema iz ovog ili onog razloga, ali se na jednom korisniku ne može donositi zaključak o kvaliteti cijele mreže i iskustvima svih korisnika. Ovde na forumu nešto ne viđam da se korisnici žale na Eltu, kad smo kod toga ne žale se ni na ADSL, ali se puno žale na Blic (ali i to više oko zapetljancije sa ugovorima i paketima nego na kvalitet konekcije mada bude i toga). I na Blicu nekima stalno puca veza a mnogima ne puca, neki imaju problema stalno a mnogi nemaju. Zato sam i pitao da se jave i drugi korisici Eltinog interneta da kažu kakva su njihova iskustva.

A ovo što Elta nema vremenski ograničen ugovor je velika prednost, još kad uz to imaju brži upload na paketima za istu cijenu i nemaju taj faktor x0.85 (manje od deklarisane brzine) to su fine prednosti, mada se mora priznati da te prednosti ne znače previše ako kvalitet same konekcije nije dobar, u tom slučaju nije ni toliki problem na Teolu potpisati ugovor na godinu dana i pregrmiti da ćeš dobiti 85% deklarisane brzine ali zato i stabilnu vezu/brzinu sa kojom su svi zadovoljni pa sa te strane nema previše straha da će se trebati odjaviti unutar potpisanog perioda.

Da sa ovim se slažem, ali evo ja sam na Elti, doduše u Doboju i nisam ni jednog momenta pomislio da mijenjam provajdera, a i kad bi i odlučio da to uradim nikakva procedura što se same Elte tiče.Čak je moguće Vaš nalog zamrznuti ukoliko idete na put mjesec-dva, to su sve komparativne prednosti.Što se tiče protoka primijetio sam oscilacije u brzini tj. umjesto deklarisanih 384/128 vrlo često imam 415-420/130 :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik

Moj info_elta drugi, je l' ti meni prodajes potencijal ili uslugu? Ovo prvo mi stvarno nije potrebno.
Evo, posalji tenicare da mi srede probleme, Aleja Centar, ulica Gunduliceva, ulaz 86, pa neka rijese. I da mene niko ne zajebava, jer to sa prejakim signalom mogu u podrumu fino da odrade. Tri puta sam s posla izlazi, dosta je. Sad bi bio red da proradi. Eto, saznadoh da je sve u redu, neko mi nekad rece ranije da na "mojoj grani" (valjda citavo naselje) ima dosta ispustenih paketa, pa rijesite...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:39 
Pripravnik
Pripravnik

Sto se tice teme : hocemo li imati brzi/jeftiniji internet u 2009?

Elta Kabel ce u 2009 godini povecati brzine postojecih paketa priblizno 2 puta, dok ce cjene ostati na priblizno jednakom nivou cjena. Postujuci ovu zadnju korekciju od 28.2.09
Ukratko korisnici ce dobiti u 2009 godini 2 puta vise odnosno 2 put vece brzine za priblizno istu cjenu koju su placali 2008, jednak trend ce se nastaviti u 2010 godini.
Prikljucna taksa je od danas 19 KM ali ce vec u ovoj godini biti ukinuta.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik

ziggy je napisao:
Moj info_elta drugi, je l' ti meni prodajes potencijal ili uslugu? Ovo prvo mi stvarno nije potrebno.
Evo, posalji tenicare da mi srede probleme, Aleja Centar, ulica Gunduliceva, ulaz 86, pa neka rijese. I da mene niko ne zajebava, jer to sa prejakim signalom mogu u podrumu fino da odrade. Tri puta sam s posla izlazi, dosta je. Sad bi bio red da proradi. Eto, saznadoh da je sve u redu, neko mi nekad rece ranije da na "mojoj grani" (valjda citavo naselje) ima dosta ispustenih paketa, pa rijesite...

Hvala za informaciju, sutra cete dobiti servis pa molim ostavite broj tehnicki podrsci ako vas budu trebali.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

info_elta2 je napisao:
Sto se tice kapacitete kabla postojeci kablovi mogu zadovoljiti potrebe cjele Banja Luke, kada bi svi bili u istom momentu na internetu i kada bi trosili trostruko vise nego sada.

Da li se onda može očekivati da Elta ponudi i paket od 3 Mbps kao što je Teol uradio? Mada vjerovatno ne može u bližoj budućnosti čim to nije urađeno sada kod ovih izmjena :(

info_elta2 je napisao:
dajte sugestiju nama koji ne vezujemo dali je to dobro ili slabo, da znamo kakvu politiku da vodimo u buducnosti?

Definitivno treba ostaviti vremensko nevezivanje ugovorom, ali ja bih kad je u pitanju poslovna politika predložio da idete i korak naprijed u odnosu na druge a ne da samo prepisujete cijene kada Teol napravi izmjene. Jeste da vaši paketi imaju nešto brži upload za istu cijenu pa je to onda u ukupnom zbiru bolji paket ali ne trebate zanemariti faktor same cijene, samog iznosa, i uticaja koji ta cifra ima na korisnike (jer većina gleda samo cijenu a ne i upload) pa bi bilo dobro da napravite korak naprijed u tome da su vam paketi nešto jeftiniji od Teolovih, zbog marketinškog aspekta, ali i da ih pratite po pitanju brzine, ako možete, na primjer oni sada imaju 3 Mbps i znam kućne korisnike koji su imali 2 Mbps pa sada imaju 3 Mbps, dakle ta brzina se koristi, ali opet ponavljam bilo bi dobro da vam taj paket bude nešto jeftiniji od Teola, dakle da napravite makar mali korak naprijed umjesto što samo idete iza njih i pokušavate da držite korak sa njima. Vama je i lakše mijenjati brzine na paketima jer vam se ne može desiti zapetljancija koja se može desiti onima koji korisnike vremenski vezuju za sebe, kao što je sad bilo na Blicu pa je isplivalo mnogo nezadovoljnih korinika koji ovih mjeseci prelaze na druge provajdere a poučeni iskustvom će radije ići na onog koji ne traži vremensko vezivanje ugovorom. Meni je istekao ugovor na Blicu pa mogu preći i planiram u narednom periodu preći na Teol ili Eltu, izbor bi mi bio lakši ako bi i Elta imala paket od 3 Mbps za cijenu nešto manju od Teolove (onaj "korak naprijed" koji sam pominjao koji je čak posebno bitan na tim jačim paketima da bi privukao korisnike na njih), u tom slučaju bih uzeo taj Eltin paket od 3 Mbps. Ovako se dvoumim između 3 Mbps na Teolu i 2 Mbps na Elti ili Teolu.

Inače primjer marketinškog djelovanja na potencijalne korisnike preko cijena je i to što Teol daje priklljučak za 1 KM što uvijek naglašavaju. Ovo samo govorim da skrenem pažnju na te brojne marketinške folove koji u praksi daju rezultate, posebno kad je u pitanju cijena nečega, pa bi zato bilo dobro da su vam cijene paketa bar nešto manje nego kod konkurencije jer svi gledaju cijenu i prije svega preko nje odlučuju a tek poneko gleda brzine uploada i to što kod Elte nema ugovora, to gledaju samo geekovi koji paze i na te stvari :)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 13:11 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
info_elta2 je napisao:
Sto se tice kapacitete kabla postojeci kablovi mogu zadovoljiti potrebe cjele Banja Luke, kada bi svi bili u istom momentu na internetu i kada bi trosili trostruko vise nego sada.

Da li se onda može očekivati da Elta ponudi i paket od 3 Mbps kao što je Teol uradio? Mada vjerovatno ne može u bližoj budućnosti čim to nije urađeno sada kod ovih izmjena :(

info_elta2 je napisao:
dajte sugestiju nama koji ne vezujemo dali je to dobro ili slabo, da znamo kakvu politiku da vodimo u buducnosti?

Definitivno treba ostaviti vremensko nevezivanje ugovorom, ali ja bih kad je u pitanju poslovna politika predložio da idete i korak naprijed u odnosu na druge a ne da samo prepisujete cijene kada Teol napravi izmjene. Jeste da vaši paketi imaju nešto brži upload za istu cijenu pa je to onda u ukupnom zbiru bolji paket ali ne trebate zanemariti faktor same cijene, samog iznosa, i uticaja koji ta cifra ima na korisnike (jer većina gleda samo cijenu a ne i upload) pa bi bilo dobro da napravite korak naprijed u tome da su vam paketi nešto jeftiniji od Teolovih, zbog marketinškog aspekta, ali i da ih pratite po pitanju brzine, ako možete, na primjer oni sada imaju 3 Mbps i znam kućne korisnike koji su imali 2 Mbps pa sada imaju 3 Mbps, dakle ta brzina se koristi, ali opet ponavljam bilo bi dobro da vam taj paket bude nešto jeftiniji od Teola, dakle da napravite makar mali korak naprijed umjesto što samo idete iza njih i pokušavate da držite korak sa njima. Vama je i lakše mijenjati brzine na paketima jer vam se ne može desiti zapetljancija koja se može desiti onima koji korisnike vremenski vezuju za sebe, kao što je sad bilo na Blicu pa je isplivalo mnogo nezadovoljnih korinika koji ovih mjeseci prelaze na druge provajdere a poučeni iskustvom će radije ići na onog koji ne traži vremensko vezivanje ugovorom. Meni je istekao ugovor na Blicu pa mogu preći i planiram u narednom periodu preći na Teol ili Eltu, izbor bi mi bio lakši ako bi i Elta imala paket od 3 Mbps za cijenu nešto manju od Teolove (onaj "korak naprijed" koji sam pominjao koji je čak posebno bitan na tim jačim paketima da bi privukao korisnike na njih), u tom slučaju bih uzeo taj Eltin paket od 3 Mbps. Ovako se dvoumim između 3 Mbps na Teolu i 2 Mbps na Elti ili Teolu.

Inače primjer marketinškog djelovanja na potencijalne korisnike preko cijena je i to što Teol daje priklljučak za 1 KM što uvijek naglašavaju. Ovo samo govorim da skrenem pažnju na te brojne marketinške folove koji u praksi daju rezultate, posebno kad je u pitanju cijena nečega, pa bi zato bilo dobro da su vam cijene paketa bar nešto manje nego kod konkurencije jer svi gledaju cijenu i prije svega preko nje odlučuju a tek poneko gleda brzine uploada i to što kod Elte nema ugovora, to gledaju samo geekovi koji paze i na te stvari :)

Hvala za misljenje i informacije. Tehnicki gledano sutra mozemo uvesti paket od 3 Mb, jedino razlog zasto to nismo ucinili je da neki korisnici tog paketa ce imati mozda prevelika ocekivanja, jer prilican broj servera ne omogucuje te brzine, iako mi omogucimo pristup tom serveru.
Ali evo obecavam da cemo se naredne sedmice o tome posavetovati i cemo napraviti ponudu za 3 Mb bar za ogranicen broj korisnika. I o tome cemo vas ovde i obavestiti.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

info_elta2 je napisao:
Elta Kabel ce u 2009 godini povecati brzine postojecih paketa priblizno 2 puta, dok ce cjene ostati na priblizno jednakom nivou cjena. Postujuci ovu zadnju korekciju od 28.2.09
Ukratko korisnici ce dobiti u 2009 godini 2 puta vise odnosno 2 put vece brzine za priblizno istu cjenu koju su placali 2008, jednak trend ce se nastaviti u 2010 godini.

Odlično. Ali koliko vidim povećanja će biti u odnosu na pakete od prošle godine a ne ove od danas, dakle jedan dio poboljšanja je stupio na snagu od danas, i onda još ponešto se može očekivati tokom godine, vjerovatno kasnije tokom godine? Možeš li reći kada planirate uvesti paket od 3 Mbps? Vi po ovome što si rekao ove godine planirate uvesti paket od 4 Mbps ako ćete uvećavati za duplo pošto ste prošle godine imali 2 Mbps. Znaš li kada ćete ponuditi pakete od 3 i 4 Mbps? Po ovome što si rekao 4 Mbps će vam biti oko 117 KM a onda bi 3 Mbps bio manje od toga. Kada? :) Pretpostavljam negdje na jesen, kada i ostali budu mijenjali.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
info_elta2 je napisao:

Odlično. Ali koliko vidim povećanja će biti u odnosu na pakete od prošle godine a ne ove od danas, dakle jedan dio poboljšanja je stupio na snagu od danas, i onda još ponešto se može očekivati tokom godine, vjerovatno kasnije tokom godine? Možeš li reći kada planirate uvesti paket od 3 Mbps? Vi po ovome što si rekao ove godine planirate uvesti paket od 4 Mbps ako ćete uvećavati za duplo pošto ste prošle godine imali 2 Mbps. Znaš li kada ćete ponuditi pakete od 3 i 4 Mbps? Po ovome što si rekao 4 Mbps će vam biti oko 117 KM a onda bi 3 Mbps bio manje od toga. Kada? :) Pretpostavljam negdje na jesen, kada i ostali budu mijenjali.

Sigurno su prvi na redu za promjeni paket od 384 i 512. Vidim vasa vremenska ocekivanja pa vam mogu garantovati, da tu sigurno necete biti razocarani. Kad tacno dozvolite nam da nekada iznenadimo sa ponudom :)
Sto se tice velikih paketa i u njih ce se sigurno dizati brzine kako smo to vec gore naveli ("Ukratko korisnici ce dobiti u 2009 godini 2 puta vise odnosno 2 put vece brzine za priblizno istu cjenu. Cjena velikih paketa u zadnjim mjesecima 2008 postala nerelana i korisnici nece puno dobiti ako to poduplamo. Zato ce to povecanje biti izvrseno na realnu cjenu, koja je sigurno niza od 2008 godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]