banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2009, 14:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
navajo je napisao:
borkoBL je napisao:

BTW, sigurno si dobro placen za svoje "licno" misljenje. A sad pokusaj biti realan. A ja cu pokusati pojednostaviti pitanje: DA LI TI "LICNO" MISLIS DA BI NEKO RADIJE PLATIO 700-800 KM PREKORACENJA PROTOKA MJESECNO ILI BI RADIJE IZABRAO FLAT VARIJANTU OD 30 KM MJESECNO?

Naravno da bi izabrao flat varijantu.

NARAVNO!

ZAKLJUČAK: Dobio sam od vaše sluzbenice uvjeravanje da sam na FLAT paketu od novembra. Upravo se moze provjeriti po protoku da je znatno povecan upravo od dana kada sam razgovarao sa vasom sluzbenicom.

navajo je napisao:
borkoBL je napisao:
Hajde sad pokusaj da mi odgovoris jednom prostom recenicom npr.
Mi smo trebali pratiti protok? A da li si ti dobro citao moj post? Da li se u pracenje i informisanje o paketima racuna poziv na vas broj 921000, o cemu imam uredan listing koji vam je prilozen uz zalbu koju ste odbili? Znaci govoris mi direktno da lazem? Znaci, po tvojoj logici, ja prvo dobijam racun od 160 KM, zatim zovem Blic da procaskam sa njima tek onako, a onda dobijem racun od 700 KM? Ja vrlo dobro znam sta stoji u ugovoru. Ali ako nazovem VAS i pitam sta je sa mojim paketom (jer mi je lakse da nazovem i nemam uopste ni minute vremena ni zivaca da pratim vase servisne strane ja to smatram validnom informacijom. Zar vi ne?

Nisam rekao da lazete. Ja ne mogu znati sta se odvijalo u razgovoru izmedju Vas i sluzbenice blic.net-a. Listing ne dokazuje nista. Imate li snimak razgovora? Zbog ovakvih stvari je i napravljeno da se svi razgovori sa strankama snimaju.
Ono sto ja znam, da je svim radnicima blic.net-a SROGO PODVUCENO DA NE SMIJU DA DAJU NIKAKVE INFORMACIJE NITI PREDVIDJANJA U VEZI NOVIH PAKETA DOK ONI NE STUPE NA SNAGU ZVANICNO. Ovo je ponovljeno na nekoliko redovnih sasatanaka sa radnicima.

Na zalost kasno ste uveli snimanje razgovora. Sada obojica ne bismo imali sta pricati. Vasa taktika je sada: pravnica nam je potvrdila da taj i taj gospodin nema nikakvih materijalnih dokaza da nas dobije na sudu pa cemo da guramo svoju politiku i dalje, kad nam se moze. Ali zaboravljate da je moralna pravda i istina na mojoj strani, da ne dodajem tome cinjenicu kako ste se ovaj put namjerili na tvrd orah. Opet kazem, mozda i platim jednom te racune (ne prije sudskog procesa) ali mislim bi vasa steta mogla biti mnogo veca.
A to sto ste vi podvukli svojim radnicima takodje ne mozete dokazati. Imate li snimak? I kako mozete biti sigurni da neko od radnika nije spavao u tom momentu? :) Mislim banalna je ovo prica, mogli bismo tako unedogled.

navajo je napisao:
borkoBL je napisao:
Sa druge strane - simptomaticno je to da vi samo jedan paket ne prebacujete automatski a ostale da. Nije uopste bitno koliko je paketa ovakvih ili onakvih. Poenta je, a vi ste toga bili svjesni i prije svega ovoga, da ste napravili zbrku takvim razdvajanjem paketa i procedura. Po meni, to je samo lov u mutnom. A vi recite sta vam drago. Mnogo godina prije nego sto sam postao vas korisnik nikada nisam cuo nista lijepo o vama. A mislio sam da su to samo tracevi.

Za jedan paket je potrebno potpisati novi ugovor jer se drugacije nije moglo. Razloga je mnogo za ovo. A sto se tice toga na kavom je glasu blic.net, za to se ne sikirajte.
[/quote]

Kad je vec bilo mnogo razloga za takav postupak, onda ste se trebali pobrinuti da to uradite kako treba. Nemojte sad da vam objasnjavam. Posto sam korisnik i teol adsl-a mogu vam reci da su oni svoje korisnike obavijestili pismima gdje precizno obavjestavaju o svim promjenama i zaokretima u politici paketa usluga. Mogu vam i to poslati ako vas interesuje. Inace sam vrlo temeljan u cuvanju nekih papira i detalja, a sa Blicom odskora pogotovo. Sta da vam jos pricam osim toga da vodim dnevnik svih razgovora i kontakata sa Blicom...
Ja se uopste ne sekiram za vasu reputaciju ali ocigledno je da se ni vi ne sekirate, kad vec to pominjete. Samo kazem da vam to nece omoguciti da jos dugo zloupotrebljavate odnose sa klijentima.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
borkoBL je napisao:
Jos nesto da kazem, danas mi je stigao racun od 240 KM za prvi dio decembra - onaj period dok jos nisam pisao zalbu.

Radi ilustracije: ova dva racuna koja sam dobio su oko 1000 KM sto je nekih 40-ak mjeseci odnosno 3 i po godine koristenja flat paketa interneta.

A da pređeš na dial-up?
Uštedićeš i vrijeme i novac :wink:

A da raskineš ugovor?
Zapravo, to si trebao uraditi kod prvog visokog računa...
I ako ti Blic toliko smeta idi na web RAK-a http://www.rak.ba pa se žali.
Na njihovom web-u imaš obrazac za žalbe i imaš navedene razloge zbog kojih se možeš žaliti.
Druga opcija ti je da posjetiš advokata. Većina njih će ti besplatno dati savjet da li imaš materijala za tužbu ili ne.
I za kraj ti ostaje udruženje potrošača. Oni ti ne mogu puno pomoći, ali mogu dići frku u medijima (u onima u kojim se Blic ne reklamira)
Prepucavanje preko ovog foruma i ove teme je besmisleno!

Jednostavno, potpisao si ugovor u kojem nije bio naveden flat rate...
Drugi put, pročitaj prije nego što potpišeš nešto!
I vjeruj papirima, a ne riječima.

A vi iz Blic.net-a,
Da li ste mogli da ranije uradite nešto ovako?
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=13&t=40520
Lik je objasnio kako podesiti rutere u još je napisao riječ-dvije o sigurnosti kućnih WLAN mreža.
To je nešto što ste vi davno trebali uraditi...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 09:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
BL4ever je napisao:
A vi iz Blic.net-a,
Da li ste mogli da ranije uradite nešto ovako?
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=13&t=40520
Lik je objasnio kako podesiti rutere u još je napisao riječ-dvije o sigurnosti kućnih WLAN mreža.
To je nešto što ste vi davno trebali uraditi...

Ovo sam vec objasnio. Ceste su promjene u ponudi rutera. Ova dva rutera za koje je ostavljeno uputstvo za konfiguraciju, vec duze vrijeme nisu u ponudi. Vec imamo nove modele rutera.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 12:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Evo da i ja napisem svoje negativno iskustvo sa Blicom...

U oktobru sam registrovao jedan domen preko njih, uredno platio registraciju domena i hosting za godinu dana. Kaze tip na salteru:"Evo proslijedio sam nalog dalje, bice gotovo vec sutra!". Uzmem te papire sa pristupnim podacima za email i FTP, te odem kuci u uvjerenju da ce stvarno sutra sve biti gotovo.

Medjutim... Dan za danom je prolazio, a domen jos nije bio registrovan. Cak ni nakon 10 dana... Dosao sam u iskusenje da kupim domen preko GoDaddya ili nekog drugog providera, pa da onda tuzim Blic, ali sam odustao, jer bih izgubio previse vremena i zivaca ganjajuci se time... Zovem na telefon 10-ak puta - ama niko da se javi!!! Posaljem email - evo ni dan danas nisam dobio odgovor... Na kraju sam zamolio jednog druga (inace bivsi nezadovoljni radnik Blica), da urgira u Blicu i pita gdje zapelo. Nazvao je direktoricu marketinga i domen je bio registrovan u roku sat vremena.

Osim toga, nisam mogao koristiti niti email kao Blicov korisnik. Dobijao sam gresku "mail daemon not running" i slicno (ne sjecam se napamet kako je tacno pisalo).

Malo je reci da sam se iznervirao zbog takvog ponasanja...

Trebam li jos dodati, da cu hosting prebaciti kod nekog drugog i da vise u zivotu necu uzeti neku uslugu od Blica?

Kako mi se cini, nece oni ovako jos dugo...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ja cu odrobijati svoju kaznu koju sam potpisao, ali nakon toga. :fist:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 18:08 
Početnik
Početnik

Utopija je napisao:
Ja cu odrobijati svoju kaznu koju sam potpisao, ali nakon toga. :fist:

Evo.

Zar je potrebno komentarisati? Ja sirim dezinformacije?

Mislim da cu pokrenuti glasanje koliko je ko zadovoljan a koliko ne.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Slicna situacije je bila prije nekih 8-9 godina sa cuvenom Game tarifom. Naime tada je u ponudi bio dial-up i nista. Od ovo dvoje svi su birali dial-up za preko 1KM/h. Par mojih prijatelja su često kuvali kojekakve igrice preko neta i saznali od ljudi u Blic.netu da će uvesti game tarifu... mjeseci su prolazili a od tarife ništa... kasnije je obećano retroaktivno sniženje od kojeg takođe nije bilo ništa a momci su sve žešće prašili :) Na kraju, pojeo vuk magarca...

Bilo je o ovome na starom dijelu foruma koji možda iskopate na http://www.archive.org

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Jan 2009, 19:03
Pozdrav kolegama pacenicima i hvala Borisu sto me uputuio i na ovaj post.
Ja sam danas poslije muka sa BLIC-om postavio post na njihovoj stranici, koga zanima tu je: http://helpdesk.blic.net/viewtopic.php? ... b47bab2610
To je prilicno dugacka verzija ali za one koji nemaju volje za citanjem ukratko:
Potpisao sam ugovor na 2 godine negdje u 11tom mjesecu ako se dobro sjecam 2007. Sve do Septembra 2008 ima sam stalne probleme ali tada su vec postali nepodnosljivi.
Uglavnom radilo se stalnim pucainjma konekcije sto je bilo kakav FTP ili rad sa web cam cinilo apsolutno nemogucim. 4 puta je ekipa dolazila i nebrojeno puta sam zvao telefonom i nista nije napravljeno, poslednja opcija sto sam radio je da sam uzeo ruter i nastimao preko njega i takodje nije pomoglo. Uglavnom Septembra 2008 su mi pocela predavanja na ANimationMenotr online skoli animacije koju krvavo placam i nepada mi napamet da se opet natezem sa BLIC-om a da mi predavanja koja inace idu preko web cam propadaju. Hvala BLIC-u sto su mi dva prva propalai i velika hvala kolega mangia sto mi je pomogao za expresno uvodjenje ELTA kabla. Uglavnom Novembar 2008 Canopy je iskopcan iz struje i ne placam vise ni jedan racun otad, ostalo sam izmirio a nepada mi na pamet da vide i jednog feninga vise od mene.
Ako je definicija pruzanja internet usluge to da se moze nakaciti na njihovu mrezu onda svaka cast. Pored toga ja ipak zelim da koristim i FTP i web cam. I retardirani odgovori u smislu uzmi leased line me neinteresuju, ko od nas ima te grdne pare od preko par hiljada km mjseecno za to, a ako je FTP i web cam profesionala onda svaka vam cast. Doduse donedavno je neko od BLIC administratora izjavio da je sve preko 128kb upload preofesinalno.. alal mu vjera.
Uglavnom, nepada mi na pamet da platim i jedan racun poslije Septembra 2008, a posto stan u kojem sam sad iznajmljujem mogao bih uskoro i seliti a BLIC neka se bori sa opremom kako hoce mene apsoliutno neinteresuje i mogu golubovi godinama da seru po canopijuy, to nije moj problem.
Toliko odmene sretno vam sa BLIC-om al ja vise sa njima ne komuniciram. Sad mi je zao ona dva lista papira sto sam stamnpao zahtjeve za raskid ugovora sa njima,a jos zalije vremena sto sam stancao pjeske do njih zbog toga.
Ako im se tuzi neka tuze slobodno.. ako me nadju uopste jer ni sam nemam pojma gdje cu sledece da preselim. Dosta sam ja njih vukao za rukav da mi opprave sve da radi kako treba, sad neka oni mene vuku za svoju opremu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 15:26 
Početnik
Početnik

Pozdravljam Mirkoj!
To su bile prave informacije, a ne dezinformacije kao sto pokusavaju da okarakterisu.
Kao sto sam ti rekao - na raspolaganju sam u slucaju potrebe. Ja tjeram svoj slucaj lagano.

Poslednja opcija je placanje oba racuna od oko 1000 KM ali tek nakon mnogo pisanja sa sapatnicima i prevarenima, sudskog procesa, novina, radija, Regulatorne agencije za komunikacije i Plave sfere...

Imas i ovaj post, vezan za slicnu temu: viewtopic.php?f=13&t=38024&start=440

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nemam nista sa BlicNet-om ali mislim da ste poceli malo pretjerivati.

Ok, Plava sfera jer nisu dozvoljavali bezbolno prebacivanje na drugi paket, nisu odobravali popust kada je korisnik oštećen, nepoštivanje starih korisnika, retardi u korisničkoj službi... ali potpisali ste jedan ugovor i nemate nikakav drugi dokaz da ste prebačeni na FLAT (čak niste ni provjerili u kor. panelu !!! ). Vjerujem da govorite istinu ali ja sam obicni sagovornik na forumu koji sa BlicNet-om nema ništa od 2001. godine kada je bila moja zadnja uplata za dial up nalog.

Dalje, RAK ? Blic ovde nije kršio zakone. Nije koristio opremu koja je zabranjena, nije ometao, palio, rezao, emitovao signal na nedozvoljenim frekvencijama, i po meni nema osnova za prijavu RAK-u.

Kolega Mirkoj je zaista imao velike probleme sa konekcijom, trpio mu je posao zbog toga, škola, a nisu se udostojili da mu odobre neko sniženje, refundaciju, itd. Zaključili su da se sa krova vidi njihova antena i to su smatrali dovoljnim da mu nastave slati račune. U ovom slučaju ima puno pravo da ih prijavi kome god hoće.

Ako na cesti ne vidimo znak ograničenja brzine to ne znači da smijemo voziti 150km/h !

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mangia je napisao:
Dalje, RAK ? Blic ovde nije kršio zakone. Nije koristio opremu koja je zabranjena, nije ometao, palio, rezao, emitovao signal na nedozvoljenim frekvencijama, i po meni nema osnova za prijavu RAK-u.

Griješiš!
RAK nije samo odgovoran za "vazduh", već i za usluge koje neko (ko ima njihovu dozvolu) pruža.
Dakle, na račune i njihovu visinu se niko ne može žaliti RAK-u, ali za kvalitet usluga i eventualnu diskriminaciju korisnika i/ili netransparentnost može se uložiti žalba RAK-u.
To znači da se može uložiti žalba protiv bilo kog telekom operatera, pružaoca usluga kablovske TV ili ISP-a.
Adresa je http://www.rak.ba i tamo ima posebni odjeljak "kako uložiti prigovor".
Žalbe ne mogu biti anonimne.

Ja i dalje PONAVLJAM da borkoBL ima ugovor u kome nije naveden "neograničen protok" iliti "flat rate". Kada mu je operaterka rekla da ima flat rate, trebao je otići u Blic (Aneks) i zatražiti izmjenu aktuelnog ugovora ili pismenu potvrdu (ili e-mail) da je prebačen na drugi paket.

mangia je napisao:
Kolega Mirkoj je zaista imao velike probleme sa konekcijom, trpio mu je posao zbog toga, škola, a nisu se udostojili da mu odobre neko sniženje, refundaciju, itd. Zaključili su da se sa krova vidi njihova antena i to su smatrali dovoljnim da mu nastave slati račune. U ovom slučaju ima puno pravo da ih prijavi kome god.

Eh sada, da malo stanem na "stranu" Blica.
Moram da pomenem da mnogi ljudi previše očekuju od wireless net-a.
Jednostavno, on ima svoje prednosti, ali i puno mana i to treba uzeti u razmatranje prilikom odabira pružaoca internet usluga.
Jednostavno, više ljudi koji se spajaju na jedan AP znači mogućnost "zagušenja" mreže.
Takođe, snijeg i jak vjetar su vječni neprijatelji svakog AP-a.
Zapravo, imam osjećaj da je većina ljudi koji su koristili Blicov wireless su to uradili "na preporuku"
lokalnih gurua (komšija, prijatelja, pozanika, prodavača računara...) a da se nisu prethodno raspitali.

@navajo
Pogledaj ovaj web i vidi kako se jedan ozbiljan ISP odnosi prema svojim korisnicima.
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp
Uputstvo za konfiguraciju svih uređaja u ponudi i uputstvo za zaštitu WLAN mreža nalazi se na ovom web-u u PDF obliku, pa čak i u flash-u.

Poslednji put menjao BL4ever dana 11 Feb 2009, 01:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@navajo
to sto, kako kazes (parafraziram), nemate na sajtu uputstvo za podesavanje rutera zato sto se cesto mijenjaju modeli-ne stoji kao argument
koliko cesto se mijenjaju modeli? svaki dan? ne bih rekla
u cemu je dakle problem? redovno azurirati sajt? je li to?
napominjem da i sama namjeravam uskoro da nabavim ruter i da ne spadam u nezadovoljne
ali ovdje sam morala odreagovati

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
nije krsio zakone nego je krsio ugovor!
i tacka!
to su vidjeli advokati i tako rekli!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 13:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Jan 2009, 19:03
Citiraj:
I Mirko se može žaliti RAK-u na kvalitet usluga, a može zatražiti i raskid ugovora.
Neka ode kod bilo kog advokata/pravnika i neka se raspita o daljim akcijama koje može preduzeti jer je zbog nekvalitetne usluge Blic-a oštećen (nije mogao da prati online predavanja).

Fazon i jeste to sto sam se dvaputa zalio kod njih objasnjavao sve detaljno i trazio raskid ugovora a to sto oni reda ja nemogu drugacije nazvati nego zavlacenje. U svakom slucaju ja im necu plaitti vise ni jedne jedine marke a neka oni vide da li hoce da uzmu svoju opremu ili ne.
Da su iole zainteresovani za korisnike pokusali bi da nadju rjesenje i dogovor za situaciju a ne da me lagano odjebu dva puta. prvi put ne priznajuci svoju gresku i totalno nezainteresivani za svoje klijente, a drugi put me saljuci lagano u tri lijepe u fazonu plati pa se nosi.
E pa izvini ali nece moci.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 14:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
BL4ever je napisao:
Eh sada, da malo stanem na "stranu" Blica.
Moram da pomenem da mnogi ljudi previše očekuju od wireless net-a.
Jednostavno, on ima svoje prednosti, ali i puno mana i to treba uzeti u razmatranje prilikom odabira pružaoca internet usluga.
Jednostavno, više ljudi koji se spajaju na jedan AP znači mogućnost "zagušenja" mreže.
Takođe, snijeg i jak vjetar su vječni neprijatelji svakog AP-a.
Zapravo, imam osjećaj da je većina ljudi koji su koristili Blicov wireless su to uradili "na preporuku"
lokalnih gurua (komšija, prijatelja, pozanika, prodavača računara...) a da se nisu prethodno raspitali.

Bez uvrede ali šta misliš da gledaš na to kao na usluga. Što se mene tiče može da ide i preko međunarodne svemirske stanice sve dok radi kako treba. Zar nije ISP (Internet service provider) prevedena na naš dobavljač internet usluge.

Koliko me sjećanje služi jedno vrjeme TEOL nije odobravao zahtjeve za ADSL, tako da su "lokalni gurui" bili osuđeni na BLIC, mada je i tada bilo WISP-ova ali u to vrjeme nisu pokrivali veči dio grada (pored slabe reklama i kapaciteta).

Nemam ništa protiv BLIC niti TEOL-a ali čisto da se zna da je jedno vrjeme nekima BLIC bio jedini izbor.

Što se tiče @borkoBL mislim da nema nikakvih pravnih osnova osim da digne galamu na forumu i ako uspije u medijima.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

zokas je napisao:
Bez uvrede ali šta misliš da gledaš na to kao na usluga. Što se mene tiče može da ide i preko međunarodne svemirske stanice sve dok radi kako treba. Zar nije ISP (Internet service provider) prevedena na naš dobavljač internet usluge.

Neke stvari se nikad ne prevode bukvalno.
Hrvati su prvi dali definiciju "pružatelj internetskih usluga", a onda su Beograđani to napisali kao "pružaoc internet usluga", a naši pišu kako hoće...
Zapravo provider, koliko me Engleski služi, može biti preveden kao pružaoc, dobavljač, ali i vršilac.
Usluge se, za razliku od robe, ne mogu dobavljati!
Primjer: Da li te je konobar uslužio, odnosno, poslužio kafom u kafani, ili ti je dobavio kafu u kafani?
Šta da ti kažem, imamo jednu gramatiku (Vukovu), par pravopisa i hrpu rječnika...

zokas je napisao:
Koliko me sjećanje služi jedno vrjeme TEOL nije odobravao zahtjeve za ADSL, tako da su "lokalni gurui" bili osuđeni na BLIC, mada je i tada bilo WISP-ova ali u to vrjeme nisu pokrivali veči dio grada (pored slabe reklama i kapaciteta).

Nemam ništa protiv BLIC niti TEOL-a ali čisto da se zna da je jedno vrjeme nekima BLIC bio jedini izbor.

A bio je, i još uvijek postoji, Dial up :wink:
Tačno, bilo više WISP-ova (imali su i studenti sa ETF-a svoj "WISP").
Uostalom, nekad je bolje sačekati par mjeseci...
Strpljen -spašen!

zokas je napisao:
Što se tiče @borkoBL mislim da nema nikakvih pravnih osnova osim da digne galamu na forumu i ako uspije u medijima.

Već ranije sam napisao da Borko nema niti jedan dokaz (osim listinga, ali on nije relevantan).
Trebao je tražiti pismenu potvrdu da je na flat-rate-u ili izmjenu aktuelnog ugovora.
Žao mi je što mu se to desilo, jer je 1000 KM previše za naše (ali i zapadne) standarde!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 21:45 
Početnik
Početnik

Opet hvala svima. BL4ever pogotovo. Nemam nista da opovrgnem, sve je argumentovano, odnosno logicno, na kraju krajeva. Ovim postom hocu da pokazem da sam u potpunosti realan.

Da bismo se bolje razumjeli: Ono sto je poenta mog slucaja i ono na sta ja sve vrijeme apelujem je - moralno pravedan, ljudski odnos. U potpunosti i od pocetka sam svjestan da sa zakonske strane nema cvrstih osnova da se pravnim putem dobije slucaj. Medjutim nekih osnova i ima. Ja cu sve da ih iskoristim. Da nastavim - apelujem na ljudskost i na razum. Ako sam nazvao ZAPOSLENICU BLICA i ONA MI JE REKLA DA SAM NA FLATU, ona je mene svjesno ili nesvjesno prevarila, da ne ulazimo u to. DOKAZ DA SAM ZVAO - imam. DOKAZ STA MI JE REKLA - nemam. SVJEDOKA da sam zvao i koji je slusao moju stranu komunikacije - imam. RACUNE OD 1000 KM - imam. :) UGOVOR - imam. E sad, ako sam ja BLICOV korisnik, i prekoracio sam oko (pisljivih) 50 Gb ekstra protoka i za to trebam da platim 1000 KM (i to neka bude zajednickom greskom ili neka bude samo mojom, nije bitno), a njih taj protok kosta oko 20 feninga ukupno npr. - neka mi neko odgovori kakav je to onda odnos PROVAJDER-KORISNIK? (Covjek bi trebao da bude mazohista pa da nastavi prekoracivanje protoka nakon sto je prvi mjesec dobio 160 KM racun, a onda nazvao provajdera da se informise, provajder mu rekao npr. nisi na FLATU, a onda on jos mjesec i po nastavio po starom). Taj odnos PROVAJDER-KORISNIK - to bi rekli u narodu npr. "tjeraju covjeka da propisa svoju krv" ili tako nesto slicno. E ako je vama iz BLICA stalo da nekoga s*ebete za 1000 KM onda cete se ovaj put dobro namuciti. Ima "krv da propisate" - to vam obecavam. 5 puta toliko. Kunem se.
BL4ever - da li me bolje razumijes sada?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 22:10 
Početnik
Početnik

Stavljam ovdje post koji ce mi sigurno obrisati na helpdesku Blica:

Rade oni SAMO po pitanju mobilizacije novih korisnika. Samo KVANTITET. Tu je profit i zarada. Usamljeni slucajevi - npr. njih hiljadu-dvije, sta je to!? Malo ljudi nepismeni, malo ne zele da se nerviraju, negdje sudovi, inspekcije, agencije i stosta drugo vidi posla - zanemarljivo.
Ma dajte V I I Z M A N A G E M E N T A!!! WOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWW JAVITE SEEEEEEE! (sigurno citaju, ma da)
gola voda...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 22:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Ma supci su BLIC!!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
borkoBL je napisao:
Stavljam ovdje post koji ce mi sigurno obrisati na helpdesku Blica:
Rade oni ... ~ ...gola voda...

I, šta sad? :-?

Borko, ako se ne varam, tvoj slučaj je veoma sličan starom scenariju kada korisnik na dialup-u dobije visok telefonski račun zbog dialera. Po principu "moralno pravedan, ljudski odnos" Telekom Srpske je trebao korisniku otpisati račun od recimo 1500 KM jer, šta da se radi, uletio virus, on to nije znao, čak u slučaju Telekoma nije imao gdje ni provjeriti (korisnički kontrol panel). Ono što je TS uradio, je upravo razbijanje duga na rate. Ne pamtim da je nekome jednostavno otpisan čitav iznos.

Druga je stvar što se tiče dogovaranja preko žice oko parametara paketa i troškova. Kako nemaš snimak razgovora, to se isti ne može koristiti u raspravi. Nezgodno, ali tako je. Ali, mislim da si ipak trebao provjeravati servisne strane - recimo, ja iako sam na flat paketu, ulogujem se jednom sedmično tamo i razgledam ima li šta neobično :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]