mangia je napisao:
Dalje, RAK ? Blic ovde nije kršio zakone. Nije koristio opremu koja je zabranjena, nije ometao, palio, rezao, emitovao signal na nedozvoljenim frekvencijama, i po meni nema osnova za prijavu RAK-u.
Griješiš!
RAK nije samo odgovoran za "vazduh", već i za usluge koje neko (ko ima njihovu dozvolu) pruža.
Dakle, na račune i njihovu visinu se niko ne može žaliti RAK-u, ali za kvalitet usluga i eventualnu diskriminaciju korisnika i/ili netransparentnost može se uložiti žalba RAK-u.
To znači da se može uložiti žalba protiv bilo kog telekom operatera, pružaoca usluga kablovske TV ili ISP-a.
Adresa je
http://www.rak.ba i tamo ima posebni odjeljak "kako uložiti prigovor".
Žalbe ne mogu biti anonimne.
Ja i dalje PONAVLJAM da borkoBL ima ugovor u kome nije naveden "neograničen protok" iliti "flat rate". Kada mu je operaterka rekla da ima flat rate, trebao je otići u Blic (Aneks) i zatražiti izmjenu aktuelnog ugovora ili pismenu potvrdu (ili e-mail) da je prebačen na drugi paket.
mangia je napisao:
Kolega Mirkoj je zaista imao velike probleme sa konekcijom, trpio mu je posao zbog toga, škola, a nisu se udostojili da mu odobre neko sniženje, refundaciju, itd. Zaključili su da se sa krova vidi njihova antena i to su smatrali dovoljnim da mu nastave slati račune. U ovom slučaju ima puno pravo da ih prijavi kome god.
Eh sada, da malo stanem na "stranu" Blica.
Moram da pomenem da mnogi ljudi previše očekuju od wireless net-a.
Jednostavno, on ima svoje prednosti, ali i puno mana i to treba uzeti u razmatranje prilikom odabira pružaoca internet usluga.
Jednostavno, više ljudi koji se spajaju na jedan AP znači mogućnost "zagušenja" mreže.
Takođe, snijeg i jak vjetar su vječni neprijatelji svakog AP-a.
Zapravo, imam osjećaj da je većina ljudi koji su koristili Blicov wireless su to uradili "na preporuku"
lokalnih gurua (komšija, prijatelja, pozanika, prodavača računara...) a da se nisu prethodno raspitali.
@navajo
Pogledaj ovaj web i vidi kako se jedan ozbiljan ISP odnosi prema svojim korisnicima.
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.aspUputstvo za konfiguraciju svih uređaja u ponudi i uputstvo za zaštitu WLAN mreža nalazi se na ovom web-u u PDF obliku, pa čak i u flash-u.