Evo da podijelim sa ostalima koji imaju isti problem.
Nakon dugo vremena sam posjetio BLIC.NET helpdesk forum, ne zalazim tamo jer na sreću nemam potrebe, WADSL-om sam generalno zadovoljan ali sam otišao sada da vidim ima li šta o ovom problemu koji traje već preko dve sedmice. Naravno, ima. Žalbe, kuknjava, prijetnje raskidanjem ugovora. Korisnici opisuju potpuno isti problem koji ja imam, i naravno, nakačeni su na neboder. Zaposlenik Blica je odgovorio:
Citiraj:
Dakle, kod korisnika koji se nalaze na AP na neboderu u centru grada vec neko vijeme imamo probleme. Ne radi se o preopterecenju tacke niti o struji. Da ne duzim problem se manifestuje tako da se korisnicki uredjaji povremeno deasociraju sa mreze u kratkim prekidima, tako da korisnik vidi pucanje veze. Problem je u neku ruku iznad nas (da ne ulazim u razloge) pa zbog svega toga i traje ovoliko. Molimo Vas za malo strpljenja, jer mi intenzivno radimo na rjesavanju istog. Ocekujemo da ce se problem rijesiti tokom sledece sedmice.
Na rješavanju problema se radi. Ne mogu da objašnjavam tehničke razloge i šta se dešava na AP-u, to je interna stvar BLIC.NET-a. Problem će biti rješen, kao što je bio rješen svaki problem do sada.
Dakle bar priznanje da ovo nema veze sa oscilacijama u naponu gradske mreže. Ovaj komentar je napisan 12. jula, nažalost problem nije riješen naredne sedmice.
Eto toliko o tome, meni lično je drago čuti da za problem znaju i da više ne svaljuju krivicu na napon ili problem sa korisničkim kompjuterima jer sam čuo da tehnička podrška na telefonu daje takve odgovore, mada čak i na ovom helpdesk forumu nakon ovih komentara zaposlenog u Blicu jedan je korisnik rekao da to prenese i tehničkoj podršci jer oni još uvijek ne znaju za ovaj problem (!) pa hoće da šalju montere korisniku za šta nema potrebe jer ih treba poslati na neboder.