dtb_pro je napisao:
supermanijak je napisao:
juce sam se patio citav dan s nekim laptopom da instaliram win i na kraju uspijem.
poslije krenem da instaliram drajvere i donekle dobro.
i kad sam htio da se povezem na internet, sipak.
ovako.
dok ne prikacim kabl na laptop mislim od interneta pise network cable unplugged.
kad stavim on trazi i na kraju nadje unidentified network.
pokusam da napravim neku konekciju, nece.
pokrenem onu dijagnozu problema i na kraju mi kaze da lan nema validnu IP konfiguraciju, tako nesto.
u cemu je problem??
pokusao sam wireless da upalim. ima nekih 10-ak signala ali nece ni na jedan da se konektuje, naravno pokusao sam one slobodne.
sta trebam da radim da to proradi???
Pretpostavljam da je to onaj laptop koji te juče mučio cijeli dan! Onaj koji te zezao sa Hard diskom pa sa svim ostalim, zar ne?
Ne znam što si ovdje ostavio pitanje, bokje da si išao na topice Hardware i Software, više bi ljudi vidjelo i lakše bi našao rješenje. Ovako na prvu:
- Kakav ti to kabl uključuješ u LAN? Da li je to spajanje preko switch-a u mrežu u kojoj postoji neki DHCP uređaj koji će mu dati "validnu" IP adresu? Ako nije, kako očekuješ da dobije IP?
- Jesi li siguran da si ti dobre drivere nabacio?
- Jesi li iz BL da odemo na kafu, pogledamo šta te to muči da se ne nerviraš više zbog glupog laptopa. Platiš kafu, vidimo šta je problem i riješiš se belaja. Ako mu ti i ja ne dohalamo, neće mu ni servis pomoći vjeruj mi. Samo čekić!

jeste onaj laptop od juce, da bog da se zapalio.
stavljam onaj ethernet prikljucak za net. elta je u pitanju.
aj pokusacu jos nesto da mu uradim pa ti se javim ako nista ne napravim.
ovo su prave tantalove muke, majko mila. dodje mi da ga napucam nogom, ali nije moj

a za drajvere nisam siguran jer ih nema za win7 pa sam stavio od viste, a procitao sam na netu da kod dosta ljudi radi tako.