banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2009, 17:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E,ovako..........Zadnja dva,tri dana nakon što provedem 10-ak min na netu pojavi mi se ova poruka Slikai poslije nje ne mogu da se skinem sa neta ili da nastavim surfanje.Jednosatavno sve stane.Ne mogu ni da vidim status konekcije,samo prozorčić svjevne preko ekrana i onda pomaže samo restart.I onda opet sve iz početka.Pokuša sam i sa reinstaliranjem sistema,dva puta......Pomoć!!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 17:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Dobro,hajde reci ti nešto konstruktivno.........

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 18:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
Pa za početak gdje je ta slika (poruka) ne vidi se...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 20:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Možda je ovo u pitanju...?

Prikačeni fajlovi:
generic1.JPG
generic1.JPG [ 26.82 KiB | Pogledano 1727 puta ]
Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 21:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ova slika iznad sugeriše da je na kompjuteru uključen UPnP i ne bi smjelo imati veze sa pucanjem konekcije. Link na sliku je valjda http://lh3.ggpht.com/_jShTcBsaHww/Sr-O6 ... oruka2.jpg, ovo može biti aktivnost nekog virusa, ali kako je pokupljen - Boga pitaj... samo je sigurno da nije na način na koji ti je sugerisano. A i vidim da je instaliran Avast; riješi se tog smeća i instaliraj neki pošten AV. Isto tako primjećujem nVidia Firewall, on je takođe poznat kao problematičan, preporučio bih ti da ga deinstaliraš; ako trebaš firewall, instaliraj neki softverski (preporučujem Outpost Firewall Free - džabana).

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Rješenje je da stavite firewall na računar (ispravan i normalan firewall), uključite win update, stavite redovno ažuriran antivirus (meni Avast sasvim solidno radi posao), naučite da besplatni smajliji za MSN nisu besplatni, 3 puta razmislite i pogledate komentare korisnika prije nego pokrenete neki crack, promašite barem svaki deseti baner na kome piše "Click here to win 100000 USD", koristite browser koji se ne zove Internet i ne preziva Explorer, koristite video plejer koji pored samog plejera ne instališe 100 različitih "program za sve i svašta" (recimo VLC koji izgleda kao shit ali radi posao), jedini toolbar koji vam treba je onaj u garaži i na kome zaista stoje šarafcigeri i kombinirke a ne oni koji se kače u IE ili druge browsere...

Imam još savjeta ali je i ovo dovoljno za početak...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
win firewall znaci nije dovoljan

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 11:52 
Administrator
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Rješenje je da stavite firewall na računar (ispravan i normalan firewall), uključite win update, stavite redovno ažuriran antivirus (meni Avast sasvim solidno radi posao), naučite da besplatni smajliji za MSN nisu besplatni, 3 puta razmislite i pogledate komentare korisnika prije nego pokrenete neki crack, promašite barem svaki deseti baner na kome piše "Click here to win 100000 USD", koristite browser koji se ne zove Internet i ne preziva Explorer, koristite video plejer koji pored samog plejera ne instališe 100 različitih "program za sve i svašta" (recimo VLC koji izgleda kao shit ali radi posao), jedini toolbar koji vam treba je onaj u garaži i na kome zaista stoje šarafcigeri i kombinirke a ne oni koji se kače u IE ili druge browsere...

Imam još savjeta ali je i ovo dovoljno za početak...

Slika je sa vec reinstaliranog sistema........Do tada koristi KIS 2010 I Eset Smart Security......Naiymjenicno,ne istovremeno....
Krekove izbjegavam,osim provjerenih,ne klikam po banerima,uopste,plejer mi je PowerDVD,koristim Firefox i Operu.......Dovoljno?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 11:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Btw,mislim da mi je fasovala mrezna.....Ono,radio format C,sistem reinstalirao na cisto.......
Kupim danas pa provjerim.....

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Osteceni su ti windows sistemski fajlovi. Vjerovatno zbog same verzije windowsa (svucene negde sa torrenta, koju ko zna ko je sklopio) ili nekih skrndelj drajvera. Elem, skini neku drugu/druge, pa aj' ponovo dok ne proradi.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 23:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Win mi je licenciran,a do sada sam ga reinstalirao vise puta i svaki put je ferceralo sve kako treba.......

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 11:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Da ti sljaka kako treba, ne bi ga reinstalir'o svako malo... :iconbiggrin:
Bato, ti mora da si jedan od onih 'akera, koji stalno u zadnjem dzepu nose instalacioni disk windows xp-a... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ne mora znaciti, nisam htio da se petljam do sada.
prvo sto mi je palo na pamet su mrezni kablovi. prvo provjeri to.
drugo, mreznu karticu, uspostavi mrezu ako imas vise racunara i probaj vide li se izmedju sebe.
trece, nemoj stavljati dva antivirusa na jedan racunar.
4. firewall.
5.. provjeri postavke na ruteru.
6. ako je sve kako treba, zovi provajdera. znaju oni cesto nes sj3bati.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Zoki je inace omiljena zabava da rusi sistem kad mu je dosadno :)
nije ni mrezna,ni kabl a kako ima nekog no name provajdera jer zivi van grada,bice da je ili do njih ili da mu je stradalo nesto od opreme,ta antena ili sta vec su mu stavili...uglavnom,ziv je,nije zapalio kucu silnim reinstalacijama sistema :)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
To se meni znalo desiti,ali jako retko......nisam nista dirao,kad izbaci ja restartujem racunar i radi normalno.....al kazem jako retko se desavalo.............kad sam obarao sistem,kontam,instaliracu mozzilu ali ni jedan add-on i plug-in,i radi normalno.....pretpostavka je da neki od njenih dodataka malo zaigra po sistemskim fajlovima............

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 16:03 
Administrator
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
ne mora znaciti, nisam htio da se petljam do sada.
prvo sto mi je palo na pamet su mrezni kablovi. prvo provjeri to.
drugo, mreznu karticu, uspostavi mrezu ako imas vise racunara i probaj vide li se izmedju sebe.
trece, nemoj stavljati dva antivirusa na jedan racunar.
4. firewall.
5.. provjeri postavke na ruteru.
6. ako je sve kako treba, zovi provajdera. znaju oni cesto nes sj3bati.

Kablovi ok,mrežna je stavljena nova,nemam više računara,ne stavljam dva Av-a na računar odjednom,koristim firewall,nemam ruter..........i zvao sam podršku.Kažu da mi se AP stalno gubi na njihovoj baznoj stanici....Koja je ,btw,dvadeset metara iza moje kuće.
dalmi je napisao:
To se meni znalo desiti,ali jako retko......nisam nista dirao,kad izbaci ja restartujem racunar i radi normalno.....al kazem jako retko se desavalo.............kad sam obarao sistem,kontam,instaliracu mozzilu ali ni jedan add-on i plug-in,i radi normalno.....pretpostavka je da neki od njenih dodataka malo zaigra po sistemskim fajlovima............

Sad koristim Operu,bez nekakvih dodataka.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 19:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije AP,evo spajam se sa laptopa i sve fercera kako treba.
Postoji li neka opcija da se radi nekakav clean install xp-a?Izbudaliću........

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Apparently XP has the capability of configuring wireless networks on its own ( Wireless Zero Configuration feature). This can sometimes lead to conflicts with the drivers that are installed from the manufacturers of the wireless devices. Therefore, try disabling the Windows auto wireless connection:

Double click the Wireless Network Connection icon in the Network Connections window � Select Properties � in the Wireless Properties dialog box, click �Wireless Networks � uncheck Use Windows to configure my wireless network settings and click OK. You may have to re-install the manufactures drivers.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]