banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 23:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2011, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Poz, prije par dana sam odradio withdrawal na raiffeisenovu visa karticu, ali jos uvjek mi pare nisu legle, da li neko ima iskustva koliko vremena treba da pare legnu na krticu?Prije par mjeseci sam imao refund od 50 GBP as paypala i trebalo je bogme 10tak dana ili mozda manje ne mogu se bas najbolje sjetiti.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ne znam za karticu ali ja sam slao sa moneybookersa na devizni racun i npr ako posaljem u ponedeljak do pola 1 pare legnu u srijedu.. Znaci trebaju 2 radna dana (subota i nedelja ne spadaju pod radne) i svaki "novi" dan u banci pocinje u pola 1, tako su mi objasnili u banci :) Uglavnom za racun trebaju 2 radna dana, ne znam sto bi trebalo nesto vise za karticu?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja sam u Utorak oko 21 poslao pare, 300 eura, danas jos nisu legle :/

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To ti je isto kao da si u srijedu poslao.. A ako nisu legle juce ne mogu ni danas posto subotom/nedeljom se svi transferi stopiraju.. Tako da ce ti najvjerovatnije u ponedeljak leci :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
E buraz imas dosta faktora koji uticu na to...nekada sam znao cekati i po 7 dana da lova legne...ali ne sikiraj se doci ce sigruno ;)
nekada to bude za 2 dana nekada 7-8 dana sve zavisi koja banka, u koje vrijeme i to ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja sam imao slučajeva da legne lova nakon 3 dana a bilo je i 2 sedmice... Sve zavisi preko kojih banaka ide pa je tako i provizija varirala... Od 5-6USD do 15-20USD.

Na kraju sam "upalio" Payoneer karticu i prangijam tako...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Pitanje:

Da li je moguce jednu karticu povezati i na PP i na MB??? I kada se pravi nalog na MB, da li je potrebno cekati nesto kao na PP, ono, skine ti 2-3KM sa racuna, pa sacekas izvod, pa ukucas neki kod i sl....?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Moze jedna na oba, ja povezao svoju. Skoro pa ista procedura kao na paypalu, samo sto na jednom traze sifru transakcije, a na drugom tacan iznos koji su skinuli u 2 decimale, a skinu oko 2 dolara.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2011, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
E a treba li prijavljivati porez na novac koji nam legne na kartice ili devizne račune sa Moneybookers-a i PayPal-a???

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
dukicas je napisao:
E a treba li prijavljivati porez na novac koji nam legne na kartice ili devizne račune sa Moneybookers-a i PayPal-a???

naravno da ne :)

inace nasa nacija zivi na tom novcu, prilivi iz inostranstva...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jesi li siguran u to? Ako nacija živi, možda bi i država htela da živi od dela tog priliva, tj. poreza na taj priliv!? I proveravaju li prihode iz inostranstva na kartice i dev. račune poreske službe!?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ćuti i troši... Kolega prima svaki mjesec 1500USD pa ga niko ništa ne pita...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 21:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Primio sam i ja dosta novca u zadnjih par mjeseci, banka mi nije spomenula ni p od poreza, tako da nisam nista placao :)
Najbolje da cu im i to placati, dovoljno sto me odrade na onoj posti kad mi dodje paket iz vana.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
Da li kucna adresa na moneybookers mora biti verifikovana ako ce se raditi withdraw? Poslala sam zahtjev za verifikaciju adrese 28.06, tamo stoji da ukucam kod a ako ga nisam dobila na kucnu adresu, citiram: "Unfortunately we cannot guarantee that your letter will arrive. If this is the case then your address cannot be verified."

?! Cannot be verified i to je to???

Nisam jos smislila kako cu raditi withdraw, slazem tamo neke sitne novce i ne zuri mi se, pa me zanima, ako ovo sa kucnom adresom ne bude bio problem za withdraw, koji je najednostavniji nacin da dovucem kes u BiH? Pri tom mislim: koja banka je najjednostavnija i provjerena i ne uzima veliku proviziju? Svejedno mi je da li je bank transfer ili isplata na visa karticu. Pretpostavljam da je najjednostavnije otvoriti devizni racun ovdje negdje i inicirati bank transfer sa moneybookers? Preporucite mi banku, jer ja npr imam otvoren devizni u Balkan Investment Bank, tamo mi svaki mjesec dolazi nesto iz Irske, i bez obzira na iznos, banka mi uzme 12 eura po transakciji. Pljacka! :) U Balkanu kazu da su to troskovi korespodentske banke u Njemackoj.

Probe radi, unijela sam podatke svog deviznog racuna u Balkan banci. Swift ispravan i moja banka identifikovana. E sad, pod rubrikom Account Number, da li unosim broj svog deviznog racuna u banci (10 cifara) ili IBAN code (20 cifara)? Da li se bank account mora verifikovati za withdraw? Pretpostavljam da ne, jer su 'ladno izbacili sve moje podatke nakon sto sam unijela broj racuna (nisam nigdje unijela IBAN).

Valjda ce se naci neka dobra dusa da razjasni :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moras odraditi neku vrstu verifikacije, preko pisma, kartice ili racuna u banci (meni je to pismo doslo nakon mjesec dana, 5 dana gore dole ne sjecam se bas tacno).
Ja sam slao preko deviznog i nije bilo problema, a verifikovao sam isto preko deviznog u banci. Ako ti nije verifikovan nalog MB dozvoli transfer do 10e i sa tim parama posalju i neki code koji dobijes u banci i onda samo ukucas na MB i verifikovan ti je nalog.. Inace transakcija traje 2-3 radna dana i MB uzima 1.8e po transakciji, a banka (Raiffaisen) 5e.
A za ovo zadnje nisam siguran posto je meni vec dodan racun a to sam davno dodavao pa se ne sjecam, uglavnom sad kad odem pod my account pise:
LIST OF BANK ACCOUNTS
RAIFFEISEN BANK D.D. BOSNA I HERCEGOVINA
BAxxxxxxxxxxxxxxx***
20 cifara, ako to ista znaci ovde. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 12:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
OK, sve mi je jasno. Cekacu pismo, a ako ne stigne, verifikovacu devizni nalog i to novi u rajfajzen banci, posto mi ta provizija djeluje razumno. Uglavnom, hvala zerocool :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni je pismo stiglo za otprilike 20ak dana i onda sam uneo kod i uspešno verifikovao, a devizni bankovni račun sam veriffikovao tako što sam tražio isplatu na njega i čim je isplata uspešno izvršena smatra se verifikovanim. Account number je broj bankovnog računa, a ne IBAN. Karticu nisam zasad verifikovao, jer nisam imao potrebe, a ovako je i mnogo bezbednije jer je kartica najslabija karika u lancu bezbednosti bankarstva, ali je i ona jaka karika da se neko ne isprepada bez potrebe. ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]