banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 05:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2010, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Pozdrav svima ovako uradio sam jednu html stranicu u kojoj sam naisao na problem koji ne mogu da rijesim, naime imam situaciju ovaku: imam 2 radio buttona funkcionise na princip value 1 ili 2 pored svakog od ta 2 radio buttona ima Ispravno i Neispravno sad je fora sto mi treba kad kliknem na radio button od neispravno da taj text neispravno pored buttona postane bold+italic ali bez da ja refreshujem stranicu a kad bih kliknuo ispravno da se Neispravno vrati na normalu a Ispravno postane bold+italic ali znaci pod uslovom da taj radio button nema direktan link sa drugim page-om posto moram imati samo taj 1 html fajl i imam 20-ak stavki pod Ispravno ili Neispravno. Jel mi moze ko pomoci molim vas, moze biti neki popratni JS fajl ili mozda da cas samo da se to rijesi da ubacim u stranici JavaScript fajl ili php code samo bez "mehanickog" refresha ili linka na drugu stranicu. Hvala unaprijed svima!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

rijesio sam problem preko javascripta, evo ako nekom bude zatrebalo nesto slicno:
znaci 2 labele sam stavio id a1 i a2 i zadao da na klik pokrece klik1() i klik2()
Kod:
<label id="a1" class="choise" onMouseDown="klik1()">Ispravno<input id="o_0" name="o_0" class="element radio" value="1" type="radio" /></label>
<label id="a2" class="choise" onMouseDown="klik2()">Neispravno<input id="o_0" name="o_0" class="element radio" value="2" type="radio"/> </label>
a zatim sam funkcije klik1 i klik2 definisao samo u javascriptu na sljedeci nacin:
Kod:
</script>
<script type="text/javascript">
function klik1()
{
   document.getElementById('a1').innerHTML = '<b>Ispravno</b> <input id="o_0" name="o_0" class="element radio" checked="checked" value="Ispravno" type="radio" />';
   document.getElementById('a2').innerHTML = 'Neispravno <input id="o_0" name="o_0" class="element radio" value="Neispravno" type="radio"/>';
}
function klik2()
{
   document.getElementById('a1').innerHTML = 'Ispravno <input id="o_0" name="o_0" class="element radio" value="Ispravno" type="radio" />';
   document.getElementById('a2').innerHTML = '<b>Neispravno</b> <input id="o_0" name="o_0" class="element radio" checked="checked" value="Neispravno" type="radio"/>';
}
</script>

a u stvari on na klik1 "ispravno" samo ispise da je ispravno bold (<b>Ispravno</b> i kao sto viditite a u input mu dajem komandu da cekira button (checked="checked") dok neispravno samo ispisuje zajedno sa radio buttonom koji u inputu nema da je cekiran a dok kod klika 2 radi sve isto samo obrnutog redoslijeda (prvi vraca na normalu a drugi cekira) sto daje dojam da kad se klikne ispravno to se cekira i kod neispravno da se ono cekira. To mi je jedino palo na pamet, nisam mogao provaliti drugi nacin. Ako neko ima jednostavnije rijesenje neka posta :)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 20:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Moze to i daleko jednostavnije, ovo je najgrublji i najkomplikovaniji nacin koji si mogao iskopati :)
Mozes mijenjati u javascriptu svaki atribut elementa (klasu, id, value itd.) samo trebas naci odgovarajuce js komande koje to rade :)
www.w3schools.com

Bolje da sam nadjes nego da ti ja ispisem kod sad pa da sljedeci put pitas 'kako mijenjam dimenzije div-a' ili 'kako da redirectujem sa js', nauci da podredis sebi internet i maksimalno ga iskoristis ;)

?>

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 23:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

to je ono: "sto bi jednostavno kad moze komplikovano" :P salim se, vidio sam ima bas puno komandi za mjenjanje atributa elemenata, u pravu si mogao sam daleko jednostavnije to uraditi al ajd :) bitno je da radi, w3schools je stvarno bogovski sajt 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]