OFF topicNiZ je napisao:
@Frenki
Da ne idemo sad previse u Off, samo da kazem da mi se joomla ne svidja zato sto mi je na prvu djelovala nedovoljno fleksibilno i nije mi se dalo da "istrazujem" previse, a i svi sajtovi koje sam vidio da su radjeni u joomli izgledali su sablonski. Ne kazem da se to ne moze nabrijati da izgleda totalno drugacije, ali ja to nisam vidio. A wordpress nije nesto komplikovaniji, ali je mnooogooo fleksibilniji + nije potrebno neko saso mange veliko znanje, dovoljno je iscitati codex.wordpress.org ...
Najgore je što naš likovi pogledaju par sajtova i kažu - hoću to. Idu "na sigurno", mada sa WP sajt može izgledati drugačije (ljepše

)
Zato i Joomla bolje prolazi...
Ja čim vidinm neke nove sajtove odmah mi padne na pamet Joomla. Iako ima puno free template-a, nekako se desi da nekoliko sajtova istpvremeno koriste jedan template (kako po pravilu, najmanje funkcionalan i nimalo znaimljivog dizajna) što je smiješno.
Wordpress je super za neke stvari.
Lakše je upravljati s njim (bar meni). Sa manje "klikanja" se dobije više! A i dizajn se može odraditi lako i može se postići dobar efekat.
NiZ je napisao:
(ja sam jednom liku nudio originalan CMS (zato sto nije htio open sousce solution iako sam i to ponudio i rekao da je jeftinije) sa dva nivoa pristupa i ostalim gadzetima poput anketica, RSS-a i sl. za 900KM, pa mu je opet bilo puno ... konta, student ce to uraditi za kifle ... a rok je bio 25 dana ... na kraju je platio firmu koja je to uradila za 2,5 mjeseca tako sto su mu pukli nekavav free css template preko wordpressa ...)
Ma možda je firma koju je angažovao taj lik na kraju dala par dnevnica nekom studentu da se igra sa pomenutim template-om...
europlac je napisao:
postoji li neke stvari koje bi dodali a ne nalaze se na web stranici? Kako vam se cini sama naslovnica? Dizajn.. sklop slika.. itd!
ON topicSajt ni po čemu drugačiji niti originalniji od nekih drugih, ali za naše uslove dobar
Koliko vidim, radi se o template-u. Možda ste ipak trebali angažovati nekoga da "sklopi" web.
Greške:
Odmah na početnoj str.
Ima PortaZnja, pa MontaŽne. Znači, postoji i Ž!
Obratite pažnju na gramatičke i pravopisne greške kojih ima.
Prvo sam uočio: Cijenovnik
(Trebali ste konsultovati nekog ko se "kuži u gramatiku", npr. nekog profesora koji bi to uradio za jednu dnevnicu)
Takođe, trebate preraditi neke tekstove.
Možda najbitiniji tekst je:
"ZaSto odabrati Europlac kao svog oglaSivaca" (zašto niste "umetnuli" Š - radi se o tekstu koji je bitan i treba da bude "lijep ko slika". Na naslovnoj strani nema Š, a na drugim stranama se pojavljuje u tom istom naslovu)
Takođe, isti tekst trebate malo uobličiti i preraditi ga uz pomoć nekog koji se "kuži u gramatiku".
Tekst govori o dizajnu sajta (kao da je Joomla nešto novo i nešto ekstra), a ne o nečemu o čemu treba da govori, a to je pravi odgovor na pitanje (ono "Zašto...") koji treba biti sadržan već u prvim rečenicama...
Vader je napisao:
Zašto sajt/firma ima "europlac" u nazivu? Kakve veze "euro" ima sa agencijom za promet nekretnina?
Ni meni nije jasno zašto naziv Europlac za firmu koja prodaje i montažne kuće, a vidim da imaju na webu i oglase za automobile...
Valjda i uđemo u EU pa će onda placevi i biti Euro, a samim tim i placevi na kojima su kuće i na kojima su parkirani automobili
Ali, nisu ni prvi ni posljednji koji imaju ono Euro u nazivu firme, pa...
@Frenki, promijenili su favicon
Eto, toliko. Sajt sam pogledao na brzinu,p a ako imate još pitanja tu sam
PS mislim da smo svi zaslužili bar po pivo
pozzz