banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2013, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Kad dobijes pare one ce biti na oDesk nalogu, kasnije mozes dodavati paypal ili bank racun pa prevuci pare.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2013, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ali fora je da sam ja već povezao oDesk sa paypal nalogom u kojem nisam verifikovao Visa karticu.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2013, 17:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
Nemoj prebacivati pare sa oDeska na Pay Pal jer moras imati karticu registrovanu, u suprotnom neces moci primiti pare.

Kad registrujes karticu, ides na tab request money i tamo mi ti dalje pise kako sta, zaboravio sam sad. I kad to ispunis mozes primati lovu.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
Primio sam prvu direktnu uplatu na PayPal. Znaci nije preko nekog posrednika tipa Escrow i sl.

Sad mi to stoji na Pending balance, sta to konkretno znaci?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ChildOfRock je napisao:
Primio sam prvu direktnu uplatu na PayPal. Znaci nije preko nekog posrednika tipa Escrow i sl.

Sad mi to stoji na Pending balance, sta to konkretno znaci?
имао сам и ја исту ситуацију. када примиш прву уплату мораш сачекати тридесетак дана да пејпал провјери да ли је све у реду и хоће ли се ико жалити на тебе. након тог периода моћи ћеш паре исплатити на картицу

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Nov 2013, 22:15
Imam jednu nedoumicu oko koristenja paypal-a i ebay-a.

Naime za posto sredinom januara planiram sa se preselim u Engelsku, tj da se preselim. Radio bih aktivno internet prodaju tako da mi je paypal neophodan, i ne bih voleo da mi ga suspenduju. E sada imam dosta pitanja oko paypal-a, i prenosa u drugu drzavu.

1. Ako se budem logovao iz Engleske stalno da li ce mi paypal traziti dokumente kao dokaz da stanovanja tj adrese? I ukoliko ce mi traziti sta ce mi traziti da se pripremim sta da ponesem sa sobom za svaki slucaj :)
2. Da li mogu da zatvorim paypal pre nego sto krenem, i otvorim novi kada stignem u Englesku kada dobijem englesku internet platnu karticu, da li mogu da otvorim novi nalog na istu e-mail adresu?
3. Ukoliko zatvorim sadasnji paypal i otvorim novi nalog u Engleskoj na novu email adresu, da li je problem ako kod e-bay naloga naveden novu e-mail adresu za naplatu?
4. Koliko mi je pametno da ne zatvaram paypal sadasnji, vec jednostavno da otvorim novi paypal u Engleskoj, pa posle naknadno kada se budem vracao turisticki u rodnu zemlju zatvorim stari paypal. Znam da nije legalno imati dva naloga, ali ovo mi je najbolje resenje da privremeno imam dva naloga ( ne bih imao prazan hod, jer mesec dana pre puta bih trebao da prekinem prodaju da mi legnu sve pare na racun kako bih pre puta zatvorio ) , ovako ne bih imao taj prazan hod mogao bih odavde da prodajem pre samog odlaska u englesku, kada bih stigao otvorio bih tamo drugi paypal racun i ebay nalog, a ovaj bih zatvorio kada bih se vracao i kada bi vec legle sve pare.

U svakom slucaju kada bih stigao u englesku bolje mi da da imam engleski paypal jer ne bih morao cekati mesec dana da legnu pare, vec je tamo taj period kraci.

Sta predlazete u ovom konkretnom slucaju, sta mi je najpametnije i kako odraditi ovo preseljenje paypal-a?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Sasvim dobra varijanta bi ti bila da ovaj post prevedeš na engleski pa ga u formi e-maila pošalješ upravo PayPal-u da vidiš šta oni predlažu u tom slučaju. S njihove strane gledano, radiš najnormalniju stvar: seliš se u drugu državu. Vjerovatno imaju najbolji odgovor za takve situacije.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Naidjes kursorom na PROFILE (odmah ispod SELL ON EBAY), iskocice ti padajuci meni i pri dnu imas Add/Remove Address.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Danas mi normalno došao sms o transakciji od NLB banke, izgleda da su se sjetili to srediti nakon par mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013, 08:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Nov 2013, 22:15
Da li neko ima iskustva sa madjarskim paypal-om, oko pending statusa? Koliko ja vidim kod madjarske je pending status mnogo kraci max nedelju dana, dok kod bosanskog paypala paneding status je 30 dana tako da se 30 dana treba cekati na isplatu. Da li neko moze da mi potvrdi ovo?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 08:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
zaista samo treba kupoivati preko pay pala, mom drugu nedavno Bugari hakovali karticu kad je kupovao neke gluposti preko neta i skinuli 1500 KM, doduse nakon 10 mjeseci Hypo banka ga je obestetila, ali pamet u glavu !!! ako ne moze na konkretnom sajtu da se plati pay palom onda pogledajte da li prije web adrese sajta na kome kupujete tj placate ima katancic !! prije ono https.www.....mora biti katanac, znak da je sigurna trgovina...bez toga ne kupujte !

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzabe i https tj. ssl ako direktno placas opet ti je kartica pod rizikom kradje, nemoj siriti dezinformacije da se ljudi ne bi opustili :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Čudno da nije napisao kako je najsigurnije ako se ne kupuje preko IE.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SSL je najveca zabluda kod ljudi sto kupuju preko neta, najcesci scenario bi bio da kradljivac otvori online prodavnicu gdje on "kao" rucno vrsi naplatu sa kartice, sto je i praska cesto i sa pravim prodavcima, a da na sajt stavi SSL, kao da je ssl bitan... To svako moze kupiti za 19.99$...

SSL jedino sprjecava "man in the middle" napad gdje se presrecu paketi koji nisu sifrovani preko mreze i kartice dodje kao "clear text", znaci obicni sifrovani tunel izmedju korisnickog browsera i sajta i nista vise.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Upravo. Sviranje austrijskom ministru ino poslova. Zato sam se ogranicio na Paypal, iako je i on supalj po pitanju kreditnih kartica. Ali prosjecnom internet korisniku ipak uliva najvise povjerenja.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
i naravno, koristiti pripejd kartice...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 09:40 
Veteran
Veteran

despot777 je napisao:
i naravno, koristiti pripejd kartice...

moze i kreditna ako je ogranicena tj limitirana do nekog razumnog iznosa...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mogu i one, samo je smor njihovo vađenje... ove pripejd i poklon kartice kupiš na šalteru banke za 5 minuta...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 09:48 
Veteran
Veteran

despot777 je napisao:
Mogu i one, samo je smor njihovo vađenje... ove pripejd i poklon kartice kupiš na šalteru banke za 5 minuta...

ali znas koji je problem s njima??? uvijek ostane par KM neiskoristenih, jer ne mozes naciljati tacno koliko ti treba...ali prednosti su ogromne, slazem se...medjutim, kod kreditne mozes u minus uci na racunu mjesec dana...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2013, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dadotb je napisao:
despot777 je napisao:

ali znas koji je problem s njima??? uvijek ostane par KM neiskoristenih, jer ne mozes naciljati tacno koliko ti treba...ali prednosti su ogromne, slazem se...medjutim, kod kreditne mozes u minus uci na racunu mjesec dana...

Nemam problem sa tih "par maraka što ostane" pošto koristim NLB-ovu dopunjivu internet karticu koja ima rok 2 godine i kad istekne na šalteru će isplatiti lovu ako je nešto ostalo na računu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]