MuskoBre je napisao:
Hmm..Tebi je najveci problem sto bi morao slike uploadovati pojedinacno, a ne zipovane ili rarovane?
Ja tebe sve manje i manje razumijem, nisi se bas potrudio da nam objasnis kako si ti to zamislio? Koja ti je razlika izmedju varijante Joomle ili Wordpress-a, gdje slike za galeriju mozes okaciti kompresovane, i druge varijante, gdje imas poseban direktorij za svaku galeriju, selektujes sve slike koje hoces, i kliknes na upload u FTP klijentu, i zavrseno? Ja tu ne vidim nikakvu razliku u obimu posla.
Mislim da je Wordpress ipak malo jednostavniji u odnosu na Joomlu, ali je i malo siromasniji u opcijama. Mada uskoro izlazi verzija 3.0 koja bi trebala mnogo toga da poboljsa.
Pogresno si me shvatio. Nisam spominjao razliku izmedju Wordpress-a i Joomle, to ne mogu ni spominjati, kad nisam radio sa njima pa ne znam. Htio sam reci da ovo sto sam do sada spremao, i obradjivao u Dreamwaver-u, da to pada u vodu sada. I sve sto sam radio u njemu. Ali dobro, bar materijal imam spreman, slike su rasporedjene u rezolucijama, samo trebam se upoznati malo sa tim programima, izaberem template ako nadjem neki dobar i to je to.
Ako tako funkcionisu oba, onda nece biti problem, ici ce to brzo. Samo da savladam osnove. Uzecu onda Wordpress pa cemo da vidimo. Hvala na savjetu.
Frenki je napisao:
Pocni sa wordpressom, jednostavniji mada manje funkcionalniji. Ali opet koliko sam shvatio, ti bi zelio napraviti neki sajt sa kojeg bi ljudi mogli skidati sebi wallpapere, onda je za to mnogo bolja joomla sa raznim modulima, mada nije ni oskudica kod wordpressa, uostalom prelistaj ove galerije
http://wordpress.org/extend/plugins/tags/galleryHvala na pomoci. Radicu onda preko njega.
Da, upravo sam na to mislio. Wallpaperi, mada ce oni zauzimati samo jedan segment, doduse vecinski, bice tu i prica, zanimljivosti, smijesni slicica i svasta nesto.. Vidjecemo jos, a bicete obavjesteni cim bude gotovo
Naravno Frenki, bices ometan ako gdje zapnem..