Zao mi je sto nisam ranije vidio ove zadnje postove, pa cu pojedniacno da ih obradjujem.
Citiraj:
mangia je napisao:
Prvo sporije se otvara, i korisnici tesko da mogu sacuvati neke dijelove sajta. A osim toga vecina nasih veza su pra pra stare centrale i neke dvojne linije.
Ako neko napravi dobar site u Flashu nije mi problem i megabajt da skinem ucitam. Kada web-master, -developer, -designer ili kako ga vec nazvali pravi site, za dio koji misli da treba biti dostupan posjetiocima za snimanje na HD on ostavi tu mogucnost (ako se sjeti toga). Ako to nije moguce, uvijek se moze "provaliti" .swf file i izvuci sta treba.
Citiraj:
moje misljenje je da flash treba koristiti za menu-e i logo-e svoga sajta........ostatak je suvisan...........
Macromedia Flash nudi mnogo vece mogucnosti od logo-a i sl. animacijica. Jeste pogodan za to, ali koriscenjem ActionScripta (koji je btw lagan za ucenje) mozes da pravis mnogo mocne stvari, nesto tipa mini aplikacija. Naravno, kombinovano sa npr. PHP+MySql-om ili XMLom jos su vece mogucnosti, a sve moze da bude animirano i lijepo da izgleda.
Citiraj:
BloodPack je u bunilu napisao: mislim da vishe html je isfuran......da treba preci na vishi web jezik....recimo php ili asp........
Hehehe, moze se reci tako. Ja bas isfurao i monitor pa sad telepatski primam signal. Mislim da su to gluposti jednake velicine.

Znam sta si mislio da kazes, ali se nisi (ali bas nisi) dobro izrazio. Mislis, treba sad praviti stranice u PHPu, kao dinamicke i ovo-ono (naravno, HTML neizbjezan kao prikaz rezultata obrade), a ne staticke koje su samo u HTMLu. Koristis PHP gdje treba, ne moras da ga guras na site-ove koji se osjezavaju najvise jednom mjesecno i koji ne trebaju vece mogucnosti od cistog HTMLa.
Citiraj:
BloodPack je objasnio:
poenta je u tome ako napises stranicu u php-u, lakse je odrzavati tu stranicu.....preko skripte fine i tako to samo uradis novi upload ili update, a ovako svaki put moram editovati fajl i prekucavati ga.
Eto, za to (rubrika novosti, pretpostavljam) koristis PHP. Medjutim, ne treba mi za spisak antickih filozofa, jer znam da se nece pojaviti novi.
Citiraj:
htjeo sam reci da svaki lammer zna uraditi stranicu u html-u i taj html se dosta krade,
Neka mi ukrade taj HTML kod kad mu je toliko stalo. Neka otkrije i pod svojim imenom upotrebi svu moju genijalnost redanja tabela ili formatiranja paragrafa.

)
eto..
Bojmene, sta je "cms"? (C... managing system ili tako nesto?)