NFL fanatik je napisao:
A problem na OVIM prostorima je sto se sve generalizuje.
Ne mozes reci za "esadeovce" da su svi takvi...sve je od covjeka do covjeka - kao i svugdje. Dosta sam ih upoznao, neki nemaju pojma o geografiji van SAD-a, a neki znaju o mojoj zemlji vise od mene...
To sto mi balkanci mislimo da smo najpametniji (more, ameri su glupi, MI smo, eto - pametni...) to i jeste rak rana ovih prostora...
Poz
Ne znam što znači biti pametan, to je relativan pojam. Ali znam što znači biti inteligentan. Američki je prosječni IQ jednak prosjeku svih ljudi. Ne kažem da su prosječno neinteligentniji. Kažem da su prosječno neobrazovaniji.
NFL fanatik je napisao:
Dubrovčanin je napisao:
Ako je istina, može li mi netko objasniti kako je moguće biti tako neobrazovan pored škole, filmova, knjiga...
Oni koji pojma nemaju o svijetu van SAD-a su ignorantni, ali takodjer treba imati u vidu da je njihova DRZAVA ustvari kontinent sama za sebe...lako je meni i tebi u osnovnoj bilo nauciti geografiju od Bosanskog Broda do Neuma

Oni teoretski samo na geografiju svoje drzave/kontinenta mogu spiskati cijelu osnovnu skolu...
Kao sto rece ovaj iznad - sve je relativno...
Ja sam učio geografiju svijeta u 6., Europe u 7. te Hrvatske u 8. razredu. Ali čuj, nikad ne čut za Francusku, Španjolsku, Njemačku, Italiju, Rusiju, UK; Pariz, Madrid, Berlin, Rim, Moskvu, London.